• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 93 z 692
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 692

#676547  autor: goral2099
 21 lis 2013, 17:10
Tompson: Jest to oferta tylko SIM więc modem we własnym zakresie. Może być i LTE i HSPA z tym że na modemach niższej kategrii może działać wolniej. Do dziś korzystałem z tej oferty na Huawei 586 i osiągałem dl 4-9 Mbit/s, ul 1.5-2Mbit/s. Dziś przyszedł zamówiony Alcatel Y800 i mam dl 10 Mbit/s, ul 3-3.5 Mbit/s. Będę chciał posiadane E586 i E3131 sprzedać - może się skusisz? ;)

#676549  autor: Tompson
 21 lis 2013, 17:14
dzięki za szybką odp. jak działa na hspa to mi pasi moze byc i okrojone 5 Mbit/s zawsze to 2.5x szybciej a i limit większy o 6 Gb za 5 zyli. Za modemki dzieki ;)

#676670  autor: ciekawy
 21 lis 2013, 22:22
matkon,
coś za coś, masz no limit na sieci komórkowe,jak chcesz jeszcze sms-y które wcześniej schodziły z minut to aktuwuj sobie pakiet sms-ów,a 0,29 gr za minutę na stacjonarne to nie tak dużo jeśli się mało dzwoni na stacjonarne albo nie dzwoni w ogóle, jesli to wszystko to taki problem to jest submarka Play RedBullMobole i w tej sieci masz dodatkowo no limit stacjonarne 25 MB netu a potem lejek

[ Dodano: 2013-11-21, 22:30 ]
matkon pisze:Ruben dzięki serdeczne za informację. Przekażę żonie.

Napisałem w swojej sprawie na p24, że ich oferta mnie nie zadowala i jaka jest procedura rozwiązania umowy. Dostałem piękną odpowiedź co zrobić, ale nawet słowem nie wspomnieli czy może bym jednak nie został u nich. Nie ma co - walczą o klientów.

Co do samego przejścia np. do Nju. Wysyłam pismo osobiście do P4 o rozwiązanie umowy czy wystarczy, że zaczynam procedurę przeniesienia numeru do Nju i to już PTK wtedy zaczyna działać załatwiając resztę?
jak przechodzisz do innej sieci to wystarczy że zaczniesz przenosić numer czyli jak już złożysz wniosek o przeniesienie numeru to "nowa" sieć w twoim imieniu da znać "starej" sieci że rozwiązujesz umowę i wypowiedzenia umowy już nie musisz składać w tej sieci z której odchodzisz,
zwrócić uwagę czy np po 10 latach ważności nie zmieniałeś np dowodu osobistego albo adresu albo czegokolwiek w danych bo kiedy przenosisz numer dane które podasz w "nowej" sieci muszą się zgadzać z tymi danymi ze "starej" sieci

[ Dodano: 2013-11-21, 22:39 ]
goral2099 pisze:Tompson: Jest to oferta tylko SIM więc modem we własnym zakresie. Może być i LTE i HSPA z tym że na modemach niższej kategrii może działać wolniej. Do dziś korzystałem z tej oferty na Huawei 586 i osiągałem dl 4-9 Mbit/s, ul 1.5-2Mbit/s. Dziś przyszedł zamówiony Alcatel Y800 i mam dl 10 Mbit/s, ul 3-3.5 Mbit/s. Będę chciał posiadane E586 i E3131 sprzedać - może się skusisz? ;)
tak z ciekawości, za ile kupiłeś ten nowy modem ? za ile chcesz sprzedać te starsze modemy ?

[ Dodano: 2013-11-21, 22:41 ]
goral2099 pisze:Jeżeli chodzi o przedłużenie PO to ja dostałem następujące warunki:

- umowa tylko SIM, 12 m-cy
- limit prędkości 10Mbit/s
- limit transferu 14GB (przez pierwsze 6m-cy 200GB/miesiąc w zasięgu sieci LTE)
- nocny transfer: za 0PLN przez pierwszy niepełny i trzy pełne miesiące, później 5PLN
- cena: pierwszy miesiąc 0PLN, drugi miesiąc 9PLN, kolejne miesiące 29,99PLN

Dostępne były zarówno stare jak i nowe oferty.
a pamiętasz jakie inne opcje były do wyboru w tylko sim ?

#676682  autor: goral2099
 21 lis 2013, 23:05
ciekawy: No nie pamiętam niestety szczerze mówiąc... jak jesteś zainteresowany modemami to zapraszam na PW. :)

#676684  autor: ciekawy
 21 lis 2013, 23:10
goral2099 pisze:ciekawy: No nie pamiętam niestety szczerze mówiąc... jak jesteś zainteresowany modemami to zapraszam na PW. :)
nie,sam mam więcej niż jeden modem i byłem tylko ciekawy za ile teraz one chodzą,

jakby się ktoś znalazł kto się interesował warunkami na przedłużenie umowy Play Online to niech się podzieli wiedzą

#676738  autor: matkon
 22 lis 2013, 07:03
ciekawy pisze:matkon,
coś za coś, masz no limit na sieci komórkowe,jak chcesz jeszcze sms-y które wcześniej schodziły z minut to aktuwuj sobie pakiet sms-ów,a 0,29 gr za minutę na stacjonarne to nie tak dużo jeśli się mało dzwoni na stacjonarne albo nie dzwoni w ogóle, jesli to wszystko to taki problem to jest submarka Play RedBullMobole i w tej sieci masz dodatkowo no limit stacjonarne 25 MB netu a potem lejek

jak przechodzisz do innej sieci to wystarczy że zaczniesz przenosić numer czyli jak już złożysz wniosek o przeniesienie numeru to "nowa" sieć w twoim imieniu da znać "starej" sieci że rozwiązujesz umowę i wypowiedzenia umowy już nie musisz składać w tej sieci z której odchodzisz,
zwrócić uwagę czy np po 10 latach ważności nie zmieniałeś np dowodu osobistego albo adresu albo czegokolwiek w danych bo kiedy przenosisz numer dane które podasz w "nowej" sieci muszą się zgadzać z tymi danymi ze "starej" sieci
Ja doskonale sobie zdaję sprawę, że za 10zł mam pakiet no limit sms i za kolejne 10 no limit na stacjonarne. Tylko, że wtedy za sam abo bez telefonu już mam 70zł. Gdybym co miesiąc dzwonił na stacjonarne w dużych ilościach i wysyłał setki smsów to jeszcze bym rozważył taką opcję. Jednak nie potrafię Ci powiedzieć co się w danym miesiącu wydarzy i ile czasu będę musiał poświęcić na stacjonarne itp. Dlatego ta oferta zupełnie nie dla mnie.

RBM mogę się przyjrzeć, ale 25mb w pakiecie? "Zeżre" to w kilka dni więc to taki problem o którym pisałem powyżej. :)

2 lata temu zmieniałem sieć więc Play ma aktualne dane. Zaczekam jeszcze kilka dni - może coś innego wpadnie w oko, a może zdarzy się cud i sami coś zaoferują. Jeśli nie to wieje do Nju. Zawsze po miesiącu można zmienić operatora. :)

#676742  autor: ciekawy
 22 lis 2013, 07:38
matkon pisze:
ciekawy pisze:matkon,

Ja doskonale sobie zdaję sprawę, że za 10zł mam pakiet no limit sms i za kolejne 10 no limit na stacjonarne. Tylko, że wtedy za sam abo bez telefonu już mam 70zł. Gdybym co miesiąc dzwonił na stacjonarne w dużych ilościach i wysyłał setki smsów to jeszcze bym rozważył taką opcję. Jednak nie potrafię Ci powiedzieć co się w danym miesiącu wydarzy i ile czasu będę musiał poświęcić na stacjonarne itp. Dlatego ta oferta zupełnie nie dla mnie.

RBM mogę się przyjrzeć, ale 25mb w pakiecie? "Zeżre" to w kilka dni więc to taki problem o którym pisałem powyżej. :)

2 lata temu zmieniałem sieć więc Play ma aktualne dane. Zaczekam jeszcze kilka dni - może coś innego wpadnie w oko, a może zdarzy się cud i sami coś zaoferują. Jeśli nie to wieje do Nju. Zawsze po miesiącu można zmienić operatora. :)
ten pakiet 25 MB w RBM szybko się wykorzysta,tu bardziej chodzi o to żeby ludzie nie dorzucali dodatkowo kasy za net i jest lejek po tym limicie, na zwykłe strony netowe otwierane przez opere mni ten lejek wystarczy, a jak nie to masz jeszcze pakiet do dokupienia, a ten pakiet 25 MB jest w cenie abonamentu no limit rozmowy komórki i stacjonarne za 29 zł,więc moim zdaniem lepsze od nju dla kogoś kto wyda te 29 zł miesięcznie i jeszcze net za darmo względem nju gdzie trzeba dopłacić do pakietu,co do sms-ów to zastanów się czy ten pakiet opłaca się aktywować jeśli mogłyś dzwonić bez limitu

#676746  autor: matkon
 22 lis 2013, 07:51
Jeśli są stacjonarne no limit to wtedy zmienia postać rzeczy. Jedynie te pakiety neta są drogie u nich. I oferują albo 300mb za 6zł albo 2gb za 20zł. Zapewnie aktywne na miesiąc więc drugi pakiet za duży a ten pierwszy pewnie przy oszczędnym używaniu wystarczy - tyle tylko, że nie po to ma się smartfona, żeby neta ograniczać cały czas.

Również korzystam z Opery, ale dodatkowo zsynchronizowana poczta, jakieś aplikacje Wykop, BBC, FaceLite.

Rozumiem, że ta oferta na abo jest na czas nieokreślony? Widziałem zakładkę regulaminy - sporo ich jest. Trzeba usiąść i poczytać.

Ja na pewno musiałbym dokupić pakiet sms czyli w najtańszej wersji 29zł + 9zł a jeśli potrzebny net to dodatkowo 6zł więc już robi się 44zł.

Z nju wystarczyło mi kilkanaście minut szperania w necie żeby naczytać się o nieprawidłowych naliczeniach, utrudnionym kontakcie z BOK (5zł jeśli dzwonisz) i narzekaniach na fatalny zasięg.

Play ma jednak rozbudowany roaming krajowy i wygodny bardzo serwis p24.pl RBM działa z obsługą na tej samej zasadzie?

EDIT:

Rozmowa z obsługą klienta RBM rozwiała wątpliwości - będąc użytkownikiem sieci Play nie można przenieść numeru do RBM. Nadal jestem daleko z tyłu z wyborem.

#676750  autor: ciekawy
 22 lis 2013, 08:25
matkon pisze:Jeśli są stacjonarne no limit to wtedy zmienia postać rzeczy. Jedynie te pakiety neta są drogie u nich. I oferują albo 300mb za 6zł albo 2gb za 20zł. Zapewnie aktywne na miesiąc więc drugi pakiet za duży a ten pierwszy pewnie przy oszczędnym używaniu wystarczy - tyle tylko, że nie po to ma się smartfona, żeby neta ograniczać cały czas.

Również korzystam z Opery, ale dodatkowo zsynchronizowana poczta, jakieś aplikacje Wykop, BBC, FaceLite.

Rozumiem, że ta oferta na abo jest na czas nieokreślony? Widziałem zakładkę regulaminy - sporo ich jest. Trzeba usiąść i poczytać.

Ja na pewno musiałbym dokupić pakiet sms czyli w najtańszej wersji 29zł + 9zł a jeśli potrzebny net to dodatkowo 6zł więc już robi się 44zł.

Z nju wystarczyło mi kilkanaście minut szperania w necie żeby naczytać się o nieprawidłowych naliczeniach, utrudnionym kontakcie z BOK (5zł jeśli dzwonisz) i narzekaniach na fatalny zasięg.

Play ma jednak rozbudowany roaming krajowy i wygodny bardzo serwis p24.pl RBM działa z obsługą na tej samej zasadzie?
opcja tylko sim abonament jest na czas nieokreślony,

abonament miesieczny wyniósłby tyle ile policzyłeś,

RBM ma te same zasięgi co Play,a zmiany możesz robić przez Play24 stronę netową,

jest jedno ale,nie przeniesiesz numeru z Play do RBM,musisz choć na jeden dzień przenieść numer do innej sieci np na kartę,a potem do RBM,

też czytałem o nju że źle nalicza ale ta sieć mnie nie interesuje, więc za dużo o nju nie wiem
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 08:31 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#676751  autor: matkon
 22 lis 2013, 08:30
Dopisałem już edit po rozmowie z konsultantem. A które sieci pozwalają na przeniesienie numeru z abo na pre-paid?

#676752  autor: ciekawy
 22 lis 2013, 08:35
matkon pisze:Dopisałem już edit po rozmowie z konsultantem. A które sieci pozwalają na przeniesienie numeru z abo na pre-paid?
do każdej sieci możesz przejść na kartę, nie ma jakichś ograniczeń, wybierz T albo Orange bo w Plusie musisz dodatkowo zapłacić koło 15 zł za wydanie sim na kartę, w Orange i T nie płacisz
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 17:40 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#676755  autor: matkon
 22 lis 2013, 08:55
A samo przeniesienie z abo Play na kartę T-Mobile? Jak to się odbywa? Nie widzę nigdzie informacji o takim przeniesieniu na ich stronie.

Zerkam na te oferty Frii i nie wiem czy dobrze rozumiem. Wybieram sobie np. 0zł za neta i codziennie mam 50mb do wykorzystania plus np. pakiet 1000sms za 10zł i 120min do wszystkich za 15zł. Wyszłaby oferta za 25zł/mies. więc nie wygląda nawet to źle zważywszy, że nie ma żadnej umowy.

edit:

Chyba za szybko zadaje pytania :)

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... e/przenies

Rozumiem, że Play analogicznie do RBM nie oferuje migracji z abo na pre-paid u siebie?
 #676811  autor: TurboDymoMan
 22 lis 2013, 12:33
Witajcie, właśnie dzwoniłem i dostałem ofertę przedłużenia:
    umowa na 12 miesięcy,
    no limit na komórkowe,
    no limit sms,
    i z 750mb transferu cena za to byłaby 34,99zł,
    a z 2Gb cena za to byłaby 44,99zł,
do tego dokupiłbym za dyszkę nołlimit na stacjonarki oczywiście.

i pytanie co o tym myslicie?
bo to chyba taka modyfikacja Formuły 4.0 Unlimited.

A jakbym chciał pójść wyżej w Formułe 4.0 Europa Unlimited (w niej i stacjonarki i sms/mms na limit) to jak myslicie za ile można to by wyrwać?

p.s. dobra już wiem, dzwoniłem.
Niestety co do Formula 4.0 Europa Unlimited zaproponowali ledwo 5zł taniej niż cennik na stronie play.pl - "d@@y nie urywa":)

się zastanowić cza jeszcze czy trzymać się pleja czy przeskoczyć np do Nju....
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 12:59 przez TurboDymoMan, łącznie zmieniany 2 razy.

#676813  autor: matkon
 22 lis 2013, 12:37
Turbo dzwonisz normalnie na BOK i prosisz o przełączenie do grupy utrzymaniowej? Bez problemu przełączają?

#676814  autor: TurboDymoMan
 22 lis 2013, 12:40
matkon pisze:Turbo dzwonisz normalnie na BOK i prosisz o przełączenie do grupy utrzymaniowej? Bez problemu przełączają?
dzwonisz normalnie na infolinię, mówisz że np. za 3 miesiące ci się konczy umowa i chciałeś porozmawiać o ofercie dla ciebie na jej przedłużenie i wtedy cię przełączają.

też chyba jak dwonisz do ich infolinii po *500 i poczekasz az ci lektorka przeliteruje wszystkie wybory z kim możęsz się łączyć to chyba ja wciśniesz klawisz 8 to masz połączenie z przedłużaniem umów i tam cię pokierują:)

#676816  autor: trus1991
 22 lis 2013, 13:06
Właśnie jestem po rozmowie z konsultantem i dostałęm:

Formuła 4.0
Wszystko unlimited za wyjątkiem stacjonarnych
2,5 GB internet
Umowa na 25 miesięcy
Przez pierwsze 18 abonament 119,-
przez następne 6 abonament 59,-

Samsung Galaxy Note II LTE za 169PLN

Czyli dokładnie to co jest na stronie, ale telefon tańszy o 120 PLN

Opłaca się ?
Pani powiedziała, że już niestety nic więcej nie jest w stanie mi zaoferować.

Telefon na wolnym rynku jest za ~1700 PLN a ja za niego zapłacę 1080.

łączna kwota abonamentu za 25 miesięcy wyjdzie mnie ~2500 PLN
Czyli 2500 - 1700 = 800

800/24 = 35,-

Czyli za 35 miesięcznie mam 4.0 Utlimited z internetem, a reszta telefon.

+ jednorazowo 169.

Całkiem podobnie wychodzi chyba jak by wziąć bez telefonu + telefon na raty.

Jak się mylę to proszę o sprostowanie

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#676881  autor: matkon
 22 lis 2013, 17:09
Napisałem raz jeszcze do obsługi dzisiaj.

Sprawa pierwsza - da się przejść z abo w Play na kartę w Play. Jest więc niezła alternatywa :)

Sprawa druga - zrobiłem też tak jak doradzał Play4you na forum Play. Napisałem, że proszę o ofertę od GU zaznaczając co mnie tak naprawdę interesuje. Jeśli moje oczekiwania będą się mocno rozjeżdżały w stosunku do tego co mi zaoferuję to przejdę na kartę. Kwestia wyboru taryfy. Konsultant oddzwonił potwierdzając przekazanie pytania do GU. W przeciągu kilku dni mam otrzymać odpowiedź.

#676887  autor: ciekawy
 22 lis 2013, 17:32
matkon pisze:Napisałem raz jeszcze do obsługi dzisiaj.

Sprawa pierwsza - da się przejść z abo w Play na kartę w Play. Jest więc niezła alternatywa :)

Sprawa druga - zrobiłem też tak jak doradzał Play4you na forum Play. Napisałem, że proszę o ofertę od GU zaznaczając co mnie tak naprawdę interesuje. Jeśli moje oczekiwania będą się mocno rozjeżdżały w stosunku do tego co mi zaoferuję to przejdę na kartę. Kwestia wyboru taryfy. Konsultant oddzwonił potwierdzając przekazanie pytania do GU. W przeciągu kilku dni mam otrzymać odpowiedź.
da się przejść z karty na abonament i z abonamentu na karte w Play,a wyższej było o przejściu z Play do RBM,ale jak chciałeś zostać w ofercie na karte w Play to z tym nie ma problemu,

a przeniesienie numeru do innej sieci to jest tak że w innej sieci podajesz numer który chcesz przenieść i dalej zalatwiasz wszystko papierkowo czyli tak jak aktywacja nowego numeru tylko z tą różnicą że zachowujesz swój numer,

daj znac co odpowiedzieli kiedy pojawi się odpowiedź od GU

[ Dodano: 2013-11-22, 17:48 ]
trus1991 pisze:Właśnie jestem po rozmowie z konsultantem i dostałęm:

Formuła 4.0
Wszystko unlimited za wyjątkiem stacjonarnych
2,5 GB internet
Umowa na 25 miesięcy
Przez pierwsze 18 abonament 119,-
przez następne 6 abonament 59,-

Samsung Galaxy Note II LTE za 169PLN

Czyli dokładnie to co jest na stronie, ale telefon tańszy o 120 PLN

Opłaca się ?
Pani powiedziała, że już niestety nic więcej nie jest w stanie mi zaoferować.

Telefon na wolnym rynku jest za ~1700 PLN a ja za niego zapłacę 1080.

łączna kwota abonamentu za 25 miesięcy wyjdzie mnie ~2500 PLN
Czyli 2500 - 1700 = 800

800/24 = 35,-

Czyli za 35 miesięcznie mam 4.0 Utlimited z internetem, a reszta telefon.

+ jednorazowo 169.

opłaca się, masz tak jakby telefon na raty i no limit z netem za 35 zł to całkiem dobra oferta

[ Dodano: 2013-11-22, 17:53 ]
TurboDymoMan pisze:Witajcie, właśnie dzwoniłem i dostałem ofertę przedłużenia:
    umowa na 12 miesięcy,
    no limit na komórkowe,
    no limit sms,
    i z 750mb transferu cena za to byłaby 34,99zł,
    a z 2Gb cena za to byłaby 44,99zł,
do tego dokupiłbym za dyszkę nołlimit na stacjonarki oczywiście.

i pytanie co o tym myslicie?
bo to chyba taka modyfikacja Formuły 4.0 Unlimited.

A jakbym chciał pójść wyżej w Formułe 4.0 Europa Unlimited (w niej i stacjonarki i sms/mms na limit) to jak myslicie za ile można to by wyrwać?

p.s. dobra już wiem, dzwoniłem.
Niestety co do Formula 4.0 Europa Unlimited zaproponowali ledwo 5zł taniej niż cennik na stronie play.pl - "d@@y nie urywa":)

się zastanowić cza jeszcze czy trzymać się pleja czy przeskoczyć np do Nju....
w Europa Unlimited normalne że nie chcą dawać większej zniżki bo sama ta taryfa jest korzystna dla rozmawiających w roamingu UE,nie ma w niej opłat za odebranie połączenia w Europie i samo to jest korzyścią dla osób które rozmawiają w roamingu w Europie, dla dzwoniących w Polsce to raczej te normalne taryfy ale w nich też nie jest drogo bo za odebranie połączenia w UE jest 0,36 gr za minutę, to tak a propo Europy,

ta pierwsza opcja no limit rozmowy, no limit sms, net 750 MB za 34,99 zł jest nawet korzystna, masz tylko 6 zł drożej od no limitu za 29 zł i dodatkowo sms-y i net, moim zdaniem nie ma się co zastanawiać i dalej negocjować bo już masz korzystnie,a za darmo raczej nikt nic nie da

#676929  autor: Ruben
 22 lis 2013, 19:14
Wychodzi podobnie i pamiętaj, że nie masz tutaj wliczonych połączeń na stacjonarne o czym Play nie lubi wyraźnie informować. To nie jest prawdziwy no limit chociaż cena niezła trzeba przyznać. Mimo wszystko ja nie wiązałbym się umową na 2 lata przy takiej ofercie skoro możesz mieć w podobnej cenie warunki na 12m-cy.
Jeżeli zależy Ci na telefonie, to poszukaj w Orange okazji a ostatnio ich coraz więcej.
Decyzja jednak należy do Ciebie ;)
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 19:30 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#676943  autor: trus1991
 22 lis 2013, 19:52
Na stacjonarne w przeciagu ostatnich trzech miesiecy wykorzystalem jakies 10minut.

Popatrse jeszcze jak to wyjdzie z ratami np poprzez allegro, natomiast 750mb internetu to nie jest duzo…

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z
  • Strona 93 z 692
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 692
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93