?T pisze:Trudno powiedzieć na ile i czy w ogóle może spaść.
Ja pamiętam czasy prepaida za około 3 zł minuta nietaktowana co sekundę, a i wtedy mówiło się, że poniżej 2 zł to się nie opłaci, że sekundowego naliczania być nie może etc. Wieki temu to było, ale było.
29 zł niby niedużo, ale White Mobile robi test i pokazało ofertę za 20 zł. Niby to tylko dyszka miesięcznie, niby oferta nie dla każdego (konieczne odbieranie połączeń i limit ilości ofert), ale to jednak 120 zł rocznie, a 240 zł przez dwa lata. Dużo? Mało? To rzecz względna.
U mnie na telefony szło sporo kasy, ale odkąd są nolimity za trzy dychy, to oszczędności są odczuwalne.
Pewnie, jak potanieją o tą stówke rocznie, to już takiego skoku nie będzie jak wcześniej, ale i tak w skali roku zrobi się ładna kwota.
Zatem nie wydaje mi się, żebym jakoś specjalnie nadzwyczajnie manipulował. Prawda, przykład znajomego jest mocniejszy, ale też na początku nie zanosiło się na takie obniżki.
ja też pamiętam czasy minut za koło 3 zł za jedną minutę ale bierzemy pod uwagę czas 2 lat czyli od wprowadzenia no limitów za 29 zł i kolejne 2 lata w przód, dlatego 2 lata bo na tyle jest umowa z telefonami,a sam sim na czas nieokreślony,więc tu nie trzeba się zastanawiać czy warto przedłużyć umowę na 2 lata,a zmiana ofert jest raczej co 12-18 miesięcy i więcej, a w tak niskich cenach jakie są to raczej moim zdaniem bardziej należy się spodziewać dodatkowego pakietu czy to netu czy sms niż obniżki ceny,
White Mobile ludzie nie chcą jeśli się dowiadują że ten ich no limit to bardziej wymienność minut niż prawdziwy no limit,
a 10 zł miesięcznie dokladniej niecałe 9 zł różnicy na początek żeby było 29 zł, na przedłużenie umowy różnica to już niecałe 5 zł bo za 25 zł już można mieć no limit rozmowy + pakiet sms no limit w cenie, a w doładowaniach to już zależy od promocji albo zakup doładowania na alledrogo i też może wyjść 25 zł za no limit w takim Play MiniMax, dlatego moim zdaniem jak ktoś chce umowe z telefonem na 2 lata to spokojnie może się decydować bo raczej dużego skoku cen w ciągu 2 lat nie będzie,
a liczyć ile będzie po roku czy po dwóch latach jeśli wydamy mniej o parę zł nie ma sensu, tu są tak niskie kwoty że nie ma co marudzić,za to pewnie gdzie indziej wydajesz więcej i może tam trzeba wydawać mniej,liczyłeś wydanie 10 zł mniej ale jak policzysz po 5 zł miesięcznie to po roku będziesz miał 60 zł,a pi dwóch latach 120 zł,a miesięcznie tylko 5 zł czyli nie jest to tak duża kasa,
takie liczenie miesięcznej różnicy miało sens kiedy no limit kosztował 70 zł w opcji tylko sim i 130 zł w opcji z telefonem,a teraz kiedy kosztuje 29 zł w tylko sim,a 50-60 zł w opcji z telefonem w zależności od sieci,a na przedłużenie umowy albo karta w promocji z 29 zł można zejść do 25 zł i tu przy tych cenach 25-29 zł liczenie różnicy traci sens bo to są już bardzo korzyste ceny