• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 98 z 692
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 692

#679606  autor: rtx
 03 gru 2013, 15:15
Oj kobitki, ale panikujecie... :-) Zawsze najpierw dzwonią zwykli konsultanci i proponują słabsze oferty od tych z GU, albo wręcz wciskają kit, że tych lepszych ofert już nie ma, wycofali i takie tam... Jeśli nikt z GU do was nie zadzwoni, to dzwonimy samemu i powołujemy się na list, który otrzymaliśmy (lub zgłoszenie na play24, lub piszemy informację na forum Playa do użytkownika Play4You). Trzeba to tylko robić odpowiednio wcześniej, żeby wam numeru na kartę nie przenieśli. Co do ofert z telefonem to niewiele osób tutaj cokolwiek pisało, ale nie spodziewałbym się rewelacji. Jednak jak się już dodzwonicie do GU to wtedy dopytujcie.
A w salonie to nic ciekawego się nie ugra, niestety. Tylko wypowiedzenie można złożyć.

#679607  autor: Madziaa
 03 gru 2013, 15:26
rtx
hahhaha tak już z nami kobietami jest :D wieczna niepewność :)
mam mętlik w głowie i zupełnie nie wiem co zrobić :)

#679700  autor: orzelek67
 03 gru 2013, 20:32
Ja tam nie panikuje, daleko mi do tego :-)
Tylko byłam ciekawa czy komuś jeszcze nie przydarzyła się taka sytuacja i mógłby doradzić. Konsultant właśnie chyba był z GU i zdziwiło mnie, że w ogóle nawet nie chciał rozmawiać na temat tej oferty z pisma. Czytałam na wcześniejszych stronach tego forum że inni dostawali takie warunki bez większego problemu. Mam po prostu nadzieję że nie wycofają tej oferty bo dla mnie jest idealna i szkoda by było tracić czas na szukanie czegoś innego. Zwłaszcza że ogólnie z samej sieci jestem na razie bardzo zadowolona, a mam u nich od kilku lat telefon i internet.
Ja mam jeszcze prawie 2 miesiące czasu to poczekam i zobaczymy co zaproponują. Jeśli nie wrócą do pierwotnej propozycji to może konkurencja będzie miała jakąś ciekawą promocję w stylu "szalonych dni" w Orange albo kuponu 30% mniej na abonament.

Madziaa na Twoim miejscu też bym złożyła wypowiedzenie. Z tego co wiem to ofertę z internetu można wziąć w każdej chwili ale rzadko się zdarza żeby była ona lepsza niż to co proponują konsultanci. Jeśli oni nie zadzwonią to trzeba będzie samemu się do nich odezwać tak jak napisał rtx.
Ja też na początku chciałam ofertę z telefonem ale po przejrzeniu kilku forów i porównaniu cen telefonów w różnych sieciach i na wolnym rynku zrezygnowałam z tego. Uważam, że lepiej mieć tańszy abonament i krótszą umowę, a telefon kupić na raty bo w ogólnym rozrachunku wychodzi praktycznie na to samo. Czasami zdarzają się promocje albo wyprzedaże niektórych modeli ale nie oszukujmy się cudów raczej nie będzie, sieć też musi swoje zarobić.

#679844  autor: Madziaa
 04 gru 2013, 12:09
Orzeszek67 ja też nie panikuję, tylko się napaliłam na telefon i już bym go chciała mieć i tak myślę jak tu zrobić żeby było dobrze :)
ale tak jak mówisz dziś pojadę złożyć wypowiedzenie, myślę że ktoś zadzwoni :) raz rozmawiałam z mało kompetentną osobą, która chciała mi wcisnąć ofertę, która mnie w ogóle nie interesowała i miała beznadziejne argumenty, a drugi konsultant już słuchał mnie ale nic nie mógł zrobić i nie mogłam z nim negocjować. zaproponował mi to, co na stronie, więc ostatecznie na to się zdecyduję.
Ja ogólnie też jestem zadowolona z Playa dlatego nie chce robić migracji do innej sieci.
Zobaczymy co będzie, na pewno napiszę jak się rozwiązała sprawa :)
pozdrawiam :smt006

#680123  autor: ciekawy
 04 gru 2013, 22:40
zdecydowanie lepiej rozmawiać z GU albo zwykłą infolinią,salony mają prowizje i będą się starali wciskać standardową oferte dla nowych klientów tłumacząc jakby ludzie nie wiedzieli i chyba salony nie tylko Play mają mniejsze możliwości dania lepszej oferty

#680132  autor: magott
 04 gru 2013, 22:58
Czy komuś udało się ugrać ostatnio coś więcej przy przedłużeniu - oferta tylko sim dla firm:

Formuła 4.0 UNLIMITED dla Firm za 24,99 netto 30,74 brutto??? no limit rozmowy smsy/mmsy do wszystkich w PL

Czy lepiej zostać na czas nieokreślony na starych warunkach?

Nie dają już starych formuł, brak ofert z GU 10 zł netto za 350 min do wszystkich z play i stacjonarnymi za free i nie wiem czy nie lepiej nie zostać na starej ofercie biznes 30 - 16,50 netto 20,30 brutto

#680139  autor: ciekawy
 04 gru 2013, 23:11
to zależy, jeśli wolisz stare warunki to zostawiasz i nic nie robisz,

a atrakcyjniejszych ofert raczej nie dają bo już same nielimitowane rozmowy są wystarczająco atrakcyjne,a skoro tak to nie bardzo sieć może zejść z ceny

#680141  autor: magott
 04 gru 2013, 23:18
Ano jeszcze 2 miesiące temu można było szarpnąć chyba najlepszą ofertę only sim za 10 zł netto - a teraz chyba lepiej zostać mi na starej biznes 30

Nie rozmawiam aż tak dużo, aby potrzebna mi była oferta no limit - za to zostanę przy umowie na czas nieokreślony płacąc za to samo 8 zł brutto więcej niż w starej ofercie z GU

#680147  autor: ciekawy
 04 gru 2013, 23:31
jak wolisz, dobrze że w Play jest opcja że można zostać na starych warunkach, w innych sieciach byłby problem czy przejść do innej sieci czy przedłużać umowe na warunkach,które nie do końca się podobają

#680206  autor: Ruben
 05 gru 2013, 10:02
magott pisze:Nie dają już starych formuł, brak ofert z GU 10 zł netto za 350 min do wszystkich z play i stacjonarnymi za free i nie wiem czy nie lepiej nie zostać na starej ofercie biznes 30 - 16,50 netto 20,30 brutto
Ja zostałem na starych ofertach typu Firma GU. Pakiet złotówek jest dla mnie więcej wart niż rozmowy bez limitu. Płacić za coś czego nie wykorzystam mija się z celem.
Też dzwonią z BOK i zachęcają do zmiany ale ostatnio to spytałem, czy widzi jakie mam taryfy i ile płacę i czy ona sama dobrowolnie zgodziła się na podwyżkę opłat o 200%? Stwierdziła, że zadzwoni w późniejszym terminie jak będą mieć bardziej atrakcyjna dla mnie ofertę :)

#680262  autor: goral2099
 05 gru 2013, 12:38
Ruben: Miałem chyba ze 2 lata temu taką samą sytuację: zadzwonił pan i zaproponował mi dokładnie tą samą ofertę co miałem, tylko że w wyższej cenie...zapytałem czy widzi co mam teraz i czy on by przedłużył na moim miejscu. Rozmowa szybko się skończyła. :) Ostatnio zadzwoniła pani na nr na którym jest Mini Max i chciała wcisnąć nielimitowane wszystko w abonamencie za wyższą cenę. Gdy powiedziałem że przecież ja to wszystko mam w ofercie na kartę, taniej i bez umowy, z rozbrajającym zawodem w głosie stwierdziła: aha, to pan orientuje się z czego korzysta...w takim razie dziękuję i do widzenia. :D

#680266  autor: Nikita_Bennet
 05 gru 2013, 12:48
Podpytam i ja.
Obecnie płacę 59,00, opłacane systematycznie itp, efaktura. Taryfa LongPlay II 69. Wzięte w lutym prawie dwa latka temu z nowym telefonem.
Nie ukrywam że mi to wystarcza bo potrzebuję telefonu do dzwonienia i czasem smska wysłać.
Dziś dzwoniła pani z obsługi i za 59,90 proponują mi unlimited na 15miesięcy (komórki i stacjonarne w PL). Oferta bez telefonu.

W jakich realnych pieniążkach można dostać w Play (interesuje mnie bo działa na przekaźniku plusa i tmobile) 350-500minut na komórki i stacjonarne w PL, kilkadziesiąt smsów (100 miesięcznie nawet nie piszę).

PS: rozważam też przeniesienie się do innej sieci gdzie dostanę to co wyżej napisałem + neta do lapika jak jestem poza domem.
 #680296  autor: krzychu.pl
 05 gru 2013, 15:12
Witam,

znajoma, która bardzo słabo orientuje się w ofertach otrzymała telefon z Obsługi Klienta dotyczący przedłużenia umowy Play Online. Obecnie płaci 49,90 za 10GB, umowa kończy się 8.02.2013 r. Wykorzystuje z transferu średnio 1,5GB...

Z tego co zrozumiałem pośrednio to otrzymała ofertę za 20 zł/m-c i na półtora roku więc pewnie chodzi o to: http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 112013.pdf

czyli 19,99 zł za 6GB, umowa 18 miesięcy, 2 pierwsze miesiące za 0zł

z tego co widzę (a czego konsultantka nie zaproponowała) jest też opcja 12 miesięcznej umowy http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 112013.pdf

czyli 19,99 zł za 6GB, umowa 12 miesięcy

1. Czy dostał ktoś lepszą ofertę?
2. Bardzo ważne: w regulaminie jest napisane prędkość pobierania do 5 Mb/s i upload do 2Mb/s - czy przy aneksowaniu do tej oferty i pozostając z modemem HSPA będzie można te prędkości uzyskiwać: w sieci 3G/HSPA czy tylko będąc podłączonym do sieci LTE Play?
3. Znacie lepsze oferty w innych operatorów w tej cenie?

http://podtelefonem.blogspot.com/

#680324  autor: ciekawy
 05 gru 2013, 16:49
Ruben pisze:
magott pisze:Nie dają już starych formuł, brak ofert z GU 10 zł netto za 350 min do wszystkich z play i stacjonarnymi za free i nie wiem czy nie lepiej nie zostać na starej ofercie biznes 30 - 16,50 netto 20,30 brutto
Ja zostałem na starych ofertach typu Firma GU. Pakiet złotówek jest dla mnie więcej wart niż rozmowy bez limitu. Płacić za coś czego nie wykorzystam mija się z celem.
Też dzwonią z BOK i zachęcają do zmiany ale ostatnio to spytałem, czy widzi jakie mam taryfy i ile płacę i czy ona sama dobrowolnie zgodziła się na podwyżkę opłat o 200%? Stwierdziła, że zadzwoni w późniejszym terminie jak będą mieć bardziej atrakcyjna dla mnie ofertę :)
jak dawno temu odchodziłem z Plusa z oferty głosowej do Play na oferte dla nowych klientów to mi konsultant powiedział to samo,że zadzwoni do mnie jak będzie lepsza oferta i nie było lepszej oferty zanim przeszedłem do Play,a przed tym jak to powiedał to ja mu powiedziałem ile będę miał minut w Play to wymiękł,ale ogólnie oferte głosową Plusa dobrze wspominam :),jakość sieci najlepsza z całej 3 sieci

[ Dodano: 2013-12-05, 16:52 ]
krzychu.pl pisze:Witam,

znajoma, która bardzo słabo orientuje się w ofertach otrzymała telefon z Obsługi Klienta dotyczący przedłużenia umowy Play Online. Obecnie płaci 49,90 za 10GB, umowa kończy się 8.02.2013 r. Wykorzystuje z transferu średnio 1,5GB...

Z tego co zrozumiałem pośrednio to otrzymała ofertę za 20 zł/m-c i na półtora roku więc pewnie chodzi o to: http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 112013.pdf

czyli 19,99 zł za 6GB, umowa 18 miesięcy, 2 pierwsze miesiące za 0zł

z tego co widzę (a czego konsultantka nie zaproponowała) jest też opcja 12 miesięcznej umowy http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 112013.pdf

czyli 19,99 zł za 6GB, umowa 12 miesięcy

1. Czy dostał ktoś lepszą ofertę?
2. Bardzo ważne: w regulaminie jest napisane prędkość pobierania do 5 Mb/s i upload do 2Mb/s - czy przy aneksowaniu do tej oferty i pozostając z modemem HSPA będzie można te prędkości uzyskiwać: w sieci 3G/HSPA czy tylko będąc podłączonym do sieci LTE Play?
3. Znacie lepsze oferty w innych operatorów w tej cenie?
6GB za 20 zł całkiem dobra oferta

#680397  autor: Braymer
 05 gru 2013, 20:30
Ciekawy, ja dostałem na przedłużenie w Orange za niecałe 12zł 21 GB (59.9zł-80% rabatu) w umowie na 24m-ce bez sprzętu, tak więc myślę, że ta oferta nie jest jakaś nadzwyczajna. Za chwilę napiszę więcej o tym w dziale o przedłużeniu umowy w Orange.

#680420  autor: Przemek7
 05 gru 2013, 21:33
Kolego Braymer, no proszę Cię... my się tu emocjonujemy ofertami hiperszybkiego megainternetu 4G Play za 30 i kilkadziesiąt złotych za naście gigabajtów na 4 megabitach a Ty "wyjeżdzasz" z 12 zł za 21 GB! Akysz stąd! ;)

Kol Ciekawy... 3 GB i nocny transfer 0-8 godz. za 14,95 zł to też niezła oferta :) ale u konkurencji...

#680427  autor: maniek89
 05 gru 2013, 21:53
Dzwonili wczoraj do mnie w sprawie przedluzenia formuły L, która kończy mi się 20 lutego. Oczywiście dają to co na stronie zarzekając się, że to oferta od GU. Co mi po nolimicie jak za smsy i stacjonarki mam dopłacać. Wychodzi drożej niż teraz. Złożę wypowiedzenie i zobaczymy czy dostanę tę ofertę za 34,99 z pakietem do wyboru i 750 mb internetu. No a jak nie to przechodzę na MiniMaxa :) Minuty wygaduje, smsów mało piszę lub wcale, ale na stacjonarne dzwonie i muszą być.

#680491  autor: ja.michal
 05 gru 2013, 23:57
maniek89, czarno widzę propozycje z Play. ;) Jakiś czas sam z nimi negocjowałem, ale nic z tego nie wyszło. Może teraz się coś zmieniło.

#680494  autor: ciekawy
 06 gru 2013, 00:00
piszcie jakie macie oferty na Play Online

#680639  autor: Braymer
 06 gru 2013, 16:12
Co do zakończenia offtopu to w Warszawie LTE Orange (tam gdzie jest testowo) działa znacznie szybciej i lepiej niż hiperSuperTurbo 4G LTE w Play :)
  • Strona 98 z 692
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 692
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98