• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #67781  autor: telefoniak
 15 kwie 2006, 19:07
Witam!
Mam pytanko odnośnie Simplusa. Niedawno miałem na koncie ok. 40 zł, ale jeszcze nie doładowałem i obecnie mam 0 zł - nigdzie nie mogę dzwonić. Jak długo mogę sobie mieć zero, żeby mi przy następnym doładowaniu zwrócili wcześniejsze środki? (w popie jest bodajże 5 dni, a jak jest w Simplusie?)

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. :-)

#67793  autor: Klusek
 15 kwie 2006, 20:18
Regulamin pisze:11 W momencie upływu okresu ważności dla połączeń przychodzących niewykorzystana wartość konta jest automatycznie anulowana
12 W przypadku dokonania zasilenia konta w terminie 7 (siedmiu) dni od dnia upływu okresu ważności dla połączeń przychodzących anulowana wartość konta może zostać przywrócona. Przywrócenie wartości konta nastąpi w terminie 2 (dwóch) dni po dokonaniu przez Użytkownika zasilenia konta.
13 Brak zasilenia konta w terminie wskazanym w ust. 12 będzie skutkował bezpowrotną utratą niewykorzystanej wartości konta
Ogromna większość odpowiedzi na zadawane przez Was pytania jest zawarta w regulaminach usług więc gorąco zachęcam do ich czytania.

Obrazek
Obrazek

#67794  autor: Irek
 15 kwie 2006, 20:24
Klusek ale zauważ, że statystyczny Polak nie czyta regulaminów! :wink:

"And one more thing..."

#67884  autor: jacguszi
 16 kwie 2006, 01:29
Może ktoś już miał taki przypadek anulowania środków na koncie w sim+ ?
Używałem sim+ przez 4 lata i nigdy nie słyszałem ani mnie sie to nie przytrafiło.
Znam użytkowników trzymających karte sim w szufladzie przez pół roku
którym po doładowaniu przybywało kasy.Regulamin regulaminem a w praktyce różnie to
bywa :wink:

#67918  autor: martins
 16 kwie 2006, 10:59
Pierwsze slysze!!! Ja uzywam simplusa od 1999roku i jeszcze cos takiego mi sie nie przytrafilo. Kiedys mialem zablokowane konto z kwota 9zl przez 5 miesiecy i nie dosc ze mi go nie wylaczyli to po zasileniu dodali mi te 9zl do kwoty jaka zasililem. Nie wiem jak jest u innych. ALe z pewnoscia jesli ktos zasili w ciagu miesiaca w ktorym moze tylko odbierac polaczenia, kasa ktora zostala na koncie nie przepadnie. Mowie to z wlasnego doswiadczenia. A 7 lat z simplusem to chyba sami przyznacie, nie malo...

To nie jest POP, ze kasa tu przepada.

[ Dodano: 2006-04-16, 11:07 ]
Klusek pisze:
Regulamin pisze:11 W momencie upływu okresu ważności dla połączeń przychodzących niewykorzystana wartość konta jest automatycznie anulowana
12 W przypadku dokonania zasilenia konta w terminie 7 (siedmiu) dni od dnia upływu okresu ważności dla połączeń przychodzących anulowana wartość konta może zostać przywrócona. Przywrócenie wartości konta nastąpi w terminie 2 (dwóch) dni po dokonaniu przez Użytkownika zasilenia konta.
13 Brak zasilenia konta w terminie wskazanym w ust. 12 będzie skutkował bezpowrotną utratą niewykorzystanej wartości konta

Skad wogole ten regulamin????

W moim regulaminie jest napisane:

'W przypadku niewykorzystania pelnej wartosci konta przed uplywem okresu waznosci dla uslug i polaczen wychodzacych niewykorzystana wartosc jest doliczana do wartosci nowego zasilenia pod warunkiem zasilenia konta przed terminem zaprzestania swiadczenia uslug'

Czyli ma sie miesiac, tyle co na kupno nowej karty po zablokowaniu rozmow wychodzacych.

#67944  autor: Klusek
 16 kwie 2006, 12:45
martins pisze:
Stąd

Obrazek
Obrazek

#67963  autor: martins
 16 kwie 2006, 13:28
Klusek pisze:
martins pisze:
Stąd
No faktycznie jest taki zapis. Ale dotyczy on rozmow przychodzacych, czyli ten miesiac w ktorym trzeba kupic karte i doladowac. Wniosek z tego taki ze gwarantuja dodanie pozostalego limitu do nowego jezeli "w ciagu miesiaca zasili sie konto' a dopiero po tym okresie pozostala kwota jest teoretycznie anulowana i do 7 kolejnych dni moze jeszcze zostac zwrocona.

Ale tak ja ja mowie z wlasnego doswiadczenia, to nawet po dluzszym okresie kasa nie powinna przepadac jak to mialo miejsce w moim przypadku. No chyba za POLKOMTEL sobie wybiera komu zabrac a komu nie.

Pozdrawiam :smt006

#67968  autor: Kaczy
 16 kwie 2006, 13:41
martins pisze:Ale tak ja ja mowie z wlasnego doswiadczenia, to nawet po dluzszym okresie kasa nie powinna przepadac jak to mialo miejsce w moim przypadku. No chyba za POLKOMTEL sobie wybiera komu zabrac a komu nie.

Doświadczenie doświadczeniem, a regulamin regulaminem. Skoro piszą, że po m-cu kasa przepada to nie ma co liczyć, że może jej nie zabiorą.

...::: Made for loneliness :::...

#67970  autor: martins
 16 kwie 2006, 13:46
Kaczy pisze:
martins pisze:Ale tak ja ja mowie z wlasnego doswiadczenia, to nawet po dluzszym okresie kasa nie powinna przepadac jak to mialo miejsce w moim przypadku. No chyba za POLKOMTEL sobie wybiera komu zabrac a komu nie.

Doświadczenie doświadczeniem, a regulamin regulaminem. Skoro piszą, że po m-cu kasa przepada to nie ma co liczyć, że może jej nie zabiorą.
Ja na nic nie licze. Tylko mowie ze od 7 lat nie zdarzylo mi sie jeszcze ani razu zeby ja sobie po tym miesiacu zabrali. Nie wiem, moze ktos kto ma simplusa moglby sie rowniez wypowiedziec?

#67984  autor: Kaczy
 16 kwie 2006, 14:11
Ale to jest ich dobra wola, że oni Ci nie zabierają kasy po m-cu.

W przypadku jakby Ci zabrali miałym 0 (słownie: zero) szans na ich odzyskanie.

...::: Made for loneliness :::...

#68574  autor: Pawrzes
 18 kwie 2006, 19:33
Wygląda na to że Polkomel po cichu zmienił regulamim, tem mówiący o przepadaniu kasy po miesiącu jest ważny od 1 stycznia 2006 roku, w starym regulaminie nie było takiego zapisu...

Pozdrawiam