• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #676574  autor: armator11
 21 lis 2013, 18:21
Taka sytuacja: przeglądam stronę w przeglądarce, jest na niej numer na który chcę jednorazowo zadzwonić. Da się jakoś obejść procedurę: zaznacz/kopiuj/kontakty/utwórz kontakt/wklej/zapisz/zadzwoń? Jakiś program, ewentualnie przeglądarka, dodatek? klik i dzwonię...

#676669  autor: ezaq
 21 lis 2013, 22:17
Opera Mini i Opera Mobile to umożliwiają. Można ustawić minimalną ilość cyfr od której liczba będzie traktowana jako numer telefonu.

#676677  autor: armator11
 21 lis 2013, 22:48
Faktyczne, działa, dzięki :)

Z operą pożegnałem się po majowej aktualizacji i przesiadłem się na UC Browser. Generalnie chwalę sobie ale właśnie tego mi brakowało ostatnio. Może trzeba będzie się z operą przeprosić:)
Ps. gdzie można ustawić długość cyfr od której wyszukuje? Nie mogę się doszukać.

#676687  autor: buba1234
 21 lis 2013, 23:17
Dlatego ja mam wyłączone aktualizacje automatyczne na smartfonie, nie wiem natomiast jak ustawic na kompie by Opera przestala sie autoaktualizowac :(

#677305  autor: ezaq
 24 lis 2013, 15:50
buba1234 pisze:nie wiem natomiast jak ustawic na kompie by Opera przestala sie autoaktualizowac :(
Ustawienia > Preferencje... > Zaawansowane > Bezpieczeństwo > Automatyczne aktualizacje
armator11 pisze:Z operą pożegnałem się po majowej aktualizacji i przesiadłem się na UC Browser. Generalnie chwalę sobie ale właśnie tego mi brakowało ostatnio. Może trzeba będzie się z operą przeprosić:)
Ta aktualizacja to wg mnie była jakaś pomyłka. Opera po negatywnych opiniach udostępniła poprzednią wersję przeglądarki pod nazwą Opera Mobile Classic.
armator11 pisze:Ps. gdzie można ustawić długość cyfr od której wyszukuje? Nie mogę się doszukać.
Powinno to być gdzieś w ustawieniach po wpisaniu w pasku adresu 'opera:config'. Tam przynajmniej to jest w Operze Mini.

#677548  autor: armator11
 25 lis 2013, 16:26
ezaq pisze:Opera po negatywnych opiniach udostępniła poprzednią wersję przeglądarki pod nazwą Opera Mobile Classic.
No właśnie przez kilka dni próbowałem wrócić na tą Operę ale niestety nie da rady. Jest niestabilna bardzo często lubi się sama zamknąć bez przyczyny :( Szkoda.

Trochę OT ale bardzo zastanawiający jest ostatnio wysyp nieudanych, niestabilnych, pogarszających funkcjonalność aktualizacji do dobrze funkcjonujących aplikacji. Ja już wyłączyłem automatyczną aktualizację bo to naprawdę jest bez sensu. Przykład z wczoraj: zaktualizowałem sobie aplikacje RMF ON. Często nie korzystałem ale zdarzało mi się. I co po aktualizacji? Działa ale nowy interfejs jest tak męczący że na samą myśl o tym że chcę skorzystać mi się odniechciewa. Jaki to ma sens. Niby człowiek chce być na bieżąco ale jednak się nie da. O co tu chodzi? Kto dostaje kasę za niedziałające buble. Czy nie da się ich wcześniej przetestować? Czy jeśli coś działa dobrze czy bardzo dobrze nie można popracować nad rozwojem a nie rewolucją? Mam wrażenie że modne stały się ostatnio rewolucyjne zmiany w wyglądzie aplikacji nie dla poprawienia działania tylko dla samej idei rewolucji :evil: Naprawdę tego nie rozumiem...