• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #678284  autor: Soniacz
 28 lis 2013, 16:42
Witam. Parę dni temu najprawdopodobniej zgubiłem telefon Nokia X3-02.Był on bez karty SIM. Czy można w jakiś sposób zlokalizować ten telefon? Byłbym wdzięczny.

#678303  autor: Morvius
 28 lis 2013, 17:39
Przykro mi ale chyba nie poradzi się nic na to. Przynajmniej nie znam dla tak starszej daty modeli rozsądnego rozwiązania.

Klasyczny obserwator wątku.

#678312  autor: Soniacz
 28 lis 2013, 18:11
To kiepsko. Mówisz że niema rozwiazania dla takich starszych telefonów. A telefony z tymi Androidami mają taką możliwość? Pytam z ciekawości bo niedługo taki kupię.

#678470  autor: Morvius
 29 lis 2013, 12:01
No nowsze posiadają, jak tylko są uruchomione to przykładowo wysyłają na numer wskazany wcześniej przez właściciela, powiedzmy opcjonalnie na numer ojca brata czy kogoś tam, numer imei karty sim nowego nabywcy i dane geograficzne przebywania telefonu, więc przy jednym ogniu pieczemy złodzieja i znajdujemy telefonik :) Warunkiem jest zainstalowany odpowiedni program lub przez program producenta telefonu. Przykład: kombinowałem z tymi zabezpieczeniami na telefonie Samsung Galaxy S II, była przekładana karta na kartę mojej kobiety i momentalnie telefon po uruchomieniu poinformował mnie na mój drugi telefon o tym że został zmieniony użytkownik na inny numer, dane dotyczące położenia geograficznego, o zablokowaniu danych prywatnych itd. Warunkiem było przełożenie kart a po połączeniu z siecią wi fi "skradzionego" telefonu mój drugi telefon za pośrednictwem map Google wskazał mi na mapie aktualną pozycję telefonu. Tak więc ciężko jest takiemu złodziejowi się ukryć jeżeli nasz telefon jest ustawiony na lokalizowanie. 8)

Klasyczny obserwator wątku.

#678477  autor: pipawolowa
 29 lis 2013, 12:22
Niestety szklana Kula się nam stłukła.

"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein

#678527  autor: yul69
 29 lis 2013, 14:56
Niestety wróż Maciej ma wolne...

#678708  autor: pawcio1978
 30 lis 2013, 11:44
a gremliny dostaly ADHD i nadal rozrabiaja.

#679567  autor: kasiasio
 03 gru 2013, 12:14
Niestety masz nauczkę na przyszły raz, żeby pilnować jeszcze bardziej telefonu , wiadomo każdemu może się zdarzyć.

http://www.e-kosmetyki24.pl