• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #675751  autor: tictac
 18 lis 2013, 21:07
Witajcie

Jakiś czas temu, zauważyłem, że mój IP5 nie nagrywa dźwięku video przy nagrywaniu główną kamerą, tylko szum, sprawdzałem mikrofon, nie jest zapchany. Jeżeli nagrywam kamerą od frontu(strona gdzie wyświetlacz) to dźwięk nagrywa, miał ktoś taki problem?

z góry dzięki za info
Pozdr

#675771  autor: wtd
 18 lis 2013, 21:58
Jako że ustawień mikrofonu jako takich nie ma to są dwie opcje, coś się w sofcie skopało i trzeba przywrócić iphone do ustawień fabrycznych (a potem wgrać kopię zapasową z itunes, więc nic nie stracisz) albo (niestety, obstawiam że to bardziej to) mikrofon się popsuł, pomoże tylko wizyta w serwisie, o ile jest jeszcze na gwarancji.

#712312  autor: telekrowa.pl
 23 kwie 2014, 15:34
Raczej obstawiałbym, że to wina softu. Skoro dźwięk jest przy nagraniu przednią kamerą oznacza, że mikrofon działa. Aktualizacja na pewno nie zaszkodzi. :)

My porównujemy, Ty oszczędzasz
http://telekrowa.pl/