Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Czyli wiemy, że na pewno mają zmodernizowane 6 stacji pod LTE. Ciekawe czy więcej? :PPjanekt pisze:Nowe 6 filmików propagandowych Play'a z modernizacji stacji weszło im na kanał, ale nic ciekawego.
W takim razie porównaj sobie zasięg nadajnika umieszczonego na ziemi, a tego na dachu. Fizyka się kłania i propagacja fal.manyaky pisze:Trzeba czekać na kolejne filmy.Edmund pisze:Czyli wiemy, że na pewno mają zmodernizowane 6 stacji pod LTE. Ciekawe czy więcej? :PP
Jeszcze dowiedzieliśmy się, że "im wyżej umieszczone nadajniki, tym większy obszar w zasięgu LTE".![]()
![]()
Te jednak są wybudowane,na ogół poza miastami.Przynajmniej w mojej miejscowości tak jest.drcox pisze:To niech zrobią na szczytach wież radiowo-telewizyjnych, jednym BTSem całe miasto załatwią
Czy ja wiem? Jest to podane w sposób przystępny dla przeciętnego zjadacza chleba, nie oczekujmy od każdego bycia ekspertem.drcox pisze:Nie chodzi o to, że to nieprawda, chodzi o trochę zbytnie spłycenie tematugrzegi pisze:W takim razie porównaj sobie zasięg nadajnika umieszczonego na ziemi, a tego na dachu. Fizyka się kłania i propagacja fal.
Wieże są generalnie w miastach. 200-300metrowe maszy w okolicy kilku - kilkudziesięciu kilometrów od większych miast.nemo2009 pisze:Te jednak są wybudowane,na ogół poza miastami.Przynajmniej w mojej miejscowości tak jest.drcox pisze:To niech zrobią na szczytach wież radiowo-telewizyjnych, jednym BTSem całe miasto załatwią