- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Operator ma czas do 72 godzin na aktywację pakietów, więc pozostaje czekać lub kontakt z BOK. Mi tam na ogół szybko włączali, ale w Heyah raz na pakiet 1000 SMS czekałem z 13 godzin.VoytaS pisze:Jestem zawiedziony, zmienilem na firi (trwalo to 2h) i kosztowalo mnie 6 zl, nastepnie chcialem aktywowac pakiet sms za 0 zl, niestety po 5h nie ma zadnej odpowiedzi czy pakiet zostal aktywowany i tak samo proba wlaczenia pakietu 1gb bez odpowiedzi...
Po48h mam w koncu dzialajacy telefon. Jesli ktos wie ze bedzie musial korzystac z neta to niech lepiej odlozy przenosiny bo ja przez dwa dni bylem jak bez reki ;/ przejscie z hot do firi to koszt 3 zl. Ps aktywujcie najpierw pakiet neta a potem przejscie na konkretne 0 zl bo migracja blokuje aktywacje wszystkich pakietowpakietow
Właśnie włączyłem sobie Frii i darmowe rozmowy do T-Mobile.
W skrócie, to jest droga przez mękę,
Krótkie kody nie działają, na sms-y aktywacyjne nie ma odpowiedzi.
Podobnie z menu ekspresowym i po zalogowaniu na konto T-Mobile.
Udało się dopiero po przeszło 2 godzinach prób, włączania i wyłączania telefonu.
Dodatkowo jeszcze oprócz 3zł za zmianę taryfy poleciały mi jakieś grosze. Wiem, że jest opłata za sprawdzanie stanu konta, ale mi już na samym początku brakowało ponad 20 groszy.
Nie będę o to składał reklamacji, bo mam już ich na starcie dość, No chyba, że jeszcze coś tam było dodatkowo płatne, czego nie zauważyłem w regulaminach.
Teraz jeszcze pewnie włączą mi granie na czekanie i jakieś inne wyłudzacze kasy.
Będę musiał się z tym uporać,
W skrócie, to jest droga przez mękę,
Krótkie kody nie działają, na sms-y aktywacyjne nie ma odpowiedzi.
Podobnie z menu ekspresowym i po zalogowaniu na konto T-Mobile.
Udało się dopiero po przeszło 2 godzinach prób, włączania i wyłączania telefonu.
Dodatkowo jeszcze oprócz 3zł za zmianę taryfy poleciały mi jakieś grosze. Wiem, że jest opłata za sprawdzanie stanu konta, ale mi już na samym początku brakowało ponad 20 groszy.
Nie będę o to składał reklamacji, bo mam już ich na starcie dość, No chyba, że jeszcze coś tam było dodatkowo płatne, czego nie zauważyłem w regulaminach.
Teraz jeszcze pewnie włączą mi granie na czekanie i jakieś inne wyłudzacze kasy.
Będę musiał się z tym uporać,
Niestety - tak. U mnie było to jakiś "angielski flirt" czy coś takiego. Mało tego - wysłałem SMSa o deaktywację, przyszedł SMS potwierdzający, a prenumerata była nadal.słoneczny pisze:Teraz jeszcze pewnie włączą mi granie na czekanie i jakieś inne wyłudzacze kasy.
Nie chciało mi się z tym pieprzyć, zadzwoniłem do BOK (płatne!) i zażądałem wyłączenia wszelkich prenumerat i reklam (EIH czy jakoś tak się nazywa takie wiadomości).
PS: Nie wiem, jak u Was, u mnie USSD działa niezwykle wolno nawet w 3G.
Hej! Mam na koncie ponad 150zł w Blueconnect na kartę i stawkę tam 77gr za min.Chciałbym zmienić ją na nową taryfę w T Mobile i wydzwonić tą skarbonkę po 29gr za min.
Nie zależy mi na taniej do T Mobile ani Heyah bo tam nikogo nie mam ani też na necie.SMS też nie.
Chcę to wydzwonić po najniższej stawce i mieć RWK na tym numerze.
Czy po przejściu na T Mobile na Kartę da się wyłączyć te ich opcje by mieć gołą taryfę tylko do dzwonienia do wszystkich sieci?
Nie zależy mi na taniej do T Mobile ani Heyah bo tam nikogo nie mam ani też na necie.SMS też nie.
Chcę to wydzwonić po najniższej stawce i mieć RWK na tym numerze.
Czy po przejściu na T Mobile na Kartę da się wyłączyć te ich opcje by mieć gołą taryfę tylko do dzwonienia do wszystkich sieci?
PiotrG-dz i możesz to wydzwonić jeszcze taniej korzystając z pakietów minut.
Czy ktoś może przy okazji sprawdzić, czy kupienie jakiegokolwiek pakietu 30-dniowego we Frii - przy ważności konta na wychodzące mniejszej niż 30 dni - wydłuży ważność konta? Wiem, że to niekorzystne dla operatora, ale różne luki się zdarzają.
Czy ktoś może przy okazji sprawdzić, czy kupienie jakiegokolwiek pakietu 30-dniowego we Frii - przy ważności konta na wychodzące mniejszej niż 30 dni - wydłuży ważność konta? Wiem, że to niekorzystne dla operatora, ale różne luki się zdarzają.
Czy mając wykupiony RWK można korzystać z pakietu 120 minut za 15zł bez wyłączania RWK?
Pomijając kwestię ważności konta to tak.B0RYS pisze: Doładowując np. za 15zł/mc mogę mieć pakiet 120min do wszystkich i 50MB codziennie?

Można, ale wtedy nie będzie działał pakiet 50MB/doba.B0RYS pisze: Czy obok pakietu 120min do wszystkich można mieć aktywny inny pakiet np. 1GB/10zł?
No właśnie...
Widzę, że doładowanie za 15zł daje tylko 10 dni ważności połączeń wychodzących.
Na miesiąc potrzeba min. 25zł za które można by aktywować pakiety: 120min do w-ich + 1GB.
Chyba, że istnieje inna możliwość przedłużenia ważności konta (chyba tylko rwk za 3zl/mc)...?
Widzę, że doładowanie za 15zł daje tylko 10 dni ważności połączeń wychodzących.
Na miesiąc potrzeba min. 25zł za które można by aktywować pakiety: 120min do w-ich + 1GB.
Chyba, że istnieje inna możliwość przedłużenia ważności konta (chyba tylko rwk za 3zl/mc)...?
Niestety, ale najbardziej opłacalne jest doładowanie za 50 zł.
Jest opcja RWK, ale wtedy będzie ci pobierać 3 zł miesięcznie (jak wyłączysz usługę to ważność konta skurczy się do 7 dni), ale wtedy nie będziesz miał opcji 50 MB/dobra internetu. RWK to jedna z opcji Frii (obok darmowych rozmów, internetu lub SMSów).
Jest opcja RWK, ale wtedy będzie ci pobierać 3 zł miesięcznie (jak wyłączysz usługę to ważność konta skurczy się do 7 dni), ale wtedy nie będziesz miał opcji 50 MB/dobra internetu. RWK to jedna z opcji Frii (obok darmowych rozmów, internetu lub SMSów).
Doładowujesz za 50 zł na 100 dni (ponad 3 miechy) i już masz ok 15 zł na miesiąc, czyli tyle, ile chcesz. Ponieważ jednak chcesz mieć pakiety, które tę kwotę przekraczają, doładowujesz te 50 zł raz na 2 miesiące i już. Proste. Po co RWK, jeśli z niego nie skorzystasz? Gdybyś np chciał mieć tylko pakiet 30 minut za 5 zł - wtedy RWK ma sens.B0RYS pisze: Widzę, że doładowanie za 15zł daje tylko 10 dni ważności połączeń wychodzących.
Który? Najtańszy pakiet minut jest za 5 zł, internetowy - za 10 zł. Czy można je zsumować i przedłużyć - wątpię, ale trzeba to jeszcze sprawdzić w regulaminie.