• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #669035  autor: kubadow
 20 paź 2013, 01:10
Witam serdecznie,

Telefon wyłącza mi się samoczynnie. Po zablokowaniu ekranu i jego wygaszeniu telefon odkładam telefon. Po kilku minutach sięgam po telefon a on jest wyłączony. Gdy jest podłączony do ładowarki nic takiego nie ma miejsca. Gdy go nie zablokuje i leży z włączonym wyświetlaczem również się nie wyłącza, ale bateria strasznie szybko pada (ok.8h). Zdarzają się dni (1 na ok.5), że działa normalnie jak kiedyś.

Teraz pytanie jak to się stało... Telefon był zakupiony w playu, jak pojawiła się aktualizacja do androida 4.1.2 od razu go zaaktualizowałem, wszystko ok. Pewnego dnia wszedłem w aktualizacje i zacząłem wyszukiwanie aktualizacji. Znalazł mi aktualizacje (nie pamiętam dokładnie nazwy, coś w rodzaju "oszczędzanie energii" czy "zarządzanie energią).

I jeszcze tego samego dnia pojawił się problem. Wieczorem tego samego dnia telefon mi upadł i rozbił się wyświetlacz, mogło coś się uszkodzić, jednak jak piszę problem przed upadkiem wystąpił kilkukrotnie.

Wróciłem do ustawień fabrycznych, zrobiłem hard reset (volume -, home i power) chyba tak to się nazywa. Nic nie pomogło. Czy jesteście w stanie mi pomóc?

#669041  autor: cyanoone
 20 paź 2013, 08:28
Spróbuj oddać na gwarancje lub samodzielnie zainstalować najnowszy rom od LG. Na znanym forum androida jest instrukcja. Ten program do wgrywania do KDZ ale jestem pewien nazwy.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #669047  autor: darek638
 20 paź 2013, 09:21
[quote="kubadow"](nie pamiętam dokładnie nazwy, coś w rodzaju "oszczędzanie energii" czy "zarządzanie energią).[/quote
Wersja 20i

Nigdy więcej Play.

#669089  autor: kubadow
 20 paź 2013, 11:22
cyanoone pisze: lub samodzielnie zainstalować najnowszy rom od LG.
Jestem typowym laikiem w tych sprawach. Ale znalazłem wiele poradników i powinienem sobie poradzić. Natomiast problem jest taki, że nie mogę pobrać nigdzie tych plików z końcówką KDZ. Wyskakuje mi taka informacja "You don't have permission to access (...) on this server" i tam adres strony jest podany.

A wszystkie poradniki wysyłają mnie do tej strony.

#671479  autor: Leoric
 30 paź 2013, 12:58
Najlepszym rozwiązaniem będzie oddanie do serwisu, jeśli faktycznie nie znasz się na tym.

samsung