• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 92 z 692
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 692

#675852  autor: christiano_
 19 lis 2013, 09:45
Mi natomiast kończy się umowa (koniec 2013-12-24) za 65zł (400 min/ 600sms 1 GB)

Oferta którą usłyszałem jakieś 2/3 tygodnie temu była strasznie kiepska, więc ją odrzuciłem. Kilka dni temu natomiast z ciekawości sprawdziłem co mi wyjdzie kupując przez sklep internetowy no i oferta która tam były, była taka, że nawet nie próbowałem jej negocjować:

Obrazek

Jak to wygłąd w regulaminie:
29zł abonament na 25 miesiecy - czyli 725 zł
60zł rata za tel na 18 mies - czyli 1080zł

i S3 LTE za 1 zł.

czyli mam S3 LTE za 1081zł, gdzie na Allegro są droższe... Mogę sprzedać i kupić sobi Nexusa, albo sprzedać i mieć nielimitowane wszystko (poza stacjonarnymi, ale na takie nie dzwonie) i 1GB w cenie 29zł - reszte abo spłacając z kasy za tel...

A jeszcze za miesiąc zrobie cesję na firmę a 89zł bez vat wygląda jeszcze lepiej ;)

#675908  autor: matkon
 19 lis 2013, 13:12
christiano_ pisze:Mi natomiast kończy się umowa (koniec 2013-12-24) za 65zł (400 min/ 600sms 1 GB)

Oferta którą usłyszałem jakieś 2/3 tygodnie temu była strasznie kiepska, więc ją odrzuciłem. Kilka dni temu natomiast z ciekawości sprawdziłem co mi wyjdzie kupując przez sklep internetowy no i oferta która tam były, była taka, że nawet nie próbowałem jej negocjować:

Obrazek

Jak to wygłąd w regulaminie:
29zł abonament na 25 miesiecy - czyli 725 zł
60zł rata za tel na 18 mies - czyli 1080zł

i S3 LTE za 1 zł.

czyli mam S3 LTE za 1081zł, gdzie na Allegro są droższe... Mogę sprzedać i kupić sobi Nexusa, albo sprzedać i mieć nielimitowane wszystko (poza stacjonarnymi, ale na takie nie dzwonie) i 1GB w cenie 29zł - reszte abo spłacając z kasy za tel...

A jeszcze za miesiąc zrobie cesję na firmę a 89zł bez vat wygląda jeszcze lepiej ;)
Mam dokładnie taki sam abo, który kończy mi się 26.01.2014. Co to za oferta? Na stronie znaleźć jej a nie też telefonu nie sposób. Są tylko te z końcówkami 99gr a u Ciebie jest równe 89zł. Będę wdzięczny za odpowiedź.

#675912  autor: novy154
 19 lis 2013, 13:23
Cześć,

dzisiaj złozyłem wypowiedzenie, bo niedługo kończy mi się umowa.

Wiem, że można dostać ofertę abonamentu za 25zł miesięcznie, z darmowymi rozmowami i smsami do wszystkich, ale bez telefonu.

Proponują może jakąś ciekawą ofertę z telefonem?
Zależy mi właśnie na darmowych rozmowach, smsach i może jakimś darmowym pakieciku na internet.

Było: SE t310, k700i, k800i, Nokia 5530
Jest: i8510, Hazel

#675916  autor: christiano_
 19 lis 2013, 13:35
Strona Play jest pop...., ale powiem Ci jak teraz dochodzę do tej oferty:

1. www.play.pl
2. OFERTA>PRzedłużam umowę>FORMUŁA 4.0 UNLIMITED
3. Zaznaczam Pakiet Internet 2GB (+20zł)
4. Wybieram FORMUŁA 4.0 UNLIMITED z telefonem już od 49,99 zł
5. Na suwaku "OPŁATA PODSTAWOWA" musi się pojawić 89,99, jeśli nie ma tzn że jest żle :)
6. Przesówasz suwak na te 89,99 i już po prawej u góry masz informację "89 zł / m-c Abonament po 18 miesiącach 29 zł / m-c", wybierasz telefon i tyle

S3 jeszcze jest, chociaz ja na swoją jeszcze czekam, bo jeszcze nie wysłali (od czwartku).

#675923  autor: matkon
 19 lis 2013, 13:50
Dzięki. Z ciekawości chciałem zobaczyć co i jak bo mi te 1gb neta nie pasowało, ale widzę, że zmienia się on odpowiednio z 750mb na 1gb i z 2gb na 2,5gb dopiero przy abo 89,99. S3 mi nie pokazuje w ogóle w ofercie więc pewnie się rozeszły już :)

Ja raczej pójdę w stronę umowy bez telefonu, zwłaszcza, że umowa na 15 miesięcy a ten sam abo jest 20zł tańszy niż przy braniu z telefonem. Zostanę póki co jeszcze z moim HTC Desire Z (klawiatura to nałóg) - zwłaszcza, że udało mi się go zrootować i wgrać Cyanogenmoda.

novy154 jak taką ofertę można wydębić?

edit:

Dopiero teraz zauważyłem, że oni w tej taryfie 4.0 unlimited plus net 2gb (49,99) nie oferują w ogóle smsów w pakiecie, a wtedy trzeba by jeszcze 10zł dodać za pakiet. Jest jakaś szansa na obniżkę?

Po przeliczeniu całości, uwzględniając 3 mies. zniżkę na abo i pierwszy miesiąc pakietu sms za free wychodzi niecałe 56zł za nielimitowane na wszystkie komórkowe, smsy i 2gb netu. Nadal brakuje choćby minut na stacjonarne w pakiecie.

Do kiedy trzeba składać jakby co wypowiedzenie? Miesiąc przed racja?

#675947  autor: christiano_
 19 lis 2013, 14:35
Przy 56zł to już lepiej chyba nju....

S3 jest jeszcze, bo przed chwila to sprawdzalem.

#675979  autor: tricki
 19 lis 2013, 16:50
massiwo pisze:tricki brac nie zastanawiac sie :mrgreen:
Abonament dla firm - umowa 12 m- cy, w cenie 43 zł brutto /z uwzględnionym już rabatem za e-fakture/

- nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych
- nielimitowane połączenia na numery stacjonarne
- nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci
- pakiet internetu 1GB
- LTE do końca 2014 r w cenie

to znaczy ze ta oferta jest najlepsza? Ktoś z Was otrzymał podobną lub lepszą:)

PLAY to niewątpliwie sieć dla cierpliwych i wyrozumiałych Klientów - a więc najpierw przyznali 30 zł rekompensaty, potem 100zł a na koniec kiedy poprosiłem o aktywacje powiedzieli ze to pomyłka i moge otrzymać 10zł!!!

#676117  autor: ciekawy
 20 lis 2013, 00:10
bora1410 pisze:
ciekawy pisze: znam oferty innej sieci która na przedłużenie dawała umowy na 30 miesięcy, a ostatecznie te 25 miesięcy to nie jest tak duzo, tylko o jeden miesiąc więcej, choć to oczywiste, że najlepiej by było gdyby żadna sieć nie dawała umów dłuższych niż 24 miesiące,no ale jest jak jest
Minister finansów podwyższając podatek VAT do 23% to też tłumaczył że to nie tak dużo. Te 25 miesięcy to zwykłe wyciąganie kasy od abonenta. Żal coraz większy się robi patrząc na P4 w aktualnej formie. Widać że kasy im mocno brakuję i szukają jej gdzie tylko mogą.
lepsze 25 od 30 miesięcy,znam osoby z innej sieci które dostawały umowy na 30 mięsiecy,roznica od 24 miesięcy do 25 to tylko miesiac,a różnica od 24 miesięcy do 30 to aż 6 mięsiecy,z tych dwóch opcji 25 miesięcy nie wygląda tak źle,

a co tam słychać w ofertach netu Play Online na przedłużenie umowy ?
jakie teraz są opcje do wyboru ?

#676249  autor: matkon
 20 lis 2013, 17:25
Wyszedłem niedawno z punktu Play. Zaoferowali mi tę wersję z S3, którego cały czas na stronie nie widzę :)

Co do abo bez telefonu - oferują tylko to co na stronie, czyli nie ma smsow, ani na stacjonarne a tego tez potrzebuję. Z Waszego doświadczenia, da się od nich cokolwiek wycisnąć czy olać i przejść do nju? Nie rozumiem tworzenia taryf, które dopiero w najwyższym abo za 80zl bez fona oferują no limit na polaczenia i smsy. Zasada wszystko za sporą kasę albo nic.

#676289  autor: ciekawy
 20 lis 2013, 18:49
matkon pisze:Wyszedłem niedawno z punktu Play. Zaoferowali mi tę wersję z S3, którego cały czas na stronie nie widzę :)

Co do abo bez telefonu - oferują tylko to co na stronie, czyli nie ma smsow, ani na stacjonarne a tego tez potrzebuję. Z Waszego doświadczenia, da się od nich cokolwiek wycisnąć czy olać i przejść do nju? Nie rozumiem tworzenia taryf, które dopiero w najwyższym abo za 80zl bez fona oferują no limit na polaczenia i smsy. Zasada wszystko za sporą kasę albo nic.
salon raczej da ci standardowe oferty, dzwoniłeś do BOK Play zapytać co możesz mieć na przedłużenie umowy ? tam są wiekszę szanse na lepszą ofertę niż w salonie

#676314  autor: mreron
 20 lis 2013, 20:02
massiwo pisze:greenladen a co ciekawego bierzesz w orange? nad tym samym krokiem mysle...

tricki brac nie zastanawiac sie :mrgreen:
No to przenosimy numer do Orange

Wziąłem Smart Plan Multi 159,90 – 30% na 24 mc czyli 111,90/ 24 miesiące i do tego Samsung Galaxy s4 za 99 zł.

Dodatkowo bon 200 zł na zakupy w empiku, i będzie zwrot z mbanku 200 zł za polecenie zapłaty 

#676334  autor: matkon
 20 lis 2013, 21:24
ciekawy nie dzwoniłem póki dlatego pytam się czy jest w ogóle czym głowę zawracać. Nie sądzę żeby klientowi, który jest u nich tylko 2 lata zaoferowali nagle darmowe smsy i połączenia na stacjonarki i to w dobrej cenie.

Zawsze mogę zostać z tym co mam czyli 65zł jako pakiet złotówek i 1gb neta rozliczanego za 1kb a nie 100kb.

A jakie opinie o nju? W necie można co prawda sporo tego znaleźć, ale nigdy nie wiem czy to konkurencja nie robi czarnego pr-u ;-)

#676406  autor: ciekawy
 21 lis 2013, 00:49
matkon pisze:ciekawy nie dzwoniłem póki dlatego pytam się czy jest w ogóle czym głowę zawracać. Nie sądzę żeby klientowi, który jest u nich tylko 2 lata zaoferowali nagle darmowe smsy i połączenia na stacjonarki i to w dobrej cenie.

Zawsze mogę zostać z tym co mam czyli 65zł jako pakiet złotówek i 1gb neta rozliczanego za 1kb a nie 100kb.

A jakie opinie o nju? W necie można co prawda sporo tego znaleźć, ale nigdy nie wiem czy to konkurencja nie robi czarnego pr-u ;-)
to się nie liczy że jesteś tylko 2 lata albo że ktoś jest 10 lat, zwykle każda umowa trwa 2 lata więc choćbyś był 10 lat to będziesz też 2 lata, liczy się to co chcą zaoferować, wysokość i terminowość płacenia rachunków, zadzwoń i zapytaj co możesz mieć, zawsze lepiej wiedzieć niż niewidzieć,
z tym netem za bardzo się rozdrabniasz z taktowaniem,jak wykorzystasz ileś tam MB to czy taktuje co 1 kb czy za 100 kb ma niewiele znaczenie jeśli więcej korzystasz,a jeśli jeszcze jest lejek to tym bardziej to nie jest problem,
nie wiem jak jest z nju,ja tym nju nie byłem zainteresowany, bardziej mnie interesował no limit w Play i Heyah, a negatywne opinie to raczej Play-owi może robić konkurencja skoro dawniej klienci odbijali się miedzy 3 sieciami,a teraz mają jeszcze jeden wybór Play

#676428  autor: matkon
 21 lis 2013, 08:39
Co do neta. Teraz przy takim rozliczaniu zużywam od 500-800 mb miesięcznie. Zakładam zatem, że jak mi zaoferują 1gb z rozliczeniem 100kb to mogę się szybko w wolny lejek wkopać, a wtedy to katorga.

Mi zależy na połączeniach do wszystkich sieci, stacjonarek i smsów. Co prawda nie wysyłam tych ostatnich za wiele w dobie whatsappów itp., ale wiadomo że się przydają. Po prostu uważam, że te nowe taryfy to takie nabijanie klienta - pięknie wyszczególnione, że do sieci komórkowych za darmo, a mało kto weźmie pod uwagę, że połowę abo dołoży za smsy i stacjonarne. I nie przekonują mnie ludzie mówiący, że nie potrzebują tych ostatnich. Wiele firm korzysta tylko ze stacjonarnych, a ja nie chcę się rozdrabniać i przeliczać ile zapłacę za załatwienie jakiejś sprawy przez telefon czy chociażby za telefon do babci :)

Mam średnią z pół roku jakieś 70zł, ale chciałbym ograniczyć wydatki na telefon. Średnia jest zawyżona, bo w okresie wakacyjnym wykonywałem strasznie dużo połączeń i pakiet 65zł dość szybko uciekał. Co do traktowania klienta ze względu na staż - niestety, stety przekonałem się o tym 2 lata temu w Plusie, kiedy to po 12 latach oferowali syfną umowę z ulotki z umową na 2,5 roku. Taka promocja.

I nie chcę być źle rozumiany, że niby chcę za 40zł dostać 5gb neta, za darmo do wszystkich i 5tys. sms/mms. Zrobienie 3 taryf bez chociażby minimalnej ilości smsów i minut na stacjonarne to po prostu kpina dla mnie.

Ja nie ufam telefonom. Wszystko ma być na piśmie więc postaram się uzyskać informację przez play24.

Wczoraj złożyli telefoniczną ofertę dla żony prowadzącej swoją dzialność, której średni rachunek mniej więcej wynosi 100zł. Oczywiście super oferta, ważna tylko do godziny 15 tego dnia. Po sprawdzeniu - standardowa oferta ze strony i jak tu ich traktować poważnie? Zaczynają szanować klienta dopiero w obliczu złożenia wypowiedzenia? :)

#676449  autor: Ruben
 21 lis 2013, 10:17
matkon, max co można uzyskać obecnie przy przedłużeniu dla firm to:
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane na stacj.
- Nielimitowane do innych sieci
- Nielimitowane sms/mms
Umowa na 12 mies. bez telefonu 30,74 zł brutto

2 opcja z internetem:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane na stacj.
- Nielimitowane do innych sieci
- Nielimitowane sms/mms
- Intenet 1 GB
Umowa na 12 mies. bez telefonu 43,04 zł brutto

Jeżeli takie warunki Was interesują, to dzwonisz do BOK i poproś o przełączenie do działu przedłużania umów i wprost powiedz, że takimi warunkami jesteś zainteresowany.
Dzisiaj takie ceny to nie jest rzadkość, bo w TM i Orange można podobne warunki uzyskać.

#676472  autor: Adam722
 21 lis 2013, 12:57
Witam,

mam w Play dla firm 3 telefony. Śr. cena abonamentu to 85 zł /szt.

Fajną opcją jest nowa formuła Europa za 98 zł wszystko za darmo, 2 gb neta, odbieranie w europie i 100 min do europy.
Mam możliwość przedłużenia pomimo, że umowa kończy się na dwa fony dopiero marzec/kwiecień. Trzeci już jest na czas nieokreślony.

Mieli też za 40 zł G SIII LTE, tylko powiedziano mi, że go nie ma. W necie raz jest, raz nie ma.
Chętnie wziąłbym Xperię Z ale wołają za nią 600 stówek netto.

Jak radzicie, dałoby się ugrać obniżkę na telefony, ew. abonament??
Atakować konsultantów i pociskać kit, że znajomy dostał lepszą ofertę, itp??

#676490  autor: bora1410
 21 lis 2013, 13:51
Adam722 nic nie da tobie wciskanie kitów, bo DB playa maja własne cenniki i jeśli by schodzili poniżej tej ceny to szło by to z ich prywatnej kieszeni. Jedyne co możesz zrobić to złożyć wypowiedzenie i kontakt z grupą utrzymaniową, a najlepiej chyba zadzwonić do doradcy biznesowego z twojego obszary. Może coś ciekawego Ci zaoferuje.

#676512  autor: goral2099
 21 lis 2013, 15:15
Jeżeli chodzi o przedłużenie PO to ja dostałem następujące warunki:

- umowa tylko SIM, 12 m-cy
- limit prędkości 10Mbit/s
- limit transferu 14GB (przez pierwsze 6m-cy 200GB/miesiąc w zasięgu sieci LTE)
- nocny transfer: za 0PLN przez pierwszy niepełny i trzy pełne miesiące, później 5PLN
- cena: pierwszy miesiąc 0PLN, drugi miesiąc 9PLN, kolejne miesiące 29,99PLN

Dostępne były zarówno stare jak i nowe oferty.

#676543  autor: Tompson
 21 lis 2013, 16:59
goral2099 możesz uszczególnić tę propozycję, czy ta oferta jest dla modemów dotychczasowych hspa czy tylko dla LTE (trzeba zainwestować w modem?). mam do tej pory 8 Gb za 24.50 ale ograniczenie do 2 Mbit/s, jeśli na starych modemach dają do 10 (modem i tak ograniczy do 7.2) to byłoby nieźle.

#676545  autor: matkon
 21 lis 2013, 17:05
Ruben dzięki serdeczne za informację. Przekażę żonie.

Napisałem w swojej sprawie na p24, że ich oferta mnie nie zadowala i jaka jest procedura rozwiązania umowy. Dostałem piękną odpowiedź co zrobić, ale nawet słowem nie wspomnieli czy może bym jednak nie został u nich. Nie ma co - walczą o klientów.

Co do samego przejścia np. do Nju. Wysyłam pismo osobiście do P4 o rozwiązanie umowy czy wystarczy, że zaczynam procedurę przeniesienia numeru do Nju i to już PTK wtedy zaczyna działać załatwiając resztę?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2013, 17:15 przez matkon, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 92 z 692
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 692
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92