Witam,
Od dłuższego czasu przyglądałam się wątkowi ze względu na fakt iż zbliżał się koniec mojej umowy z t-mobile. Umowa kończyła się we wrześniu, niestety konsultanci proponowali mi kiepskie warunki a negocjacje z SUK odkładałam na później, przez co niestety przegapiłam dobre czasy wymian negocjowanych z SUK.
Dzisiaj jako że umowa przeszła na czas nieokreślony, skontaktowała się ze mną konsultantka t-mobile, która zaproponowała mi następującą ofertę:
Rodzina 140, zniżka na abonament 10 zł, czyli przy e-fakturze koszt abonamentu: 119,9zł, zniżka na telefon na początku 250 zł, po dłuższej rozmowie 400 zł. Umowa na 24 miesiące.
Po mojej prośbie przełączenia do SUK, konsultantka stwierdziła, że właśnie z SUK dzwoni (mimo że wcześniej nie przedstawiła się jako pracownik tego działu) i że nie da się wynegocjować nic więcej.
Jedyne co jeszcze można zrobić to umowa na 36-mcy wówczas abonament idzie jeszcze o 10 zł w dół, ale większego upustu na słuchawki nie ma i ceny słuchawek nie różnią się niczym od cen w przypadku umowy na 24 miesiące.
Mam pytanie do osób znających temat, a właściwie kilka pytań
Skoro weszły nowe taryfy, dlaczego Pani zaproponowała mi opcje Rodzina 140?
czy oznacza to, że można jednak próbować negocjować niższy abonament? Tak jak to wcześniej było w przypadku rodziny 140 -> 99zł za miesiąc?
Pytanie nr 2, czy ktoś negocjował takie warunki? Czy udało się komuś (po zmianie cennika i wprowadzeniu nowych taryf) wynegocjować więcej niż mi zaproponowano?
Czy ktoś mógłby coś poradzić? Brać czy ewentualnie czekać na lepsze czasy? Może na oferte świąteczną?
Będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi, pozdrawiam!
KK