Precelos pisze: ano, oferta na karte minimax jest lepsza i to bez umowy terminowej
O, ta formuła MiniMax jest interesująca:
- darmowe rozmowy i SMS w sieci PLAY bez zasilonego konta (duży atut)
- 50MB w cenie 5zł, potem lejek (ale z tragiczną prędkością 8kb/s)
- od 9zł nielimitowane SMSy do wszystkich
- 5+9=16, 4/0.29=13min., trochę mało...
Precelos pisze: jakiego telefonu uzywasz i jak ci wyszlo ze bedziesz zuzywal te 30MB?
Nokia E6. Zamierzam odbierać maile aż z trzech skrzynek pocztowych + Facebook/GG, do serfowania po sieci wykorzystam Operę Mini (ma bardzo fajne ustawienia zmniejszające pobieranie danych), ale to względnie rzadko.
marcin1980 pisze: NJU to orange

Wiem, wiem.
marcin1980 pisze:Albo Mobile Vikings albo oferta z półki play MiniMax bo tu nietrzeba podpisywać umowy jak w przypadku NJU tylko to zwykła oferta na kartę plus do tego najlepszy zasięg bo aż czterech operatorów.
Vikings Mobile bardzo trafia w moje zapotrzebowania, wątpię abym przepisał więcej niż 2000 SMSów, a miałbym za to 2GB na dane i życie bez stresu.
Tylko jest taki szkopuł, bowiem nie mam pewności, czy zamówiona przeze mnie E6 nie jest zablokowana na sieć Orange - sprzedawca nie potrafił odpowiedzieć mi na to pytanie, nie miał możliwości sprawdzenia, a telefon jest na gwarancji producenta, której nie chciałbym utracić ściągając SIM-LOCK.