• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#669463  autor: Flash999
 21 paź 2013, 21:12
ciekawy pisze:[...]a żeby dostać bonus 50% więcej trzeba się zarejestrować klubie j zgodzić na reklamy,nie jestem pewien czy to najlepsza oferta,no i ma roaming Play,Orange,Plusa nie chyba że się pobawisz w biurokracje i przeniesiesz numer to roaming Plusa będzie,a Lubie to i Red Bull Mobile na kartę mają zasięgi Play,Plus,Orange od razu i co pewnie ważne dla pytającego net działa też na zasięgach roamingowych Plus,Orange,Play[...]
Nie trzeba się zgadzać na żadne reklamy. VM ma roaming Orange, ale na nim także działa net, nie tylko w Play tak jest.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#669465  autor: buba1234
 21 paź 2013, 21:13
Dlatego jest tyle taryf na kartę, bo dla kazdego najlepsza bedzie inna, bo kazdy korzysta inaczej:

1. dla smartfonow najlepsze taryfy to: Virgin, RBM, Lubie to, T-mobile Frii, Heyah Dniowka
2. dla rozmawiajacych duzo wewnatrz sieci: RBM, Play 0zł w Play, T-mobile Frii, HEyah Dniowka, Klucz mobile
3. dla rozmwiajacych duzo do wszystkich: play mini max na karte, nju na kartę
4. z roczna waznoscia konta: Virgin Mobile, Klucz mobile
5. dla tych co dzwonia za granice: Klucz mobile, Lycamobile, [no i Viber :P ]

Do wyboru, do koloru.

Jak masz rodzine w T-mobile na kartę to mozesz wziac t-mobile frii wybrac bonus rozmow wewnatrz sieci i dokupywac 1GB za 10zł/miesiac.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 21:19 przez buba1234, łącznie zmieniany 2 razy.

#669468  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 21:16
Flash999 pisze:
ciekawy pisze:[...]a żeby dostać bonus 50% więcej trzeba się zarejestrować klubie j zgodzić na reklamy,nie jestem pewien czy to najlepsza oferta,no i ma roaming Play,Orange,Plusa nie chyba że się pobawisz w biurokracje i przeniesiesz numer to roaming Plusa będzie,a Lubie to i Red Bull Mobile na kartę mają zasięgi Play,Plus,Orange od razu i co pewnie ważne dla pytającego net działa też na zasięgach roamingowych Plus,Orange,Play[...]
Nie trzeba się zgadzać na żadne reklamy. VM ma roaming Orange, ale na nim także działa net, nie tylko w Play tak jest.
a jak nazwiesz zgodę na przesyłanie informacji handlowych na twojgo maila który musisz podać i zafajkować opcję zgody żeby dostać bonus 50% ?

widziałeś w ogóle tą stronę rejestracji do klubu Virgin ?

no oczywiście że net Virgin działa na roamingu,nie pisałem że nie tylko pisałem że nie ma roamingu Plusa jeśli się nie przeniesie numeru z innej sieci

[ Dodano: 2013-10-21, 21:23 ]
buba1234 pisze:Dlatego jest tyle taryf na kartę, bo dla kazdego najlepsza bedzie inna, bo kazdy korzysta inaczej:

1. dla smartfonow najlepsze taryfy to: Virgin, RBM, Lubie to, T-mobile Frii, Heyah Dniowka
2. dla rozmawiajacych duzo wewnatrz sieci: RBM, Play 0zł w Play, T-mobile Frii, HEyah Dniowka, Klucz mobile
3. dla rozmwiajacych duzo do wszystkich: play mini max na karte, nju na kartę
4. z roczna waznoscia konta: Virgin Mobile, Klucz mobile
5. dla tych co dzwonia za granice: Klucz mobile, Lycamobile, [no i Viber :P ]

Do wyboru, do koloru.

Jak masz rodzine w T-mobile na kartę to mozesz wziac t-mobile frii wybrac bonus rozmow wewnatrz sieci i dokupywac 1GB za 10zł/miesiac.
czytaj co chce autor wątku, rozmowy i net do 20 zł, teraz odpowiedz sobie po co proponujesz no limit za 29 zł skoro w nim są rozmowy,a net dodatkowo płatny i to miesiąc w miesiąc tyle samo,a w Lubię to czy Red Bull Mobile jest doładowanie 50 zł ma 3 miesiące to wychodzi do 20 zł miesięcznie

#669470  autor: buba1234
 21 paź 2013, 21:24
No do mnie dzwonil pan z VM i jak mu powiedzialem, ze sie nie rejestrowalem bo nie lubie podawac sowich danych, to mi powiedzial, ze mozna nie zaznaczac reklam, raczej nie klamal bo rozmowa byla bardzo profesjonalna.

Po za tym zawsze mozesz podac zmyslony mail, lub jakis zapasowy zrobic. Ja sie nie rjestrwoalem a i tak uwazam, ze maja dla mnie dobra ofertę. MOzliwe, ze nawet podam im jakies falszywe dane, bo jak mowie u mnie zmiana sieci przebega nietypowo, po prostu wkladam do smartfona nowy starter :D nowy numer mozna prosto wyslac mailem.

[ Dodano: 2013-10-21, 21:27 ]
ciekawy pisze:czytaj co chce autor wątku, rozmowy i net do 20 zł, teraz odpowiedz sobie po co proponujesz no limit za 29 zł skoro w nim są rozmowy,a net dodatkowo płatny i to miesiąc w miesiąc tyle samo,a w Lubię to czy Red Bull Mobile jest doładowanie 50 zł ma 3 miesiące to wychodzi do 20 zł miesięcznie
Przede wszystkim napisalem ogolnie o calej ofercie prepaid, jaka jest teraz.

Poza tym nju na karte moze wyjsc i za 7zł/miesiac zalezy jak sie gada akurat tam. Taki dniowkowy nolimit nie jest zly.

#669473  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 21:29
buba1234 pisze:No do mnie dzwonil pan z VM i jak mu powiedzialem, ze sie nie rejestrowalem bo nie lubie podawac sowich danych, to mi powiedzial, ze mozna nie zaznaczac reklam, raczej nie klamal bo rozmowa byla bardzo profesjonalna.

Po za tym zawsze mozesz podac zmyslony mail, lub jakis zapasowy zrobic. Ja sie nie rjestrwoalem a i tak uwazam, ze maja dla mnie dobra ofertę. MOzliwe, ze nawet podam im jakies falszywe dane, bo jak mowie u mnie zmiana sieci przebega nietypowo, po prostu wkladam do smartfona nowy starter :D nowy numer mozna prosto wyslac mailem.
no ok,pomińmy reklamy,Virgin jest dobrą siecią ma dzwonienie,a jak ktoś chce dodatkowo net to już się nie opłaca skoro pakiet 1GB kosztuje 19 zł sprawdzone teraz na stronie Virgin,a w Lubię to czy Red Bull Mobile masz doładowanie 50 zł które dzielisz na 3 miesiące,wychodzi miesięcznie do 20 zł i net jest w cenie doładowania,a 20 zł na rozmowy i tu Virgin wychodzi bardzo niekorzystnie

[ Dodano: 2013-10-21, 21:34 ]
buba1234,jaki dniówkowy pakiet w nju ? tam jest 750 MB za ile? 7-9 zł ? jakoś tak,a cały czas nie chcesz zrozumieć do czego zmierzam czyli zmierzam do tego że w Lubię to i Red Bull Mobile na kartę net jest za darmo bo w cenie doładowania,a kasę z doładowania wykorzystujesz na co chcesz rozmowy,sms,dodatkowy pakiet czyli jakbyś nie płacił za net i go masz

#669476  autor: buba1234
 21 paź 2013, 21:36
No dobra, ale zrozum, ze pelno osób nawet na stacjonarnym necie w domu korzysta ze stron do czytania.
Dla mnie ten lejek jest tyle warty co pakiet 25MB za 2zł/miesiac a i tak dal mnie jest full wypas.
Każdy korzysta inaczej z neta.

w nju na karte masz nolimit minut na komrokowe wszystkie sieci za 99gr/dzien i mozesz korzystac nieregularnie +7zł za 350MB

#669478  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 21:42
skoro autor wątku chce net mobilny to nie wnikam czy korzysta z netu na smartfonie,laptopie czy na stacjonarnym tylko szukam najlepszej oferty z netem mobilnym, no i dodatkowo w Lubię to i Red Bull Mobile nie trzeba pamietać o terminie końca pakietów,wystarczy tylko pamiętać o terminie doładowania bo po doładowaniu pakiet netu 1,5 GB aktywuje się sam i nie pobierze kasy z doładowania

w nju 99 gr dziennie jest promocją chyba do 2014 roku, aktywacja na 2 miesiące opcji 99 gr dziennie kosztuje 6 zł

#669484  autor: buba1234
 21 paź 2013, 22:17
OK. Biorę taryfe Lubie to i po roku będe mieć pare GB na koncie.

Korzystajac np. z 25MB przez Operę Mini przejrzę strony do czytania, które ważą 0,5GB.

Kazdy korzysta inaczej pelno ludzi nie wie, ze korzysatajac z Opery Mini niezle oszczedza transfer [lub, ze wystarczy sam lejek]. Czytałem kiedyś jak ktos pisał, że samo sprawdzanie pogody na widżetach pobiera 200MB na miesiac [pewnie na Plusie he, he :P ].

Reasumując jak pytajacy korzysta jak ty to niech wybiera z RBM, Lubie to, t-mobile frii, heyah dniówka, lub virgin z rjestracją. Jak korzysta jak ja to niech wybiera Virgin mobile. Jak troche tego troche tego to obstawaim RBM z uwagi na 2GB z lejkiem, darmowy youtube i darmowe w sieci Play, miesiac sms i 100 dni wazne konto - najwieksze bonusy, lub niech bierze Virgin i sie zarejestruje [50%].

#669491  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 22:42
ja żeby nie robić za dużo zamieszania ograniczyłbym wybór do Lubię to,Red Bull Mobile na kartę i Virgin, reszta do bardziej intensywnego korzystania jak T pakiet 6GB za 30 zł,a nawet Lubię to czy Red Bull Mobile nawet jak sobie uzbiera parę GB po roku to sobie będzie mógł od czasu do czasu przełożyć sim do modemu i korzystać jak z netu mobilnego na kompie,laptopie,wszystkiego do czego podejdzie modem,więc ja bym się nie martwił że zostanie parę GB po roku,bardziej by mi przeszkadzał szybko włączający się lejek w mniejszym pakiecie z Virgin,a w Lubię to i Red Bull Mobile net jest za darmo,za samo doładowanie,a cała kasa z doładowania na co chcesz,nie ma takiej drugiej oferty,można powiedzieć ładujesz,rozmawiasz i zawsze netu przybywa po każdym doładowaniu i to jest wygoda i koszty nie za wysokie, rejestrować się też nigdzie nie trzeba,po prostu,ładuje i ma

#669513  autor: woitas
 21 paź 2013, 23:58
dziękuję Panowie za dyskusję i wiele odpowiedzi, na pewno coś z tego wybiorę :)

[ Dodano: 2013-10-23, 00:17 ]
Miałbym tylko jeszcze pytanko co do Dniówek w Heyah...
Płacę tylko w te dni, w które korzystam z danej usługi tak?
No i czy mogę połączyć np. to w takiej konfiguracji..
dniówki na internet + 60 min darmowych do wszystkich za 10zł?
Korzystam obecnie z heyah więc może bym został przy tej sieci i wybrał te dniówki.. jeśli bym się nie mieścił w tym założonym budżecie to zmienię tą sieć ale mimo wszystko chyba to mi wystarczy.

a jeśli bym przeszedł na Play lubię to, lub oferte RBM to rodzina z Tmobile (na kartę) jakie by mieli stawki do mnie za połączenie? 0,29zł?

#669872  autor: ciekawy
 23 paź 2013, 18:54
co do Heyah to się nie wypowiadam bo aż tak dobrze nie znam tej oferty

cena do Play,Red Bull Mobile,Virgin jest taka sama jak do wszystkich sieci chyba że ktoś ma starą taryfę

a co do oferty Play to są opcje abonament tylko sim 9-10 zł za no limit w Play,albo na kartę no limit zamiast Lubię to bonus zamiast netowego byłby inny bo nielimitowane rozmowy w Play, można też zrobić kombinacje że ktoś może mieć no limit w Play a ty np lubię to i net za doładowanie,a osoba od no limit w Play mogłaby oddzwaniać na inne numery Play

#669874  autor: Emsi
 23 paź 2013, 19:10
woitas pisze:[ Dodano: 2013-10-23, 00:17 ]
Miałbym tylko jeszcze pytanko co do Dniówek w Heyah...
Płacę tylko w te dni, w które korzystam z danej usługi tak?
No i czy mogę połączyć np. to w takiej konfiguracji..
dniówki na internet + 60 min darmowych do wszystkich za 10zł?
Korzystam obecnie z heyah więc może bym został przy tej sieci i wybrał te dniówki.. jeśli bym się nie mieścił w tym założonym budżecie to zmienię tą sieć ale mimo wszystko chyba to mi wystarczy.
Jest dokładnie tak jak piszesz, jak w danym dniu połączysz się z netem to pobiera Ci 0,28zł i masz w tym dniu 50MB + lejek. Ja korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jest to o wiele lepsze niż pakiety, bo przy pakietach płacisz z góry i może się okazać - jak niejednokrotnie w moim wypadku - że zostało niewykorzystane 3/4 transferu z pakietu.

#669896  autor: buba1234
 23 paź 2013, 20:41
Jak wezmiesz heyah dniówka to zaplacisz za dniowke na miesiac 30*0,28zł=8,40zł - zakladam, ze z netem bedziesz sie laczyl codziennie oraz 10zł za te 60minut, razem 8,4+10=18,4zł/miesiac

Natomiast jak weźmiesz T-mobile na kartę Frii z bonusem neta, to za net zaplacisz 0zł i do tego chyba mozna wziac taki sam pakiet 60 minut o ile sie nie myle [chyba pakiety te same w heyah/t-mobile] czyli wszystko to za 10zl/miesiac.

Dniowka się chyba oplaca, tylko jak chcemy łaczyć dniówki i chyba ma lepsze rozliczanie pakietów neta.