• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #674946  autor: niunius93
 15 lis 2013, 21:16
Witam, z racji tego, że zmieniły mi się trochę priorytety to muszę zmienić sieć z ukochanej Virgin Mobile na jakąś inną. Powodem tego jest brak nielimitowanych rozmów. Co prawda rozomwy w VM są dosyć tanie + dostaje 50 % więcej do każdego doładowania to i tak potrafi mi zejść 20 zł dziennie na rozmowy. Także poszukuję jakiejś sieci w której mógłbym dostać NIELIMITOWANE rozmowy + internet rzędu 300 MB z lejkiem powinien starczyć. Chciałbym się zmieścić w 30 zł (smsy pomijam bo mogę sobie z bramki sms wysyłać za pomocą lejka). Najczęściej dzwonie do Orange i T-mobile, czasami też do Plusa i VM . Pakiety minut rzędu 120/180 nie wchodzą wgl. w gre bo zdarza się, że tyle to ja w dwa dni wykorzystuje (studia i dziewczyna ^^ . Czy jest coś ciekawego na co by można zwrócić uwagę?
Priorytety
-> darmowe rozmowy do Orange,T-mobile (obydwie sieci ważne)
-> internet z lejkiem(albo taki dodawany do doładowania albo ewentualnie za jakiś niski koszt pakietu)
-> SMS-y możemy olać.

#674977  autor: buba1234
 15 lis 2013, 23:15
Z nolimitu z sensownym lejkiem [32kb/s] to chyba tylko Red Bull Mobile No limits

:arrow: Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci w Polsce
:arrow: Bezpieczny Internet 25MB – po wykorzystaniu pakietu prędkość spada 32kb/s
:arrow: Darmowe oglądanie filmów na YouTube
:-D za 29zł/miesiac
Umowa z miesięcznym okresem wypowiedzenia

Na Operze Mini na lejku 32kb/s strony ładują sie w 5 sekund.

:arrow: Mozna dokupić 300MB za 6zł
:arrow: Pakiet Internet 2 GB 20 zł
Kod: Zaznacz cały
http://www.redbullmobile.pl/oferta/abonament/bez-telefonu/

[W play minimax masz lejek 8kb/s to chyba odpada bo i tak placilbys te 29zł+5zł, wiec gorsze od RBM no limits, poza tym nie masz tu youtube].

Chyba by cie uratowało dla Virgin jakby wprowadzili pakiety na rozmowy wewnatrz sieci.

p.s. Z jakiej bramki sms korzystasz?

#675031  autor: niunius93
 16 lis 2013, 11:04
Ooo ta oferta Red Bull mobile nawet by mi odpowiadała ;) Pytanie mam tylko czy te 25MB bezpiecznego internetu to jest na cały miesiąc ? No uratowałoby mnie to chociaż trochę , lecz nie wprowadzają oni nic nowego także średnio ;( Chociaż z samej sieci jestem mega zadowolony, wymiana sim na microsim za darmo z przesyłką do domu + aktywowanie jej w przeciągu 30 sekund dosłownie.
Jeszcze pytanie co do oferty red bull mobile. Jak załatwić z nimi umowę ? to jest taki odłam Play'a ? normalnie mogę podejść do salonu play i poprosić o umowę z redbull'em ? Umowa jest na czas nieokreślony więc po np. 2 miesiącach mogę zerwać z nimi umowę bez żadnych konsekwencji ?
Korzystam z GateSMS oraz jak tam się limit włączy do z sms.priv.pl (też aplikacja)

@EDIT:
dodatkowo mam pytanie bo widzę, że jest wariant umowy na 24 miesiące i na czas nieokreślony- co lepiej wybrać? W regulaminie też idzie wyczytać o rabatach dla przenoszących numer (5zł) oraz z powodu wyboru faktury elektronicznej (też 5 zł) .Czy te rabaty są jednorazowe czy co miesiąc jest -10 zł ? (to by było za piękne:D)

#675038  autor: Flash999
 16 lis 2013, 11:25
Z tego co wiem to ceny są już podawane z uwzględnieniem efaktury.
Tak, zniżki są przez cały okres.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#675050  autor: niunius93
 16 lis 2013, 12:36
Czyli te 29 zł to jest już po podliczeniu rabatów ? Jakbym nie przenosił numeru i nie brał faktury elektronicznej to zapłaciłbym 39 zł ? Jak to jest z podpisywaniem umowy ? Mogę zerwać umowe kiedy chce bez konsekwencji ?

#675344  autor: buba1234
 17 lis 2013, 15:07
Jest taka plotka, ze Virgin ma ruszyc z abonamentami od nowego roku, także moze do nich wrócisz :P

#675498  autor: ciekawy
 18 lis 2013, 01:46
niunius93 pisze:Ooo ta oferta Red Bull mobile nawet by mi odpowiadała ;) Pytanie mam tylko czy te 25MB bezpiecznego internetu to jest na cały miesiąc ? No uratowałoby mnie to chociaż trochę , lecz nie wprowadzają oni nic nowego także średnio ;( Chociaż z samej sieci jestem mega zadowolony, wymiana sim na microsim za darmo z przesyłką do domu + aktywowanie jej w przeciągu 30 sekund dosłownie.
Jeszcze pytanie co do oferty red bull mobile. Jak załatwić z nimi umowę ? to jest taki odłam Play'a ? normalnie mogę podejść do salonu play i poprosić o umowę z redbull'em ? Umowa jest na czas nieokreślony więc po np. 2 miesiącach mogę zerwać z nimi umowę bez żadnych konsekwencji ?
Korzystam z GateSMS oraz jak tam się limit włączy do z sms.priv.pl (też aplikacja)

@EDIT:
dodatkowo mam pytanie bo widzę, że jest wariant umowy na 24 miesiące i na czas nieokreślony- co lepiej wybrać? W regulaminie też idzie wyczytać o rabatach dla przenoszących numer (5zł) oraz z powodu wyboru faktury elektronicznej (też 5 zł) .Czy te rabaty są jednorazowe czy co miesiąc jest -10 zł ? (to by było za piękne:D)
RedBullMobile to odłam Play dokładnie,jak chcesz się zalogować na konto numeru to się logujesz przez stronę Play,
umowa jest dostępna przez net,wypełniasz dane,oni cię sprawdzają w bazach czy nie jesteś dłużnkiem na czarnej liście,jak nie jesteś to wysyłają ci kuriera i dajesz mu kopię dowodu ksero i inne ksero albo wydruk z pdf opłaconego rachunku na siebie w innej firmie albo zaświadczenie o zatrudnieniu,potem kurier wydaje umowę i np telefon i jesteś szczęśliwy :),
jak masz umowę bez telefonu na czas nieokreślony to możesz wypowiedzieć bez konsekwencji,
jak masz ofertę z telefonem to wiadomo kara by była za wcześniejsze zerwanie umowy jak w kazdej sieci,
ceny które są podane są już ze znizkami i te zniżki obowiązują całą umowę nawet po tym jak umowa np 24 miesieczna przejdzie na czas nieokreślony to do póki jej nie przedłużysz i nie zmienisz warunkow przez przedłużenie umowy to zostają takie same,
25MB jest na miesiąc,jest lejek i bardziej chodzi w tym pakiecie o to żeby klient miał opcje skorzystania z netu nawet z niską prędkością i żeby zwyczajnie nie zapłacił parę setek złotych za net jak to bywało na początku smartfonów w Polsce, że ludzie nie wiedzieli co i jak,a potem rachunek na np 400 zł i ten pakiet ma temu zapobiegać,
co lepiej wybrać - są fajne telefony do wyboru po niskich cenach więc jeśli chcesz telefon to weź w tej ofercie bo ceny za niektóre telefony są małe,a abonament 49 zł jest ok,nie jest za wysoki za to co możesz mieć za tą miesięczną opłatę
Ostatnio zmieniony 18 lis 2013, 01:57 przez ciekawy, łącznie zmieniany 3 razy.

#675499  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2013, 01:49
A propo telefonu zapraszam do działu "Jaki telefon wybrać" - tak dla przypomnienia :)
buba1234 pisze:Jest taka plotka, ze Virgin ma ruszyc z abonamentami od nowego roku, także moze do nich wrócisz
Dlatego w razie co, jest miesięczny okres wypowiedzenia, to sporo czasu, aby zapoznać się z ofertą i skutecznie przenieść się do lepszej oferty :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#675504  autor: ciekawy
 18 lis 2013, 02:00
a skąd pochodzi plotka że Virgin ma wejść z abonamentami od 2014 roku ? to jest przeciek od sieci Virgin czy tylko domysły użytkowników ?

#675505  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2013, 02:02
ciekawy, tego nie wiadomo - z plotkami tak jest, że zazwyczaj wędrują poprzez userów. Przymrużny oko na to - zresztą VM to MVNO - w sieciach wirtualnych abonament to rzadkość.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#675509  autor: ciekawy
 18 lis 2013, 02:10
Karlos20, niby abonament w sieciach wirtualnych to żadkość a jednak występuje w RedBullMobile,Heyah gdzie wcześniej nie było abonamentu,ja tą plotkę traktuję z dystansem choć tajnie by było gdyby Virgin wszedł z konkurencyjnym abonamentem,na tym zyskaliby klienci,a umowę przez kuriera można też zawierać więc to że to sieć wirtualna w niczym by nie przeszkadzało

#675511  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2013, 02:14
ciekawy, dowiedz się, tak wgl co to jest MVNO.
Heyah, TuBiedronka i Red Bull Mobile, a także NJU MOBILE to TARYFY SPECJALNE należące odpowiednio do T-Mobile, Play i Orange. Jeśli te taryfy zamkną - klienci zostaną ZMIGROWANI do T-Mobile, Play czy Orange do tradycyjnych taryf.
Przykład: MTV MOBILE - to nie MVNO! Oferta jest w likwidacji i prepaidowców zmigrują do T-Mobile na kartę (taryfa Frii - Dniówka).

Virgin jest MVNO - jeśli zlikwidują tą sieć, ludzie będą odcięci całkowicie.

#675515  autor: ciekawy
 18 lis 2013, 02:22
Karlos20,fakt,nie porozumieliśmy się co rozumiemy przez sieć wirtualną, a Virgin po co miałby likwidować sieć skoro właściciel ma na to kase i może zainwestować i zdobyć klientów, myślę że sieć Virgin nie będzie się zwijać jeśli wejdzie abonament

#675516  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2013, 02:25
ciekawy, zobaczymy przed końcem roku co będzie dalej. Gdyby operator chciał dokonać zmian w głównej ofercie, musi na miesiąc wcześniej powiadomić Abonentów. Poczekajmy i nie mieszajmy w glowie autorowi tematu.