właśnie to ma do siebie oferta z kodami,może będą,może nie, ale jak chce ci się w to bawić...pavello pisze:Dziękuje
Może w styczniu jakieś kody się znów pojawią
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Przy tym abonamencie telefon kosztuje 839zł. Skąd wziąłeś taką cenę ?krynioo79 pisze:Oferta w Orange za 129zł - 30% i masz abonament za 90 zł i telefon za 239 zł Lg g2 więc bierz kupon i przenoś numer
90x24+239=2399zł
Cena telefonu na allegro ~1700zł, 2399-1700=699zł/24=29,125zł za 'czysty abonament'.
Albo coś pomieszałeś albo ta umowa jest na 4 lata

Mógłbyś mi podać jakiś link do tej promocji, która się skończyła ? Bo znajduję tylko abonament za ~160zł i telefon za 1zł (z 329zł).bora1410 pisze:do wczoraj tj. 28 listopada były szalone dni i ten LG kosztował 239 zł w podanej taryfie.
Edit:
Dobra znalazłem. Bardzoooo dobra oferta IMO.
Nic w Play się nie zmieniło odnośnie przedłużania umowy bez telefonu ? 3 miesiące przed końcem ?
@Madziaa
z play jest ciezko cos "dostać" wynegocjować itd
sam szukałem rozwiązania bo chcialem htc one ale cena mnie powaliła z nóg.
opiszę Ci co można zrobić: jeśli przedłużasz umowe na 2 lata z tel to:
jest taki plan replay formuła 89 internet max ( teraz już nie ma na stronie ale było - dla przedłużających ) wszystkie sieci rozmowy i sms/mms no limit, internet 1 gb a stacjonarne 7 za miesiąc ( 29 zl plus ew. te 7 zł za stacjonarne = 36 zł abo co miesiąc )
do tego kupujesz np s3 lte za 1 zł ( a spłacasz go w ratach 18 x 60 zł na miesiąc )
sprzedajesz s3 lte za te 1080 zł i dokładasz 500 zł i kupujesz nówke lg g2 na alle.gro
sumując masz fajny abonament np te 29 zł a wydajesz tylko 500 gotówki na tel.
reszta w ratach prawdziwe 0%.
czyli przez 25 miesięcy zapłacisz 1080 za raty tel i 720 ( lub 900 ) abo plus 500 zł
razem 2300 lub te 2500 przez 25 miesięcy za lg g2 i no limit
i jak ?
jest taki plan replay formuła 89 internet max ( teraz już nie ma na stronie ale było - dla przedłużających ) wszystkie sieci rozmowy i sms/mms no limit, internet 1 gb a stacjonarne 7 za miesiąc ( 29 zl plus ew. te 7 zł za stacjonarne = 36 zł abo co miesiąc )
do tego kupujesz np s3 lte za 1 zł ( a spłacasz go w ratach 18 x 60 zł na miesiąc )
sprzedajesz s3 lte za te 1080 zł i dokładasz 500 zł i kupujesz nówke lg g2 na alle.gro
czyli przez 25 miesięcy zapłacisz 1080 za raty tel i 720 ( lub 900 ) abo plus 500 zł
i jak ?
Jaka dla mnie będzie najtańsza oferta jak chcę minimum 2 GB internetu?
Proponują mi za 44,90 2gb i za darmo na komórki (była ta oferta opisana już w wątku)
A jak na kartę to wygląda? Idzie jakoś doładowywać na kartę żeby mieć co miesiąc 2GB neta i jakoś mniej płacić? Wystarczy mi za darmo do Playa i 100 minut.
[ Dodano: 2013-11-29, 22:57 ]
W RBM na abonament za 29 zł ma się za darmo do wszystkich sieci kom
i na stacjonarne
i darmowego YouTuba
i za 20 zł 2GB internetu
łącznie 49,99
więc za +5 zł (w porównaniu do Playa zwykłego gdzie jest 44,99) mamy za darmo też i na stacjonarne i darmowego YT.
Pytania:
- da się przejść z Play ab na RBM ab, bo ktoś pisał, że nie..
- jak jest z tym YT - naprawdę nie zżera netu? Ja jak brałem swoją dotychczasową ofertę to miałem mieć Facebooka za darmo ale wcale tak nie jest bo normalnie mi transfer zżera a żeby tak nie było trzeba byłoby wchodzć przez jakąś wykastrowaną wersję serwisu dlatego pytam
[ Dodano: 2013-11-29, 23:00 ]
Dobra widzę, że da się przenieść numer (jest opcja przenieś numer)
cena 49,99 jest jak się płaci terminowo rachunki a jak nie to 54,99
pozostaje tylko pytanie o tego YouTuba
[ Dodano: 2013-11-29, 23:08 ]
nie no i umowa jest na czas nieokreślony jak się nie bierze telefonu
nie no oferta dla mnie
nie jak w zwykłym playu na 15 mcy
nie no nie jest tak różowo - jako że jestem w P4 to nie da się przejść bezpośrednio do RBM... Trzeba będzie zrobić to naokoło
Youtube też jest tylko do dzisiaj ważny... Płaci się też 49 zł za aktywację jak się przenosisz do RBM. Także lipa
Dostał ktoś w Playu zwykłym za darmo również na stacjonarne za 49,99?
Proponują mi za 44,90 2gb i za darmo na komórki (była ta oferta opisana już w wątku)
A jak na kartę to wygląda? Idzie jakoś doładowywać na kartę żeby mieć co miesiąc 2GB neta i jakoś mniej płacić? Wystarczy mi za darmo do Playa i 100 minut.
[ Dodano: 2013-11-29, 22:57 ]
W RBM na abonament za 29 zł ma się za darmo do wszystkich sieci kom
i na stacjonarne
i darmowego YouTuba
i za 20 zł 2GB internetu
łącznie 49,99
więc za +5 zł (w porównaniu do Playa zwykłego gdzie jest 44,99) mamy za darmo też i na stacjonarne i darmowego YT.
Pytania:
- da się przejść z Play ab na RBM ab, bo ktoś pisał, że nie..
- jak jest z tym YT - naprawdę nie zżera netu? Ja jak brałem swoją dotychczasową ofertę to miałem mieć Facebooka za darmo ale wcale tak nie jest bo normalnie mi transfer zżera a żeby tak nie było trzeba byłoby wchodzć przez jakąś wykastrowaną wersję serwisu dlatego pytam
[ Dodano: 2013-11-29, 23:00 ]
Dobra widzę, że da się przenieść numer (jest opcja przenieś numer)
cena 49,99 jest jak się płaci terminowo rachunki a jak nie to 54,99
pozostaje tylko pytanie o tego YouTuba
[ Dodano: 2013-11-29, 23:08 ]
nie no i umowa jest na czas nieokreślony jak się nie bierze telefonu

nie no nie jest tak różowo - jako że jestem w P4 to nie da się przejść bezpośrednio do RBM... Trzeba będzie zrobić to naokoło

Youtube też jest tylko do dzisiaj ważny... Płaci się też 49 zł za aktywację jak się przenosisz do RBM. Także lipa
Dostał ktoś w Playu zwykłym za darmo również na stacjonarne za 49,99?
Z Play do RBM nie przejdziesz. To, że na stronie widnieje taka zakładka nie oznacza, że się da. Też się na to początkowo złapałem i zacząłem czat z konsultantem. Nie da się bezpośrednio z Play, ale można na około jak to opisał @ciekawy. Wypowiedzenie do Play z opcją przejścia numeru na pre-paid, potem do jakiegoś Orange/T i już możesze do RBM.
Ja dzisiaj postaram się złożyć wypowiedzenie umowy. Minęło 8 dni odkąd konsultant zapewnił mnie, że moje zgłoszenie zostało przekazane do GU, które w kilka dnia miało oddzwonić. Dostaną teraz swoistego boosta zatem, ale raczej ucieknę do Vikingów
Ja dzisiaj postaram się złożyć wypowiedzenie umowy. Minęło 8 dni odkąd konsultant zapewnił mnie, że moje zgłoszenie zostało przekazane do GU, które w kilka dnia miało oddzwonić. Dostaną teraz swoistego boosta zatem, ale raczej ucieknę do Vikingów

To jest potwierdzone? Czy przy nowych umowach obowiązuje zapis że w przypadku nieopłacenia rachunku w terminie płaci się dodatkowo +5złDamian67 pisze:jak dobrze ponegocjujesz (wypowiedzenie) to dostaniesz za 44,99zł 2gb + bezpłatne komórki + do wyboru:
darmowe stacjonarne
lub
darmowe smsy do wszystkich.
przy wszystkich umowach z e-fakturą jest zapis, że naliczany jest ten rabat 5 zł jeśli faktury płacone są terminowo.
[quote="Rycerz Mike"]@Madziaa
i jak ?
o kurcze ale kombinacje
ja chyba jednak złożę wypowiedzenie i zobaczymy co mi zaproponuje GU....łudzę się jak głupia że jednak coś się da
mój mąż złożył wypowiedzenie i wydzwaniali do niego non stop, z tym że on nie odbierał, ponieważ naprawdę nie chciał z nimi już przedłużać. Jeżeli wypowiedzenie nic nie da (chociaż cały cza się łudzę hehehe
to może i pokombinuję w ten sposób
dzięki za radę RYCERZ MIKE
i jak ?
o kurcze ale kombinacje

Damian67 dzięki!
Jak myślicie na święta będą jakieś lepsze oferty niż np wymieniona przez Damiana?
Lepiej poczekać czy przedłużać już teraz?
Jak myślicie na święta będą jakieś lepsze oferty niż np wymieniona przez Damiana?
Lepiej poczekać czy przedłużać już teraz?
ja tez sie interesuje przedluzeniem ale z tego co widzialem nic ciekawego narazie nie ma. z ciekawosci sprawdzalem dzisiaj operatorow i jedyne co mi sie spodobalo (o ile dobrze zrozumialem) to tylko sim w orange. 35gb za okolo 45zl, darmowe noce i transfer do 42mb na 24m. jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi bo niedlugo konczy mi sie umowa i nie wiem czy drzec lacha z play czy bez laski w orange neta wziasc
może lepiej przedłużyć umowe w PlayOnline bo chyba jest tak że jak chcesz wyłączyć kompresje danych w Orange to chyba tracisz bezplatny nocny transfer, a po umowie w Orange jeśli korzystasz z np promocji 50% taniej wzrasta cena np po 24 miesiącach,a w Play warunki zostają takie jakie masz aż sam ich nie zmienisz, ogólnie miałem na test net od Orange i na pełnym zasięgu NetWorks transfer się zawieszał, połączenia się rozłączały,więc nie polecam netu od Orange, już lepiej pomyśleć o necie mobilnym od Plusa, ten jest bardzo stabilny, nawet kiedy nie ma pełnego zasięgu to nie rozłącza, transfer działa, nie wiesza się, jest ok, odradzam net od Orange,lazaj007 pisze:ja tez sie interesuje przedluzeniem ale z tego co widzialem nic ciekawego narazie nie ma. z ciekawosci sprawdzalem dzisiaj operatorow i jedyne co mi sie spodobalo (o ile dobrze zrozumialem) to tylko sim w orange. 35gb za okolo 45zl, darmowe noce i transfer do 42mb na 24m. jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi bo niedlugo konczy mi sie umowa i nie wiem czy drzec lacha z play czy bez laski w orange neta wziasc
a kto zna oferty na przedłużenie PlayOnline niech się pochwali
wzrost abonamentu nie przeszkadza bo zawsze mozna przedluzyc umowe na nowych warunkach. gorzej martwi mnie to co napisales o stabilnosci lacza a to juz duzy minus - chociaz w play minus jest taki ze jak jade do domu rodzinnego to 10 tys miejscowosci nie ma nadajnika i net tez nie lata. a w wiosce u zony gdzie jest max 1 tys mieszkancow zasieg jest. plus wyglada obiecujaco, bardzo dobre pokrycie ale..... drogi jest.
w play bralem w zeszlym roku 18gb z modemem huaweh 586 za 1zl na rok z abo 36,33zl. nie wydaje mi sie aby dali podobne warunki tym razem, nawet bez urzadzenia. miesiac juz czekam na przedluzenie 2 telefonow przy najnizszym obonamencie i poki co oferta jest tragiczna.
1 z numerow brany w zeszlym roku z telefonem na 12 miesiecy - 29zl za 120min z stanem darmowym na play a teraz chca minimum 39,99zl za 100 minut i darmowymi na play.
nie dosc ze drozej to jeszcze mniej minut.
ma ktos jakies doswiadczenie przy przenoszeniu kilku uslug np do orange? czy da sie cos ugrac?
w play bralem w zeszlym roku 18gb z modemem huaweh 586 za 1zl na rok z abo 36,33zl. nie wydaje mi sie aby dali podobne warunki tym razem, nawet bez urzadzenia. miesiac juz czekam na przedluzenie 2 telefonow przy najnizszym obonamencie i poki co oferta jest tragiczna.
1 z numerow brany w zeszlym roku z telefonem na 12 miesiecy - 29zl za 120min z stanem darmowym na play a teraz chca minimum 39,99zl za 100 minut i darmowymi na play.
nie dosc ze drozej to jeszcze mniej minut.
ma ktos jakies doswiadczenie przy przenoszeniu kilku uslug np do orange? czy da sie cos ugrac?
Plus nie jest taki drogi,jeśli weźmiesz opcje tylko sim to ciekawsze oferty mogą się pojawić na przedłużenie umowy jakoś do 3 miesięcy, dla porównania T-Mobile ma gorsze oferty na przedłużenie umowy,nie można sprawdzić ile GB zostało do wykorzystania a Plus po wykorzystaniu 80% limitu wysyła komunikat sms że przekroczyłeś już 80% transferu, takie ostrzeżenie że uwaga transfer się kończy,no i bez problemu można sprawdzić ile GB zostało jeszcze do wykorzystania z podziałem na dzienny i nocny limit,
zasięgu Play nie ma w całym kraju, to minus ale nigdy net mobilny od PlayOnline na mniej niż pełnym zasięgu nie działał mi tak źle jak ten net od Orange na pełnym zasięgu NetWorks, nawet PlayOnine jest dużo stabilniejszy od Orange,Plus też nie zawsze ma pełny zasięg a działa dużo lepiej i płynniej od Orange,za to Play bywa że daje więcej GB w tej samej cenie i jeśli korzystasz z PlayOnline tam gdzie ma zasięg to jest to dobra oferta
zasięgu Play nie ma w całym kraju, to minus ale nigdy net mobilny od PlayOnline na mniej niż pełnym zasięgu nie działał mi tak źle jak ten net od Orange na pełnym zasięgu NetWorks, nawet PlayOnine jest dużo stabilniejszy od Orange,Plus też nie zawsze ma pełny zasięg a działa dużo lepiej i płynniej od Orange,za to Play bywa że daje więcej GB w tej samej cenie i jeśli korzystasz z PlayOnline tam gdzie ma zasięg to jest to dobra oferta
lazaj007, odnośnie ofert łączonych w Orange jak i ogólnie o internecie mobilnym, to możesz założyć odrębny temat, bo to zbyt obszerne zagadnienie żeby tutaj o tym pisać. Odnośnie Plusa, to mogę coś doradzić.
Korzystam też z internetu mobilnego na u900 Orange i nie mam większych problemów ale dyskutujmy o tym w innym temacie.
Korzystam też z internetu mobilnego na u900 Orange i nie mam większych problemów ale dyskutujmy o tym w innym temacie.
tak. nawet wklejałem kilkanaście pewnie stron wcześniej zdjęcia regulaminu tej oferty przedłużeniowej. umowa na 12 miesięcy bez telefonu.tomulus pisze:To jest potwierdzone? Czy przy nowych umowach obowiązuje zapis że w przypadku nieopłacenia rachunku w terminie płaci się dodatkowo +5złDamian67 pisze:jak dobrze ponegocjujesz (wypowiedzenie) to dostaniesz za 44,99zł 2gb + bezpłatne komórki + do wyboru:
darmowe stacjonarne
lub
darmowe smsy do wszystkich.
Zapis o +5zł jest.