• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 95 z 692
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 692

#678002  autor: magott
 27 lis 2013, 13:47
Podstawa dobrej oferty to wysłanie wypowiedzenia i czekanie na kontakt z GU - nie dzwonić na infolinię - to mija się z celem.

Wyślij odpowiednio wcześnie wypowiedzenie i będziesz miał lepsze oferty i możliwość negocjacji - albo jak Ci nie odpowiadają warunki - rezygnacja z wypowiedzenia i zostanie na starej ofercie na bezterminówce.

#678032  autor: Madziaa
 27 lis 2013, 15:55
Witam, zgłosiłam się żeby do mnie ktoś zadzwonił z Play i dopiero za drugim razem ktoś do mnie zadzwonił, oczywiście proponowali mi to samo co wszystkim, tzn no Limit za 29,99zł, pierwszy miesiąc smsy za darmo no limit, później 10zł co miesiąc, za internet 20zł dodatkowo, plus 10zł na stacjonarne- wychodzi 69zł no Limit bez telefonu!! powiedziałam Pani że ja w zgłoszeniu mowiłam co mnie interesuje, bo tego wymagali- potrzebuje ofertę z telefonem, na co Pani mi powiedziała po co mi telefon, po co mam przepłacać, przecież w Lombardzie mogę kupić telefon za 300zł, a teraz te telefony to wszystkie takie same- masakra jakaś!! już nie będę pisała jakich argumentów używała żeby mnie przekonać bo szkoda słów :/ oczywiście mówiła że ta oferta jest tylko dziś aktualna itp, nie wytrzymałam i powiedziałam co o tym myślę, na drugi dzień Pani zadzwoniła z tą samą ofertą, po czym znów oznajmiłam co mnie interesuje i się coś rozłączyło :) i co tej pory nie zadzwonili kolejny raz :/ umowa kończy mi się 17 stycznia. Czy ja mogę już teraz złożyć wypowiedzenie czy muszę czekać do 17 grudnia? nie chciałabym płacić jakiś kar.
Ogólnie jestem zażenowana kłamstwem i olewaniem stałych klientów. Wcześniej byłam w Plusie, miałam mniej minut ale przynajmniej dbali o klientów. 3 miesiące przed końcem umowy sami się przypominali a Play ma to w dupie, czy będą mieli jedną osobę mniej :/
napaliłam się strasznie na LG G2 i chciałabym wynegocjować dobrą cenę za niego. Ciekawe czy mi się uda :)

#678033  autor: matrixadam
 27 lis 2013, 15:59
@up
Napisz wypowiedzenie w którym napisane będzie że chcesz wypowiedzieć umowę z dniem 17 stycznia. Co do negocjacji ceny telefonu LG G2 nie ma szans, żeby coś się udało zrobić.

#678037  autor: greenladen
 27 lis 2013, 16:08
magott pisze:Podstawa dobrej oferty to wysłanie wypowiedzenia i czekanie na kontakt z GU - nie dzwonić na infolinię - to mija się z celem.

Wyślij odpowiednio wcześnie wypowiedzenie i będziesz miał lepsze oferty i możliwość negocjacji - albo jak Ci nie odpowiadają warunki - rezygnacja z wypowiedzenia i zostanie na starej ofercie na bezterminówce.
Ja złożyłem rezygnację we wrześniu (oczywiście z zaznaczeniem że chce aby numer przeszedł na prepaid po zakończeniu lojalki), umowę mam do końca listopada i żadne GU do mnie nie dzwoniło.

W połowie listopada, złożyłem zamówienie na przeniesienie do orange i od tego czasu zadzwonili do mnie dwa razy proponując standardową ofertę na przedłużenie umowy. Osoby z którymi rozmawiałem nie wiedziały że złożyłem rezygnację a już tym bardziej że mój numer jest w trakcie przenoszenia. Gdy im o tym mówiłem to dziękowały za rozmowę (2 razy taka sama sytuacja). Któregoś dnia między tymi rozmowami dostałem smsa żeby wycofać przeniesienie numeru i pozostać w play na specjalnych warunkach (ale nigdzie nie było tych warunków).

Co prawda nie zależało mi na tym żeby ktoś do mnie zadzwonił bo decyzję już podjąłem ale sam fakt, że tego nie zrobili to dowód na to że złożenie rezygnacji nie daje gwarancji na otrzymanie lepszej oferty (przynajmniej w play).

#678038  autor: matrixadam
 27 lis 2013, 16:09
Po złożeniu wypowiedzenia odblokowują się niektóre oferty, które nie są dostępne jeśli się tego nie zrobi. Taki system ;)

#678058  autor: Madziaa
 27 lis 2013, 17:21
matrixadam pisze:@up
Napisz wypowiedzenie w którym napisane będzie że chcesz wypowiedzieć umowę z dniem 17 stycznia. Co do negocjacji ceny telefonu LG G2 nie ma szans, żeby coś się udało zrobić.
tak właśne zrobię, jutro pojadę do Play.
Ciekawa jestem czy jeśli nie dadzą mi tego co chcę, to czy będę mogła anulować wypowiedzenie i przedłużyć normalnie umowę? :) ale kombinuję hehhe
mam jednak nadzieje, że uda mi się ugrać cenę- zobaczymy.
Kiedyś miałam taką sytuację z Plusem- miesiąc przed końcem wypowiedziałam umowę na internet, bo płaciłam 79zł a już nie chciałam mobilnego internetu, zadzwonił do mnie Pan, zaproponował mi za tą samą cenę większy limit/transfer, ale ja powiedziałam że mi limit wystarczał tylko cena jest za droga dlatego przechodzę do internetu z kablowki, niestety Pan powiedział że nie możemy nic zrobić i rozmowa się zakończyła. Na drugi dzień dzwoni ten sam Pan i proponuje mi połowe abonamentu i umowa tylko na 12 miesięcy, transfer ten sam :) więc się zgodziłam :)
liczę że z Play uda mi się również ugrać, chociaż w Plusem naprawdę chciałam wtedy skończyć :)

#678087  autor: matrixadam
 27 lis 2013, 19:23
Anulować wypowiedzenie można nawet dzień przed końcem umowy.

#678109  autor: ciekawy
 27 lis 2013, 21:39
Madziaa pisze:Witam, zgłosiłam się żeby do mnie ktoś zadzwonił z Play i dopiero za drugim razem ktoś do mnie zadzwonił, oczywiście proponowali mi to samo co wszystkim, tzn no Limit za 29,99zł, pierwszy miesiąc smsy za darmo no limit, później 10zł co miesiąc, za internet 20zł dodatkowo, plus 10zł na stacjonarne- wychodzi 69zł no Limit bez telefonu!! powiedziałam Pani że ja w zgłoszeniu mowiłam co mnie interesuje, bo tego wymagali- potrzebuje ofertę z telefonem, na co Pani mi powiedziała po co mi telefon, po co mam przepłacać, przecież w Lombardzie mogę kupić telefon za 300zł, a teraz te telefony to wszystkie takie same- masakra jakaś!! już nie będę pisała jakich argumentów używała żeby mnie przekonać bo szkoda słów :/ oczywiście mówiła że ta oferta jest tylko dziś aktualna itp, nie wytrzymałam i powiedziałam co o tym myślę, na drugi dzień Pani zadzwoniła z tą samą ofertą, po czym znów oznajmiłam co mnie interesuje i się coś rozłączyło :) i co tej pory nie zadzwonili kolejny raz :/ umowa kończy mi się 17 stycznia. Czy ja mogę już teraz złożyć wypowiedzenie czy muszę czekać do 17 grudnia? nie chciałabym płacić jakiś kar.
Ogólnie jestem zażenowana kłamstwem i olewaniem stałych klientów. Wcześniej byłam w Plusie, miałam mniej minut ale przynajmniej dbali o klientów. 3 miesiące przed końcem umowy sami się przypominali a Play ma to w dupie, czy będą mieli jedną osobę mniej :/
napaliłam się strasznie na LG G2 i chciałabym wynegocjować dobrą cenę za niego. Ciekawe czy mi się uda :)
tayfy no limit są tak skonstruowane że musisz zdecydować czy chcesz mieć no limit na "wszystko" czy wystarczy ci no limit na komórki i opcjonalnie no limit sms w opcji tylko sim,
a w ofercie z telefonem to raczej nie licz na wiele,
a może pomyśl o przejściu do RedBullMibile,
wypowiedzenie możesz złożyć miesiąc wcześniej ale musi ono dotrzeć do tego działu przed 17 grudnia,to zapłacisz ostatni miesiąc,jak dotrze 17 albo po 17 to zapłacisz jeszcze za jeden miesiąc, tak jest w każdej sieci że wypowiedzenie musi dotrzeć na całe 30 dni wcześniej żeby dalej nie liczyli abonamentu,
a jak chcesz przedłużyć umowę to marudź że warunki mało ci odpowiadają, złożenie wypowiedzenia czasem może ci nic nie dać,
nie mylcie pojęć,wypowiedzenie = chce odejść, chce przedłużyć umowe = chce negocjować, probój po ludzku bez wypowiedzenia jeśli chcesz zostać, ale nie licz że dadzą ci za 1 zł telefon wart więcej niż telefon średniej klasy, tak dobrze nie ma w żadnej sieci, Play o tym wie i tu wypowiedzenie może nic nie dać

#678142  autor: Damian67
 27 lis 2013, 23:14
nie wypowie z dniem 17 stycznia, tylko z końcem okresu rozliczeniowego czyli prawdopodobnie 31.01.2013r.

#678148  autor: ciekawy
 27 lis 2013, 23:30
Damian67 pisze:nie wypowie z dniem 17 stycznia, tylko z końcem okresu rozliczeniowego czyli prawdopodobnie 31.01.2013r.
najbezpieczniej jest napisać z końcem umowy,

jak umowa jest do 17 stycznia to 18 stycznia może być rozwiązana i numer przeniesiony na karte pod warunkiem że wypowiedzenie będzie zarejestrowane w Play 16 grudnia, a żeby było zarejestrowane 16 grudnia trzeba je wysłać fax albo mailem najpóźniej dzień,dwa dni wcześniej, a dla większej pewności najlepiej tydzień wcześniej bo wystarczy że wpłynie dzień później i już odejdziesz miesiąc później bo musi być cały okres rozliczeniowy czyli 30 dni

#678197  autor: matkon
 28 lis 2013, 09:57
matrixadam pisze:
Uważasz, że oni będą prosić Cię, żebyś przedłużał umowę? Konsultant nie ma z tego prawie nic. Gdybyś miał abo na firmę i kilka numerów, można by było wynegocjować lepsze warunki. Z tego co widzę nie złożyłeś nawet wypowiedzenia, więc nie spodziewaj się raczej telefonu z Grupy Utrzymaniowej. Infolinia Play'a a GU to całkiem inna bajka. Nie jest możliwe, że z infolinii przełączyli Cię do GU, gdyż konsultanci GU siedzą w Warszawie, a infolinii w Olsztynie i Gdańsku.
Warto czasem zerknąć chociaż jedną stronę wątku wstecz, by mieć nieco większą wiedzę na to co się dzieje na forum. :)

Po drugie - konsultantka sama mi powiedziała, że dzwoni z Warszawy - to jak to w końcu jest?

Po trzecie - jeśli jednak nie zajrzysz na strony wcześniejsze powiem w skrócie - w piątek na moją prośbę poprzez zgłoszenie z p24.pl oddzwonił konsultant i potwierdził, że moja sprawa została przekazana do GU, które ma się kontaktować ze mną w przeciągu kilku dni.

Gdzie napisałem, że prosiłem o przełączenie do GU?

Na sam koniec - kultura osobista i szacunek do klienta wymaga chociaż przyzwoitego poziomu rozmowy, a nie odpowiadanie "No", czy taki tekst jak na końcu. Jestem świadomy swojej "małości" w całej bazie klientów - ale jak tak będą robić to taka grupa ludzi zacznie się powiększać, bo składanie takich ofert w taki sposób zakrawa na kpinę i traktuje klienta jako głupka nie mającego kontaktu ze światem.

magott jestem świadomy, że umowa przechodzi na czas nieokreślony po wygaśnięciu kontraktu. Nie zależy mi na tym, bo chcę ograniczyć koszt.

#678206  autor: pakierhakierxd
 28 lis 2013, 10:41
Teraz tak to wygląda u wszystkich firm że dają lepiej tylko po wielokrotnym kontakcie/wypowiedzeniach itp. lub czasem bardziej opłaca się zerwać umowę i przyjść jako nowy klient,co poradzisz.

Pozdrawiam :)

#678224  autor: 4r73k
 28 lis 2013, 12:19
16 grudnia kończy mi się abonament Play dla Firm : Biznes 30 (Biznes Tylko SIM12 z rabatem), jak teraz wygląda cała procedura? Wypowiedzenie nie wysyłałem, co można ugrać? Czy po 16 grudnia zostaje na tych warunkach co jestem ?

#678225  autor: magott
 28 lis 2013, 12:21
Po 16 grudnia masz to samo na czas nieokreślony - termin wypowiedzenia 30 dni. Ugrać możesz po wysłaniu wypowiedzenia… ale i tak trzeba policzyć czy warto brać za 24,99 netto no limit do wszystkich minuty i sms/mms czy zostać na starych warunkach - mniej minut i smsów ale pakiet kwotowy i niższy abonament.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2013, 12:22 przez magott, łącznie zmieniany 1 raz.

#678226  autor: Madziaa
 28 lis 2013, 12:22
mam straszny dylemat.... w tym momencie mam abonament za 99zł, a płacę i tak troszkę ponad 100zł i przy takim abonamencie mogłabym zostać tylko LG G2 wtedy kosztuje 869zł, jestem w stanie za niego zapłacić max 500zł.
Zdaje sobie sprawę, że nie dostanę go za 1zł ale nie za 900zł :/
W RedbullMobile jest ta sama oferta, bo to jest odłam Play, także nie ma co kombinować.
Chce zostać w Play, bo w sumie nic do nich nie mam, mają naprawde konkurencyjne oferty. Dużo znajomych i rodziny przekabaciłam na Play i muszę zostać w play. Nie chcę kombinowac z innymi sieciami.
Raczej wolałabym uniknąć wypowiadania umowy, ale chyba bez tego się nie obędzie.
Może spróbuję jeszcze raz wysłać formularz w celu zadzwonienia do mnie i negocjowania?

#678236  autor: Ruben
 28 lis 2013, 13:13
Madziaa, nie wiem jak jest obecnie ale z migracją z Play do RBM i odwrotnie był ten problem, że nie można było robić tego bezpośrednio tylko przez jeszcze kolejnego operatora.
Jedno jest pewne, że nie można uzyskać rabatu na telefon i lepszych warunków na same usługi.
Jeżeli koniecznie chcesz zostać w Play, to będziesz musiała zaakceptować to co Ci zaproponują bądź zostać przy starej umowie.
Ja mimo wszystko rozejrzałbym się po ofertach u konkurencji. W TM bez telefonu za 49 pln masz to, co Play proponuje Ci przy przedłużeniu umowy za 69 pln. Sprawdź co możesz u nich uzyskać w umowie z telefonem.
Podobnie Orange, wprowadzili niezłe oferty nielimitowane z i bez pakietu internetowego za odpowiednio 79 i 89 pln. Można postarać się o rabat 30% na cały okres umowy, co daje 56 i 63 pln.
Taka wiedza nie zaszkodzi.

#678253  autor: Madziaa
 28 lis 2013, 14:08
przeszperałam różne fora i wyczytałam, że nie dostanę zniżki na telefon, jedynie co mogę wynegocjować, to zniżka na abonament.
I problem raczej rozwiązany :)

[ Dodano: 2013-11-28, 14:11 ]
Ruben, bardzo dziękuję za odpowiedź.
Właśnie wyszperałam i wyczytałam, że nie jest możliwa negocjacja ceny telefonu :(
Zgłosiłam jeszcze raz się żeby do mnie zadzwonili i zobaczymy, może chociaż dostanę rabat na abonament. Raczej nie będę się bawiła w rozwiązywania umowy....chociaż kobieta zmienną jest hehe i wszystko jeszcze możliwe ;)

[ Dodano: 2013-11-28, 14:13 ]
Jeżeli chodzi o innych operatorów, to tylko Orange ma LG G2 w swojej ofercie i wychodzi drożej niż w Play :)

[ Dodano: 2013-11-28, 15:20 ]
nie wytrzymałam i zadzwoniłam do nich sama, tym razem rozmawiałam z Panem kompetentnym, który nie używał głupich argumentów. Jednak niestety zaproponował mi to samo, co w internecie. Poprosiłam o przełączenie z GU ale Pan powiedział że dodzwoniłam się do działu przedłużenia umów :/ dzwoniłam pod *500. Powiedziałam, że widziałam o wiele lepszą ofertę w Orange i zastanawiam się nad przejściem jednak do nich. Na co Pan powiedział że nic innego nie może mi zaproponować, jedynie mogę się zastanowić i może do mnie oddzwonić, na co mu odpowiedziałam, że jeśli nie będziemy negocjować to ja dziękuję za telefon i się pożegnaliśmy. Zobaczymy czy jednak może ktoś zadzwoni. Mam jeszcze troche czasu więc musze próbować :)

#678299  autor: krynioo79
 28 lis 2013, 17:30
Oferta w Orange za 129zł - 30% i masz abonament za 90 zł i telefon za 239 zł Lg g2 więc bierz kupon i przenoś numer :D

#678318  autor: pavello
 28 lis 2013, 18:28
U mnie umowa jest do lutego, jakbym chciał teraz przenieść numer z rabatem -30% to do lutego będę płacił 2 abonamenty? Tak to wygląda?

#678341  autor: ciekawy
 28 lis 2013, 20:31
pavello pisze:U mnie umowa jest do lutego, jakbym chciał teraz przenieść numer z rabatem -30% to do lutego będę płacił 2 abonamenty? Tak to wygląda?
tak, w starej sieci musisz zapłacić abonament do końca,a jak zerwiesz umowe to zapłacisz kare, najlepiej zadzwoń na bok i zapytaj ile ta kara by wynosiła, a potem zdecyduj czy poczekać do końca umowy czy zrywać wcześniej umowe,

najlepiej się przenieść w ostatnim miesiącu, kończy się umowa,idziesz do nowej sieci,składasz wniosek o przeniesienie numeru z końcem umowy czyli na styk i za 30 dni aktywujesz się w nowej sieci a w starej zapłacisz ostatni rachunek
  • Strona 95 z 692
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 692
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95