• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #674882  autor: user_delete19
 15 lis 2013, 16:44
Właśnie przyszło w sms:
Dziekujemy za korzystanie z Kopii SMS na e-mail BETA. Testy uslugi zostaly zakonczone i zostanie ona odlaczona w przeciagu 7 dni. O uruchomieniu nowej uslugi WIADOMOSCI NA EMAIL poinformujemy osobnym SMSem
mam nadzieję, że nie będzie (dużej) przerwy w świadczeniu usługi i jeżeli będzie odpłatna (byleby nie) to nie zwali z nóg ceną...

ktoś ma jakieś przecieki?

#674904  autor: Blank
 15 lis 2013, 18:18
Biorąc pod uwagę dotychczasowe dziadostwo, przypuszczam, że cena będzie ok. 3,69 za miesiąc.
Z moimi pieniędzmi w takiej sytuacji się pożegnają.
Także otrzymałem takiego SMSa i także byłem nim "zachwycony"...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#674921  autor: armator11
 15 lis 2013, 19:19
Jaka jest użyteczność takiej funkcji poza archiwizacją?

#674956  autor: ChuckyCiechanow
 15 lis 2013, 22:07
Inwigilacja blislich, możesz poczuć się jak wielki brat.

#674990  autor: ciekawy
 16 lis 2013, 00:39
firmy to mogą wykorzystywać do sprawdzania co robi pracownik albo rodzice mogą kontrolować dzieci z kim sms-ują i o czym

#675096  autor: user_delete19
 16 lis 2013, 15:31
armator11 pisze:Jaka jest użyteczność takiej funkcji poza archiwizacją?
Wygoda? częściej siedzę w programie pocztowym niż gapiąc sie w telefon i jak przychodzi sms to widzę co i czy jest sens sięgać po telefon, żeby odpisać (tak, takim złym człowiekiem jestem :p). Po wtóre strasznie brakuje mi w tej usłudze możliwości odpowiadania na takowe maile (żeby odpisać) i braku kopi wiadomości MMS...
ChuckyCiechanow pisze:Inwigilacja blislich, możesz poczuć się jak wielki brat.
ee? co w tym z inwigilacji? przecież i tak osoba na której numer przychodzą wiadomości sama ją musi włączyć... mechanizm jest trochę pokrętny ale dosyć znacznie utrydnia pokątne uruchomienie usługi bez wiedzy posiadacza numeru, po wtóre przychodza co miesiac powiadomienia o aktywności usługi.

Ergo - Twój komentasz jest bez sensu i trochę głupi :p
Calm7 pisze:A co, za darmo byś chciał? Usługa usługą, więc nie wypada nie płacić
PaCZ Panie, a za pocztę głosową nie każą płacić a też usługa :p

#675117  autor: Blank
 16 lis 2013, 17:11
armator11,
Wbrew pozorom spora. Wykorzystywałem tą usługę np. podczas testów Virgin Mobile i Klucza.
Po za tym, wygodniej jest mi sprawdzić SMSy przez maila, niż w telefonie, gdyż ... nie lubię tej formy komunikacji.
Użyteczność tej usługi była spora. Można ją wykorzystywać na wiele różnych sposobów, ale tekst o "inwigilacji" i "wielkim bracie" mnie po prostu rozbroił...

Calm7, -.-

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#675121  autor: ChuckyCiechanow
 16 lis 2013, 17:36
wojciech pisze: ee? co w tym z inwigilacji? przecież i tak osoba na której numer przychodzą wiadomości sama ją musi włączyć... mechanizm jest trochę pokrętny ale dosyć znacznie utrydnia pokątne uruchomienie usługi bez wiedzy posiadacza numeru, po wtóre przychodza co miesiac powiadomienia o aktywności usługi.
Wszystko da sie obejść :)
Co za problem numer dodać do czarnej listy.

#675357  autor: user_delete19
 17 lis 2013, 16:06
zacznijmy, że najpierw trzeba aktywować usługę a tutaj musisz mieć telefon we władaniu przez 24h - trochę ciężkie do zrealizowania; a jeżeli już masz taką możliwość to wtedy czy masz włączoną taką usługę czy nie to chyba najmniejszy problem dla właściciela numeru :p

[ Dodano: 2013-11-25, 15:05 ]

PLAY:Kopia SMS na e-mail BETA zostanie odlaczona w przeciagu 24h. Zapraszamy do korzystania z komercyjnej uslugi WIADOMOSCI NA EMAIL. Aby aktywowac slij START na 8010. Pierwszy miesiac ZA DARMO! Potem 1,99zl/miesiecznie. Wiecej o nowych funkcjach uslugi na play.pl
rzecz jasna nigdzie nie ma informacji o szczegółach...

#677589  autor: qxv1
 25 lis 2013, 19:38
Dokładnie nikt nic nie wie dzwoniłem do boku ledwo dowiedziałem się że usługe można aktywować kodem *111*504*7# Ale nie wiedza jak podać adres email i jak go modyfikować. To ma byc BOK biorą pieniądze za telefon do boku biorą pieniądze za usługę i nic o niej nie wiedzą.

#677590  autor: user_delete19
 25 lis 2013, 19:41
proceruda włączania jest zwyczajnie głupia... kiedyś było sensowniej (pod względem zabezpieczeń - opóźnona aktywacja) - teraz wysyłasz start i po chwili dostajesz monit o podanie adresu e-mail na który mają być wysyłane kopie. Yntelygent, który to wymyślił powinien dostać czymś cieżkim po głowie.

#677593  autor: qxv1
 25 lis 2013, 19:51
tylko że ja aktywowalem usługe na stronie www i nie przyszlo nic o podanie emaila a usługa działa :-)
znasz komendy jak zmienic email
bo POMOC na 8010 nie dziala
opisz dokładnie jak mozesz jak to aktywowac i tym sterowac
wysyłam start i przychodzi usługa już aktywna wiec jak sprawdzic i zmienić email ?
co za idiota to ulepszył jak było dobrze !

#677611  autor: user_delete19
 25 lis 2013, 20:51
No ja po prostu wyslalem start i pozniej, w drugim sms, adres e-mail i wsio... na razie wzglednie działa, aczkolwiek ilość usterek i niedoróbek przeraża... :[

[ Dodano: 2013-11-26, 09:12 ]
łojzicku! właśnie przyszedł monit o potwierdzenie włączenia usługi, czyli - zabezpieczenia nadal są; usługa nie działała bo nie była aktywowana do końca/potwierdzona... yntelygentowi od nowej aktywacji i ułomnych / wybrakowanych komunikatów należy się IG nobel =,=