Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
NJU MobilePlaceks pisze:Szanowni Forumowicze
Właśnie zakończyła mi się umowa a Plusie. Do tej pory telefon służył mi służbowo ale teraz muszę sam za niego płacić.
Potrzebuję:
1.Oferty indywidualnej na abonament – nie mam czasu na zabawę z kartami, mixami itp. – chciał bym się wyrobić w kwocie max70zł miesiąc bez tel lub max 200zł z tel (ale interesuje mnie wyłącznie G2,Nex5 Note3) przy umowie na 12mies.
2.Jak najkrótszy abonament – co by np za rok móc znów polepszyć ofertę
3.Rozmawiam 300-400min miesięcznie – nie zwracając uwagi do jakiej sieci
4.Wysyłam może 20sms
5.Potrzebuję dobrego-możliwie jak najszerszego Internetu LTE – oraz pakietu max2GB z możliwością dokupienia kolejnych – telefon będzie mi sporadycznie służył w terenie jako modem do komputera
6.No i ostatnia rzecz - czy lepiej pchać się w abo 200zł i walczyć o tel z górnej półki czy odpuścić wziąć umowę na rok a tel kopić na wolnym rynku?
Proszę pomóżcie w wyborze, sensownego abo u operatora który ma w miarę rozległe LTE a tam gdzie go nie ma to dobre HSDPA – mieszkam na obrzeżach Warszawy pod kodem 05-082.
Widzę za zarówno PLAY i PLUS tu docierają z LTE (nie wiem jak z T-Mobile_ więc super ale gdy pojadę w teren zależy mi by nawet pod HSDPA dało rade się połączyć do netu a tu podobno co sieć to inaczej.
Ciekawe, w moim mniemaniu Tmobile/ z Networks znacznie stabilniej i szybciej działa poprzez HSPA DCniz plus tym bardziej Orange z Networks, plusik lubi popoludniami zamulać tam gdzie bywam a pełno ma stacji aero2 900marcin1980 pisze:Zarówno Plus z Aero2 jak i Tmobile/Orange z Networks rozbudowują swoje sieci. Ja jednak bym postawił na Plusa który w mojej ocenie lepiej konfiguruje swoją sieć.
Tmobile/Orange z Networks Ci narazie testują LTE które maja odpalić w 2015 roku dopiero w całym kraju
W przypadku sieci UMTS 900 MHz faktycznie jest prędkość HSPA+ realnie do tych 4 Mb/s.david4nal pisze:Nie patrz na to, że T-mobile oferuje Ci 20 mbps w HSPA+ a Play "tylko" 15 mbps w LTE. W praktyce mało kto widział te 20 mega. Standardowe prędkości po HSPA+ wynoszą kilka mega.
Tylko pamiętaj, że w tamtej sieci było może 100 osób na całe miasto. Obciążenie żadne.pakierhakierxd pisze:W Toruniu jak byłem testowałem lte Play i właśnie nawet przy zasięgu 1,2 kreski szybkości były przyzwoite.
Masz sprzęt z HSPA+ Dual Carrier? Note 2 LTE ma samo HSPA+ do 21 Mb/s.pakierhakierxd pisze:A co mówienia do ciebie konsulanta że w 3g możesz mieć do 20 mb itp.,no nie wiem ja jakoś ani w Orange ani w Play w Supraślu/Białymstoku i okolicach jak korzystałem z mobilnego internetu w smartphonie/tablecie itp. nie nigdy nie miałem więcej niż 7mb
Po LTE sa lepsze pingi a co za tym idzie stabilniejszy internet, Plus ma jedna zalete mniej ludzi na stacje bazową a co za tym idzie mniejsze obciążenie. Orange/t-Mobile łączą nadajniki i z jednego nadajnika na wąskim pasmie będzie musiało to pociągnąć dwóch dużych operatorów.pakierhakierxd pisze:Ja na twoim miejscu nie patrzył aż tak na lte a na ofertę,lte za jakiś czas będziesz mieć u każdego operatora,ja mam telefon z lte i za jakiś czas jak tałem z
Niestety często kiepściutkie radiolinie.marcin1980 pisze:Plus ma jedna zalete mniej ludzi na stacje bazową a co za tym idzie mniejsze obciążenie
marcin1980, oczywiście tak może być. Zdaję sobie z tego sprawę i nie napiszę, że po modernizacji wszędzie jest och i ach bo tak nie jest. Taki urok łączności radiowej.marcin1980 pisze:widzisz T-Mobile zalezy od lokalizacji i jak skonfigurowana jest sieć u mnie po modernizacji wygląda tak jak i przed modernizacją czyli źle