• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 234 z 350
  • 1
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 350

#669803  autor: jechu87
 23 paź 2013, 11:07
kubajestdebest pisze:A czy ktoś się pytał czy w przedłużeniu bez telefonu można również skorzystać z e-faktury i cena abonamentu będzie wtedy niższa o 5 pln?
Podane ceny to już z e-fakturą, jak chcesz papierową to dopłacasz 5zl do tego co w cenniku.

#669804  autor: kubajestdebest
 23 paź 2013, 11:17
jechu87 pisze:
kubajestdebest pisze:A czy ktoś się pytał czy w przedłużeniu bez telefonu można również skorzystać z e-faktury i cena abonamentu będzie wtedy niższa o 5 pln?
Podane ceny to już z e-fakturą, jak chcesz papierową to dopłacasz 5zl do tego co w cenniku.
A to cwaniaczki 8)

#669807  autor: Pientka
 23 paź 2013, 11:47
Niestety jestem po rozmowie z konsultantem. Oferta jest lipna, że aż żal. Poprosiłem o to co najlepsze jest w stanie zaoferować i niestety poza zniżką na 5zł na abo, nie zaoferował nic sensownego ... Telefony i ich cena to porażka.

Cóż jeżeli byłaby dostępna poprzednia oferta, to nie zastanawiałbym się ani chwili, dziś myślę o przenosinach.

Tak jak napisał Thonka Orange przy abo 50zł (69,90 - 30%) jest pod względem minut, sms i neta oferta porównywalna a telefony o niebo lepsze. Przykład Lumia 920 za 1zł - gdzie jej wartość to około 1000zł.

Niestety obecna oferta T-M jest lipna i to bardzo. Szkoda.

PS. Co więcej jak do tej pory konsultant utrzymaniowy zawsze się starał coś zaoferować sensownego. Obecnie wygląda to na zasadzie, bierz Pan ofertę, albo się pałuj...

#669810  autor: el_ryba
 23 paź 2013, 12:19
Umowa przedłużona przez SUK. Taryfa Comfort za 39.90 + 5 zł za smsy na 15 miesięcy. Pani konsultantka mówiła, że przy skróceniu oferty na 15 msc nie da się nic więcej ugrać. Nie zapytałem, jeśli by została umowa na 24 msc to czy dałoby się np. smsy za 0 zł.

#669822  autor: Micho
 23 paź 2013, 13:34
Umowa jest zawarta po zlożeniu PODPISU na umowie:)

#669828  autor: katrin242
 23 paź 2013, 14:20
To wszystko jakieś chore. Skoro dzwoni do mnie pracownik T-Mobile z propozycją przedłużenia umowy ja zgadzam się na ich warunki a potem dowiaduje się z forum ze mnie ja sobie o kant tyłka.... bo woczekiwaniu nakuriera z umow ą i telefonem/ zmieniły się cenniki. Całkowity brak już sama nie wiem czego!

#669830  autor: i-ceum
 23 paź 2013, 14:38
katrin242 pisze:To wszystko jakieś chore. Skoro dzwoni do mnie pracownik T-Mobile z propozycją przedłużenia umowy ja zgadzam się na ich warunki a potem dowiaduje się z forum ze mnie ja sobie o kant tyłka.... bo woczekiwaniu nakuriera z umow ą i telefonem/ zmieniły się cenniki. Całkowity brak już sama nie wiem czego!
Mam taką samą sytuację, zamówione w SUK R80 z iPhone 4s za 279 PLN.
SUK twierdzi że sytuacja się wyjaśni jak dostaną te telefony czyli po 3. listopada, pracują nad tym żeby utrzymać wynegocjowaną cenę.

#669832  autor: katrin242
 23 paź 2013, 14:43
Dokładnie mam tą samą ofertę z iphone 4s 8gb

#669833  autor: i-ceum
 23 paź 2013, 14:45
katrin242 pisze:Dokładnie mam tą samą ofertę z iphone 4s 8gb
Czekamy :?

#669834  autor: pivovar
 23 paź 2013, 14:46
jechu87 pisze: więc uciekam do Orange. Z1 w abo za 91zl, a tam no limit i 2gb neta, więc nie mam pytań.

@up Przechodząc do Orange ściągają simlocka za friko, a nawet te 77zl przy sporo tańszych fonach to jednak niewielki wydatek.
Fakt a od dziś dla przechodzących z innych sieci w abo 129,99 (ze zniżką 91zł) XPERIA Z1 kosztuje przy kupnie przez stronę www całą 1 (JEDNĄ) złotówkę, czyli w całej umowie ... niecałe 2200zł, niestety aby przejść trzeba mieć do 60 dni do końca a mi :evil: .... brakuje więcej.
Zresztą czekam na XPERIE Z1 mini :D
W tej taryfie jest wszystko nolimit, a za płacenie rachunków w terminie jest 10 MMS gratis - szaleństwo,
Fakt aby się wszystkiego dowiedzieć w O to jakaś masakra, więc podaję suche liczby, obsługa i jakość zdecydowanie po stronie TM,
zresztą czekam cały czas aby wzorem NC+ TM się zreflektowała o co chodzi ...

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#669836  autor: katrin242
 23 paź 2013, 14:52
i-ceum pisze:
Czekamy, czekamy!!!
Bo i tak nie odpuszczę dziadom!

#669843  autor: st.konsultant
 23 paź 2013, 15:41
katrin242 pisze:
i-ceum pisze:
Czekamy, czekamy!!!
Bo i tak nie odpuszczę dziadom!
A co możesz zrobić? Albo będziesz mogła wybrać nowe warunki i dostaniesz aktualne ceny telefonów, albo zmienić sieć.

#670036  autor: omen44
 24 paź 2013, 09:20
Ja również jestem w identycznej sytuacji i też nie zamierzam odpuszczać. U mnie sprawa wyglądała tak, że byłem zdecydowany zmienić operatora, jednak przedstawiciel złożył mi taką ofertę, na którą mogłem przystać. Pod warunkiem takiej oferty, zdecydowałem, że zostaje, więc późniejsza zmiana tych warunków na gorsze to po prostu oszustwo. Jeżeli jest propozycja oferty i jej potwierdzenie przez konsultanta i przeze mnie, jeżeli padła decyzja przeze mnie o pozostaniu u operatora "pod warunkiem", to co mnie to interesuje, że coś się później zmieniło. Ja pod wpływem oferty konsultanta już podjąłem decyzje i nie jest dla mnie istotne, że było to przez telefon. Jeżeli konsultant do mnie dzwoni z dodatkowym "ekstra pakietem", to na uruchomienie go jakoś nie potrzebuje mojego podpisu. Również sprawa z podpisaniem przedłużała się, przez oczekiwanie na dostępność telefonu. O swoje warunki zamierzam walczyć na drodze reklamacji. Poza tym mam nagrane rozmowy z konsultantem, na których wyraźnie oferuje mi warunki na jakich chce, żebym został. Ale się zagotowałem, jak to nie przejdzie to narobie takiego dymu, że bokiem im wyjdą takie oszustwa. Walczcie o swoje.

#670040  autor: katrin242
 24 paź 2013, 09:55
Ja zastanawiam się nad rzecznikiem praw konsumenta. Lub nad zbiorową reklamacją. Myślę, że nas jest więcej w takiej sytuacji.

#670045  autor: i-ceum
 24 paź 2013, 10:22
katrin242 pisze:Ja zastanawiam się nad rzecznikiem praw konsumenta. Lub nad zbiorową reklamacją. Myślę, że nas jest więcej w takiej sytuacji.
Miejmy nadzieję że się opamiętają i jednak dotrzymają ustalonych warunków. A jeśli nie, to shitstorm byłby jak najbardziej wskazany.

#670072  autor: st.konsultant
 24 paź 2013, 12:08
katrin242 pisze:Ja zastanawiam się nad rzecznikiem praw konsumenta. Lub nad zbiorową reklamacją. Myślę, że nas jest więcej w takiej sytuacji.

A co to jest zbiorowa reklamacja ?
Rozumiem Waszą frustrację, ale na wiele bym się nie nastawiał. Takie sytuacje miały już wcześniej miejsce i żadne reklamacje nie były pozytywnie rozpatrywane. Sieć wychodzi z założenia, że sama rozmowa telefoniczna nie jest jeszcze wiążąca (Klient np. po rozmowie może się rozmyślić i nie odbierać paczki z umową).
Nie chce tutaj bronić Operatora, bo osobiście uważam to za świństwo. Tym bardziej, że liczba Iphonów 4S, od początku pojawienia się telefonu w cenniki, wyniosła tylko ok 200 sztuk. Można powiedzieć, że nabici w butelki zostali i Klienci i konsultanci...

Także, reklamacje na niewiele się zdadzą....w podobnych sytuacjach kończyło się po prostu rezygnacją Klienta....aczkolwiek życzę powodzenia :).

#670091  autor: arthooz
 24 paź 2013, 13:06
ViNYL pisze:Szkoda, że oferty na grouponie już nie ma na abo w Orange - zrezygnowałbym z aneksu i przeszedł do Orange :/
Jest cały czas. Nie wiem czy mogę wkleić tutaj linka bezpośrednio, dlatego wysłałem go Tobie na PW.

Pani z BOA przyznała sama że zabrali im trochę uprawnień do przyznawania rabatów, dlatego przełączyła mnie do SUK. Jestem właśnie po rozmowie.
Wybrany przeze mnie telefon to HTC One.
Taryfa Comfort -5zł na abonamencie i -200zł na telefon (niestety pakiet smsów +5zł)
Taryfa Premium -10zł na abonamencie i -300zł na telefon (tutaj z kolei stacjonarne poza abonamentem)

Co daje koszty całkowite, przy umowie na 2 lata odpowiednio:
Comfort 3018,76zł (telefon: 1459zł)
Premium 3078,76zł (telefon: 1159zł)

Oferta Comfort jest o 100zł lepsza, od tego co można dostać w Play przy abonamencie 79,99zł. Wynika to z tego że telefon w Play kosztuje 1229zł.
Natomiast porównując to z ofertą Orange z grouponem, mamy koszty całkowite 2770,32zł (abonament 129,90 zredukowany do ~91zł + telefon 549zł + 29zł kupon + 10zł aktywacja), czyli różnica to jakieś 300zł.

W moim przypadku takie warunki są już do zaakceptowania. 300zł przez 2 lata to nie jest aż tak dużo. Zdaje sobie sprawę że wyliczenia moje są lekko naciągane, bo jak doliczymy dodatkowe rozmowy na stacjonarne to kwota ta się nam powiększy. Pomimo wszystko zacząłem się zastanawiać nad wykorzystaniem kuponu, który kupiłem.

Mam nadzieję że komuś się te wyliczenia przydadzą.

#670102  autor: i-ceum
 24 paź 2013, 13:51
Natomiast porównując to z ofertą Orange z grouponem, mamy koszty całkowite 2770,32zł (abonament 129,90 zredukowany do ~91zł + telefon 549zł + 29zł kupon + 10zł aktywacja), czyli różnica to jakieś 300zł.
W podanej taryfie w Orange dużo bardziej opłaca się wziąć Sony Z1 - kosztuje 1 PLN.
Można go używać zamiast HTC One albo sprzedać i za uzyskane pieniądze kupić HTC One, po takiej transakcji zostanie nam jeszcze dodatkowo 200-300 PLN w kieszeni. Wyjdzie zatem około 1100 PLN taniej niż w T-Mobile i nie musimy płacić za rozmowy na stacjonarne.
  • Strona 234 z 350
  • 1
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 350
  • 1
  • 232
  • 233
  • 234