Ja też walczę o moje 300zł, od 9 listopada z Grouponem, a dzisiaj wysłałem listownie reklamację odnośnie mojej sprawy.
Poniżej opis mojej sprawy:
Składam reklamację dotyczącą oferty którą zakupiłem w dniu 14.10.2013 za pośrednictwem serwisu internetowego Groupon.pl. Oferta dotyczyła:
„29 zł za groupon obniżający abonament w Orange o 30% + 300 zł do wydania na Groupon.pl”
Już na samym początku, były problemy z otrzymaniem poprawnego kodu, który uprawniał do obniżenia abonamentu o 30%. W związku z powyższym pisałem o ponowne wygenerowanie dla mnie kodu, który okazał się również błędny. Po wszystkim zdecydowałem zadzwonić do Biura Obsługi Klienta Groupon i wyjaśnić zaistniałą sytuację. Zgodnie ze wskazówkami konsultanta do końca dnia otrzymałem poprawny kod. Od razu przystąpiłem do realizacji bonu poprzez stronę internetową
http://oferty.orange.pl/groupon.html - tak też zrobiłem
i tym samym sfinalizowałem umowę z Orange. Po zawarciu umowy z Orange przystąpiłem do wypełnienia formularza poprzez stronę internetową
http://oferty.orange.pl/grouponvoucher/., który uprawniał do otrzymania 300zł na zakupy w serwisie Groupon.pl – i również tak zrobiłem i zostałem poinformowany o pomyślnym złożeniu zgłoszenia. Chciałem zaznaczyć, że równocześnie bon zakupiła moja koleżanka, która podpisała umowę z Orange dzień wcześniej. Oczywiście otrzymała ona voucher na 300zł w dwóch transzach 100zł i 200zł. Pomyślałem, że jeżeli koleżanka otrzymała już voucher to ja również go otrzymam w niedługim czasie – tłumaczyłem sobie ten fakt tym, że trwa to dłużej w moim przypadku ponieważ zakupiłem bon dzień później. Niestety od 9 listopada byłem w kontakcie z Biurem Obsługi Klienta Groupon odnośnie mojej sytuacji, ponieważ już dość długi okres nie otrzymywałem żadnej informacji odnośnie vouchera. Przez ten cały okres, aż do dzisiaj słyszałem, że mam być cierpliwy, po czym dzisiaj otrzymałem poniższego emaila:
„Panie Marku,
dziękuję za wiadomość.
Pana kupon nie został wskazany przez Orange do aktywacji, co wskazuje na brak kompletnej realizacji warunków oferty - brak uzupełnienia drugiego z wymaganych formularzy.
W związku z powyższym, nie możemy przyznać wskazanej w ofercie kwoty 300 PLN w postaci doładowania konta premiowego Groupon.
W razie jakichkolwiek wątpliwości zapraszam do kontaktu z firmą Orange.”
W związku z przesłanym przez Groupon.pl emaila zwracam się do Państwa
o ustosunkowanie się do mojej sprawy, ponieważ na dzień dzisiejszy czuję się oszukany gdyż z mojej strony dopełniłem wszystkich warunków, niestety od samego początku proces przebiegał w dość „dziwny” sposób, a na sam koniec powyższa informacja. W związku z tym proszę o dokładną weryfikację mojej sprawy ponieważ uważam, że zaistniała sytuacja jest spowodowana błędem systemu. Z mojej strony zgodnie ze wszystkimi wyświetlonymi komunikatami zarówno przy podpisaniu umowy jak i wypełnieniu formularza uprawniającego do otrzymania vouchera zostały zakończone pomyślnym komunikatem wyświetlonym na stronie
http://oferty.orange.pl/grouponvoucher/.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie sprawy.