matkon pisze:Napisałem raz jeszcze do obsługi dzisiaj.
Sprawa pierwsza - da się przejść z abo w Play na kartę w Play. Jest więc niezła alternatywa
Sprawa druga - zrobiłem też tak jak doradzał Play4you na forum Play. Napisałem, że proszę o ofertę od GU zaznaczając co mnie tak naprawdę interesuje. Jeśli moje oczekiwania będą się mocno rozjeżdżały w stosunku do tego co mi zaoferuję to przejdę na kartę. Kwestia wyboru taryfy. Konsultant oddzwonił potwierdzając przekazanie pytania do GU. W przeciągu kilku dni mam otrzymać odpowiedź.
da się przejść z karty na abonament i z abonamentu na karte w Play,a wyższej było o przejściu z Play do RBM,ale jak chciałeś zostać w ofercie na karte w Play to z tym nie ma problemu,
a przeniesienie numeru do innej sieci to jest tak że w innej sieci podajesz numer który chcesz przenieść i dalej zalatwiasz wszystko papierkowo czyli tak jak aktywacja nowego numeru tylko z tą różnicą że zachowujesz swój numer,
daj znac co odpowiedzieli kiedy pojawi się odpowiedź od GU
[ Dodano: 2013-11-22, 17:48 ]
trus1991 pisze:Właśnie jestem po rozmowie z konsultantem i dostałęm:
Formuła 4.0
Wszystko unlimited za wyjątkiem stacjonarnych
2,5 GB internet
Umowa na 25 miesięcy
Przez pierwsze 18 abonament 119,-
przez następne 6 abonament 59,-
Samsung Galaxy Note II LTE za 169PLN
Czyli dokładnie to co jest na stronie, ale telefon tańszy o 120 PLN
Opłaca się ?
Pani powiedziała, że już niestety nic więcej nie jest w stanie mi zaoferować.
Telefon na wolnym rynku jest za ~1700 PLN a ja za niego zapłacę 1080.
łączna kwota abonamentu za 25 miesięcy wyjdzie mnie ~2500 PLN
Czyli 2500 - 1700 = 800
800/24 = 35,-
Czyli za 35 miesięcznie mam 4.0 Utlimited z internetem, a reszta telefon.
+ jednorazowo 169.
Całkiem podobnie wychodzi chyba jak by wziąć bez telefonu + telefon na raty.
Jak się mylę to proszę o sprostowanie
opłaca się, masz tak jakby telefon na raty i no limit z netem za 35 zł to całkiem dobra oferta
[ Dodano: 2013-11-22, 17:53 ]
TurboDymoMan pisze:Witajcie, właśnie dzwoniłem i dostałem ofertę przedłużenia:
umowa na 12 miesięcy,
no limit na komórkowe,
no limit sms,
i z 750mb transferu cena za to byłaby 34,99zł,
a z 2Gb cena za to byłaby 44,99zł,
do tego dokupiłbym za dyszkę nołlimit na stacjonarki oczywiście.
i pytanie co o tym myslicie?
bo to chyba taka modyfikacja Formuły 4.0 Unlimited.
A jakbym chciał pójść wyżej w Formułe 4.0 Europa Unlimited (w niej i stacjonarki i sms/mms na limit) to jak myslicie za ile można to by wyrwać?
p.s. dobra już wiem, dzwoniłem.
Niestety co do Formula 4.0 Europa Unlimited zaproponowali ledwo 5zł taniej niż cennik na stronie play.pl - "d@@y nie urywa":)
się zastanowić cza jeszcze czy trzymać się pleja czy przeskoczyć np do Nju....
w Europa Unlimited normalne że nie chcą dawać większej zniżki bo sama ta taryfa jest korzystna dla rozmawiających w roamingu UE,nie ma w niej opłat za odebranie połączenia w Europie i samo to jest korzyścią dla osób które rozmawiają w roamingu w Europie, dla dzwoniących w Polsce to raczej te normalne taryfy ale w nich też nie jest drogo bo za odebranie połączenia w UE jest 0,36 gr za minutę, to tak a propo Europy,
ta pierwsza opcja no limit rozmowy, no limit sms, net 750 MB za 34,99 zł jest nawet korzystna, masz tylko 6 zł drożej od no limitu za 29 zł i dodatkowo sms-y i net, moim zdaniem nie ma się co zastanawiać i dalej negocjować bo już masz korzystnie,a za darmo raczej nikt nic nie da