• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #680478  autor: kotlet95
 05 gru 2013, 23:46
Witam. Jestem juz w Orange od grudnia 2004r. Aktualnie mam abonament gdzie mam 40zl do wykorzystania na wszystko. Niestety brakuje mi tu troche. Zakupilem na pewien czas druga karte (RBM 5zl). Teraz konczy mi sie umowa i chcialbym przejsc na karte gdyz to chyba bedzie najlepsza opcja.
Potrzebuje:
Nielimitowane smsy do wszystkich
Co najmniej 1GB pakiet internetu miesiecznie
Rozmowy to tak srednio z 10 minut dziennie, a czasem wiecej
Raz w roku na maks 2 miesiace potrzebuje tez zeby rozmawiac i smsowac w roamingu miedzynarodowym wiec abonament odpada bo teraz sa za drogie takie jak potrzebuje.
Internet to FB, rozne fora internetowe oraz youtube.
Czy Orange ma cos dobrego na karte czy lepiej przejsc do Tmobile lub Play? Moge placic maks 40zl miesiecznie, ale najlepiej jak w 20-30 sie zamkne tak jak w RBM.

#680500  autor: buba1234
 06 gru 2013, 00:20
W RBM na karte
:arrow: 300minut*0,29zł = 87zł

:arrow: ale mozesz doladowywac jak jest promocja do doladowan raz na miesac, w ktorys z poniedzialkow.

:arrow: pakiet 10za5 podobno mozna odpalac co tydzien w RBM ale tego niejestem pewien

:arrow: mozna kupowac pakiet do play 10zł/miesiac

:arrow: co tydzien na stronie redbullmobile daja/dawali kody na darmowe 333 minuty do play [jak dadza smsy to mozna wpisac kod przez play24 w rubryke minut i mamy minuty].

chyba juz lepiej wziac RBM No limits II nolimit za 29zł/miesiac abo bez telfonu z miesiecznym okresem wypowiedzenia.
nolimit minut do kazdego [stacjonanre i komorkowe]
25MB z lejkiem na lejku opera mini dziala lkomfortowo
nielimitowany youtube

mozna dokupic
nolimit sms/mms 9zł
300MB za 6zł
2GB za 20zł

i na te 2 miesiace przechodzic na karte potem wracac na abo

#680514  autor: ciekawy
 06 gru 2013, 01:53
zdaje się że Viking działa na Play i T

#680517  autor: ja.michal
 06 gru 2013, 04:29
Pewnie jak zwykle w przypadku numerów przenoszonych będzie działać również po Plusie i Orange.

#680529  autor: kotlet95
 06 gru 2013, 09:14
Przypominam, ze korzystam tez z telefonu w roamingu i najlepiej jakby byly jakies zlotowki na rozmowy i smsy bo pewnie pakiety tylko w kraju dzialaja.

#680545  autor: marcin1980
 06 gru 2013, 10:46
to masz 29zł w tym pakiety a te 29zł wykorzystujesz na co chcesz a tucennik mobile vikings

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#680546  autor: kotlet95
 06 gru 2013, 10:52
A do RBM 5zl da sie przejsc z abonamentu w Orange?

#680548  autor: marcin1980
 06 gru 2013, 10:55
Tak tylko sprawdź u operatora czy masz numer zarejestrowany jak nie to trzeba iść do salonu i wypełnić papierek a następnie do salony pleya i przenieść numer, uważaj na pracowników pleya którzy czasem twierdzą że nie da się przenieść co jest bzdurą a czasem mówią że kart RBM nie maja ale w tym wypadku muszą zamówić jak nie to proś o i imie i nazwisko pracownika i ślij na niego skargę bo on jest zobligowany do wykonania takich czynności :-)

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#680555  autor: kotlet95
 06 gru 2013, 11:12
A to moze byc tak ze nie jest zarejestrowany jak jest na abonament? Da sie przepisac numer z taty na mnie?

#680710  autor: kotlet95
 06 gru 2013, 19:45
A jak tydzien przed koncem miesiaca zloze papiery o przeniesienie to da rade wszystko zrobic?

#680714  autor: ja.michal
 06 gru 2013, 20:00
Cesja jest robiona praktycznie od ręki. Potem wypada tylko dać im kilka godzin, żeby system "przemielił" wszystkie zmiany.

#680729  autor: kotlet95
 06 gru 2013, 20:48
Ale mi chodzi o przeniesienie do innej sieci teraz a nie o zmiane wlasciciela numeru. Chyba ze jedno i drugie nazywa sie cesja.

#680735  autor: ja.michal
 06 gru 2013, 21:05
Cesja to cesja, przeniesienie numeru to przeniesienie numeru. Dwie inne sprawy.

#680736  autor: Flash999
 06 gru 2013, 21:05
Można zastrzec, by numer został przeniesiony konkretnego dnia lub po zakończeniu umowy. Wtedy następnego dnia jesteś już u innego operatora.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#680813  autor: kotlet95
 07 gru 2013, 11:08
A t-mobile frii? Z darmowymi smsami + pakiety neta i reszta na rozmowy czy RBM 5zl z dokupywaniem pakietow sms a reszta na rozmowy? Chcialbym zeby z siecia nie bylo problemow. Chyba ze Orange ma cos ciekawego podobnego.
 #680820  autor: bazooka
 07 gru 2013, 11:58
kotlet95 pisze:Potrzebuje:
Nielimitowane smsy do wszystkich
Co najmniej 1GB pakiet internetu miesiecznie
Rozmowy to tak srednio z 10 minut dziennie, a czasem wiecej
Raz w roku na maks 2 miesiace potrzebuje tez zeby rozmawiac i smsowac w roamingu miedzynarodowym wiec abonament odpada bo teraz sa za drogie takie jak potrzebuje.
Internet to FB, rozne fora internetowe oraz youtube.
Moge placic maks 40zl miesiecznie, ale najlepiej jak w 20-30 sie zamkne tak jak w RBM.
Chciałbym pomóc - jednak przechodząc do prepaid (czyli zaczynając troszkę oszczędzać / się ograniczać) moim zdaniem trzeba jeszcze bardziej się określić. Klasyczny prepaid nie jest ofertą nolimit czyli ukrytym postpaidem w "ofercie na kartę" - stąd moje pytania pomocnicze:
- ile średnio albo maxymalnie wysyłasz miesięcznie smsów, że potrzebujesz nolimit :?:
- średnio 10minut / dziennie - czy jesteś w stanie wskazać jakąś większościową liczbę kontaktów w jednej sieci, czy to są kontakty bliżej niesprecyzowane, różne :?:

Co do roamingu na 2 miesiące mam na tę chwilę dla Ciebie propozycję, ale wiążę się to z drugą kartą SIM, czyli albo drugi telefon (chyba, że w grę wchodzi przekładanie karty) lub DUAL-SIM. Wychodzę z założenia, że wszystko jest do niczego i dobrze na tym wychodzę mając taki telefon, dwa numery są wygodne nie tylko z powodu możliwości doboru dwóch kierowanych ofert i oszczędności, ale i do wyselekcjonowania kontaktów i samym włączeniem/wyłączeniem się z sieci - regulację z jaką grupą osób nie chcę w tym momencie rozmawiać - po prostu pełna niezależność/wolność wyboru.

#680824  autor: kotlet95
 07 gru 2013, 12:12
W całym listopadzie jest to 2459 wiadomości SMS.
Od 23 października do końca miesiąca było ponad 1400 wiadomości.
W tym miesiącu jest to jak na razie 300 wiadomości.

Głównie dzwonię do Orange, ale do Play i T-mobile też często bo znajomi tam mają.
Z minutami chyba jednak trochę przesadziłem. Prawdopodobnie rodzice też zmienią sieć niedługo. Nie mogę sprawdzić ile dzwonię dokładnie.
Obecnie mam dwie karty/dwa telefony i nie chcę cały czas nosić obu ze sobą.

W sumie to jak teraz sprawdziłem to od 24 października zeszło mi około 600MB za internet na karcie RBM 5zł.

W listopadzie z dwóch numerów łącznie wydzwonione 50 minut.
W październiku 105 minut.
Wrzesień - 88 minut
Sierpień i lipiec łącznie 2 minuty
Czerwiec 45 minut
Maj 100 minut

#680830  autor: Synaisthesis
 07 gru 2013, 12:34
T-mobile frii.
Przenosisz numer, dostajesz za darmo startówke i doładowanie 5 zł.
Bierzesz taryfę smsy do wszystkich. Są całkowicie za darmo, musisz utrzymać tylko ważność konta.
10 zł za 1GB internetu. 120 minut do wszystkich za 15zł

0zł +10zł+15zł

Za 25 zł masz to co chcesz