ViNYL pisze:Szkoda, że oferty na grouponie już nie ma na abo w Orange - zrezygnowałbym z aneksu i przeszedł do Orange :/
Jest cały czas. Nie wiem czy mogę wkleić tutaj linka bezpośrednio, dlatego wysłałem go Tobie na PW.
Pani z BOA przyznała sama że zabrali im trochę uprawnień do przyznawania rabatów, dlatego przełączyła mnie do SUK. Jestem właśnie po rozmowie.
Wybrany przeze mnie telefon to HTC One.
Taryfa Comfort -5zł na abonamencie i -200zł na telefon (niestety pakiet smsów +5zł)
Taryfa Premium -10zł na abonamencie i -300zł na telefon (tutaj z kolei stacjonarne poza abonamentem)
Co daje koszty całkowite, przy umowie na 2 lata odpowiednio:
Comfort 3018,76zł (telefon: 1459zł)
Premium 3078,76zł (telefon: 1159zł)
Oferta Comfort jest o 100zł lepsza, od tego co można dostać w Play przy abonamencie 79,99zł. Wynika to z tego że telefon w Play kosztuje 1229zł.
Natomiast porównując to z ofertą Orange z grouponem, mamy koszty całkowite 2770,32zł (abonament 129,90 zredukowany do ~91zł + telefon 549zł + 29zł kupon + 10zł aktywacja), czyli różnica to jakieś 300zł.
W moim przypadku takie warunki są już do zaakceptowania. 300zł przez 2 lata to nie jest aż tak dużo. Zdaje sobie sprawę że wyliczenia moje są lekko naciągane, bo jak doliczymy dodatkowe rozmowy na stacjonarne to kwota ta się nam powiększy. Pomimo wszystko zacząłem się zastanawiać nad wykorzystaniem kuponu, który kupiłem.
Mam nadzieję że komuś się te wyliczenia przydadzą.