matrixadam pisze:
Uważasz, że oni będą prosić Cię, żebyś przedłużał umowę? Konsultant nie ma z tego prawie nic. Gdybyś miał abo na firmę i kilka numerów, można by było wynegocjować lepsze warunki. Z tego co widzę nie złożyłeś nawet wypowiedzenia, więc nie spodziewaj się raczej telefonu z Grupy Utrzymaniowej. Infolinia Play'a a GU to całkiem inna bajka. Nie jest możliwe, że z infolinii przełączyli Cię do GU, gdyż konsultanci GU siedzą w Warszawie, a infolinii w Olsztynie i Gdańsku.
Warto czasem zerknąć chociaż jedną stronę wątku wstecz, by mieć nieco większą wiedzę na to co się dzieje na forum.
Po drugie - konsultantka sama mi powiedziała, że dzwoni z Warszawy - to jak to w końcu jest?
Po trzecie - jeśli jednak nie zajrzysz na strony wcześniejsze powiem w skrócie - w piątek na moją prośbę poprzez zgłoszenie z p24.pl oddzwonił konsultant i potwierdził, że moja sprawa została przekazana do GU, które ma się kontaktować ze mną w przeciągu kilku dni.
Gdzie napisałem, że prosiłem o przełączenie do GU?
Na sam koniec - kultura osobista i szacunek do klienta wymaga chociaż przyzwoitego poziomu rozmowy, a nie odpowiadanie "No", czy taki tekst jak na końcu. Jestem świadomy swojej "małości" w całej bazie klientów - ale jak tak będą robić to taka grupa ludzi zacznie się powiększać, bo składanie takich ofert w taki sposób zakrawa na kpinę i traktuje klienta jako głupka nie mającego kontaktu ze światem.
magott jestem świadomy, że umowa przechodzi na czas nieokreślony po wygaśnięciu kontraktu. Nie zależy mi na tym, bo chcę ograniczyć koszt.