cześć,
to mój pierwszy post tutaj, a więc witam wszystkich forumowiczów
"poluję" na iPhone 5s 16G - ceny jakie zobaczyłem w TM zwalają z nóg
przy abonamencie 129zł telefon kosztuje 1829 zł (taka cena jest dla nowych klientów, bo chcąc sprawdzić cenę dla przedłużających, po zalogowaniu w iBOA w ogóle nie ma w opcjach wyboru tego modelu, ale podejrzewam, że cena wcale nie będzie niższa)
koszt podpisania umowy na 24 m= 24*129+1829zł = 4925 zł, jeszcze gorzej wypada opcja abonamentu za 169 zł, tj. 24*169+1499zł = 5555 zł (masakra!)
Porównajmy teraz z play - abonament 149 zł, 2GB internet, cena telefonu 599 zł = 4175 zł
i orange : abonament 159.9 zł, cena telefonu 849 zł, przez 3 miesiące 0zł przy przeniesieniu, czyli wychodzi = 159.9*21+849zł= 4216,90 zł
czytałem też o grouponie dla orange, obniżającym abonament o 30%, ale z tego co forumowicze pisali, orange odrzuca możliwość skorzystania z tej obniżki, przy abonamentach wyższych niż (dokładnie nie pamiętam) - 109, albo 119 zł, zniżki tej nie wliczyłem zatem do symulacji
wyniki:
1. PLAY 4175zł
2. ORANGE 4216.90 zł
3. TM 4925 zł
porównywalny internet (2-2,5GB)
nie wiem, jak z dodatkowymi usługami, np. połączenia stacjonarne (w TM już niestety ta opcja wypadła)
2 tyg temu (umowa przeszła mi na czas nieoznaczony z początkiem września - czekałem na lepsze taryfy i iphona - i się .... doczekałem...) zadzwoniła do mnie konsultantka z IBOA, powiedziałem jej, że nic nie uzgodnimy, bo telefon, którym jestem zainteresowany nie jeste jeszcze w ofercie T Mobile, wysłała swoją wizytówkę i powiedziała, że dostanę ofertę lepszą niż ta, która jest w internecie
wczoraj, zadzwonili do mnie (chyba z działu, gdzie podtrzymują klienta), odpowiedziałme podobnie jak konsultantce, bo jeszcze wczoraj iphone 5s, nie były dostępne
czy ktoś z Was, negocjował już konkretnie iphone 5s?