• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 17
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17

#678768  autor: Marcel82
 30 lis 2013, 16:48
A jeśli wybiorę sobie "0 zł za rozmowy w TMiH" i dokupię 60min do wszystkich oraz 1GB, to czy chociaż wtedy jest po ludzku, tzn. dzwoniąc na Heyah nie pobierze mi minut z pakietu do wszystkich? Czy już robią mega-przekręty??

Pytam, bo dla mnie nie do pojęcia jest to, co napisał Karlos20:
wybieram "0 zł za internet" i obydwa pakiety rozmów (do wszystkich i do TMiH), dzwonię do Heyah i pobiera mi z pakietu do wszystkich.

#678782  autor: andrzejgolota
 30 lis 2013, 17:24
Od kiedy można przechodzić TT<=>Heyah? Może mi coś umknęło, ale Ti nie daje takiej opcji.
No właśnie. Widziałem pod *100# u dziewczyny taką możliwość, ale nie testowałem. W Biurze Obsługi Heyah napisali mi z kolei:
Pragnę poinformować, że niestety nie ma możliwości przejścia z taryfy Dniówka do Frii.

Przepraszam za błędną informację.
Jak to jest w praktyce? Testował ktoś już?

#678808  autor: yul69
 30 lis 2013, 18:28
Mój znajomy też ma pod *100# opcję na przejście z T do H na numerze przeniesionym.
Dlatego pytam.
Może to błąd?

[ Dodano: 2013-11-30, 19:10 ]
Napewno to błąd.
Mam taryfę Nowa Heyah i pod *100# mogę zmigrować do taryfy Nowa Heyah.
Czyli masło maślane...

#678862  autor: Flash999
 30 lis 2013, 20:53
Na moim numerze (kupionym w taryfie Frii), co ciekawe numer ze starteru miał prefiks 886 (czyli Heyah), istnieje możliwość przejścia do Dniówki, jednak nie sprawdzałem i pewnie też nie działa.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#678913  autor: KC-KARLOS
 30 lis 2013, 22:49
Luks pisze:Od kiedy można przechodzić TT<=>Heyah? Może mi coś umknęło, ale Ti nie daje takiej opcji.
U mnie przy próbie był błąd, o braku wystarczających środków na koncie.
Marcel82 pisze:Czyli muszę dezaktywować ofertę (*100*815*2#) , następnie wykupić pakiet 1GB/30dni i jak będę chciał wrócić to zapłacę 3 zł (*100*815#) i tak w kółko??
Niestety tak.
Marcel82 pisze:A jeśli wybiorę sobie "0 zł za rozmowy w TMiH" i dokupię 60min do wszystkich oraz 1GB, to czy chociaż wtedy jest po ludzku, tzn. dzwoniąc na Heyah nie pobierze mi minut z pakietu do wszystkich? Czy już robią mega-przekręty??
W tym przypadku najpierw pójdzie pakiet minut do wszystkich, nawet jak masz aktywną dniówkę do T-Mobile/Heyah.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#678916  autor: Heyyeh
 30 lis 2013, 23:02
Czy T-Mobile również robi promocje typu x% za doładowanie i które będą obowiązywały razem z ofertą darmowych sms'ów?

#678919  autor: KC-KARLOS
 30 lis 2013, 23:09
Heyyeh, operator ma promocję 10% więcej kasy na koncie po zasileniu za minimum 25 zł, poprzez stronę: doladowania.t-mobile.pl

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#678925  autor: Marcel82
 30 lis 2013, 23:21
Karlos20 pisze:
Marcel82 pisze:A jeśli wybiorę sobie "0 zł za rozmowy w TMiH" i dokupię 60min do wszystkich oraz 1GB, to czy chociaż wtedy jest po ludzku, tzn. dzwoniąc na Heyah nie pobierze mi minut z pakietu do wszystkich? Czy już robią mega-przekręty??
W tym przypadku najpierw pójdzie pakiet minut do wszystkich, nawet jak masz aktywną dniówkę do T-Mobile/Heyah.
No to spoko, mogli napisać tak jako reklamę:
Nowa taryfa Frii - cokolwiek nie wybierzesz, zawsze Cię wyrolujemy.

Jaką kombinację polecasz/-cie w takim razie do następujących wymagań:
- dużo internetu, tata będzie oglądał filmiki/piosenki na YT, a to jak się dowiedziałem sporo ciągnie, bo ok. 10MB za kilka minut
- ok. 50-100 minut miesięcznie, różne sieci
- SMSy pomijam, nie lubi i prawie w ogóle nie pisze
Najlepiej w ramach TM, ale może być inny operator, ma zarejestrowany numer, więc to nie będzie chyba problem.
Miasto Grudziądz (100 tys.), więc chyba wszyscy operatorzy mają normalny zasięg?

#678928  autor: KC-KARLOS
 30 lis 2013, 23:27
Marcel82 pisze:- dużo internetu, tata będzie oglądał filmiki/piosenki na YT, a to jak się dowiedziałem sporo ciągnie, bo ok. 10MB za kilka minut
-> 1 GB za 10 zł,
-> 3 GB za 20 zł.
Marcel82 pisze:- ok. 50-100 minut miesięcznie, różne sieci
-> 60 minut do wszystkich za 10 zł
Możesz też odpalić nielimitowane rozmowy do T-Mobile i Heyah, aktywacji dniówki jest darmowa.

#678989  autor: colombo
 01 gru 2013, 09:29
Karlos20 pisze:
Mowa o Frii? To jesteś pewien, że nie wprowadzasz w błąd? Nie wiem jak w praktyce, ale na samym początku rzeczywiście mogło tak być, ale chyba poprawili to - trzeba spojrzeć w regulaminy pakietów. Poza tym, dwa miesiące temu napisałem pytanie o to do bok:
w odpowiedzi na korespondencję informuję, iż środki z pakietu „120 minut do wszystkich” będą rozliczane tylko na numery z poza sieci T-mobile i Heyah.
Dzwoniąc na numery T-mobile i Heyah mimo posiadanego pakietu „120 minut do wszystkich” połączenia będą rozliczane z profilu „Frii Rozmowy w T-Mobile i Heyah”.
Zasada chyba taka sama dla wszystkich pakietów?
No, ale wiele razy już różni doradcy podawali mi nieprawdziwe informacje, więc nic na 100% bo tego nie sprawdzałem.

#678990  autor: Marcel82
 01 gru 2013, 09:48
colombo pisze:
w odpowiedzi na korespondencję informuję, iż środki z pakietu „120 minut do wszystkich” będą rozliczane tylko na numery z poza sieci T-mobile i Heyah.
Dzwoniąc na numery T-mobile i Heyah mimo posiadanego pakietu „120 minut do wszystkich” połączenia będą rozliczane z profilu „Frii Rozmowy w T-Mobile i Heyah”.
Tak by było logicznie, ale ja sam już nie wiem, Karlos20 wygląda na doświadczonego. A może ktoś się wypowie, kto ma taryfę Frii? Poczytam też regulaminy. A z innej beczki:

1. Czy kolejność wklepywania kodów jest ważna?
Planuję tak:
- przejście na frii
- wybranie 0zł za TMiH
- pakiet 60min do wszystkich
- pakiet 1GB netu
Pewnie nie, ale mnie już mało zdziwi :wink:

2. Czytałem, że w Lumiach jest problem z niektórymi krótkimi kodami. Czy wysyłane są SMSy z info, że pakiet się skończył?

#678992  autor: user_delete34
 01 gru 2013, 09:54
Marcel82 pisze:Czy wysyłane są SMSy z info, że pakiet się skończył?
Zależy od pakietu. Na podstawie swoich doświadczeń: pakiet 30 minut do wszystkich - nie, pakiet internetowy - tak (ALE: jako koniec ważności, bo nie dotarłem jeszcze do 1 GB). Przygotuj się na cyrki ze strony platformy. Kończy się pakiet internetowy - dostajesz SMSa, zwalnia transmisja, przez 3 dni nie możesz z tym NIC zrobić (nawet przez BOK), czy to wyłączyć, czy zmienić, czy aktywować ponownie pakiet. Zawieszająca się platforma billingowa jest największym minusem tej sieci.

#679020  autor: Marcel82
 01 gru 2013, 11:48
colombo pisze:
Karlos20 pisze:
Mowa o Frii? To jesteś pewien, że nie wprowadzasz w błąd? Nie wiem jak w praktyce, ale na samym początku rzeczywiście mogło tak być, ale chyba poprawili to - trzeba spojrzeć w regulaminy pakietów.
Zajrzałem do regulaminu Pakiet 60 min do wszystkich
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 006695.pdf
2.13. Minuty przyznane w ramach Oferty rozliczane są przed zgromadzoną na koncie kwotą w złotych. Jeśli Użytkownik dodatkowo korzysta z oferty „Frii Rozmowy w T-Mobile i Heyah” lub innej oferty w ramach której zostały mu przyznane minuty tylko na numery komórkowe T-Mobile i Heyah, wykonanie połączenia na wskazane numery komórkowe nie powoduje zmniejszenia stanu minut zawartych z Oferty.
Czyli jak na moje zapis korzystny dla nas, wg mnie colombo ma rację, a Karlos20 nie.
Markadiusz pisze:Kończy się pakiet internetowy - dostajesz SMSa, zwalnia transmisja, przez 3 dni nie możesz z tym NIC zrobić (nawet przez BOK), czy to wyłączyć, czy zmienić, czy aktywować ponownie pakiet. Zawieszająca się platforma billingowa jest największym minusem tej sieci.
No to niezły burdel :lol:

#679066  autor: KC-KARLOS
 01 gru 2013, 14:30
Marcel82 pisze:1. Czy kolejność wklepywania kodów jest ważna?
Nie ma znaczenia :)
Marcel82 pisze:Zajrzałem do regulaminu Pakiet 60 min do wszystkich
Jeśli wprowadziłem w błąd - przepraszam.
Marcel82 pisze:No to niezły burdel
Ja nie miałem żadnych problemów :) Nawet pomiędzy dezaktywacją i kolejną aktywacją pakietu 250 MB za 2 zł dziennie miałem dwie sesje netowe, po których jak przekroczyłem 250 MB, był SMS o lejku, lecz prędkość nie zwalniała :)

#679071  autor: Marcel82
 01 gru 2013, 14:39
Myślę, że wezmę dla taty to "Frii", ale wpierw ma na jutro zadanie popytać w pracy, czy na pewno nie ma WiFi i sprawdzić to samemu w Lumii :)

#679106  autor: Blank
 01 gru 2013, 16:13
Czyli jak na moje zapis korzystny dla nas, wg mnie colombo ma rację, a Karlos20 nie.
Niestety, Karlos zapomniał, albo nie wiedział, że jakiś czas temu T-Mobile zmienił regulaminy na korzyść użytkowników.
W pierwotnej wersji, było jak wskazał Karlos.

Niestety, nadal nie poprawili sytuacji z pakietami internetowymi i profilem Frii Internet, co dla mnie jest absolutną głupotą.
W obu wypadkach, było to celowe zagranie T-Mobile. Więcej osób jednak zbuntowało się sytuacji z minutami, a po za tym, sytuacja z internetem pozwala im więcej zarobić ;)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#679112  autor: Marcel82
 01 gru 2013, 17:06
No to chyba już wszystko wiem, dziękuję wszystkim.
Z tym internetem, to obydwie opcje byłyby dobre:
- najpierw 50 MB ciągnie, potem z pakietu (lepsza opcja)
- najpierw wykorzystuje cały pakiet, a potem 50MB/dzień za darmo - jak prześpisz SMSa z info o końcu pakietu nie zbankrutujesz przynajmniej
Ale jak to mówią: jak się nie ma, co się lubi... :wink:

#679120  autor: Marcel82
 01 gru 2013, 17:23
Ale który? :lol:
Bo mając pakiet wyłącza się "0 zł za Internet".
A jaki się lejek włącza? Ten od "Bezpiecznego Internetu" (do 10 MB za 3zł normalny speed, potem kolejne 90MB też normalny speed ale za 6 zł i wtedy dopiero lejek bez limitów)
Czy te 250MB/dzień? Hehe
Wyczytałem, że RedBull daje darmowy YouTube, tam wyślę tatę :P

#679182  autor: KC-KARLOS
 01 gru 2013, 20:58
Marcel82, nie możesz jednocześnie korzystać z dniówki 50 MB a jakimikolwiek pakietami netowymi. Pakiety wzajemnie się wykluczają - również pozapakietowy, Bezpieczny Internet. Aby mieć więcej neta trzeba dezaktywować zużyty pakiet i aktywować nowy (dniówki nie trzeba dezaktywować, ale zostanie zawieszona przy aktywacji płatnego pakietu MB/GB).
Marcel82 pisze:A jaki się lejek włącza?
w KAŻDYM przypadku, po wykorzystaniu MB, otrzyujesz SMSa z informacją o zwolnieniu prędkości, lejek to max 16 kbit/s.
Jeśli wykorzystasz w dniówce 50 MB, zwalnia tylko prędkość, SMSa nie otrzymasz.
Marcel82 pisze:Wyczytałem, że RedBull daje darmowy YouTube,
Nie radzę z tego korzystać, YT wcale nie jest darmowy, pożera MB z pakietów i przerywa transmisję co 130 MB.

• Strona 11 z 17
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11