• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #66799  autor: homzik
 11 kwie 2006, 19:57
Witam,
Chcialbym cieszyc sie najnowsza wersja oprogramowania, jednak mam 2 problemy:
- simlock sciagniety kodem, mam dowod zakupu
- brak dowodu zakupu, jest karta gwarancyjna, simlock nie sciagany

Czy serwis moze wgrac mi bezplatnie nowy soft? Bo placic nie zamierzam:) Od czego to zalezy? Szczescia (czyli uprzejmej osoby przyjmujacej telefon do serwisu)?:)

Ech, chcialbym zeby po wcisnieciu *#0000# na wyswietlaczu mojej 6230i pojawilo sie cos takiego:)

Obrazek
 #66836  autor: piotrz
 11 kwie 2006, 21:37
homzik pisze: - simlock sciagniety kodem, mam dowod zakupu
to jak w końcu? masz tego simloka i dowód zakupu czy nie?
jeśli nie masz simloka to nie masz gwarancji. Jeśłi masz simloka, ale brak dowodu zakupu, to musisz liczyć na uprzejmego gościa w salonie...
 #66845  autor: homzik
 11 kwie 2006, 21:51
piotrz pisze:
homzik pisze: - simlock sciagniety kodem, mam dowod zakupu
to jak w końcu? masz tego simloka i dowód zakupu czy nie?
jeśli nie masz simloka to nie masz gwarancji. Jeśłi masz simloka, ale brak dowodu zakupu, to musisz liczyć na uprzejmego gościa w salonie...
Mam 2 telefony, w ktorych chcialbym zmienic soft...

6230i - na gwarancji, bez simlocka, z dowodem zakupu
6020 - na gwarancji, z simlockiem, bez dowodu zakupu

Dlatego tez dalem temat w dziale Nokia, a nie 6230i bo w sumie to dotyczy kazdej Nokii... Moze by go tam z powrotem przeniesc? W koncu zapewne wiecej osob odwiedza tamten dzial...

No i slyszalem, ze sciaganie simlocka kodem nie zawsze liczy sie jako utrata gwarancji...

#66850  autor: piotrz
 11 kwie 2006, 21:56
tak, nie unieważnia się gwarancja jeśli ściągłeś sima w serwisie Nokii. jeśłi samemu/w komisie to tracisz gwarancję :)

#66860  autor: homzik
 11 kwie 2006, 22:09
piotrz pisze:tak, nie unieważnia się gwarancja jeśli ściągłeś sima w serwisie Nokii. jeśłi samemu/w komisie to tracisz gwarancję :)
No coz, pewnie i tak sie przejde na Sienną i zobacze co da sie zdzialac... A jak nie to jakis komis zostaje, raczej taniej niz w salonie:)

#67505  autor: Ish
 14 kwie 2006, 15:22
Moim zdaniem idz do jakiegos lepszego punktu GSM i wgraja Ci najnowszy soft bez zadnych problemow. Skoro masz sciagniety simlock to jest to najlepsze wyjscie. A prosic sie czy liczyc na laske Pana z Nokia Serwis - daj spokoj ;-)

#67526  autor: homzik
 14 kwie 2006, 16:58
Ish pisze:Moim zdaniem idz do jakiegos lepszego punktu GSM i wgraja Ci najnowszy soft bez zadnych problemow. Skoro masz sciagniety simlock to jest to najlepsze wyjscie. A prosic sie czy liczyc na laske Pana z Nokia Serwis - daj spokoj ;-)
No chyba tak zrobie i pojde do kumpla... Tylko ze on ma 3.70, a autoryzowany serwis pewnie 3.72... :(
A co do simlocka to slyszalem, ze jak jest sciagniety kodem to sie nie czepiaja...

#67605  autor: Dragon
 14 kwie 2006, 21:40
w Nokiach prawie zawsze sicga sie kodem, po co sie meczyc, a oni nie moga sprawdzic jak byl sicganiety sim-lock wiec jak zauwaza to sie czepiaja

#67609  autor: homzik
 14 kwie 2006, 21:47
Dragon pisze:w Nokiach prawie zawsze sicga sie kodem, po co sie meczyc, a oni nie moga sprawdzic jak byl sicganiety sim-lock wiec jak zauwaza to sie czepiaja
A jaka jest szansa ze zauwaza? I co mi grozi jak zauwaza? Nie wgraja softu czy wgraja, ale dolicza oplate serwisowa?

#67620  autor: orB
 14 kwie 2006, 22:11
Jak nie masz simlocka to nie idź broń Boże do salonu. Tam Ci nie przyjmą, bo w salonach sprawdzają czy jest simlock. Idź bezpośrednio do serwisu, jest duża(nawet bardzo) szansa że tam przyjmą, nawet ze zdjętym simlockiem, bo im płacą od każdego telefonu.

#67622  autor: homzik
 14 kwie 2006, 22:19
orB pisze:Jak nie masz simlocka to nie idź broń Boże do salonu. Tam Ci nie przyjmą, bo w salonach sprawdzają czy jest simlock. Idź bezpośrednio do serwisu, jest duża(nawet bardzo) szansa że tam przyjmą, nawet ze zdjętym simlockiem, bo im płacą od każdego telefonu.
Ja myslalem zeby zaniesc do Nokii w Wawie na Siennej albo tu - co wybrac?:) Mowiac o salonie chodzilo mi o salon Nokii, a nie o salon operatora, u ktorego kupilem telefonik...

#67628  autor: orB
 14 kwie 2006, 22:25
Na Twoim miejscu bym latał od salonu do salonu aż zrobią za darmo ;)

#67629  autor: homzik
 14 kwie 2006, 22:32
orB pisze:Na Twoim miejscu bym latał od salonu do salonu aż zrobią za darmo ;)
Zobaczymy, moze wezme to pod uwage:)