do telefonu nie kojarzę teraz nazwy ale są takie blaszki wkładane pod baterie i to jakoś tam wzmacnia zasięg telefonuWedelek pisze:No dobra, tylko że anteny z tego co się orientuję są dla modemów, a ja chcę wzmocnić sygnał telefonu.aż się tego nie da czytać co wy doradzacie, najprostszy sposób to kupienie anteny i problem może się rozwiązać ale jak chcecie to się bawcie
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
ciekawy pisze: ale są takie blaszki wkładane pod baterie

Jak naklejki na samochód dające 50 KM mocy więcej.
Widziałem kiedyś coś takiego to nie blaszka a naklejka i to gówno daje,jak ktoś da się nabrać na te coś to jest durniem 

Pozdrawiam 

Za urządzenie mogę zapłacić, ale kolejny abonament to kpina gdy wzmocnienie do komórki do której płacę abonament leci po kabelku od stacjonarnego internetu, za który płacę osobny abonament (drugi). Po prostu interes wszech czasów. A żadnych nastaw czy czegoś innego to oni nie zmieniają, bo nie tak działa sieć WAN, a internet stacjonarny też mam od nich, więc mamy tego samego ISP i tą samą infrastrukturę. Po prostu datagramy lecą inną drogą. Tyle.Markadiusz pisze:Myślałeś, że tak po prostu w danym miejscu za darmo zmienią nachylenie anten czy jakkolwiek organizację sieci, by mieć przyrost obywateli w zasięgu na poziomie może +0,0001%?Wedelek pisze:za femtokomórkę Orange sobie karze płacić
Nawet gdyby to w jakiś magiczny sposób działało, to pod baterię Lumii 800 czy iPhone'a 5S to ja sobie na pewno wsadzę cokolwiek.ale są takie blaszki wkładane pod baterie
no na mapie sprawdze jakie sa stacje bazowe w okolicy sam kod pocztowy i miejscowosc,
mozesz podac bez kodu, chociaz i tak ciezko powiedziec z samej mapy jaie tam przeszkody sa, musialbys po prostu kupic po starterze play, t-mobile i plusa. wlozyc w telefon i sprawdzic. Wydatek 3 x 5zł =15zł, a bedziesz wiedzial na pewno.
mozesz podac bez kodu, chociaz i tak ciezko powiedziec z samej mapy jaie tam przeszkody sa, musialbys po prostu kupic po starterze play, t-mobile i plusa. wlozyc w telefon i sprawdzic. Wydatek 3 x 5zł =15zł, a bedziesz wiedzial na pewno.
Zmieniają nachylenie anten (też - ręcznie) lub wiązki (nawet automatycznie - oddychanie komórek, gdy sieć się zapycha). Wcześniej u siebie miałem sygnał PLAY na poziomie -87 dBm, potem nagle -97 dBm bez żadnych zmian w terenie. Zaczęli "siać" w mniejszym promieniu od danego nodeb.Wedelek pisze:A żadnych nastaw czy czegoś innego to oni nie zmieniają
Zrobiłem takie testy już dawno temu i doopa. A położenie nadajników to sprawdziłem sam przed założeniem tematu korzystając ze strony BTSearch. Wygląda to mniej więcej tak jak na poniższym obrazku. Czerwona kropka to mój dom. Do pierwszego nadajnika mam ok 2km, a do drugiego i trzeciego mniej więcej 6km i 7km. Problemem jest tylko topografia terenu, która jest taka, a nie inna:(buba1234 pisze:no na mapie sprawdze jakie sa stacje bazowe w okolicy sam kod pocztowy i miejscowosc,
http://sdrv.ms/Z9VEop
Na razie autor nie sprecyzował czy jest to modem czy telefon.
No dobra, przyjrzałem się kilku modelom i wybrałem jeden z repeaterów:
http://www.gsm.tpe.pl/index.php?option= ... &Itemid=53
Piszą że ma certyfikat CE, a na innej stronie znalazłem info, że ten sklep sprzedaje tylko urządzenia zgodne z wytycznymi UKE. Chciałem się jednak upewnić, czy tak jest na pewno i czy przypadkiem ten model nie będzie powodował jakichś problemów.
http://www.gsm.tpe.pl/index.php?option= ... &Itemid=53
Piszą że ma certyfikat CE, a na innej stronie znalazłem info, że ten sklep sprzedaje tylko urządzenia zgodne z wytycznymi UKE. Chciałem się jednak upewnić, czy tak jest na pewno i czy przypadkiem ten model nie będzie powodował jakichś problemów.
Tylko sie upewniam sprawdziles na starterach testowych, czy zalozyles sie sa za daelko tamte dalsze? Lepiej sprawdz starterem a nuż się zdziwisz i bedzie lepiej.
O wzmacniacz to lepiej zadzwon do UKE, bo chyba nie chcesz mieć na sumieniu sąsiada jak się nie dodzwoni na straż pożarną czy pogotowie.
Co do anteny nie daloby sie zrobić tak, ze jest antena zewnętrzna - przez sciane idzie kablem i w domu jest antena wewnętrzna?
O wzmacniacz to lepiej zadzwon do UKE, bo chyba nie chcesz mieć na sumieniu sąsiada jak się nie dodzwoni na straż pożarną czy pogotowie.
Co do anteny nie daloby sie zrobić tak, ze jest antena zewnętrzna - przez sciane idzie kablem i w domu jest antena wewnętrzna?
2) Wysłałem maila do nich. Zadzwonić też mogę, tylko gdzie. Na numer kontaktowy na ich stronie?
3) Taki mam właśnie zamiar.
Te repeatery które pokazałeś to tandeta ...
http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_repe ... _A6765.htm To jest porządny sprzęt z kontrolą mocy i badaniami ale swoje kosztuje ...
http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_repe ... _A6765.htm To jest porządny sprzęt z kontrolą mocy i badaniami ale swoje kosztuje ...
http://www.speedtest.net/result/2572992339.png
Super... a coś tańszego i też dobrego?tiger93 pisze:Te repeatery które pokazałeś to tandeta ...
Wedelek, chyba miałeś na myśli "droższego", bo taki atestowany do 3G to 2,5 koła kosztuje. Nie masz opcji zmiany operatora? Bo repeater w Twojej sytuacji jest moim zdaniem zdecydowanie niewarty zachodu.
3G tak, ale 2G chyba znacznie mniej... Jak bym mógł zmienić operatora, to bym to zrobił, więc skończcie już z tego typu radami.Markadiusz pisze:Wedelek, chyba miałeś na myśli "droższego", bo taki atestowany do 3G to 2,5 koła kosztuje. Nie masz opcji zmiany operatora? Bo repeater w Twojej sytuacji jest moim zdaniem zdecydowanie niewarty zachodu.
Wedelek, byłem przekonany, że zależało Ci na 3G, ale może czegoś nie doczytałem, więc napisałem odnośnie 3G.
Bo takie miałem na początku założenia/marzenia, ale po przejrzeniu kilku forów szybko się "nawróciłem". Na 3G mnie po prostu nie stać, ale może chociaż znajdzie się repeater 2G do 600, 700zł, który będzie działał dobrze.Markadiusz pisze:Wedelek, byłem przekonany, że zależało Ci na 3G, ale może czegoś nie doczytałem, więc napisałem odnośnie 3G.