• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 66 z 99
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 99

#677615  autor: aquick
 25 lis 2013, 21:19
Jedyne dostępne Cell Info w okolicy:

Obrazek
Obrazek

Obrazek

#677646  autor: Pawrzes
 25 lis 2013, 23:52
W Warszawie też codziennie albo nie działa albo wariuje, albo CI z Orange ale niezgodne z tym co w Orange z tej samej stacji, albo nazwy z innych lokalizacji...
Dziś wieczorem niby wróciło, tym razem Kotlina Warszawska dominuje w DCS tych stacji które w GSM mają właściwe CI mikro i makro...

Przykładowo parę dni temu:

Obrazek Obrazek

Ale dziś wieczorem było z kolei:

Obrazek

Pojawiło się wieczorem też więcej nowych nazw i pierwszy raz w NetWorkS!

Obrazek Obrazek

Chwilami jakoś szybciej telefon mógł odczytać nazwę i nawet udała się rzecz ostatnio niemożliwa czyli CI na ekranie startowym Nokii:

Obrazek Obrazek

(przed N! z tej anteny było "Wawelska-Raszynska")

Pozdrawiam

#677649  autor: slawnokia
 26 lis 2013, 00:01
W Bielsku dziś koło 12.00 zaczęło wszystko poprawnie świecić :D
Styl wyświetlania jak przed NetWorkS!, CI makro na przemian z CI Mikro:

Obrazek

Nazwy nadal niezbyt dynamicznie wpadają na pulpit telefonu, ale można zobaczyć nazwy mikro:

Obrazek Obrazek Obrazek

Nazwy są takie jak po wejściu NetWorkS:
http://btsy.eu/miasta.php?strona=bielsk ... -+networks
Zniknęły przecinki oddzielające nazwy makro, mikro.

Wróciła też emisja innych kanałów CB, m.in z anonsami towarzyskimi:

Obrazek.

Także wszystko by grało, do poprawy jeszcze dynamika pojawiania się nazw i będzie OK.

Pozdrawiam :smt006 .

Obrazek

#677653  autor: Taczian
 26 lis 2013, 00:43
W Poznaniu widziałem CI "Pojezierze Wlkp". Często jest "Wielkopolska" , "Poznan". Pierwszy raz od paru miesięcy wróciło mikro CI "os.M.Kopernika". Szybko znika i nie jestem w stanie ustrzelić screena.

#677906  autor: slawnokia
 27 lis 2013, 00:12
Niestety CI za długo nie podziałało :?.
Brak od wczoraj rano do teraz.

Obrazek

#678013  autor: Taczian
 27 lis 2013, 14:21
W Poznaniu CI działa różnie. Pojawia się i znika. Dzisiaj udało mi się ustrzelić parę screenów. Wszystko uchwycone w jednej lokalizacji czyli w pobliżu skrzyżowania Grunwaldzkiej/Bułgarskiej. Wszystko się zgadza oprócz CI "KOMORNIKI".

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

#678096  autor: Młody.
 27 lis 2013, 20:41
W moich lokalizacjach również CI dość mocno wariuje. Kilka przykładów :

Suchedniów , Lasy Suchedniowskie - w trakcie modernizacji Networks
Lasy Suchedniowskie - przed i obecnie
Suchedniów - na paśmie 1800 MHz

Podane przykłady CI dotyczą jednego z sektorów pasm 900 i 1800. Obecnie CI pojawia się i znika (także w Skarżysku) - jak już wskakuje , to można zauważyć każdy z tych podanych przykładów.

#678113  autor: Pawrzes
 27 lis 2013, 21:56
Codziennie CI działa inaczej i niewłaściwe nazwy pojawiają się w rożnych miejscach, część stacji nic nie emituje...

Kolejne przykłady:

Obrazek
to dziś też:
Obrazek

Zamiast Dworzec Centralny jest teraz:

Obrazek

:roll:

"pl.Pilsudskiego" przed N! to teraz "plac Pilsudskiego Jozefa, marsz."
"Rondo Ch. de Gaulle'a" przed N! to teraz "rondo De Gaullea Charlesa, gen."

Pozdrawiam

#678123  autor: asziatko
 27 lis 2013, 22:22
W Tarnowie na ten przykład dzisiaj ze stacji w lokalizacji ul. Lwowska 136 (Maszt Kratowy T-Mobile) są emitowane nazwy błędne. W godzinach porannych była emitowana nazwa
TARNOWIEC - odległość od stacji w linii prostej 3 km
w godzinach popołudniowych była emitowana nazwa
SZERZYNY - odległość od stacji w linii prostej 29 km
a w godzinach wieczornych pojawiła się nazwa
SZCZUROWA - odległość od stacji w linii prostej 20 km
. Nazwy pisane są z DUŻYCH LITER.

Wszystkie nazwy pojawiają się na kanale 50. Widoczna jest tylko na wyświetlaczu nazwa Cell Info Macro - Tarnow.

Poza tym inne stacje BTS T-Mobile emitują nazwy CI w takiej formie jak przed NetWorkS! http://btsy.eu/nieistniejace.php?strona=tarnow . Dziś zapisały się takie nazwy jak (poniżej linki do screenów nazw CI które wyglądają jak przed NetWorkS!:
Raz jeden jedyny udało mi się utrwalić nazwę Lwowska-Orkana na wyświetlaczu.

W Kontakcie,
Artur

#678135  autor: Pawrzes
 27 lis 2013, 22:49
Zapraszam na krótki spacer ze screenami :-) (Śródmieście Południowe, Trakt Królewski, Stare Miasto, Nowe Miasto, Muranów, Śródmieście Północne)
Niektóre nazwy przywędrowały z daleka, zapisało się o połowę mniej nazw gdyby wszędzie CI było emitowane lub musiałbym stać koło każdej stacji pół godziny...
Tylko nazwy z punktu startowego i kocowego są identyczne jak były przed NetWorkS!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam

#678174  autor: slawnokia
 28 lis 2013, 01:41
Szkoda, że ktoś zadał sobie sporo trudu, aby przywrócić nazwy sprzed NertWorkS! i dodać nowe, a nazw nie widać na wyświetlaczach.

Kilka przykładów nowych nazw z Żywca, gdzie miałem okazję być wczoraj, oczywiście tylko z k.50 :evil: :

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Poza tym nazwy sprzed NetWorkS!, jedyna Mikro z wyświetlacza którą złapałem to "Zywiec-Centrum", na E52.

Do tego oczywiście pojawiające się nazwy pozamieniane, które można zobaczyć i w Bielsku i w Żywcu od czasu do czasu, wszystkie z Małopolski. O odległościach pisać nie warto, wszystko ponad 50 km. od Żywca czy Bielska:

Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze jedna "ciekawostka" piko z CH Auchan w Bielsku, CI makro:

Obrazek Obrazek

Gdzie Bielsko, a gdzie Krynica-Zdrój:
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,27,20 ... 975d8d0780
Ok 190 km., :shock:

Ciekaw jestem czy ktoś nad tym zapanuje.
Teraz widzę z k.50 "Pagory Jaworznickie" , CI z okolic Jaworzna, niedługo pewnie będzie widać CI z Gdańska :rolleyes: :rolleyes:

Obrazek

#678179  autor: Kryniczanin
 28 lis 2013, 06:26
slawnokia, Ha ha a ja miałem w Krynicy Bielsko Biała! Też powiat Gorlice, ANDRYCHÓW ha ha ha. Dzisiaj rano wróciło do normy.

#678207  autor: rogmaniek
 28 lis 2013, 10:55
Nazwy, które widziałem na moim Solidzie:

Safony - Hezjoda
Jastrowska - Biskupińska

Dziś też: Pojezierze Poznańskie :wink:

Niestety dalej trzeba czekać na pojawienie się CI i raczej nie jest już powtarzane z tej samej celki, szkoda. Może to poprawią.

Nie mogę Wam podesłać screenów, ponieważ mój Solid nie ma odpowiedniej aplikacji. A może jest jakaś Java?

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#678322  autor: slawnokia
 28 lis 2013, 18:52
rogmaniek

Masz w podpisie Nokię E51, chyba, że już nieaktualne.
Na niej mógłbyś podziałać.

Kryniczanin

W sumie fajnie widzieć CI z Twoich stron :D , dawno tam nie byłem.
Przy okazji, jak byś miał jakieś screeny nazw to chętnie byśmy zobaczyli.

Dziś faktycznie nie widać zamiany nazw.

Jednak komunikaty nadal nie pojawiają się z wyświetlacza, tylko na k.50.

Na komunikat trzeba czekać bardzo długo.
Widać, że są one wyświetlane jakby co kilka, kilkanaście minut i tylko przez chwilę.
Porównywałem to dziś na Nokiach 6630 i E52, i na obu wiadomość sieciowa z k.50 pojawia się w tym samym momencie.
Tak długi czas oczekiwania na komunikat pewnie powoduje,że nie są one już widoczne na pulpicie telefonu.

Druga rzecz, to pierwsze pojawia się CI makro, zaraz po nim CI Mikro, przez co, jak już to na wyświetlaczu przy odrobinie szczęścia widać tylko tą pierwszą nazwę.

Choć czasem można trafić wyjątek:

Obrazek

Obrazek

#678396  autor: rogmaniek
 28 lis 2013, 23:00
slawnokia pisze:rogmaniek

Masz w podpisie Nokię E51, chyba, że już nieaktualne.
Na niej mógłbyś podziałać.
Tak, ale obecnie mam kartę Plusa w "oryginalnej" (bo z napisem i brandem Plusa :-D) Nokii E51.
Ale będzie jeszcze czas, by w tej Nokii sprawdzić CI dawnej Ery. A teraz oby przywrócili szybkość wyświetlania informacji o stacji, jak z przed tej całej modernizacji.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#678571  autor: wiesko
 29 lis 2013, 19:21
U mnie w okolicach Mielca również od paru dni wyświetlają się nazwy z całego Podkarpacia; BARWINEK,BIECZ,SZCZUROWA,SZERZYNY,TARNOWIEC,Beskid Niski,Beskid Wyspowy,Pogorze Jasielskie i wiele innych. Nie wiem co robia ale chyba nieprędko to poprawią.

#678623  autor: asziatko
 29 lis 2013, 23:21
W Tarnowie najwięcej nazw widać na kanale 50 - screeny: http://www.btsy.eu/miasta.php?strona=ta ... kanal+-+50 .

Są to screeny z nazwami emitowanymi w takiej samej formie i nazewnictwie jak miało to miejsce przed NetWorkS!.

Trudno jest utrwalić nazwę Cell Info na wyświetlaczu, chodź dwie się udały http://www.btsy.eu/tarnow.php .

Podobne błędne nazwy są w Tarnowie jak u kolegi wiesko. Widoczne błędne nazwy jakie zostały zapisane na kanale 50 to:
BARWINEK
Obrazek
Ze stacji BTS ul. Klikowska 101 - Dach Budynku (GSM),

SZCZUROWA
Obrazek
Ze stacji ul. Lwowska 136 - Maszt Kratowy T-Mobile (GSM),

SZERZYNY
Obrazek

TARNOWIEC
Obrazek
Ze stacji ul. Legionow 7A - Dach Biurowca TP S.A. (GSM),

Beskid Niski
Obrazek

Beskid Wyspowy
Obrazek
Ze stacji ul. Lwowska 136 - Maszt Kratowy T-Mobile (GSM)
.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2013, 10:18 przez asziatko, łącznie zmieniany 1 raz.

W Kontakcie,
Artur

#678664  autor: Kryniczanin
 30 lis 2013, 09:57
Dla T-Mobile Krynica to dzisiaj BUCZKOWICE...

#678781  autor: Pawrzes
 30 lis 2013, 17:24
Wczoraj wieczorem T-Mobile teleportowało mnie do biurowców... LOL

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam

#679574  autor: FABIANO
 03 gru 2013, 12:43
Witam. Dawno tutaj nie zaglądałem. Ale powiedzcie mi co sie dzieje ostatnio z tym cell info? Od czasu tego Networks, dzieją się dziwne rzeczy. Ale po kolei:

1). Najpierw nazwy na wyświetlaczu w Heyah przybrały nazwy Orange. Tzn. zamiast np "Wielkopolska", "gm. Wielen" , "gm.Wielen-gm.Wronki" , pojawiła się taka sama nazwa jak w Orange, czyli tylko "WIELEN" - drukowanymi literami. Pomyslalem, nowa sieć, fuzja - czyli pewnie heyah przybrało formę cell info orange. Czyli jakie Orange, takie T-mobile i heyah.

2). Kilka dni później zaczęły dziać sie przedziwne rzeczy. O ile cell info Orange pozostało bez zmian (jedyna ich zmiana to wyświetlanie nazwy z krótkimi kilkusekundowymi przerwami, jak to bywało w T-mobile), tak za to na drugim moim telefonie cell info heyah zaczęło wariować. Jednego dnia miałem "DAMASLAWEK", który leży ode mnie około 100 km na południe. Innego dnia miałem "CHODZIEZ", lub "CZLOPA", która leży już w innym województwie.

3). Obecnie sprawa wygląda tak - od kilku dni brak cell info zarówno w Heyah jak i w Orange. Rano gdy wstałem na wyświetlaczu telefonu Heyah miałem .... "al.Niepodleglosci", przy czym w mojej mieścinie nie ma i nigdy nie było żadenj aleji Niepodległości ..

CI jednak znikło i juz kilka dni ani w heyah ani w Orange nie wyświetla się po prostu nic. 25 km dalej, tam gdzie pracuje stoi wieża, ale i tam także nie wyświetla się juz cell info.

Czy ktoś mi może wytłumaczyć tą kaszanę :?:
  • Strona 66 z 99
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 99
  • 1
  • 64
  • 65