• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#668769  autor: macellove
 18 paź 2013, 18:18
ciekawy pisze:to dużo pracy sobie zadaje ktoś kto chce ciągle przenosić numer z innej sieci do Play i z Play do innej sieci i z innej sieci do Play,ile to papierologi,wnioski o przeniesienie numeru,czekanie na przeniesienie numeru w obie strony,czekanie w kolejce w salonie, potem doładowanie za minimum 5 zł,a takie przenoszenie może się skończyć tym że Play może wycofać się z bonusu za przeniesienie numeru albo go ograniczy że np rozłożyć jak T-Mobile na miesiące i po doładowaniu,a najlepszym przykładem tego że tak może być jest likfidacja zbieraj minuty poza tą najstarszą ofertą i najmniej opłacalną jeśli się dzwoni normalnie,a nie tylko z nazbieranych minut, a jak często można przenosić numer to raczej nie ma limitu przenoszenia
Nie wiem jak Ty ale ja średniomiesięcznie za 5 numerów w play płace 8,33pln.Mam na nich do wykorzystania 70pln x 5=350pln więc jak dla mnie gra jest warta świeczki.Do Play mam zawsze za darmo rozmowy oraz smsy i mmmsy.Co do wniosków i czekania w kolejce,przenosze tylko pomiędzy Play a T-Mobile.W P4 pracuje mój znajomy z czasów szkolnych a w salonie TM znajomy mojej Matki.W obydwu przypadkach umawiam sie z obiema stronami na przenosiny telefonicznie.

[ Dodano: 2013-10-18, 18:27 ]
gaskabalbinka pisze:I cieszysz się z tego, że okradasz operatora? Przez takich jak ty tracą inni. Zbieraj minuty już wyłączyli.

Jak to okradam???Promocja wymyślona przez operatora,przeniose numer raz albo tysiąc.Nikomu nic do tego!!!!

#668777  autor: ciekawy
 18 paź 2013, 18:32
a dlaczego masz 5 numerów ? po to żeby pomnożyć bonus przez 5 czy jest jakiś inny powód ?

#668847  autor: macellove
 18 paź 2013, 22:11
ciekawy pisze:a dlaczego masz 5 numerów ? po to żeby pomnożyć bonus przez 5 czy jest jakiś inny powód ?

Posiadam 5 numerów zarejestrowanych na mnie,wykorzystywane są w mojej rodzinie,nie koniecznie przeze mnie.Nie sądzisz chyba,że sam dzwonie z 5 numerów?!

#669031  autor: DaveX
 20 paź 2013, 00:52
Czepiacie się. Jakiś czas temu były dane odnośnie przenoszenia numerów na 3Q2013.
Najwięcej klientów traci względem przenoszących - Lycamobile.
Wniosek: ktoś zamawia darmowy starter SIM Lycamobile, rejestruje go na stronie WWW za darmo w jedną minutę. Idzie do Play, dostaje starter (chyba 1 zł na główne + 3 zł bonusu), na następny dzień doładowuje konto za 5zł i ma extra 60 zł.
Wydatek 5 zł i ma się 69 zł na koncie ważne przez 3 miesiące. To jest biznes. I wcale nie taki głupi. :D
Osobiście się w takie rzeczy nie bawię, bo mam kilka tys. minut uzbieranych w PLAYu więc też mam "no limit" za 5/10 zł miesięcznie (pakiet na neta)

#669050  autor: manyaky
 20 paź 2013, 09:36
DaveX pisze:Najwięcej klientów traci względem przenoszących - Lycamobile.
Wniosek: ktoś zamawia darmowy starter SIM Lycamobile, rejestruje go na stronie WWW za darmo w jedną minutę
Myślę że - szczególnie w 3Q2013, w którym darmowe simki rozdaje Heyah (a wcześniej Orange) powód jest jednak zupełnie inny i nie łączyłbym obu spraw.

#669104  autor: DanielR
 20 paź 2013, 12:25
Oczywiście, niech każdy robi jak uważa. Nie mam zamiaru nikogo potępiać. Napisałem tylko, jak ja bym się czuł, gdybym miał tak ciągle przenosić numer dla darmowego bonusu. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#669172  autor: cyanoone
 20 paź 2013, 17:50
Wpadłem ostatnio na pomysł, aby zamówić darmowy starter jakiejś sieci komórkowej i przenieść do Virgin mobile. Lepiej wziąć darmowy starter od Redbull mobile czy od Lycamobile? Miałem plan, aby troszkę namieszać zamawiając starter RBM następnie rejestrując go w PLAY24 i zyskać dostęp do pakietów z RBM w VM :) Komuś się to udało?
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#670608  autor: Asss
 27 paź 2013, 07:42
Przenosiłam już numer do Play, ale o takich kombinacjach się nie myślało :-) żeby przenosić tak i dostawać te 60zł :-)

#670610  autor: german
 27 paź 2013, 07:59
DaveX pisze:Czepiacie się. Jakiś czas temu były dane odnośnie przenoszenia numerów na 3Q2013.
Wniosek: ktoś zamawia darmowy starter SIM Lycamobile, rejestruje go na stronie WWW za darmo w jedną minutę. Idzie do Play, dostaje starter (chyba 1 zł na główne + 3 zł bonusu), na następny dzień doładowuje konto za 5zł i ma extra 60 zł.
Wydatek 5 zł i ma się 69 zł na koncie ważne przez 3 miesiące. To jest biznes. I wcale nie taki głupi. :D
Osobiście się w takie rzeczy nie bawię, bo mam kilka tys. minut uzbieranych w PLAYu więc też mam "no limit" za 5/10 zł miesięcznie (pakiet na neta)
Ok, jeżeli 60 zł są ważne 3 mies, to za 5 zł ile ważne konto główne na tam starterze? 5/10 dni? No to 69 zł trudno wygadać za 5/10 dni, dla mnie dużo. 3 mies - ok.

#670617  autor: macellove
 27 paź 2013, 09:21
german pisze:
DaveX pisze:Czepiacie się. Jakiś czas temu były dane odnośnie przenoszenia numerów na 3Q2013.
Ok, jeżeli 60 zł są ważne 3 mies, to za 5 zł ile ważne konto główne na tam starterze? 5/10 dni? No to 69 zł trudno wygadać za 5/10 dni, dla mnie dużo. 3 mies - ok.
Masz racje,po przeniesieniu numeru do Play konto główne jest ważne 10 dni i trudno w tak krótkim czasie ciężko wygadac promocyjne pln-y z konta promocyjnego.Ja osobiście robie inaczej:Jeżeli konto główne mi sie kończy to zmieniam taryfe na inna i otrzymuje dodatkowe 14dni i tak w koło macieju...W ten sposób mam za darmo do P4 oraz pozostałe środki do wykorzystania do innych sieci.

#670637  autor: user_delete56
 27 paź 2013, 11:02
Niektórzy słusznie tutaj zauważyli, że jest to okradanie operatora. Jeżeli dla kogoś to za trudne określenie - to może inaczej...jest to nieetyczne w relacji klient-operator. Tego typu praktyki doprowadzą tylko do jednego rozwiązania problemu: brak promocji MNP dla prepaid.

#670643  autor: pakierhakierxd
 27 paź 2013, 11:38
Mi by się nie chciało tak bawić,podziwiam naprawdę,naprawdę może to skutkować tym że jak zauważą że dużo jest takich osób to wyłączą ten bonus albo zrobią jak w innych sieciach ;) ,szczerze to jestem za tym ...,cwaniactwo trzeba tępić,czemu ja mam normalnie płacić a cwaniak się bawi i ma za darmo !! ;D

Zobaczycie prędzej czy później będzie zmiana z bonusem ;-)

[ Dodano: 2013-10-27, 11:39 ]
Normalnych użytkowników to nie dotknie tak bardzo a cwaniaków tak !!! :D

[ Dodano: 2013-10-27, 11:40 ]
Nic nie jest wieczne :P,nawiasem mówiąc może sieci przeglądają forum itp. i będą widzieć ten wątek ;-)

Pozdrawiam :)

#670644  autor: user_delete34
 27 paź 2013, 11:43
adam0m pisze:jest to nieetyczne w relacji klient-operator
W nadmiarze - na pewno. Tylko gdyby tak jeszcze operatorzy dbali o jakieś relacje z nami, klientami - to coś nie działa, to BOK olewa, to przymusowa migracja, dziwaczne dopłaty albo inne oszustwa.
Jeśli ktoś korzysta z bonusu rozsądnie (nie co tydzień) - niech korzysta, operator zdąży go jeszcze nie jeden raz okraść. Tym bardziej, że nie określiłbym korzystania z BONUSU kradzieżą. Kradzież to MOŻE i była na minutach w FreeM.

#670660  autor: ciekawy
 27 paź 2013, 13:10
pakierhakierxd pisze:Mi by się nie chciało tak bawić,podziwiam naprawdę,naprawdę może to skutkować tym że jak zauważą że dużo jest takich osób to wyłączą ten bonus albo zrobią jak w innych sieciach ;) ,szczerze to jestem za tym ...,cwaniactwo trzeba tępić,czemu ja mam normalnie płacić a cwaniak się bawi i ma za darmo !! ;D

Zobaczycie prędzej czy później będzie zmiana z bonusem ;-)

[ Dodano: 2013-10-27, 11:39 ]
Normalnych użytkowników to nie dotknie tak bardzo a cwaniaków tak !!! :D

[ Dodano: 2013-10-27, 11:40 ]
Nic nie jest wieczne :P,nawiasem mówiąc może sieci przeglądają forum itp. i będą widzieć ten wątek ;-)
czyli może być podobnie jak z przelewem w Orange że mogą ograniczyć albo zlikwidują,może po zdobyciu 20 mln klientów...

#670684  autor: grzegi
 27 paź 2013, 14:37
Ja bym tak bardzo się nie ekscytował tym przenoszeniem numeru. Odpowiednie osoby u operatorów bardzo dobrze wiedzą, że są osobniki regularnie przenoszące numer tylko dla profitów, ale w skali kraju najwyraźniej jest to margines.

#670736  autor: ciekawy
 27 paź 2013, 17:36
agaak pisze:
grzegi pisze:Ja bym tak bardzo się nie ekscytował tym przenoszeniem numeru. Odpowiednie osoby u operatorów bardzo dobrze wiedzą, że są osobniki regularnie przenoszące numer tylko dla profitów, ale w skali kraju najwyraźniej jest to margines.
Dla takich skoczków była promocja 1LPMNP - skorzystasz raz na jeden pesel i tyle :)
A jest ona bardzo opłacalna, 1zł abo + 2zł ZM.... Żaden no limit za 30zł tego nie przebije, godzina rozmów to koszt ~0,03gr, wszystko zgodnie z regulaminami operatorów....
a co jak ludzie mają więcej numerów ? jak tylko na jeden pesel jesen raz miałaby być promocja tk byłoby coś nie halo

może być zmana warunków tej promocji że sieć da bonus ale np raz w miesiacu po doładowaniu za minimum 25 zł

#670747  autor: user_delete34
 27 paź 2013, 17:57
ciekawy, te nasze "rozmyślania" wyglądają jak byśmy się prosili o koniec promocji MNP. EOT? Bo coś wykrakacie. ;)

#670753  autor: ciekawy
 27 paź 2013, 18:12
raczej nikt nie wykracze, sieci i tak mają swoją politykę cenową i wszystko przemyślane

#670760  autor: german
 27 paź 2013, 18:37
macellove pisze:
german pisze:
Masz racje,po przeniesieniu numeru do Play konto główne jest ważne 10 dni i trudno w tak krótkim czasie ciężko wygadac promocyjne pln-y z konta promocyjnego.Ja osobiście robie inaczej:Jeżeli konto główne mi sie kończy to zmieniam taryfe na inna i otrzymuje dodatkowe 14dni i tak w koło macieju...W ten sposób mam za darmo do P4 oraz pozostałe środki do wykorzystania do innych sieci.
Jeżeli mamy MNP kartę od Play, za parę dni zmieniliśmy taryfę na inna (RWK), to czy przy pierwszym doładowaniu dostajemy 60 PLN i mamy RWK?

#670761  autor: KC-KARLOS
 27 paź 2013, 18:41
german, NIE.
Dopiero po pierwszym doładowaniu od dokonania MNP, otrzymasz 60 zł na promocyjnym, potem wbijasz *163*2# i po zmianie taryfy (kilkanaście minut), ładujesz za 5 zł i masz konto ważne rok.
Jeśli po MNP zmienisz taryfę przed doładowaniem, NIC NIE DOSTANIESZ - tylko korzyści taryfowe.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟