• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#673410  autor: DanielR
 08 lis 2013, 21:48
motov3 pisze:Kolego, to co piszesz to już kompletnie jakaś amatorka. Ile ty masz lat ?
Bez obrazy "kolego", ale twoje sprowadzanie rozmowy do poziomu wieku adwersarza, świadczy jedynie jak dziecinny jesteś Ty. Mnie to nie rusza. Za przeproszeniem, guano Cię obchodzi mój wiek. Nie piszę, by przekonać Ciebie, ja przede wszystkim podaje propozycję dla twórcy tematu, poszukującego oferty dla siebie. Pokazując, że i VM w kwestii roamingu nie misi być zły. Są osoby twierdzące, że w ogóle z pre-paid (nie mówiąc już o oddzwanianiu w roamingu) korzystają wyłącznie dzieci i menele spod budki z piwem. Idąc twoim tokiem rozumowania, do której grupy Ty się zaliczasz?
motov3 pisze:Na pewno jest wiadome ze promocja klubu Virgin trwa do 31.12.2013, i na pewno jest wiadome ze promocja PLUS-a jest bezterminowa na chwile obecna.
Dokładnie to samo napisałem, więc po co po mnie powtarzasz?

EOT

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#673413  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2013, 21:56
buba1234 pisze:w ich faq na stronie jest napisane ze co 5kB
Naliczanie danych co 5 kB jest tylko i wyłącznie poza pakietami MB. Jeśli zakończy się promocja z darmowym lejkiem 32 kbit/s, przywrócą naliczanie.
W przypadku pakietów netowych stosują system Playa - co 100 kb.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#673419  autor: motov3
 08 lis 2013, 22:51
DanielR pisze:Bez obrazy "kolego", ale twoje sprowadzanie rozmowy do poziomu wieku adwersarza, świadczy jedynie jak dziecinny jesteś Ty. Mnie to nie rusza. Za przeproszeniem, guano Cię obchodzi mój wiek.
I tym wlasnie stwierdzeniem - poniekad przyznales do ktorego segmentu uzytkownikow nalezysz. No ale wyjasnie ci to na liczbach - bo widze, ze cos kiepsko u ciebie z logicznym rozumowaniem. Zazwyczaj nastolatek = brak dochodu = utrzymanie na glowie rodzicow. Taka osoba moze sobie pozwolic na tekst w stylu "puszcze strzałkę", czy tez "umówić się na godzinę" - gdyż sa na utrzymaniu rodzicow bez wlasnego dochodu. Debata z toba w tym miejscu jest bezcelowa. Z tego co widze nalezysz do tej wlasnie grupy - zrozumiesz co mam na mysli, jak ci troche lat przybedzie. Poki co to bezcelowe.
DanielR pisze:Są osoby twierdzące, że w ogóle z pre-paid (nie mówiąc już o oddzwanianiu w roamingu) korzystają wyłącznie dzieci i menele spod budki z piwem. Idąc twoim tokiem rozumowania, do której grupy Ty się zaliczasz?
Zaliczam sie raczej do grupy osob inteligentnych, ktore radza sobie z Excelem. Wystarczy przeliczyc poszczegolne oferty i ma sie obraz ze Pre-Paid jest ekonomicznie bardziej oplacalny od ABO. Dsokonalym potwierdzeniem tego, jest fakt ze obecnie coraz wieksza baza abonentow jest generowana przez numery pre-paid niz abonamentowe. Wystarczy spojrzec na ostatnie zestawienie T-Mobile.
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/wyni ... 29299.html

Twoim tokiem rozumowania (ubranym w zdanie "Są osoby" - zreszta kiepska proba podprzekazu), to ponad 50% nr bedacych w puli praktycznie kazdego operatora w segmencie prepaid (no moze poza PLUS-em ze wzgledu na jednostki instytucjonalne - tu jest wiecej ABO w stosunku do Pre-Paid) to żule i menele spod budki z piwem. Masz bardzo ciekawy osąd sytuacji, co tym bardziej utwierdza mnie w fakcie, ze rozmawiam z nastolatkiem.
motov3 pisze:Na pewno jest wiadome ze promocja klubu Virgin trwa do 31.12.2013, i na pewno jest wiadome ze promocja PLUS-a jest bezterminowa na chwile obecna.
DanielR pisze:Dokładnie to samo napisałem, więc po co po mnie powtarzasz?
Napisales cos zgola innego. Jesli dalej tego nie widzisz - to oznacza ze dalsza rozmowa z toba jest calkowicie bezcelowa, bo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

W zakresie Roamingu - kolego polegles. Nie pisz wiecej podobnych dyrdymałów. Jesli ktos moze miec koszt rozmowy zagranicznej na poziomie rozmowy lokalnej tu w kraju - to na pewno z tego skorzysta. Jedynie wybitnie malo inteligentne jednostki nie sa w stanie przyznac racji temu faktowi.

Z jednym sie zgodze. EOT. :D

Obrazek

#673432  autor: buba1234
 08 lis 2013, 23:44
motov3 - ilosc docinkow osobistych pokazuje, że niestety jestes internetowym trollem.

Nie karmić.

#673438  autor: motov3
 09 lis 2013, 00:53
Buba z tego co pamietam to ciebie jeszcze nie tak dawno okreslano takim mianem - z powodu nie do konca przemyslanych postow.

Ps. Ale zeby pomylic rzeczowe argumenty z docinkami - to juz jest żenada. Kończ waść wstydu oszczędź.

Obrazek

#673449  autor: negra
 09 lis 2013, 09:22
buba1234 pisze:motov3 - ilosc docinkow osobistych pokazuje, że niestety jestes internetowym trollem.

Nie karmić.

Przeczytałem temat i muszę przyznać Tobie rację :lol: .

#673465  autor: KC-KARLOS
 09 lis 2013, 10:52
Drodzy, wystarczy. Zamiast pomóc koledze, jeszcze bardziej go zniechęcacie. Nie tak się będziemy bawić.

Wracając do tematu - mam kilka opcji:

1) Play na Kartę Lubię To!
> doładowanie 30 zł miesięcznie - 500 MB z lejkiem - WAŻNE 30 DNI
> przy włączonym Programem Doładowań za 1 zł na 3 miesiące, extra 30 minut do Play + stacjonarne
> pakiet 10 za 5 (zostaje 25 zł KG)
> doładowanie przez FB to extra 9 zł na koncie promocyjnym
> 30 minut za 6 zł (zostaje 19 zł KG)
> nielimitowane SMSy do wszysrtkich za 10 zł mies. (zostaje 9 zł KG).
Podsumowanie: 500 MB + max. 125 MIN do wszystkich (10 za 5 + 30 min za 6 zł + 9 zł KG i 9 zł promo) + nielimitowane SMSy + 30 minut do Play / stacjonarne.

2) RED BULL MOBILE na kartę II
> włączamy promocje nielimitowanych SMSów do wszystkich kodem i nastepnie ładujemy konto za 30 zł
> doładowanie 30 zł miesięcznie - 1 GB z lejkiem - ważne 30 dni
> pakiet 10 za 5 (zostaje 25 zł KG)
> doładowanie przez FB to extra 4,50 zł na koncie promocyjnym
> 30 minut za 6 zł (zostaje 19 zł KG)
> program doładowań za 1 zł na 3 miesiące - extra 30 minut do Play / stacjonarne
> jednorazowe darmowe pakiety dostępne pod *111#
> darmowy YouTube w telefonie (odpalamy promocję kodem)
Podsumowanie: 1 GB + 30 min do Play/stacj. + nielimitowane SMSy do wszystkich + minimum ok. 100 minut do wszystkich + extra darmowe pakiety co tydzień.

3) NJU NA KARTĘ
odpalamy za 6 zł na 93 dni promocje DO WSZYSTKICH, wtedy wydajemy 0,99 zł dziennie, aby przez cały dzień mieć no limit rozmowy do wszystkich do końca dnia
(miesięczny koszt to max. 29,70 zł). SMSy i net płatne z doładowania.

4) FORMUŁA MINI MAX NA KARTĘ
prosta taryfa i bezpieczna - 29 zł rozmowy, 9 zł SMS/MMS, 5 zł internet. Sam wybierasz co chcesz mieć nielimitowane.
Polecane doładowanie: 50 zł na 100 dni. Doładowanie wykonane przez neta to extra 7,50 zł na promocyjne, które wlicza się do opcji nielimitowanych rozmów lub SMSów.

5) HEYAH DNIÓWKA
> doładowanie - od 20 do 30 zł - ważne 30 dni
> za darmo odpalasz pierwszą dniówkę SMSów do wszystkich sieci, opłata dzienna 28gr.
> możesz też za 3 zł odpalić kolejną dniówkę internetu - 50 MB potem lejek 16 kbit/s.
> łączna opłata dzienna max 56 gr! Nie korzystasz, nie płacisz!
> dobierasz 1 z 3 pakietów minut do wszystkich, ważnych 30 dni - 30 minut za 5 zł, 60 minut za 10 zł, 120 minut za 15 zł, tylko JEDEN może być aktywny jednocześnie.
> na koncie z 30 zł zostanie 15 zł przy 120 min do wszystkich + dzienne opłaty za dniówki (max. 8,40 zł za jedną opcje, koszt maleje, jeśli w danym dniu nie skorzystasz z danej dniówki).
Możesz też:
za doładowanie 30 zł mieć:
> 1000 SMS za 1 zł + 120 minut za 15 zł + dniówka internetu (max. 8,40 miesięcznie), pozostanie jeszcze do 5,60 zł na wszystko.
UWAGA: stan konta - sprawdzenie konta jest płatne 4 gr za zdarzenie.

6) T-MOBILE NA KARTE - DNIOWKA
zasady taryfy podobne, lecz restrekcyjne
25 zł zasilenie - 30 dni
> tylko 1 dniówka aktywna jednocześnie, polecam SMSy - za 3 zł jednorazowo (dniówka za 28 gr), max 8,40 zł mies.
> 120 minut do wszystkich za 15 zł.

7) Orange ONE
> 25 ZŁ na 31 dni - możliwość aktywacji RWK - do 3 mies. płatne 3 zł, potem za darmo
> promocja 1000 SMSów za 10 zł na 30 dni
> wygadany pakiet - 50 minut do wszystkich za 9 zł, ważne 30 dni
> dobre pakiety netowe - 5 zł za 200 MB, 1 GB za 12 zł - na 30 dni
> co druga minuta gratis - usługa darmowa przez rok! naliczanie minutowe.
> ufomesy - za 5 SMSów płatnych - 5 jest gratis do końca dnia
itd...
PROMOCJA TERMINOWA: po włączeniu promo "Zbieraj doladowania" za 55 zł doładowanych środków dostaniesz aż do 14 stycznia 2014 NIELIMITOWANE rozmowy i SMSy do każdej sieci. Im szybciej doładujesz się za 55 zł, tym dłużej skorzystasz z bonusu!

Oferta Virgin została już opisana przez kolegów :)

Oferta Plusa nie jest zbyt atrakcyjna dla wymagań autora tematu, więc jej nie przedstawiłem.
Pozdrawiam!

--

Źródła:
www.heyah.pl www.redbullmobile.pl www.play.pl www.t-mobile.pl www.orange.pl www.njumobile.pl

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#673484  autor: jarekb11
 09 lis 2013, 12:10
Lub w przypadku chęci zakupu smartfonu radze wybrać oferte z telefonem.

Bo chcąc zakupić na wolnym rynku smartfona (na raty w skl) to trzeba liczyć się z wydatkiem 20-30 zł miesięcznie przez 24-mce,a abonament za 50-60 spokojnie kupisz z wszystkim co potrzeba.

#673507  autor: icey
 09 lis 2013, 13:58
Patrzę że dyskusja rozkręciła się ;) Ale nie licytujmy się który z nas ma racje. Przedstawiajmy suche fakty gdyż oferta za 30zł/msc jest dość często wybierana przez użytkowników. Pomagajmy sobie wzajemnie ;)

Ładnie to zebrałeś w jedno, dziękuję ;) zamówiłem obecnie Virgin zobaczę jak to ułoży się po pierwszym msc z jakim stanem zostanę na koncie. Przechodzenie z sieci do sieci jest obecnie ekspresowe, nie wymaga dużej ilości dokumentów ani czasu więc, wybierajmy zawsze można przejść do LEPSZEGO.

Zakup telefonu nie jest opłacalny u operatora. Po 1 więcej zapłacę za telefon. Po 2 jeżeli przyjdę z swoim telefonem dostanę zazwyczaj dużo bogatszą ofertę niż z telefonem.

#673565  autor: marcinek243
 09 lis 2013, 18:41
jarekb11 pisze:Lub w przypadku chęci zakupu smartfonu radze wybrać oferte z telefonem.

Bo chcąc zakupić na wolnym rynku smartfona (na raty w skl) to trzeba liczyć się z wydatkiem 20-30 zł miesięcznie przez 24-mce,a abonament za 50-60 spokojnie kupisz z wszystkim co potrzeba.
Już lepiej telefon na raty i abonament za 20-30 spokojnie wystarczy i nie zamrażasz sobie cen sms/min/MB na 2-3 lata.

#673656  autor: grzegi
 10 lis 2013, 13:26
jarekb11 pisze:Lub w przypadku chęci zakupu smartfonu radze wybrać oferte z telefonem.
Bez sensu. Wybierając ofertę z telefonem jesteś zamrożony ze stawkami na dwa lata. Owszem, kupując telefon na raty, wychodzi podobnie, jakbyś kupował telefon w abo za 50-60 zł, ale jest ta różnica, że biorąc telefon na raty i do tego prepaid masz większą możliwość reakcji na nowości operatorów i nie jesteś uwiązany z jednym przez 2 lata. W dzisiejszym rozwoju ofert dwa lata to wieczność.

#674283  autor: Horacy
 13 lis 2013, 08:51
Moim numerem jeden jest teraz Heyah z nową taryfą, ładuje po 30 zł na miesiąc w tym mam nielimitowane SMS, sporo internetu, rozmowy w T-M i Heyah za grosze :) Według mnie to teraz najlepszy prepaid na rynku :)

#674431  autor: buba1234
 13 lis 2013, 21:41
Kazda taryfa bedzie dobra dla innej osoby zalezy jak sie korzysta

#674507  autor: jujeahip
 14 lis 2013, 08:39
Dokładnie tak, siostrze aktywowałem TT frii na smsy + pakiet internetu i zostaje 15zł na rozmowy (doładowanie 25zł) i tu uwaga do Karlos20, że trochę źle opisał tą taryfę, owszem jest bardziej restrykcyjna niż Heyah bo można mieć jedną dniówkę aktywną, ale za nią nic nie płacimy (nie ma opłaty 28groszy dziennie) :)

#674721  autor: buba1234
 14 lis 2013, 23:13
jak siostra i jej znajomi maja smartfony to proponuje zainstalowac im progam Viber i wysylac smsy internetowe, po samym lejku czy to w virgin czy t-mobile pojda spokojnie bo to smiesznie malo danych.