• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #679865  autor: abhaya
 04 gru 2013, 13:08
Mam problem z dźwiękiem, przy uruchamianiu telefonu słyszę szum, także podczas uruchamiania jakiejkolwiek aplikacji pojawia się.
Nie mogę rozmawiać tzn. ledwo co słyszę rozmowę telefoniczną - głos jest zniekształcony. Przez słuchawki to samo.
Robiłem reset oprogramowania i nic to nie dało.
Jaki element telefonu musiałbym wymienić? Ktoś może podejrzewać co mu jest ?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2013, 15:32 przez abhaya, łącznie zmieniany 1 raz.

#679909  autor: Morvius
 04 gru 2013, 14:56
płyta główna

Klasyczny obserwator wątku.

#679948  autor: abhaya
 04 gru 2013, 16:11
Dziękuje, w między czasie skoczyłem do serwisu i powiedzieli że to będzie coś poważnego i już mieli taki przypadek, i lepiej próbować oddać na gwarancji do Orange, niestety mam małe pęknięcie na szybce czy mogą się doczepić do tego ?

#679953  autor: Morvius
 04 gru 2013, 16:21
może, mogą sie doczepić ze upadl i dla tego nie działa i wkręcą że z winy użytkownika, chyba że to mało widoczne pęknięcie

#681366  autor: marcela.kos123
 09 gru 2013, 20:11
Podepnę się pod temat, bo mam podobny problem.

U mnie z kolei nie działa głośnik ten zewnętrzny, od muzyki, budzika itp. Tzn nie dizała czasem - jednego dnia działa, innego nie. I nie, nie jest to uzależnione od tego, czy telefon jest wyciszony:P po prostu nagle zaczyna działać, by znów następnego dnia się popsuć. Próbowałam aktualizować oprogramowanie - nie pomogło.

Miał ktoś taki problem ;/?

#681491  autor: jujeahip
 10 gru 2013, 08:46
Morvius pisze:może, mogą sie doczepić ze upadl i dla tego nie działa i wkręcą że z winy użytkownika, chyba że to mało widoczne pęknięcie
Jest taka możliwość, ale lepiej spróbować z gwarancją, wymiana płyty głównej tak jak przy wyświetlaczu jest zazwyczaj nieopłacalna

#681558  autor: Morvius
 10 gru 2013, 14:31
Może od wstrząsów dotyczących exploatacji telefon dostaje przerwy w styku między głośnikiem a płytą główną. Dla tego raz działa a raz nie bo to zależy jak "pukniesz" nim :P Nie wiem jak to wygląda od strony "bebechów", czy są lutowane styki czy wyczepiane. Jeśli wyczepiane, a mamy kogoś sprytnego jako znajomego co potrafiłby wymienić, to pół biedy. Natomiast jeśli lutowane to tylko serwisowanie. Oczywiście wcześniej musi się potwierdzić moja teza ale na to mi wygląda po objawach. :wink: