• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 88 z 692
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 692

#672707  autor: lazaj007
 05 lis 2013, 17:52
a nie ma przypadkiem mozliwosci w ciagu 14 dni rezygnacji z aneksu? takie jest przeciez prawo konsumenta gdy kupuje cos niestacjonarnie

#672710  autor: aggeta
 05 lis 2013, 17:54
perdos1 pisze:Złóż wypowiedzenie, wtedy dostaniesz lepszą ofertę. Ja dostałem No limit połączenia i smsy za 40 zł (czyli tak samo jak dla nowych klientów), a po złożeniu wypowiedzenia to samo za 25 zł.
A kiedy przedłużałeś? już jak weszły te nowe taryfy 4.0?
I na ile miesięcy?

#672711  autor: goral2099
 05 lis 2013, 18:02
Możesz anulować aneks w ciągu 10 dni bez żadnego "ale". Jeżeli zrobili cię w ... nie zostawiaj tak tego. Ale myślę że wszystko da się wyjaśnić w pokojowy sposób. :)

#672787  autor: duduszko
 05 lis 2013, 22:11
Witam ! 8 listopada br. kończy mi się umowa z Play. Obecnie korzystam z oferty Longplay69 + 1 gb internetu, łącznie płace 85 zł. Ponad 2 tygodnie temu dzwonił do mnie ktoś z Play'a, z propozycją oferty. Nie miałem czasu wtedy żeby rozmawiać i już nie oddzwonili. Teraz chciałbym ofertę za 29.90 + 2 gb internetu za 50 zł, plus telefon. Co teraz powinienem zrobić, żeby otrzymać od Play'a jak najlepszą ofertę? Domyślam się, że błędem byłoby iść do salonu i pytać, tylko lepiej czekać na ich ruch? Czy też złożyć wypowiedzenie umowy ?

#672840  autor: domelli
 06 lis 2013, 09:18
Aneks udało mi się anulować. Czekam na wyjasnienie reklamacji i odsłuch taśm. Swoją drogą to nie wiem czy chce dalej zostać w pieprzonym pleju po takich zagrywkach. Nic więcej nie dadzą co ma konkurencja. Złote czasy w play skonczyły sie już dawno. Pozdrawiam.

#672953  autor: PannaCotta
 06 lis 2013, 17:10
Mojej mamie kończy się umowa w play abonament 19zł w którym ma 120 minut do wszystkich i przez pierwsze 3 miesiace miała aktywny pakiet darmowych do play, oferta tylko sim.
Aktualnie jej zaproponowali za 39,90 stan darmowy do play i 100 minut do wszystkich z telefonem samsung 5610 za 1zł.
czy dałoby się jeszcze wziąć starą formułę s (200minut i stan darmowy do play) za 19zł bez telefonu? (bądż z dopłata miesieczna 10zł z telefonem)
Na stronie internetowej jest jeszcze opcja za 29,90 z nielimitowanymi rozmowami do wszystkich tylko sim umowa na 15 mc. Czy dałoby się coś tej ceny zejść? Może znacie jakieś inne ciekawe oferty w nie dużej cenie? Dzięki z góry za pomoc :mrgreen:

#672965  autor: cyanoone
 06 lis 2013, 18:15
@PannaCotta
Myślę że u Twojej mamy lepszy by był minimax. Dlaczego? Konto ładujemy za 50 zł i przez 100 dni mamy do Play za 0 a za rozmowy do innych niż Play nie przekroczy 29 zł. Jeśli zależy Ci na abo to jesze Redbull jest. Redbull należy do P4, a mamy nieco taniej, ale uwaga bez umowy :)
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#672980  autor: YaPaE87
 06 lis 2013, 19:18
Witam, nie różni się moje pytanie od większości was, a mianowicie chce troche więcej szczegółów jak dokładne przedłużacie umowy wynegocjonujac najlepsza oferte i skad wiecie że juz lepszej nie zaproponują.
Moja sytuacja wygląda tak mam umowe do 9 lutego wiec czy teraz już mam wypowiedzieć umowe z dniem 9 luty i czekać do ost dnia na telefon czy już teraz mogą zaproponować cos lepszego? Zależy mi na umowie z telefonem do 50 zł byle był net minimum 500 mb. Jak to rozegrać? Przedstawić im ofery z innej sieci? A co jeśli nie zaproponuja mi nic ciekawszego i z 9 lutym numer będzie nie aktywny? czy wtedy automatycznie robi mi sie numer na karte jak wyglada? I jaka max. oferte od nich moge otrzymać mniej wiecej
 #673142  autor: PannaCotta
 07 lis 2013, 14:55
@cyanoone
Dzięki za podpowiedź tak sie zapatrzyłam w abonamenty że zapomniałam o mini maxie :D Przed chwilą byłam w salonie i okazało się ze ta oferta nie jest niestety tak różowa. Otrzymałam informacje że jeżeli wykorzysta się chociaż jednego smsa w danym miesiącu to promocja nielimitowanych rozmów po wykorzystaniu 29zł jest wyłączona. Bo musi być dana ilość gotówki na koncie. Za dużo smsów z tego konta nie wysyłane ale wiadomo czasami się zdarza.

Może ktoś wie czy można otrzymać jakiś większy pakiet minut za te 10zł mc przy ofercie tylko sim za 19,90?

#673159  autor: ja.michal
 07 lis 2013, 16:11
PannaCotta pisze:jeżeli wykorzysta się chociaż jednego smsa w danym miesiącu to promocja nielimitowanych rozmów po wykorzystaniu 29zł jest wyłączona.
Co?! Co oni ci nagadali...

FORMUŁA MINI MAX na Kartę:
Internet 5 zł powyżej tej kwoty każde kolejne 100kB kosztuje 0 zł.
SMS-y i MMS-y 9 zł powyżej tej kwoty każda kolejna wiadomość kosztuje 0 zł.
Rozmowy 29 zł powyżej tej kwoty każda kolejna minuta kosztuje 0 zł.
Rozmowy i SMS-y do PLAY masz zawsze za 0 zł.
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/

Możesz sobie wysłać jednego SMSa i zostanie pobrana za niego opłata. Ceny wyżej to progi liczone wg stawki regulaminowej (minuta 29gr, SMS 9 gr, MMS 19 gr, internet 10gr/100kB).
Jeśli nie osiągniesz progu zapłacisz tylko za to co wykorzystałaś, jak osiągniesz to już więcej nie zapłacisz jak cena progu.
Może być tak, że wygadasz kilka tysięcy minut poza sieć i wyślesz tylko 1 SMS, czyli zapłacisz 29,09 zł.

Oczywiście musisz mieć środki na koncie, które pokryją opłaty.

Przeczytaj sobie regulamin.
 #673173  autor: mani3q
 07 lis 2013, 18:03
Witam

Mam pytanie odnośnie oferty Play Online. W tej chwili korzystam z oferty Nowy RePlay Online GU 15GB + 3 GB, nocny transfer + pakiet społecznościowy z modemem na 12 msc za 36,33 PLN, która kończy się dokładnie 19.02.2014. Chciałbym uzyskać ofertę 3 w 1 za fajną cenę + nieco większy limit gb niż to ma miejsce w przypadku standardowej oferty. Czy ktoś z Was przedłużał w ostatnim czasie ofertę internetu lub wie co można uzyskać ?

Drugie pytanie nawet istotniejsze :) !

Czy mogę wysłać już teraz wypowiedzenie umowy przygotowane przez PLAY z zaznaczeniem tej klauzuli: "Ja niżej podpisany wnoszę o rozwiązanie Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych z jednoczesnym przeniesieniem numeru telefonu z usługi abonamentowej (post-paid) do usługi przedpłaconej (pre-paid) na zasadach i warunkach opisanych w ofercie promocyjnej. Przeniesienie numeru telefonu z usługi abonamentowej do systemu Play Fresh".
Jest to wcześniej niż na 3 msc przed zakończeniem umowy. Czy Play potraktuje to jako chęć zakończenia umowy przez jej końcem i naliczy mi karę umowną czy raczej odbierze to jako wypowiedzenie na koniec umowy ? Przypuszczam, że ktoś się od nich odezwie i tak, ale czy otrzymam wtedy dobrą ofertę !?

Dodam, że mam również tel na abo i nie wiem czy to jest jakiś argument :) !

#673175  autor: ja.michal
 07 lis 2013, 18:12
mani3q pisze:Czy ktoś z Was przedłużał w ostatnim czasie ofertę internetu lub wie co można uzyskać ?
Podobno we wtorek ma być konferencja Play i zaprezentują nowe taryfy Play Online.

#673180  autor: krecik6667
 07 lis 2013, 18:18
mani3q, dopisz ze chcesz by rezygnacja weszla w zycie z dniem konca umowy a nie wczesniej. jezeli ponad 3msce do konca umowy to moga w salonie Ci ja "zamrozic"

#673193  autor: YaPaE87
 07 lis 2013, 18:57
Kiedy składać wypowiedzenie umowy zeby dział utrzymana klienta dał lepsza oferte i czy ten dział moze jeszcze podbijać oferte jaka na poczatku zaproponuje jakie?
Umowa kończy mi sie 9 luty. I czy jesli nie zadzwonia lub sie nie dogadam co z moim nr po 9 lutym nie chce nowego numeru ?

#673209  autor: ja.michal
 07 lis 2013, 19:50
Umowa przechodzi na czas nieokreślony. Sprawdź warunki umowy.

#673341  autor: PannaCotta
 08 lis 2013, 16:21
ja.michal pisze:[
Co?! Co oni ci nagadali...
Też mi coś śmierdziało w tym :D :D

Już wszystko rozumiem i dzięki za pomoc.
 #673556  autor: Madziaa
 09 lis 2013, 17:49
Witam, udzielam się pierwszy raz :)
Umowa w Play kończy mi się 17 stycznia 2014r. Teoretycznie już 17 listopada czyli 3 miesiące wcześniej mogę przedłużyć umowę, tylko na stronie są kosmiczne ceny. Mam teraz abonament 95zł z internetem 1Gb. Przyzwyczaiłam się do tej kwoty, jakoś mnie nie przeraża, ale telefon, który mnie interesuje kosztuje w abonamencie 119zł-499zł! Chodzi o LG G2. Strasznie się napaliłam na ten telefon, ale w abonamencie 119zł mimo wszystko ma ogromną cenę. Z tego co wyczytałam z forum, chyba jedynie pozostaje wypowiedzenie umowy, ale boje się że i tak nie dadzą mi tego co chcę, a jeśli zerwanie umowy dojdzie do skutku, to niestety będę stratna o wiele bardziej, ponieważ dla nowych abonentów są gorsze oferty. Będę wdzięczna za pomoc :)

#673616  autor: YaPaE87
 10 lis 2013, 01:07
do 17 stycznia czyli 2 miechy i troche, a wiec juz dzis napisz wypowiedzenie i czekaj do 16 stycznia, i wybierzesz ta najlepsza czyli pewne ostatnia oferte jaka zaproponują i choćby telefonicznie mozesz wszystko odkrecic dzwoniąc do nich godzac sie na taka propozycje pewnie lepsza niz ta ze strony.
Pewny nie jestem i sam też tak zamierzam zrobić w playu ale po wcześniejszych wypowiedział kilka stron do tyłu tak własnie mozna zrobic.

#674035  autor: selko
 12 lis 2013, 09:24
Dostałem oferte

18 mies
tylko sim
24.90
no limit polaczenia do wszystkicj
no limit sms/mms do wszystkich lub polaczenia na stacjonarne

pytania:

dostal to ktos na 12 miesiecy ?

Jest szansa dostac do oferty tylko sim za 9 zl paiet sms lub minut ten za 10zl gratis ?

Orange CC Lublin

#674059  autor: YaPaE87
 12 lis 2013, 11:42
Selko jak wynegocjowales taka oferte ? Skladales wypowiedzenie i to byla ich 1 propozycja z grupy utrzymania czy jak ? I dlaczego nie masz neta ? Net osobno dokupic trzeba ?
  • Strona 88 z 692
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 692
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88