• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #672854  autor: nexus5
 06 lis 2013, 10:49
Witam,
zdecydowałem się na kupno telefonu Nexus 5

Z tego co wiem to w Polsce nie można zamówić telefonu ze strony http://www.google.com/nexus/5/ Mój brat mieszka w USA więc może mi go kupić i wysłać.

Czy kupowaliście kiedyś telefon ze sklepu Google? Jak to wygląda w praktyce?

1. Czy jest możliwość kupna w USA i bezpośredniej wysyłki do Polski? Czy musi mi go brat wysłać?
2. Jak wygląda gwarancja z takimi telefonami. Czy jest w Polsce (we Wrocławiu) serwis LG, w którym w razie czego mogę reklamować taki telefon?
3. Czy takie telefony posiadają blokady - mam obecnie abonament firmowy w Play? Czy można je kupić nie zaweirając umowy z tamtejszą siecią komórkową?
4. Czy są jakieś inne rzeczy które różnią się od kupił telefonu w Polsce?

#672868  autor: cziborwysocki
 06 lis 2013, 11:17
Z tego co ja wiem to nie można, trzeba kombinować albo skoczyć do sąsiada czyli Niemcy i tak poszukać tego modelu, myślę ze to nie będzie trudne. Jakca cena za Nexusa 5?

#672988  autor: wtd
 06 lis 2013, 19:52
nexus5 pisze:1. Czy jest możliwość kupna w USA i bezpośredniej wysyłki do Polski? Czy musi mi go brat wysłać?
Brat.
nexus5 pisze:2. Jak wygląda gwarancja z takimi telefonami. Czy jest w Polsce (we Wrocławiu) serwis LG, w którym w razie czego mogę reklamować taki telefon?
Nie ma (chyba że chcesz płacić za naprawę)
nexus5 pisze:3. Czy takie telefony posiadają blokady - mam obecnie abonament firmowy w Play? Czy można je kupić nie zaweirając umowy z tamtejszą siecią komórkową?
Nie zawierasz żadnej umowy i nie ma simlocka.
nexus5 pisze:4. Czy są jakieś inne rzeczy które różnią się od kupił telefonu w Polsce?
Są dwa modele 820 i 821, ten sprzedawany w USA ma inne pasma LTE, nieobsługiwane w Polsce.

#673013  autor: M a r c i n
 06 lis 2013, 21:26
No i nie wiadomo jak będzie z cłem, zaczęli brać się za gifty ;)

Obrazek

#673270  autor: wook
 08 lis 2013, 08:43
cło wynosi 0% co najwyżej vat dawalą. Niech wyśle ci bez folii w opakowaniu zastępczym i niech go trochę wzmaca by wyglądał na używany. Niech nie daje paragonu, wyładuje baterie by się nie włączał. Ponoć to daje możliwość braku dodania opłat i lepiej ponoć wysyłać poczta zwykła, a nie kurierem.
wiecie może czy w usa da się kupić wersję z naszymi częstotliwościami lte?

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"