• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #657063  autor: Ksool
 23 sie 2013, 21:45
Witam, jestem nowy. Pisze pierwszy post ale do rzeczy :D.
Wmieniam umowę w orange i biore abonament brz limitu. Proponują mi wziąsc iphone 4 8GB.
Chcialbym sie zapytać czy warto jeszcze brac 4 bo chciałem sprowadzac z zagranicy 5 64GB ale sie chyba nie uda.
Posiadam ipada 2 i system jest super do androida to sie nie równa. Dlatego nie wiem czy warto brać dopłace tylko 100 zł
W tej chwili mam lumie ale windows phone nie jest dla mnie.
Prosze o porade.
Z gory dzieki.[color=444444][/color]

#657102  autor: code
 24 sie 2013, 09:38
kupując iP4 decydujesz się na sprzęt, który będzie spełniał postawione zadania, ale nie będzie tego robił szybko i nie zaoferuje rewelacyjnej jakości zdjęć. Nie traktuj też iP4 jako sprzętu "na lata" - w tym roku wychodzi iPhone 5S, czyli aktualizacje softu będziesz dostawał góra przez dwa lata. Części funkcji nie będziesz miał w iP4 - jak np zdjęcia HDR.

czy warto - to zawsze indywidualna decyzja. Kupujesz przecież dla siebie. W podjęciu pomoże link:

http://versus.com/pl/apple-iphone-4s-64 ... one-4-32gb

#657152  autor: kolo100
 24 sie 2013, 15:16
Witam,
Miałem ten sam dylemat 2 tygodnie temu...
Niby wszystko z IP4 ok, ten sam wygląd co 4S ale jednak szybkość działania i aktualizacje...
Zdecydowałem się na 4S tym bardziej, że był ciekawy niedaleko mojego miejsca zameszkania. Dołożyłem 550pln względem IP4 i myślę, że była to dobra decyzja...
Co do samego Iphona, którego nigdy wcześniej nie miałem, to już teraz wiem, że nie wrócę do androida... Szybkość działania przeraża mnie, żadnej zawiechy, spowolnienia... Aparat w słońcu robi lepsze zdjęcia niż moja 5 -letnia lustrzanka..
Ja jestem pod wrażeniem tego telefonu.
Pozdrawiam

#657170  autor: Ksool
 24 sie 2013, 17:38
Iphona 4 biore tylko na max rok. Ogólnie mialem kupic 5 ale tak wyszlo ze za drogo troszke. Tylko przeraza mnie troszke że to tylko 8GB i mi nie starczy a oczywiscie kart nie ma.

#657419  autor: code
 26 sie 2013, 14:12
ze swojego używania powiem - starczy. Muzykę mam w iTunes Match (Dropbox też jest ok), zdjęcia w Strumieniu Zdjęć, filmy w Dropbox (i oglądam przez VLC). W/w nie zajmują miejsca w ogóle.

#669320  autor: swierszyw
 21 paź 2013, 14:57
Mam jestem zadowolona, chociaż po ostaniej aktualizacji ios 7 zamula. Mam jednak nadzieję, ze niebawem wypuszczą poprawkę, która sobie z tym poradzi.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

#669596  autor: wtd
 22 paź 2013, 14:31
swierszyw pisze:Mam jednak nadzieję, ze niebawem wypuszczą poprawkę, która sobie z tym poradzi.
Jak przy updacie do ios 4 3G zaczął strasznie zamulać o po poprawce trochę się poprawiło, ale wciąż było dużo gorzej niż na starym ios, boję się że tu będzie podobnie.

#671084  autor: Micron
 29 paź 2013, 05:08
Warto brać 4. Ten telefon się tak szybko nie starzeje jak się wydaje.

#671144  autor: Tomek1982
 29 paź 2013, 13:09
Myślę, że warto, tym bardziej że z każda aktualizacją będzie coraz lepiej jęsli chodzi o ios 7

#672625  autor: Polwe94
 05 lis 2013, 10:01
tak jak wyzej- warto

#672696  autor: Morvius
 05 lis 2013, 16:59
iPhone forever? :D zainwestuj lepiej w cenowo podobniejszy sprzęt o kilka razy większych możliwościach, pozdrawiam. :P

Klasyczny obserwator wątku.

#673018  autor: code
 06 lis 2013, 21:32
podobno Samsung opłaca ludzi za szkalowanie konkurencji..

#673024  autor: Morvius
 06 lis 2013, 21:41
Podobno alle ja w takie brednie nie wierzę :P poza tym o ile mi wiadomo to samsung napycha np prockami wnętrze ajfona więc? :P
wolisz dać 2500 za ajfona 5 z logiem jabłka i połowę słabszymi parametrami czy za 1800 sgs4? wydaje mi się że odpowiedź sama się narzuca. I nie żebym coś miał do ajfonów bo wiem że są i tacy co sobie chwalą aczkolwiek wolę dać mniej i mieć mniej prestiżową nazwę za to wydajniejsze urządzenie na którym według użytkowników dokonam więcej czynności a głównie tych za pomocą BEZPŁATNYCH programów :) pozdrawiam :)

#673027  autor: code
 06 lis 2013, 22:11
iOS to nie Android i odwrotnie. Mydlenie oczu, że to to samo to ... mydlenie oczu. Androidy są bardziej sprzętożerne, dlatego telefonu obsługujące ten system muszą mieć mocniejsze podzespoły.
Lepiej się jednak wypowiadać mając namacalne doświadczenie.

#673100  autor: Invi.
 07 lis 2013, 10:04
Bebechy, bebechy, bebechy, bebechy
Czym się tu podniecać. Że coś ma 4 rdzenie których, 95% uzytkowników nie wykorzystalo ani razu? Do tego plastikową obudowę i wymiary, przez które nie można tego nosić w kieszeni?
Wolałbym dopłacić do iP, jestem gadzeciarzem i temu nie zaprzeczę, ale potrzebuję telefonu, nie zabawki

#673101  autor: Precelos
 07 lis 2013, 10:15
Tomek1982 pisze:Myślę, że warto, tym bardziej że z każda aktualizacją będzie coraz lepiej jęsli chodzi o ios 7
tu bym polemizowal
IP4 bedzie dobrze sie sprawowal jezeli zostawimy tam iosa 6
code pisze:Androidy są bardziej sprzętożerne, dlatego telefonu obsługujące ten system muszą mieć mocniejsze podzespoły
nie do konca
moj htc one v z 512 ramu z custom romem z androidem 4.2.2 na pokladzie zawstydzi plynnoscia s4 z stock romem z 2gb ramu :mrgreen:

Obrazek

#673103  autor: KA
 07 lis 2013, 10:37
Dlatego śmieszy mnie ktoś, kto - jak powyżej - porównuje Galaxy S4 do iPhona na podstawie parametrów, czyli teorii. Gdy zrobisz to, co ja i wielu innych tutaj, czyli "pobawisz" się choć trochę jednym i drugim, to jestem (prawie) pewny, że na S4 więcej nie spojrzysz. Oczywiście dla kogoś, kto szuka wielu - często zbędnych - aplikacji ZA DARMO, S4 może pozornie wydawać się lepszy. Jednak jeśli dla kogoś telefon ma przede wszystkim płynnie działać, sprawa wygląda inaczej. Dlatego nie posiadam Androida, ale w tym temacie jestem chyba dość obiektywny, bo iPhona także nie używam. Jednak myśląc o kolejnym telefonie, im więcej czytam, a także używam chwilowo różnych modeli (znajomi, rodzina), tym bardziej myślę o iPhonie. Następne pozycje zajmują Lumia 920 (o WP nadal opinie są różne, ale widzę sporo zalet) i dopiero później Nexus 4 (lub 5, zależnie od finansów) lub Note 2 lub 3. Ostatnia pozycja tych super-Androidów wynika jednak z moich osobistych doświadczeń z tym systemem, które powstały na podstawie używania zbyt słabego modelu. Jednak system, który działa prawidłowo jedynie na części telefonów nie umie mnie do siebie przekonać. Wiem, że Android ma zalety, widzę je, ale przestrzegam wszystkich, chcących nabyć tel z tym systemem poniżej 2GB RAM i 4 rdzeni - Wasz wybór, ale ostrzegam i życzę b. mocnych nerwów!

#673104  autor: Invi.
 07 lis 2013, 10:48
^
cd. 4 rdzenie i 2GB RAM

Kilka lat temu było przeciez tak samo, android tylko od 512RAM, później, że to za mało i płynnie miał działać przy 1GB, następnie wielka potrzeba posiadania 2 rdzeni, wtedy miało być już idealnie. I tak powolutku doszliśmy do poziomu snapdragona 800 i 2GB RAM-u, gdzie telefon będzie działał już na pewno płynnie. Problem w tym, że zawsze podzespoły bedą wydawać się za słabe i już za rok te 2GB będzie shitem.
A prawda jest taka, że android, który nie jest zapchany nikomu niepotrzebnymi aplikacjami podpowiadającymi ile papieru toaletowego należy użyć działa płynnie na "słabiutkim" wg. uzytkowników tego forum telefonie

#673110  autor: Morvius
 07 lis 2013, 11:40
ale świetnie że do tego nawiązałeś, mając kiepskie podzespoły potrzebujemy prosty kiepski system ( czyt. ios) mają lepsze podzespoły potrzebujemy coś co z tych części cokolwiek wyciśnie ;) zainstaluj iosa a s4 ( tak wiem że to abstrakcja :P) to biedny ios się wyłączy, bardzo precyzyjne porównanie możliwości sprzętowych.