• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #675903  autor: Yoky
 19 lis 2013, 12:49
Szukam jak najtańszego abonamentu z jak największą ilością minut. (150+)
Interesują mnie tylko minuty, najlepiej do wszystkich sieci.
Ile musiałbym zapłacić, żeby znaleźć przyzwoity abonament? Oczywiście tylko sim.
Szukam minut do wszystkich, więc sieć obojętnie jaka. :D

#675910  autor: jarekb11
 19 lis 2013, 13:19
T-M 400 minut do wszystkich sieci komórkowych niestety bez stacionarek .koszt 19,90 zł.

#675911  autor: Yoky
 19 lis 2013, 13:22
I to mi nie pasuje. Z tego co widziałem, to nie znajdę tego, czego oczekuję...

#675932  autor: Horacy
 19 lis 2013, 14:07
A karta T-M? utrzymasz tylko ważność konta (25 zł/msc) i masz nielimitowane do T-M i Heyah te 25 zł na połączenia do innych ok 120 min

#675960  autor: jarekb11
 19 lis 2013, 15:23
Yoky, W orange z tego co widziałem jest abo za 9,90 ale tylko na przedłużenie no i nie wiem ile minut tam jest.
W play też 9,9 ale tylko do play są darmowe a "do wszystkich" 100 minut pakiet za 10 zł (czyli też 19,90 minimum)
Co do innych sieci nie wiem ale wątpie abyś coś taniego znalazł.

#676000  autor: sorton
 19 lis 2013, 18:30
wedlug mnie najlepsza oferta bedzie ma nju na karte jak gadasz do 150 min to za kazda min placisz 19 gr,jesli gadasz powyzej 150 min to najlepiej byc w nju na abonament za 29 zl mozesz gadac do woli.Obecnie mam play na abonament,kosztuje mnie on 9 zl i wykupione mam 200 min do wszystkich sieci za 15zl,wiec co miesiac place 24zl bo nie wyslam smsow.No i w nju nie masz umowy terminowej.

#676008  autor: ja.michal
 19 lis 2013, 18:47
Yoky, albo prepaid w Play - Mini Max na kartę. Stawka 29 gr za minutę, w sieci bez limitu. Po dobiciu do 29 zł dalej rozmowy są bez limitu. Sumując za 29 zł miesięcznie masz rozmowy bez limitu ze wszystkimi sieciami bez umowy.

Oczywiście, albo Nju Mobile na abonament. Ewentualnie Nju Mobile z opcją na kartę i rozliczaniem 99 gr za dzień rozmów bez limitu z sieciami komórkowymi (+6 zł za włączenie tej opcji na 62 dni) - 33,29 zł miesięcznie.

#676031  autor: marcin1980
 19 lis 2013, 19:31
Z NJU bym uważał bo to Orange i zasięg tak jak u mnie może być fatalny pomimo iz siec jest rozbudowana i w reklamie ładnie brzmi że zasięg jest wszędzie
ja.michal tu jest najlepsza oferta po co abonament a wyjdzie że w jednym miesiącu z kasą krucho a tu płacić trzeba oferta na kartę w play jest najlepsza i zasięg 4 operatorów co w praktyce oznacza 100% pokrycia kraju zasięgiem

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#676039  autor: KA
 19 lis 2013, 19:43
1. Virgin - ładujesz za 20zł, dostajesz 10zł gratis i masz 157 minut do wszystkich, zasięg 4 sieci, super obsługę i rok ważności konta.
2. Nju buzz, czyli z rachunkiem - jeśli rozmawiasz sporo więcej. Na 29zł zatrzyma się licznik i dalej bez limitu do wszystkich sieci. Jeśli wydzwonisz poniżej 47 minut (liczone są po 19gr), zapłacisz 9zł (nawet, jeśli nie zadzwonisz wcale). Lepsze od karty nju, bo na karcie podobno potrafią zblokować wychodzące, tutaj nie. Okres wypowiedzenia 30 dni, więc to taka pół-karta, pół-abo. Tylko uwaga na zasięg - musisz sprawdzić na jakiejś karcie Orange. Z moich obserwacji - Orange to najgorszy zasięg w PL.

#676048  autor: Yoky
 19 lis 2013, 20:15
Rozumiem, że Virgin oferuje najwięcej minut za 20 zł? Nie interesują mnie sms'y i internet. :D
I oczywiście rok ważności konta też jest ważny.
Czy po nowym roku nie będzie żadnych negatywnych zmian, bo z tego, co widzę, dla osoby, która potrzebuje 100-150 minut na rozmowy, a nie chce pchać się w abonament, Virgin jest idealne.

Orange odpada - zasięg we Wrocławiu jest słaby. Przynajmniej u mnie.

Aha, jeszcze coś. Z Play do Virgin można bez problemu przenieść numer?

Dołądowanie 20 zł = 2x po 5 zł i raz po 10, czy jest jedno doładowanie 20 i może jakiś bonus? :D

#676054  autor: KA
 19 lis 2013, 20:26
Mogą być zmiany od 1 stycznia, można poczekać, ale można też w razie czego przenieść nr w 1 dzień po negatywnych zmianach (w które osobiście nie wierzę, ale zobaczymy).
Każde doładowanie jest premiowane plus 50% na wszystko, trzeba się tylko zarejestrować w Klubie Virgin, co nie jest bolesne i zajmuje chwilę.
Można przenieść z Play do VM - tak zrobiłem w sierpniu.

#676061  autor: macc
 19 lis 2013, 20:41
Yoky pisze:

Z Play do Virgin można bez problemu przenieść numer?

Dołądowanie 20 zł = 2x po 5 zł i raz po 10, czy jest jedno doładowanie 20 i może jakiś bonus? :D
1. bez problemu
2. 2x10zł też może być :wink:

#676093  autor: marcin1980
 19 lis 2013, 22:17
jarekb11 pisze:T-M 400 minut do wszystkich sieci komórkowych niestety bez stacionarek .koszt 19,90 zł.
A gdzie tam tak pisze tam jest info że minuty sa wymienialne w stosunku 1:1, tylko czy autor zaakceptuje umowe na 24 miesiace plus zasieg taki sam jak i orange :D

Jesli masz jakikolwiek starter w jakiejkolwiek sieci i masz zarejestrowany numer to przejdz do plusa a za to że przeniesiesz numer za 19.90 otrzymasz 180minut

#676108  autor: ja.michal
 19 lis 2013, 23:22
marcin1980 pisze:Z NJU bym uważał bo to Orange i zasięg tak jak u mnie może być fatalny pomimo iz siec jest rozbudowana i w reklamie ładnie brzmi że zasięg jest wszędzie
ja.michal tu jest najlepsza oferta po co abonament a wyjdzie że w jednym miesiącu z kasą krucho a tu płacić trzeba oferta na kartę w play jest najlepsza i zasięg 4 operatorów co w praktyce oznacza 100% pokrycia kraju zasięgiem
Co do zasięgu Orange mam jak na razie odwrotne doświadczenia w stosunku do tego co piszesz (in plus Orange). Roaming wewnętrzny w Play czasem więcej bałaganu i problemów stwarza aniżeli kiepski zasięg macierzysty. W miastach może to nie ma znaczenia, ale za miastami już tak. No, ale to osobiste doświadczenia.
Co do karty to są plusy i minusy. W przypadku abonamentu telefon działa cały czas (masz termin płatności za faktury, rachunek przychodzi raz w miesiącu). W przypadku prepaida brak kasy=brak połączenia.
Także wszędzie są za i przeciw.

Oczywiście napisałem o Mini Max na kartę w Play jako jakiejś opcji.
 #676112  autor: ciekawy
 19 lis 2013, 23:46
Yoky pisze:Szukam jak najtańszego abonamentu z jak największą ilością minut. (150+)
Ile musiałbym zapłacić, żeby znaleźć przyzwoity abonament? Oczywiście tylko sim.
nie myśl ile minut wykorzystasz tylko korzystaj tyle ile potrzebujesz w którymś no limicie za 29 zł opcja tylko sim,czyli Play MiniMax,RedBullMobile,Heyah,nju, w tych wszystkich sieciach możesz mieć no limit za 29 zł i dzwonić tyle ile potrzebujesz bez kontrolowania czy przekroczyłeś minuty albo ile masz jeszcze kasy na stanie konta, zwyczajnie dzwonisz i nie musisz tego kontrolować,to duża wygoda
 #676191  autor: ?T
 20 lis 2013, 13:38
Yoky pisze:Szukam jak najtańszego abonamentu z jak największą ilością minut. (150+)
Jest jeszcze taki wynalazek o nazwie White Mobile.
'No limit' za coś około 20 zł (z jakimiś groszami końcówki)
 #676226  autor: ciekawy
 20 lis 2013, 16:11
?T pisze:
Jest jeszcze taki wynalazek o nazwie White Mobile.
'No limit' za coś około 20 zł (z jakimiś groszami końcówki)
odradzam White Mobile bo ten no limit jest kiedy się odbiera 70% połączeń przychodzących,a jak się odbierze 69,7% to już nie obowiązuje,to bardziej wymienność minut niż no limit

#676261  autor: Yoky
 20 lis 2013, 17:45
Zdecydowałem się na VirginMobile. 20 zł miesięczne doładowanie, co na ten czas równa się 157 minut do wszystkich i rok ważności konta, gdyby zostało trochę pieniędzy. :)

#676264  autor: ciekawy
 20 lis 2013, 17:51
Yoky pisze:Zdecydowałem się na VirginMobile. 20 zł miesięczne doładowanie, co na ten czas równa się 157 minut do wszystkich i rok ważności konta, gdyby zostało trochę pieniędzy. :)
szkoda bo no limit jest za 29 zł,a na przedłużenie umowy dorzucają nawet dodatkowo no limit sms i obniżają cenę do 25 zł,a to nie jest taka duża różnica licząc od 20 zł,a różnica w korzystaniu duża,no ale jak na limitowane oferty to Virgin jest ok

#676437  autor: marcin1980
 21 lis 2013, 09:06
ciekawy pisze:szkoda
Szkoda że nie potrafisz ze zrozumieniem czytać autor wątku nie szuka no-limit tylko konkretnej oferty do 160min