• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #681336  autor: Yoo!
 09 gru 2013, 18:29
Panowie mam problem z obieraniem mm'sów

Mam Samsunga S3.
Pobrałem konfiguracje ze strony Orange, zainstalowałem i nic....gdy przychodzą mi mms'y to mam opcje pobrania, lecz jak wiadomo niemożna jej pobrać.

Zastanawiają mnie opcje w 'Sieci telefonii komórkowej".
- Sieć komórkowa (Włącz dostęp do danych za pośrednictwem sieci komórkowej)
- Roaming danych (co mi niepotrzebne)
- Nazwy punktów dostępu:
- Orange Internet APN (opcja zaznaczona)
- MMS Orange APN:
- Nazwa (MMS Orange APN)
- APN (mms)
- Proxy (nieustawione)
- Port (nieustawione)
- Nazwa użytkownika (mms)
- Hasło (***)
- Serwer (nieustawione)
- MMS (http"//mms.orange.pl
- Proxy mms (192.168.006.104
- Port MMS (8080)
- MCC (260)
- ONC (03)
- Typ uwierzytelnienia (PAP
- Typ APN (mms)
- Protokól APN (mms)
- Włącz/Wyłącz APN (APN włączony)
- Połączenie (nieokreślony)

Dlaczego po skonfigurowaniu telefonu za pośrednictwem strony Orange, nadal pozostaje kilka opcji nieustawionych.

Czy rozwiązaniem jest tylko włączona opcja "dane pakietowe" ??
W starszych telefonach niema wogóle takiej opcji i mms'y przychodzą bez problemu....
Przy włączonej opcji "dane pakietowe" wydaje mi się, że pobierana jest opłata,ale sprawdz to jeszcze.

Czy jak mam włączone "dane komórkowe" to operator pobiera mi jakieś opłaty ??

Poniżej opcje z "Dane komórkowe"

Obrazek

Obrazek

...zawsze jest zaznaczona opcja "Orange internet APN", nie mogę zaznaczyć tej poniżej,prosze o pomoc jak "...wywalić Internet APN i zostawić samo MMS APN.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 14:55 przez Yoo!, łącznie zmieniany 1 raz.

#681446  autor: babeo
 10 gru 2013, 00:10
Rozumiem, ze chcesz usunac apn od internetu zeby usunac mozliwosc laczenia sie z internetem, tak?

#681498  autor: Micho
 10 gru 2013, 09:59
Yoo! pisze:W starszych telefonach niema wogóle takiej opcji i mms'y przychodzą bez problemu....
I to jest w/g mnie jedna z większych wad telefonu z androidem. Mnie też to wkurza bo mam dodatkowy numer w Play na kartę (dla chcących dzwonić do mnie darmowo :) ) i jak ktoś nagra się na pocztę to nie moge odsłuchać bo mms chce się łączyć z netem a to pobiera parę groszy. Jak miałem kartę w Lg starego typu to mms ładnie same przychodziły.

#681683  autor: Yoo!
 10 gru 2013, 20:50
Micho pisze:
Yoo! pisze:W starszych telefonach niema wogóle takiej opcji i mms'y przychodzą bez problemu....
I to jest w/g mnie jedna z większych wad telefonu z androidem. Mnie też to wkurza bo mam dodatkowy numer w Play na kartę (dla chcących dzwonić do mnie darmowo :) ) i jak ktoś nagra się na pocztę to nie moge odsłuchać bo mms chce się łączyć z netem a to pobiera parę groszy. Jak miałem kartę w Lg starego typu to mms ładnie same przychodziły.

jakaś rada ??
Wczoraj w APN usunąłem nazwę internet i zastapiłem ja inną "mms", przez całą noc miałem włączone "dane komórkowe", rano telefon mi padł, bo przez nic poszło prawie połowa baterii, przecież tak być niemoże :smt010

#682004  autor: Jumperone
 11 gru 2013, 20:59
Yoo! pisze:
jakaś rada ??
Włączaj dane pakietowe gdy chcesz odebrać mms i wyłączaj je gdy już się sciągnie.

#682688  autor: Precelos
 14 gru 2013, 10:49
Micho pisze:I to jest w/g mnie jedna z większych wad telefonu z androidem.
chyba szajsunga :roll:
moj htc nie potrzebuje wlaczonej transmisji danych zeby odbierac mmsy

opcja 1 to dostosowanie sie do rady Jumperone

druga to pogrzebanie w telefonie ale jak nie wiesz co to root i jak zmieniac uprawnienia plikow to nawet nie bierz sie za to

Obrazek

#687285  autor: Kaczy
 02 sty 2014, 21:36
Moja narzeczona używa programu APN On/Off. Ma on opcję, żeby zablokować APN internet, ale nie blokować mmsów. Działa dobrze na LG, ale na moim Sony już nie chciało działać.

...::: Made for loneliness :::...