• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 187
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 187

#660773  autor: plusik67
 09 wrz 2013, 22:20
SACZI pisze:
plusik67 pisze:...
Sam SIM-Umowa na 12 m-cy, 1000 min do wszystkich, Plus bez limitu . Taryfa OMG 59,90 z rabatem to 29.90 za miesiąc. Więc można i trzeba się targować. Pozdrawiam wszystkich.
O ile to prawda, oferta jest rewelacyjna...
Dlaczego wątpisz? Prawda.Od dziś mam już włączoną. 660 +340min.

#660955  autor: okti51
 10 wrz 2013, 18:44
A ja mam takie pytania. Od kiedy w Plusie DUK może dawać lepszą ofertę ? Jak ostatnio dzwoniłem do Orange to u nich DUK ofertę najwcześniej może dać ofertę 105 dni przed końcem umowy.

#661035  autor: plusik67
 10 wrz 2013, 22:31
Z kontaktów moich od lat to ok. 2 m-ce przed upływem umowy ,no i poważniejsza oferta po złożeniu oficjalnego "żegnajcie" co uczyniłem pierwszy raz , bo nju mobile jest bezkonkurencyjny.(biorąc pod uwagę np. zasięg w swoim miejscu zamieszkania)

#661695  autor: Ruben
 13 wrz 2013, 22:43
W związku z ostatnimi zmianami, bardzo niekorzystnymi u innego operatora trzeba zacząć szukać alternatywy.
Od pewnego czasu w Plusie są dostępne abonamenty tylko SIM na czas nieokreślony.
Czy może orientujecie się po ilu miesiącach można próbować "negocjować" ofertę utrzymaniową?

#662749  autor: Matsss
 19 wrz 2013, 10:43
Mojemu ojcu kończy się umowa 25 października i chce podpisać nową umową. Możecie doradzić co zrobić, aby mógł wynegocjować najlepsze warunki? Pojechać do salonu i prosić o rozmowę z DUK czy czekać na telefon? I co się dzieję po przekroczeniu czasu umowy? Przedłużana jest o miesiąc? Obecny abonament to 70 zł i w takim chce zostać, w plusie umowę ma ok 11 lat. Zależy mu na tanim i dobrym smartfonie.

W abonamencie głównie liczą się minuty, internet nie jest ważny.

#663857  autor: muza_tv
 24 wrz 2013, 15:38
Ruben pisze:Od pewnego czasu w Plusie są dostępne abonamenty tylko SIM na czas nieokreślony. Czy może orientujecie się po ilu miesiącach można próbować "negocjować" ofertę utrzymaniową?
Nie ma znaczenia. Oferta utrzymaniowa zawsze jest dla obecnych klientów Plusa (czytaj: dla tych co korzystają z usług Plusa), którzy mogą podpisać nową umowę - czyli, gdy nie obowiązują Cię żaden okres promocyjny. Oczywiście wypowiedzenie przynosi lepsze efekty :)

#664401  autor: manyaky
 27 wrz 2013, 02:54
Firma:
- 340 minut za 15zł brutto.
- bodajże 640 za 19,99zł brutto.
Bez stacjonarek, sms, rozmów po sieci.

W porównaniu do starych Formuł do których uciekłem - słabo.

#665322  autor: Damian320
 01 paź 2013, 20:15
Witam forumowiczów,
Panie i Panowie powoli kończy mi się umowa i stąd moje pytanie co można uzyskać obecnie w abonamencie 40 - 50 zł na 24 miesiące.
Ktoś pisał że za tą kwotę ok. 400 minut, GB internetu i Samsung S III mini w dobrej cenie.
Czy można coś takiego i jak to uzyskać?

#665593  autor: ciekawy
 03 paź 2013, 03:42
zadzwoń na BOK Plusa i zapytaj co mogą zaoferować,jak za mało to powiedz że chcesz żeby do ciebie oddzwonili z Działu Utrzymania Klienta,jak oni dadzą za mało próbój w salonie,jak będzie do kitu złóż wypowiedzenie i wtedy spróbój jeszcze raz no chyba że wolisz od razu zacząć od wypowiedzenia ale jeśli zaczniesz od wypowiedzenia to się nie dowiesz jakie oferty by były bez wypowiedzenia

#667607  autor: szeregowy
 13 paź 2013, 21:09
ciekawy pisze:zadzwoń na BOK Plusa i zapytaj co mogą zaoferować,jak za mało to powiedz że chcesz żeby do ciebie oddzwonili z Działu Utrzymania Klienta,jak oni dadzą za mało próbój w salonie,jak będzie do kitu złóż wypowiedzenie i wtedy spróbój jeszcze raz no chyba że wolisz od razu zacząć od wypowiedzenia ale jeśli zaczniesz od wypowiedzenia to się nie dowiesz jakie oferty by były bez wypowiedzenia
nie ma sensu chodzić do salonu po lepszą ofertę jeśli oferta DUK się nie podoba bo z salonu dzwonią właśnie do DUK po udostępnienie oferty, lepiej złożyć rezygnacje, poczekać aż Plus ją zarejestruje i dzwonić pod 2699

#667619  autor: ciekawy
 13 paź 2013, 21:34
szeregowy pisze:
ciekawy pisze:zadzwoń na BOK Plusa i zapytaj co mogą zaoferować,jak za mało to powiedz że chcesz żeby do ciebie oddzwonili z Działu Utrzymania Klienta,jak oni dadzą za mało próbój w salonie,jak będzie do kitu złóż wypowiedzenie i wtedy spróbój jeszcze raz no chyba że wolisz od razu zacząć od wypowiedzenia ale jeśli zaczniesz od wypowiedzenia to się nie dowiesz jakie oferty by były bez wypowiedzenia
nie ma sensu chodzić do salonu po lepszą ofertę jeśli oferta DUK się nie podoba bo z salonu dzwonią właśnie do DUK po udostępnienie oferty, lepiej złożyć rezygnacje, poczekać aż Plus ją zarejestruje i dzwonić pod 2699
nie zawsze dzwonią do DUK,salony mają też w systemie np ofertę taką jakiej nie proponował DUK w rozmowie telefonicznej i takie oferty salon może przedstawić bes dzwonienia

#669277  autor: margeo
 21 paź 2013, 10:53
Hmm... Wątek od T-mobile kwitnie, a tu cisza... Nikt już prawie Plusa nie używa? ;-)

Mam do Was pytanie. Teściowej skończyła się umowa, złożyła wypowiedzenie z prośbą o przeniesienie numeru do Plusa na Kartę.
W piątek zadzwonili do niej z Plusa z propozycją 500min za 19,99zł.
Niestety nic więcej jej nie powiedzieli - mają dzwonić dziś. A, że nie jest obeznana w tych sprawach - próbowałem się dowiedzieć w salonie jakie są warunki tej oferty, ale niestety konsultanci w punktach nie znają tych ofert (podobno), a na koncie nie jest widoczna.
W związku z powyższym, czy ktoś z Was się orientuje czy ta oferta (bez telefonu) jest na 12 czy 24 miesięcy? Czy minuty uwzględniają połączenia na stacjonarne? Czy są wymienne na sms i mms?
Na stronie Plusa żadnych warunków nie widzę, w tym wątku też kiepsko z informacjami...

Z góry dzięki za pomoc :-)

ps. Nie mam telefonu w Plusie, dlatego nie wiem jak to u Was wyglada. Wiem, że standardowo w tym abonamencie jest AŻ 60min, więc 500 za 19,99zł byłoby niezłe - kwestia jak wyglądają warunki w rzeczywistości...

POZDRAWIAM!

#669338  autor: Ruben
 21 paź 2013, 16:51
margeo, minuty są do wszystkich, też na stacjonarne. To jest abo OMG 39,90 z rabatem 50%, umowa na 12m-cy- tak przynajmniej było do niedawna. Minuty są wymienne na SMSy ale nie jestem pewien czy wszystkie, warto dopytać.

#669349  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 17:25
margeo pisze:Hmm... Wątek od T-mobile kwitnie, a tu cisza... Nikt już prawie Plusa nie używa? ;-)

Mam do Was pytanie. Teściowej skończyła się umowa, złożyła wypowiedzenie z prośbą o przeniesienie numeru do Plusa na Kartę.
W piątek zadzwonili do niej z Plusa z propozycją 500min za 19,99zł.
Niestety nic więcej jej nie powiedzieli - mają dzwonić dziś. A, że nie jest obeznana w tych sprawach - próbowałem się dowiedzieć w salonie jakie są warunki tej oferty, ale niestety konsultanci w punktach nie znają tych ofert (podobno), a na koncie nie jest widoczna.
W związku z powyższym, czy ktoś z Was się orientuje czy ta oferta (bez telefonu) jest na 12 czy 24 miesięcy? Czy minuty uwzględniają połączenia na stacjonarne? Czy są wymienne na sms i mms?
Na stronie Plusa żadnych warunków nie widzę, w tym wątku też kiepsko z informacjami...

Z góry dzięki za pomoc :-)

ps. Nie mam telefonu w Plusie, dlatego nie wiem jak to u Was wyglada. Wiem, że standardowo w tym abonamencie jest AŻ 60min, więc 500 za 19,99zł byłoby niezłe - kwestia jak wyglądają warunki w rzeczywistości...
pracownicy w salonie mogą nie znać wszystkich ofert na przedłużenie umowy bo one się zmieniają w zależności od promocji, a co do reszty to musisz pytać kiedy zadzwonią z tą ofertą albo w salonie gdzie mogą zaproponować też oferty na przedłużenie umowy,a zamiast tych 600 minut za koło 20 zł jak się domyślam bez telefonu nie lepiej przejść do innej sieci na ofertę no limit do wszystkich za 29 zł ?

#669356  autor: Ruben
 21 paź 2013, 17:44
ciekawy pisze:zamiast tych 600 minut za koło 20 zł jak się domyślam bez telefonu nie lepiej przejść do innej sieci na ofertę no limit do wszystkich za 29 zł ?
Jeżeli komus wystarczy albo nawet za dużo jest 600 minut, to po co mu no limit? To nic innego jak wyrzucanie pieniędzy, bo zapłaci drożej 10 pln a wykorzysta tyle samo co w tym limitowanym abonamencie.
Jeżeli komuś potrzebne sa minuty wymienne na SMS, to tym bardziej no limit się nie opłaca, bo to koszt najmniej 38 pln (NJU) albo 49 pln (PLAY) a w TM wcale stacjonarek nie można dokupić.
Te oferty no limit dla większości zupełnie nie są opłacalne.

#669363  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 17:59
no limit się opłaca bo zamiast się ograniczać można dzwonić, a 9 zł więcej to nie jest tak dużo i "oszczędzając" na tym jeśli przekroczy te minuty to zapłaci wyższy rachunek niż 29 zł

#669369  autor: Ruben
 21 paź 2013, 18:08
ciekawy, a na jakiej podstawie uważasz, że 600 min. (10h), to ograniczanie się? Życie nie dla każdego oznacza tylko rozmowy przez telefon. Dla mnie no limit w obecnych cenach oznaczałby przepłacanie i podwyżkę a zupełnie się nie ograniczam, rozmawiam ile potrzebuje.
Jeżeli ktoś potrzebuje SMSów, to miesięcznie płaciłby więcej o min. 18 pln a to jest w zasadzie drugi abonament limitowany z 600 minutami wymiennymi na SMSy, z którego skorzystać może druga osoba w rodzinie. Sama oszczędność.
Ale temat jest o przedłużeniu umowy w Plus a nie o opłacalności oferty nielimitowanej więc trzymajmy się tematu.

#669397  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 19:42
ok, ty masz takie zdanie,ja mam inne,a co lepsze to niech sobie wybierze klient

#669530  autor: margeo
 22 paź 2013, 08:18
ciekawy pisze:a zamiast tych 600 minut za koło 20 zł jak się domyślam bez telefonu nie lepiej przejść do innej sieci na ofertę no limit do wszystkich za 29 zł ?
Nie 600, a 500. Poza tym całkowicie się zgadzam z Rubenem. 500min to ponad 8h. Jeśli ktoś nie potrzebuje więcej, bo przez lata wie mniej więcej jak dzwoni - po co mu oferta no limit, gdzie zapłaci np 29zł za rozmowy + 9zł za sms, skoro za 19zł ma coś, czego może w miesiącu i tak nie wykorzystać? Aż tyle Teściowa nie rozmawia przez telefon. Dlatego rozważamy przejście na kartę. Dlaczego nadal w Plusie? Bo większość jej znajomych i najbliższa rodzina tam mieszkająca (inne województwo) ma numery w Plusie i do siebie mają za darmo (wybrane numery, czy jakoś tak). Przenieść do Play na kartę z wariantem rok ważności + nieograniczone rozmowy za 10zł? Owszem, ale starszych osób nie przekonasz tak łatwo do zmiany operatora, a ja za stary jestem, aby walczyć o to jak o ogień ;-) . Teściowa ma co prawda drugi numer własnie w Play, który ode mnie dostała, aby miała tanio do nas, ale to by było na tyle. W ich miejscowości jest tylko salon Plusa i przyzwyczajeń nie zmienisz ot tak. Jeśli te 500 min faktycznie jest wymienne na sms i połączenia na stacjonarne (choć tu zaradzi w razie czego Fresh), to jest to dobra oferta. I jestem prawie pewien, że i tak całości nie wykorzysta. Nie ma więc sensu bawić się w przechodzenie, a później w razie czego słuchać, że ją namówiłem na zmiany, a nie jest zadowolona. Tym bardziej, że mnie nie ma na miejscu w razie problemów.
Ona będzie miała dużo więcej minut w porównaniu do obecnej oferty (i za połowę obecnego abonamentu), a ja cenny spokój, że nie namówiłem ją na coś, z czego może być niezadowolona i rykoszetem ja oberwę. Każdy kto ma Teściową wie, że lepiej pewnych tematów nie poruszać dla własnego komfortu 8)

POZDRAWIAM!

#669889  autor: rafmik
 23 paź 2013, 20:14
Hej

Co można aktualnie w Plusie uzyskać przy przedłużaniu umowy?
Interesuje mnie umowa bez telefonu, liczą się tylko rozmowy telefonicznie (telefon starszej osoby, max kilka sms w miesiącu, internetu zero).

Aktualnie abonament wynegocjowany w zeszłym roku na 12 mieś - za 29,95 brutto (po rabacie 50%) w tym 600 minut do wszystkich. I tyle w sumie spokojnie wystarcza.
Telefon przez kilka miesięcy w roku "jest za granicą", czyli dochodzi roaming.

Co się da wynegocjować dzisiaj? Nie chce płacić więcej, czyli ok 30 zł miesięcznie bez telefonu.
Zainteresowało mnie njumobile - w przypadku tylko rozmów max 29,99 zł, i co najlepsze, jak telefon będzie za granicą to tylko 9 zł miesięcznie + ewentualny roaming.
  • Strona 43 z 187
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 187
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43