• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #669329  autor: woitas
 21 paź 2013, 15:55
Witam. Szukam ciekawej oferty. Dużo dzwonię i korzystam z internetu, smsuję bardzo sporadycznie. Fajnie jakbym zmieścił się w 20zł miesięcznie, budżet dość studencki :D

Przyglądałem się ofercie Heyah Dniówki ale nie bardzo ją rozumiem. Aktywuję ją (w moim przypadku dzwonienie+internet) i niby za 29gr dziennie mogę z każdej usługi korzystać. A jeśli nie korzystam któregoś dnia to nie płacę, czyli podsumowując będę dzwonił w ciągu 25 dni w miesiącu oraz korzystał codziennie z internetu, to wyniesie mnie w sumie 15,95zł??

#669358  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 17:48
chyba źle zrozumiałeś tą ofertę Heyah, tam jest oddzielnie 29 czy 28 gr za każdą usługę, jak chcesz dzwonienie i net to mnożysz to przez dwa,a te nielimitowane rozmowy masz tylko do sieci czyli Heyah i chyba też T,nie jest to oferta do wszystkich

jak chcesz do 20 zł miesięcznie to tylko jedną ofertę mogę ci doradzić czyli Play, Lubię to doładowanie za 50 zł na 100 dni czyli 50 zł dzielone na 3 miesiące daje miesięcznie do 20 zł,za doładowanie dostajesz net,po limicie lejek i cała kasa z doładowania do wydzwonienia albo sms czy na co tam chcesz

#669372  autor: woitas
 21 paź 2013, 18:13
Ofertę Dniówki chyba dobrze zrozumiałem ale źle tutaj napisałem, mój błąd. Wiem, że każda usługa oddzielnie jest liczona. Ale nie wiedziałem o tym, że mogę wykorzystać rozmowy jedynie w ramach mojej sieci, szkoda. (nie zajrzałem na stronę heyah a tam jak byk jest napisane) w takim razie muszę rozważyć przejście do Play.

Oczywiście 20zł to nie jest zaporowa kwota, ale chciałbym jak najtaniej, więc może z innej jeszcze sieci sie coś znajdzie?

i jeszcze jedna sprawa, kilka osób z rodziny ma tel w T-mobile na kartę. Czy do Play nie mieliby wtedy zwiększonych kosztów za rozmowy ?

#669378  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 18:29
nie, teraz do Play płacą tak samo jak do każdej sieci, z wyłączeniem usług obniżających koszty w sieci,

co do ofert to Play Lubię to w tej opcji cenowej jest najlepsza, w innych ofertach musiałbyś wszystko dokupować po doładowaniu i prawdę pisząc to poza 29 zł za no limit do wszystkich + minimum 10 zł za jakiś pakiet netowy to tak 40-50 zł czyli jak chcesz ofertę dla mało dzwoniących + net za nic bo za samo doładowanie to Lubię to będzie najlepsze,chyba że jeszcze lepsze byłoby Red Bull Mobile na kartę, może być wyższy bonus za doładowanie i darmowy yt czyli korzystanie z yt bez limitu,sprawdź ofertę na stronie netowej Red Bull Mobile,ja chwilowo nie sprawdzę bo piszę ze smartfona,a Red Bull Mobile i Lubię to w Play to prawie to samo,opłaty za połączenia do Red Bull Mobile są płatne tak jak do Play

#669398  autor: woitas
 21 paź 2013, 19:44
dzięki, sprawdzę wszystko

#669425  autor: buba1234
 21 paź 2013, 20:32
Red bull mobile duzo lepsza od lubie to
wybierasz miedzy RBM5 po doł. 50zł masz miesaic nolimitu sms do wszystkich, 2GB neta z eljkiem, konto na 100 dni.
RBM9 po doł. 50zł masz 500MB z lejkiem i konto wazne 5 miesiecy. Na ich stronie znajdziesz kody.
W obu yotube nie zuzywa transferu.
Co tydzien w poniedzialki na stronie rbm w sekcji gryplan daja darmowe kody na 333 minuty do play/rbm/virgin

ZNOWU PONIEDZIAŁEK I ZNÓW JEST COŚ EKSTRA!

Uruchom darmowe 333 minuty do Play i Red Bull MOBILE na 7 dni. Wybierz *111*376*1# i zatwierdź symbolem zielonej słuchawki, a następnie wpisz kod 6663066071722
Oferta promocyjna dla numerów na kartę (pre-paid)
Wróć na GRYPLAN za tydzień. Znowu będzie coś ekstra!
Kod: Zaznacz cały
http://www.redbullmobile.pl/swiat-red-bulla/gryplan/wejdz-123/
http://www.redbullmobile.pl/swiat-red-bulla/gryplan/

Na lejku mozna spokojnie przegladac strony www do czytania na opera mini, strony ładuja sie w 5 sekund.

Mozesz tez wybrac Virgin mobile, doladowujesz kiedy chcesz konto wazne rok po kazym doladowaniu stawki 19gr/min, 6 gr za sms, po rekestracji na stronie virgin dostajesz 50% do doladowania na konto glowne i decydujesz czy przezanczasz na minuty i smsy czy na pakiety szybkiego neta. Lejek w virgin jest od razu za darmo w standardzie.

Albo nju na kartę [to orange] jak rozmawiasz nieregularnie, masz nolimit minut na wszystkie sieci komorkowe za 99gr/dzien, jak nie korzystasz to nie placisz. Ponizej 99gr stawka wynosi 19gr/min. Do tego dokupujesz pakiet neta chyba 7zł za 350MB.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:39 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#669428  autor: KC-KARLOS
 21 paź 2013, 20:37
buba1234, lepsza? Nie sądzę... W RBM nie wykupisz dodatkowego transferu za kasę z konta, aby wyłączyć lejek do 32 kbit/s - jesteś przymuszany do kolejnego doładowania. Poza tym bonusy MB w RBM już są mniejsze niż w PLAY NA KARTĘ LUBIĘ TO!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#669431  autor: buba1234
 21 paź 2013, 20:41
Wszystko zalezy jak kto korzysta z neta. Ja głownie przegladam strony do czytania więc na Operze mini korzystam komfortowo, ładuja się w 5 sekund, ja bym tych 2GB nie zdołał wykorzystac i pewnie nazbierał bym zsumowanych GB sporo, zwłaszcza że youtube nie zuzywa transferu.

Zresztą nawet jak mam wykupiony pakiet [jestem w Virgin mobile] czy bonus to i tak strony na Operze wczytuja sie tak samo szybko bo to idzie przez serwery Opery, a korzystam z niej nawet wtedy bo oszczedza transfer i jest najbradziej funkcjonalna. Dolphin bylby idealny jakby dal opcję ulokowania kart na dole.

W sumie mam przejrzane strony co waża 4,1GB a pobralo tylko 311,7MB przez wiele miesiecy.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:48 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#669434  autor: KC-KARLOS
 21 paź 2013, 20:46
buba1234, A przerywa Ci do ok. 112 MB transmisję? Nie dotyczy YouTube'a (bo jest darmowy - nie jest taryfikowany).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#669436  autor: buba1234
 21 paź 2013, 20:49
Ja mam Virgin mobile ale lejek jest taki sam jak w RBM.

Ostatnio wykupilem pakiet tylko po to,żeby obejrzec transmisje meczu Anglia - Polska.

#669437  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 20:50
buba1234,tylko że Virgin ma drogie pakiety,zobacz na stronie netowej,a żeby dostać bonus 50% więcej trzeba się zarejestrować klubie j zgodzić na reklamy,nie jestem pewien czy to najlepsza oferta,no i ma roaming Play,Orange,Plusa nie chyba że się pobawisz w biurokracje i przeniesiesz numer to roaming Plusa będzie,a Lubie to i Red Bull Mobile na kartę mają zasięgi Play,Plus,Orange od razu i co pewnie ważne dla pytającego net działa też na zasięgach roamingowych Plus,Orange,Play

to Lubię to w Play nie jest takie głupie bo teraz po doładowaniu za 50 zł jest chyba 1,5 GB czyli 500 MB mniej ale za to z opcją dokupienia pakietów, w Red Bull Mobile 2GB bez opcji dokupienia dodatkowego pakietu,w obydwu przypadkach ważność 100 dni za doładowanie 50 zł

#669442  autor: KC-KARLOS
 21 paź 2013, 20:53
ciekawy, Virgin ma drogie pakiety, ale można aktywować NIEOGRANICZONĄ ILOŚĆ PAKIETÓW :)
W RBM nie ma pakietów netowych - przymuszanie do doładowania konta
PLAY NA KARTĘ LUBIĘ TO: 250 MB za 5 zł lub 1 GB za 10 zł. Można aktywować tylko JEDEN pakiet; od jego uruchomienia, musi minąć 30 dni, aby aktywować kolejny.

#669444  autor: buba1234
 21 paź 2013, 20:54
nie rejestrowalem sie tam jeszcze, ale z tego co wiemto nie trzeba zgadzac sie na reklamy,a pakiety neta maja byc powiekszone [pewnie za pare miesiecy].

Wkleje to co już napisałem na telepolis przy okazji tematu powiekszenia bonusów GB w Play Lubie to [za doładowanie 50zł jest 1,5GB, czyli zwiekszyli o 0,5GB]:
W Virgin wybieramy na co przeznaczymy bonus 50% do doladowania. W Play Lubie to mamy stawke 29gr/min, a w Virgin 19gr/min i bonus 50% do doladowania oraz bonus 100MB . Więc jak doladujesz Virgin 5 razy po 10zł [czyli w sumie 50zł] to masz 500MB bonusu oraz 25zł z tych 50% bonusu do doladowania i za te 25 zł mozna kupic 1GB [19zł] i jeszcze bedzie 6zł wiec mozna dokupic za np. jeszcze 200MB za 7zł w sumie mamy po doladowaniu 50zł 0,5GB + 1GB + 0,2GB = 1,7GB bonusu szybkiego neta i 49zł na koncie do wykorzystania :D i do tego stawka 19gr/min. Oczywiscie pakiety nie kupujemy wszystkie od razu tylko wtedy kiedy potrzebujemy, lub kiedy konczy sie waznosc poprzedniego aby zsumowac pakiety i przedluzyc waznosc.

Mozemy tez wykorzystac bonus 50% na same rozmowy i smy i wtedy efektywna stawka za minute wyjdzie 13gr/min, za sms 4gr. Mamy pełna dowolność.

Te 1,7 GB dla uzytkownikow smartfonow, 19gr/min, i RWK czyni tą ofertę naprawdę niezłą.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 20:58 przez buba1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#669445  autor: lord.nitos
 21 paź 2013, 20:55
nju mobile oferta z umową, osobiście mam i w zupełności wystarcza. Dużo dzwonię, dużo smsuje oraz bardzo dużo korzystam z internetu i tak na prawdę to te 1GB w zupełności wystarcza :)

[center]
Jeżeli Ci pomogłem to możesz się odwdzięczyć klikając

Obrazek
[/center]

#669446  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 20:55
buba1234 pisze:Ja mam Virgin mobile ale lejek jest taki sam jak w RBM.

Ostatnio wykupilem pakiet tylko po to,żeby obejrzec transmisje meczu Anglia - Polska.
zamiast tak zachwalać te pakiety to napisz jakie są i w jakich cenach płatnych dodatkowo po doładowaniu

co ważniejsze według mnie to to że pakiet sieć może zabrać z oferty i zostanie normalne naliczanie,a takie Lubię to pytający może mieć do póki sam nie zmieni taryfy i ten bonus net za samo doładowane jest na zawsze,do póki nie zmieni taryfy,a nowe taryfy nie zawsze są lepsze,mogą być gorsze i wtedy jeśli będzie miał Lubię to,to dalej korzysta według tych warunków kiedy aktywował tą taryfę

[ Dodano: 2013-10-21, 20:57 ]
buba1234 pisze:nie rejestrowalem sie tam jeszcze, ale z tego co wiemto nie trzeba zgadzac sie na reklamy,a pakiety neta maja byc powiekszone [pewnie za pare miesiecy].
to wejdź w rejestracje do klubu Virgin i zoaczysz że się musisz zgodzić na reklamy jeśli chcesz bonus 50%

[ Dodano: 2013-10-21, 20:59 ]
lord.nitos pisze:nju mobile oferta z umową, osobiście mam i w zupełności wystarcza. Dużo dzwonię, dużo smsuje oraz bardzo dużo korzystam z internetu i tak na prawdę to te 1GB w zupełności wystarcza :)
a ile za to wszystko płacisz ?

#669456  autor: KC-KARLOS
 21 paź 2013, 21:02
ciekawy, 19 zł za 1 GB w nju buzz to tyle co w Virgin Mobile bez umowy jakiejkolwiek. Czyli nie za bardzo tanio...
Ale mega drogo jest w PLAY NA KARTĘ ROK WAŻNOŚCI KONTA - 1 GB jest za 25 zł :P

#669458  autor: lord.nitos
 21 paź 2013, 21:04
Karlos20 pisze:ciekawy, 19 zł za 1 GB w nju buzz to tyle co w Virgin Mobile bez umowy jakiejkolwiek. Czyli nie za bardzo tanio...
Ale przez Rok nie musisz ładować konta :)

[center]

Obrazek
[/center]

#669459  autor: buba1234
 21 paź 2013, 21:06
Virgin do mnie dzwonił i powiedzial, ze mozna nie zaznaczac zgód marketingowych. Poza tym akurat ja lubie preapid za to, ze nie trzeba sie rejestrować i Virgin pomimo to mi sie podoba. Zawsze mogę zarejestrowac sie na fałszywe dane, bo i tak jak sie przneiosą do innej sieci to po prostu kupie nowy starter. Jak mówię zalezy jak sie korzysta z netu, w pytaniu nie było to podane więc wyjasnilem ze do stron czytanyc lejek wystarczy.

Nie sądze by Virgin pogorszył ofertę, na pewno nie na tym etapie.

#669460  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 21:07
Virgin,pakiet 1GB za 19 zł na miesiąc i co z tego że połączenia są po 19 gr jak ten pakiet taki drogi

Lubię to,samo doładowanie za 50 zł/3 miesiące nie więcej niż 20 zł i w tym jest 1,5GB i całe 20 zł miesięcznie do wykorzystania czyli 20 zł/0,29=67-69 minut miesięcznie

według mnie lepsza opcja to Lubię to

nie zawsze to co się wydaje pozornie droższe jak Lubię to jest droższe bo wcale nie jest, z to Virgin może wygląda lepiej ale wychodzi drożej nawet z bonusem

[ Dodano: 2013-10-21, 21:09 ]
lord.nitos pisze:
Karlos20 pisze:ciekawy, 19 zł za 1 GB w nju buzz to tyle co w Virgin Mobile bez umowy jakiejkolwiek. Czyli nie za bardzo tanio...
Ale przez Rok nie musisz ładować konta :)
ale co tego że przez rok można nie ładować konta ? taki numer jest dobry na infolinię,a pytający chce połączenia i net

#669462  autor: lord.nitos
 21 paź 2013, 21:09
Jakby wszystkie oferty były takie same to co byśmy z tego mieli? Prosty wybór, ale operator nie miałby nic dlatego każdy kombinuje jak może i wymyśla coraz to nowe "lepsze" oferty... :evil:

[center]

Obrazek
[/center]