takie ceny telefonów to sobie mogą być ale w abonamencie za 25-29 zł na 24 miesiące,w abonamencie za koło 80-90 zł te ceny nie powinny być wyższe niż 49 złEgzo pisze:No i ja po raz ostatni pofatygowałem się i zadzwoniłem do Tmobile i oto co zaproponowali w SUK:
Oferta Premium :
- no limit for all
- 2 GB net.
zniżka z 89.90 na 79,90 zł ( zniżka 10zł)
Umowa na 24 miesiace
Cena tel:
Samsung sIII - około 499zł
Sony Xperia SP -560 zł
Huawai P6 - 339 zł
Czyli wychodzi zniżka 300 zł na słuchawkę
Podsumowując w dniu 5 grudnia 2013r.zakończę kilkunastoletnią współpracę z tym operatorem oraz pod koniec grudnia zabieram się z dwoma telefonami dzieciaków na kartę .
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Jak czytam taki komentarz to aż mnie nosi.Donau pisze:No tak najlepiej abo za 49. S3 za 4 gr. ehhhhhh
Szybko licząc:
49zl*24m = 1176zł
Na wolnym rynku S3 za 1349 zł nóweczka. Na sam telefon nie wystarczy. A gdzie za abo??
Już te czasy minęły że telefon w miarę dobry był za 1 zł.
Maruderzy.
Chciałem wziąść abonament okolice 90 zł, max 100 zł, byłem skłonny zapłacić za tel. S3 max 200 zł, Pan na infolini powiedział cene za S3 - 499 zł to nie pytałem czy zejdzie z ceny do 200 zł.
Teraz o telefonie
Stara S3 bez LTE 1 gb ram, 2 lata jest już na rynku, wchodzą nowe modele telefonów lepsze. I za to T mobile chce 500 zł, gdzie 2 - 3 miesieczny można nabyć za około 800 - 900 zł. Nowy fakt kosztuje w media 1349 zł. Na ceneo 1259 zł.
Jestem wyrozumiały ale bez przesady.
Takie malutkie zestawienie u innych operatorów
Play: S3 z LTE ( 2gb ramu) abo no limit 89,90 zł, tel za 1 zł

Orange: no limit for all abo 91 zł, LG G2 za 239 zł.
Lub w Orange przy takim abo za 91 zł w tej cenie 499 zł mam S4
Egzo pisze:No i ja po raz ostatni pofatygowałem się i zadzwoniłem do Tmobile i oto co zaproponowali w SUK:
Oferta Premium :
- no limit for all
- 2 GB net.
zniżka z 89.90 na 79,90 zł ( zniżka 10zł)
Umowa na 24 miesiace
Cena tel:
Samsung sIII - około 499zł
Sony Xperia SP -560 zł
Huawai P6 - 339 zł
Czyli wychodzi zniżka 300 zł na słuchawkę
Podsumowując w dniu 5 grudnia 2013r.zakończę kilkunastoletnią współpracę z tym operatorem oraz pod koniec grudnia zabieram się z dwoma telefonami dzieciaków na kartę .
W red bullu mobile no limits II
bez telefonu za same uslugi telekom. by to wyszlo za 29+20=49zł -- no limit for all [29zł]
- 2 GB net. [20zł]
czyli ze znizka 79,90-49=30,90zł/miesiac za sam telefon
30,90zł*24miesiace=741,60zł za telefon
Czyli co, np. taki Samsung Galaxy Ace 3 LTE [950zł] powinien byc za 1zł?
Jakiego rzedu wielkosci moze to byc roznica pomiedzy cene telefonu w sklepie a cena jaka za dany telefon placi operator? 20-30%?
Pewnie maja w systemie wyliczone jakie jest prawdopodobienstwo mocnych negocjatorow i pewnie reszta abonentow ma wliczone w abo wasz upust.

Ostatnio zmieniony 28 lis 2013, 00:10 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.
jakbym miał tyle wydawać za telefon i jeszcze do tego płacić abonament 90-100 zł to kupiłbym telefon na wolnym rynku,a w sieci wybrał abonament za 29 zł, jak nie w T-Mobile to w Heyah albo w innej sieci,kokos- pisze:Jak czytam taki komentarz to aż mnie nosi.Donau pisze:No tak najlepiej abo za 49. S3 za 4 gr. ehhhhhh
Szybko licząc:
49zl*24m = 1176zł
Na wolnym rynku S3 za 1349 zł nóweczka. Na sam telefon nie wystarczy. A gdzie za abo??
Już te czasy minęły że telefon w miarę dobry był za 1 zł.
Maruderzy.
Chciałem wziąść abonament okolice 90 zł, max 100 zł, byłem skłonny zapłacić za tel. S3 max 200 zł, Pan na infolini powiedział cene za S3 - 499 zł to nie pytałem czy zejdzie z ceny do 200 zł.
Teraz o telefonie
Stara S3 bez LTE 1 gb ram, 2 lata jest już na rynku, wchodzą nowe modele telefonów lepsze. I za to T mobile chce 500 zł, gdzie 2 - 3 miesieczny można nabyć za około 800 - 900 zł. Nowy fakt kosztuje w media 1349 zł. Na ceneo 1259 zł.
Jestem wyrozumiały ale bez przesady.
Takie malutkie zestawienie u innych operatorów
Play: S3 z LTE ( 2gb ramu) abo no limit 89,90 zł, tel za 1 zł![]()
Orange: no limit for all abo 91 zł, LG G2 za 239 zł.
Lub w Orange przy takim abo za 91 zł w tej cenie 499 zł mam S4
takie ceny telefonów to są do przyjęcia jedynie w najniższym abonamencie do 29 zł, w wyższych już nie,
nawet abonament 60 zł powinien pomniejszyć koszt telefonu między różnicą od kwoty 29 zł do różnicy ponad abonament,a w abonamentach 90-100 zł miesięcznie powinny być dużo tańsze telefony
[ Dodano: 2013-11-28, 00:18 ]
może nawet 50% taniej płaci sieć za telefon przy większych zamówieniach i to do więcej niż jednego kraju, te ceny telefonów są dużo zawyżone, możliwe że sieć sprawdza jak bardzo ludzie są przywiązani i czy zapłacą dużo żeby w tej sieci zostać, od taki test na żywych ludziach,jak się uda to sieć zarobi, jak nie może obniży cenybuba1234 pisze:Podalem jako przyklad bardziej chodzi o to co wyliczylem 741zł i cene 950zł, czyli jaki jest mozliwy upust z ceny telefonu?
Jakiego rzedu wielkosci moze to byc roznica pomiedzy cene telefonu w sklepie a cena jaka za dany telefon placi operator? 20-30%?
Pewnie maja w systemie wyliczone jakie jest prawdopodobienstwo mocnych negocjatorow i pewnie reszta abonentow ma wliczone w abo wasz upust.
No ja bym powiedział że T-mobile strzeliło sobie w kolano tym razem.
Ale spokojnie mają jeszcze drugie kolano
.
Złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora.
Gdyby było brak możliwości przeniesienia numeru to pewnie byśmy byli skazani na to co mają a tak mówi sie papa
.
Jedno musze przyznać oferta bez tel. w T wg mnie jest atrakcyjna
.
Ale taka umowa mnie nie satysfakcjonuje.
Ale spokojnie mają jeszcze drugie kolano

Gdyby było brak możliwości przeniesienia numeru to pewnie byśmy byli skazani na to co mają a tak mówi sie papa

Jedno musze przyznać oferta bez tel. w T wg mnie jest atrakcyjna

a ja dobrze pamiętam tamte czasy i wtedy ciężko było sobie wyobrazić że w ogóle przenoszenie numeru może istnieć, nawet kiedy to weszło to dużo ludzi tego nie ogarniało,a dziś jest to normalne, to o czym kiedyś ludzie nawet nie śnilibuba1234 pisze:Ciezko mi sobie wyobrazic, ze kiedys nie bylo przenoszenia numeru, normalnie absurd!
[ Dodano: 2013-11-28, 02:33 ]
nie do końca bylibyśmy skazani, kiedyś nie było przenoszenia numeru i ludzie wysyłali swoim znajomym swój nowy numer sms-em i jakoś nie było chaosu tego powodu, ludzie zmieniali numer na swoich telefonach i było ok, dziś też to by było możliwe,choć z przeniesieniem numeru jest lepiejkokos- pisze:No ja bym powiedział że T-mobile strzeliło sobie w kolano tym razem.
Ale spokojnie mają jeszcze drugie kolano.
Gdyby było brak możliwości przeniesienia numeru to pewnie byśmy byli skazani na to co mają a tak mówi sie papa.
Jedno musze przyznać oferta bez tel. w T wg mnie jest atrakcyjna.
napiszesz do kąd się przenosisz ?
Najlepiej przenieść do Orange. Przy 89zł miesięcznie dostajesz nielimitowane rozmowy, a dodając do tego rabat 30% masz abonament za 60zł, nolimit i dobre telefony za niską cenę. W dodatku jeśli posiadasz neostradę to chyhba możesz liczyć na Orange Open (o ile się sumują).kokos- pisze:No ja bym powiedział że T-mobile strzeliło sobie w kolano tym razem.
Ale spokojnie mają jeszcze drugie kolano.
Gdyby było brak możliwości przeniesienia numeru to pewnie byśmy byli skazani na to co mają a tak mówi sie papa.
Jedno musze przyznać oferta bez tel. w T wg mnie jest atrakcyjna.
Ja właśnie uciekłem z Tmobile do Orange i bardzo sobie to chwalę, lepszej oferty z tel nie dostanę w innej sieci. A oferta przedłużenia wyglądała tak samo jak dla NOWYCH!
Skoro robisz takie porównanie to rób je dokładnie.Donau pisze: [ Dodano: 2013-11-27, 12:32 ]
89.9 - 10 zł zniżka=79,9zł abo
79,9*24m=1918
1918+499 za s3 = 2417
2417-1349=1068 za samo abo na 24 miesiące
1068/24miesiace=abo wychodzi 44,5zł
Przypuśćmy, że za abo bez telefonu PREMIUM zejdą do 15 miesięcy
tj 50 *15=750
750zł +1349za s3 = 2099
Nic tylko brać PREMIUM bez telefonu plus telefon na wolnym rynku.
Jak w pierwszej opcji przyjmujesz okres czasu 24 m-ce i wychodzi ci abo+tel 2417, to w drugim przypadku tez powinienes przyjąć 2 lata.
i wtedy 50*24=1200
1200+1349=2549 a to wychodzi na podobnym poziomie.
Witam..Jak sformułowac pismo o rozwiazanie umowy z T-mobile? i czy moge im to wyslac emailem?
Było: Motorola E365, Sony Ericsson K310i, Nokia 6020, Nokia N73 ME,LG GT 500
Jest:Sony Ericsson Xperia arc S,LG G2
Sklecilem pisemko i polecialo emailem... zobaczymy czy to cos da.
Ja przenoszę do Orangeciekawy pisze:
nie do końca bylibyśmy skazani, kiedyś nie było przenoszenia numeru i ludzie wysyłali swoim znajomym swój nowy numer sms-em i jakoś nie było chaosu tego powodu, ludzie zmieniali numer na swoich telefonach i było ok, dziś też to by było możliwe,choć z przeniesieniem numeru jest lepiej

abo 91, tel lg g2 za 239 zł

Niestety lepiej wyszło podpisać nową niż przedłużyć starą, lepsze warunki były.
Jestem sentymentalny troche szkoda mi T, problemów żadnych nie było, ale jak umowa przyjdzie z orange to jest jeszcze 10 dni na odstąpienie od umowy

W jaki sposob obnizyles cene abo? ten G2 kusi oj kusi za te cene echhkokos- pisze:Ja przenoszę do Orangeciekawy pisze:
nie do końca bylibyśmy skazani, kiedyś nie było przenoszenia numeru i ludzie wysyłali swoim znajomym swój nowy numer sms-em i jakoś nie było chaosu tego powodu, ludzie zmieniali numer na swoich telefonach i było ok, dziś też to by było możliwe,choć z przeniesieniem numeru jest lepiej
abo 91, tel lg g2 za 239 złz przenoszeniem pamiętam jak chciałem przenieść numer z abo na kartę i nie było takiej możliwości. Szkoda mi numerów które miałem w tamtych czasach były dwie opcje albo rozwiązać umowę albo przedłużyć u tego samego operatora.
Jestem sentymentalny troche szkoda mi T, problemów żadnych nie było, ale jak umowa przyjdzie z orange to jest jeszcze 10 dni na odstąpienie od umowynarazie w statusie jest weryfikacja ręczna.
Coś mi się wydaje, że wszyscy zainteresowani ofertami t-mobile powinni przenieść się na fora orange i innekokos- pisze:Kupiłem kod na cityteamie za 1 zl obniżający abo 30%, ofertę wybrałem multi 129.90 zl i rabat to wychodzi 91 zl i jeśli wszystko dobrze pójdzie to dostanę bony sodexo które były razem z kuponem o wartości 200 zl.

jak T się tak ceni to pewnie odejścia klientów dadzą tej sieci do myśleniakokos- pisze:Ja przenoszę do Orangeciekawy pisze:
abo 91, tel lg g2 za 239 złz przenoszeniem pamiętam jak chciałem przenieść numer z abo na kartę i nie było takiej możliwości. Szkoda mi numerów które miałem w tamtych czasach były dwie opcje albo rozwiązać umowę albo przedłużyć u tego samego operatora.
Jestem sentymentalny troche szkoda mi T, problemów żadnych nie było, ale jak umowa przyjdzie z orange to jest jeszcze 10 dni na odstąpienie od umowynarazie w statusie jest weryfikacja ręczna.
no i Orange ma jednego klienta wiecej:) to samo co poprzednik z tym ze jako mam neo i tel stacj to wyniesie mnie to 75zl:)
a T-M niech zaluje:)
a T-M niech zaluje:)