• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 233 z 350
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 350

#669628  autor: Griszaaa
 22 paź 2013, 17:43
bora1410 pisze:
Xperia Z1 za 402 brutto
Galaxy S4 za bodajże 604 brutto.
Iphona 5 ceny nawet nie starałem się zapamiętać bo była mocno mocna.
Teraz jeśli bym wybrał taki pakiet to ceny słuchawek nie wiele się różnią od tych z allegro.
Znajdź mi na allegro Z1 za 402 zł.

#669629  autor: bora1410
 22 paź 2013, 17:48
@Griszaaa przeczytaj raz jeszcze co napisałem. Ta oferta którą przedstawiłem to nie jest pakiet dla biznesu który mam teraz. Jeśli bym na taki pakiet zdecydował to ceny słuchawek wtedy były by inne, zbliżone do tych z allegro, a abonament w podobnej cenie.
 #669631  autor: tyczunia
 22 paź 2013, 17:48
ile czeka się na dostarczenie przesyłki i ile trwa jej przygotowanie? od dwóch dni pisze, że przesyłka jest przygotowywana. wszyscy piszą, że czeka się niby 2-4dni, a jutro mija 3dzień i nic...

#669636  autor: Piiiiio
 22 paź 2013, 18:23
No to jestem po rozmowie. Konsulant zaoferował mi iphona 4s za 250 zł w abonamencie za 160 zł :D jak go wyśmiałem i powiedziałem, że jestem zainteresowany rezygnacją, przełączył mnie na dział rezygnacji, tam po 30 min rozmowie, jedynie co mi mógł koleś zaoferoweać to był iphone 4s za 599 zł w abonamencie 69.99, a w nim nielimitowane min i sms do wszystkich i 2 gb internetu. uważam że to i tak drogo jak za ten telefon w tym abonamencie. Poza tym dowiedziałem się że teraz już nie ma różnicy w cenie telefonów czy sie bieze na 24 miesiące czy 36, różnica jest wtedy tylko 10 zł na abonamencie.
To jest smieszne że teraz za 160 zł iphone kosztuje tyle samo co w abonamencie za 65, tydzien temu, licząc 24 miesiace razy 100 zł, daje nam 2400 zł, czyli dokładamy 500 zł i mamy iphona 5, czy nawet 5c. co jest smieszne :)

#669641  autor: piotrzet
 22 paź 2013, 18:34
Piiiiio pisze:No to jestem po rozmowie. Konsulant zaoferował mi iphona 4s za 250 zł w abonamencie za 160 zł :D jak go wyśmiałem i powiedziałem, że jestem zainteresowany rezygnacją, przełączył mnie na dział rezygnacji, tam po 30 min rozmowie, jedynie co mi mógł koleś zaoferoweać to był iphone 4s za 599 zł w abonamencie 69.99, a w nim nielimitowane min i sms do wszystkich i 2 gb internetu. uważam że to i tak drogo jak za ten telefon w tym abonamencie. Poza tym dowiedziałem się że teraz już nie ma różnicy w cenie telefonów czy sie bieze na 24 miesiące czy 36, różnica jest wtedy tylko 10 zł na abonamencie.
To jest smieszne że teraz za 160 zł iphone kosztuje tyle samo co w abonamencie za 65, tydzien temu, licząc 24 miesiace razy 100 zł, daje nam 2400 zł, czyli dokładamy 500 zł i mamy iphona 5, czy nawet 5c. co jest smieszne :)
W takim razie według cennika dostałeś 500zł zniżki bo 4s w abo 69.99zł kosztuje 1099zł

#669642  autor: _ff_
 22 paź 2013, 18:38
Ja po kilkunastu latach przenoszę się do innej sieci. Oferty są żenujace(zwłaszcza, jeśli chodzi o ceny telefonów i patrząc pod kątem konkurencji). Rachunki 200zł, a zniżka na telefon 100 zł :D. Od miesiąca jestem w kontakcie z SUK i nie mam już zamiaru z tymi ludźmi dyskutować. Coś fatalnego, życze im powodzenia z takim podejściem do stałych klientów. Ja się z tego wypisuję.[/fade]

#669653  autor: andromenda
 22 paź 2013, 19:15
Witajcie, umowa wygasa mi na poczatku stycznia, ostatni aneks negocjowany z SUK skończył mi się w połowie września. Z tego co widzę nadal mam warunki z aneksu ale nie jestem pewien jak w takiej sytuacji wygląda wypowiedzenie umowy...
Jak rozumiem spłaciłem już zobowiącanie z aneksu, więc kara imowna w nim zapisana już nie obowiązuje? Mogę przenieśc numer bez konsekwencji lub jaka jest kara za zerwanie teraz?
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 19:48 przez andromenda, łącznie zmieniany 2 razy.

#669654  autor: Piiiiio
 22 paź 2013, 19:18
Piiiiio napisał/a:
No to jestem po rozmowie. Konsulant zaoferował mi iphona 4s za 250 zł w abonamencie za 160 zł :D jak go wyśmiałem i powiedziałem, że jestem zainteresowany rezygnacją, przełączył mnie na dział rezygnacji, tam po 30 min rozmowie, jedynie co mi mógł koleś zaoferoweać to był iphone 4s za 599 zł w abonamencie 69.99, a w nim nielimitowane min i sms do wszystkich i 2 gb internetu. uważam że to i tak drogo jak za ten telefon w tym abonamencie. Poza tym dowiedziałem się że teraz już nie ma różnicy w cenie telefonów czy sie bieze na 24 miesiące czy 36, różnica jest wtedy tylko 10 zł na abonamencie.

W takim razie według cennika dostałeś 500zł zniżki bo 4s w abo 69.99zł kosztuje 1099zł
Ale ja dostałem propozycje na 36 miesiecy, a tam kosztuje 899.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2013, 14:41 przez Piiiiio, łącznie zmieniany 1 raz.

#669658  autor: lars79
 22 paź 2013, 19:31
Witajcie

ponieważ wielkimi krokami zbliża mi się kolejne przedłużenie umowy zaciekawiły mnie wypowiedzi z tego wątku dotyczące nieujęcia połączeń do sieci stacjonarnych w pakietach minutowych, przeglądałem treści umów i znalazłem takie zapisy:

"16.2. Skorzystanie z niniejszej Oferty oznacza aktywację wybranego przez Abonenta Zestawu. Każdy Zestaw składa się ze wskazanej w pkt.16 taryfy, bez aktywacji Minut wliczonych w Opłatę Abonamentową, określonych w Cenniku Taryf Rodzinnych. W miejsce minut „Minuty wliczone w Opłatę Abonamentową” aktywowane są Minuty do wszystkich sieci krajowych lub pakiet Promocyjny pakiet minut (non stop) do krajowych sieci komórkowych."

przy czym przez "Minuty do wszystkich sieci krajowych":
Promocyjny pakiet minut do wszystkich sieci krajowych oraz na połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne do krajów Unii Europejskiej** w stosunku 1:1

Nie ma tu więc wyłączenia numerów stacjonarnych pod warunkiem aktywacji pakietu Minuty do wszystkich sieci krajowych, natomiast wskazane przeze mnie słowo lub w pkt. 16.2 świadczy o braku możliwości połączenia pakietów - czyli albo xxx minut do wszystkich i na stacjonarne w Unii, albo no limit na komórki.

PS
pkt 16.2 dla taryf multimedialnych jest identyczny z pkt 6.2 dla taryf minutowych.

#669661  autor: thonka
 22 paź 2013, 19:45
jarekb11 pisze:Z drugiej strony trzeba pamiętać że istnieje coś takiego jak inflacja (śr 2,5 % rocznie),ceny idą w góre za chwile orange podniesie ceny (nie twierdze że podniesie) i będziecie skakać z "kwiatka,na kwiatek"??
wybacz, ale to ja chcę płacić jak najmniej i dostać względnie sensowne usługi i ogólnie pojęte dobro operatora mi wisi, bo oni jakby mogli to by Ciebie oskubali do ostatniej złotówki.
Co mnie interesuje inflacja jako szarego użytkownika? Umowę mam na takich, a nie innych warunkach, dostaje ofertę przedłużeniową, która nie jest satysfakcjonująca to szukam innego rozwiązania.
Tak niestety działa konkurencja. Jeden zły ruch i zabierają Tobie klienta.

Skoro Orange daje mi 600 minut/sms + 1GB danych, darmowe smsy w sieci w abonamencie za 49zł (-10zł dodatkowego rabatu za posiadanie już u nich telefonu) i Lumię 920 za 49zł to ja nie mam się nad czym zastanawiać.

Aby uzyskać podobne warunki w TM (pomijam cenę urządzenia, bo te są w ogóle kosmiczne) musiałbym zostawić im 65zł miesięcznie (60zł abonament + 5zł za smsy) i dużo dopłacić do jakiegoś sensownego telefonu (choćby Xperia L - niech dadzą nawet 100zł rabatu to dalej do zapłaty by było 279zł).

Jeżeli to nie działa Tobie na wyobraźnię to przedstawię to inaczej.
Całkowity koszt w Orange:
69,9zł*0,7 (30% rabatu z groupona) - 10zł (orange open family) ~ 39zł * 24 = 936zł
jednorazowe opłaty: 10zł (aktywacja) + 29zł (koszt groupona)
Całość 975zł nie licząc ceny urządzenia.

Całkowity koszt w TM:
69.99zł -10zł rabatu + 5zł za smsy = 65zł * 24 = 1560zł

Nie wiem czy zauważyłeś ale oferta TM jest w moim przypadku biorąc za bazę ofertę Orange o ponad 60% droższa.

przepłacać ponad 550zł w imię lojalności?

Ba. Nawet niech ktoś nie ma sytuacji jak ja, że może mieć te dodatkowe 10zł zniżki z OOF. Dalej oszczędza prawie 350zł. To są realne pieniądze, które zostają Tobie w kieszeni.

A jeszcze osoby, które skorzystały z oferty groupona dostaną vouchery na 300zł do wydania w serwisie.

_ff_, ja wczoraj złożyłem wniosek o przeniesienie. Czekałem, czekałem i dłużej nie będę, bo nie ma jak widać na co.

Jak mam dostać z łaski Desire X za 1zł w abonamencie za 60zł to rezygnuję...

Nie wspominam nawet o cenie Lumii w TM, bo za tyle kupiłbym nową w sklepie (o innych źródłach nie wspominając) i jeszcze reszta by została :roll:

lars79, minuty do wszystkich są w 2 najniższych abonamentach. Tam gdzie jest nolimit stacjonarnych nie ma wliczonych w pakiet.

Co śmieszniejsze nie widać nawet jakiegoś dodatkowego pakiet do wykupienia, który te nielimitowane stacjonarne dodaje jak jest np. w Play.
Jedyne co zostaje by mieć stacjonarne to wykupienie pakietu zgodnego z cennikiem taryf rodzinnych, a więc pakiet "T-Mobile i stacjonarne" gdzie jest 250 minut za 16-20zł w zależności czy się chcesz zobowiązać ten pakiet na dłużej, czy nie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#669664  autor: katrin242
 22 paź 2013, 20:00
jechu87 pisze:Ja tak na iphona czekałem przeszło 2 tygodnie i się nie doczekałem :p
Dlaczego się nie doczekałeś?
Ja czekam tydzień!

#669716  autor: jarekb11
 22 paź 2013, 21:34
thonka,Kolego.Przecież ja nigdzie ani słowem nie powiedziałem ani słowa o lojalności wobec sieci.
Zdanie zostało wyciągnięte z klontextu.Nie udawaj że nie wiesz o co mi chodziło.
Szczerze to mam gdzieś gdzie macie abonamenty ,możecie mieć nawet u św.Mikołaja.
Mnie to wali.

p;s ja umie liczyć naprawde.ale czasem ta stówka "zarobku" nie jest warta ewentualnych kłopotów z nową "zajebistą" siecią.
Z wku***niem sie na kiepsko brandowane telefony,kijową obsługe itd
a jak już ktoś kupi zajebistego ajfona o pare set zł tańszego to przed przejściem do innej sieci niech pamięta o zdjęciu simloka :wink:
Oczywiście nie życzę wam niczego złego ale czytając posty typu "Co poprawić w sieci orange" to czarno to widze.

#669728  autor: jechu87
 22 paź 2013, 22:03
katrin242 pisze:
jechu87 pisze:Ja tak na iphona czekałem przeszło 2 tygodnie i się nie doczekałem :p
Ja czekam tydzień!
Chciałem go wziąć na początku października, ale wiecznie były niedostępne w oczekiwaniu na dostawę, a teraz ceny są z kosmosu, więc uciekam do Orange. Z1 w abo za 91zl, a tam no limit i 2gb neta, więc nie mam pytań.

@up Przechodząc do Orange ściągają simlocka za friko, a nawet te 77zl przy sporo tańszych fonach to jednak niewielki wydatek.

#669751  autor: st.konsultant
 22 paź 2013, 23:39
katrin242 pisze:
Ja czekam tydzień!

Nie wiem czy się doczekasz....dziś w pracy słyszałem, że dostawa będzie może nawet dopiero w styczniu....

#669758  autor: Piiiiio
 23 paź 2013, 00:55
Dziwne... Mi wczoraj mowili ze dzisiaj, a dzisiaj że w tym tygodniu. :D
A tak w ogóle, jak pisałem że nadpłacając w porównaniu do poprzednich abonamentów 100 zł miesiecznie, żeby za 160 zł miesiecznie, miec iphone 4s za 250 zł. czyli po dwóch latach mamy 2400 zł, a tutaj cena IPHONA 5 s ze sklepu apple iPhone 5S 16GB - 2949,00 zł, wiec dopłacam 500 zł i mam trzy razy lepszy telefon. T-mobile stało się teraz najdroższa siecią jeżeli chodzi o telefony. Orange już ma tańsze.

#669782  autor: katrin242
 23 paź 2013, 09:32
st.konsultant pisze:
katrin242 pisze:
Ja czekam tydzień!

Nie wiem czy się doczekasz....dziś w pracy słyszałem, że dostawa będzie może nawet dopiero w styczniu....
Ale ja już jestem po rozmowie z SUK i telefonicznie zawarta umowę wraz wybranym telefonem iphone 4s R80 za 64.90zł plus 20gb Internet. Teraz czekam na kuriera z telefonem i nową umową. Uprzedzono mnie tylko ze potrwa to 3-4 dni co telefonu nie ma w magazynie. A czekam już tydzień więc nie wydaje mi się abym czekała do stycznia lub abym w ogóle nie otrzymała telefonu.

#669785  autor: IL_Capitano
 23 paź 2013, 09:48
katrin242 pisze:Ale ja już jestem po rozmowie z SUK i telefonicznie zawarta umowę wraz wybranym telefonem iphone 4s R80 za 64.90zł plus 20gb Internet. Teraz czekam na kuriera z telefonem i nową umową. Uprzedzono mnie tylko ze potrwa to 3-4 dni co telefonu nie ma w magazynie. A czekam już tydzień więc nie wydaje mi się abym czekała do stycznia lub abym w ogóle nie otrzymała telefonu.
Tych warunków już nie dostaniesz, poczytaj ostatnie 2 strony tematu to się dowiesz jak to teraz wygląda.

#669787  autor: woody
 23 paź 2013, 09:50
@katrin242 Od kilku stron wałkowane było, że telefonicznie nie zawierasz umowy lecz składasz zamówienie. Jeżeli zatem zamówiłaś nieistniejącą już R80 to Twoje zamówienie nie będzie zrealizowane jak i zapomnij o Iphonie. Musisz ponownie złożyć zamówienie w oparciu o nowe taryfy i nowe ceny, a tu niestety Iphone bardzo podrożał :(

Iphone 6 Plus 16 GB

#669796  autor: kubajestdebest
 23 paź 2013, 10:17
A czy ktoś się pytał czy w przedłużeniu bez telefonu można również skorzystać z e-faktury i cena abonamentu będzie wtedy niższa o 5 pln?

#669797  autor: katrin242
 23 paź 2013, 10:23
woody pisze:@katrin242 Od kilku stron wałkowane było, że telefonicznie nie zawierasz umowy lecz składasz zamówienie. Jeżeli zatem zamówiłaś nieistniejącą już R80 to Twoje zamówienie nie będzie zrealizowane jak i zapomnij o Iphonie. Musisz ponownie złożyć zamówienie w oparciu o nowe taryfy i nowe ceny, a tu niestety Iphone bardzo podrożał :(
To dlaczego po zalogowaniu na iboa mam informacje ze paczka w przygotowaniu?
  • Strona 233 z 350
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 350
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233