• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 227 z 350
  • 1
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 350

#668493  autor: Veed
 17 paź 2013, 11:45
No to nie dostałeś pełnej oferty SUK.

#668494  autor: kamciak
 17 paź 2013, 11:47
Veed to może nas oświecisz?

#668495  autor: Pientka
 17 paź 2013, 11:49
Niestety przyłączam się do obopólnych żali. Nowa oferta jest na prawdę słaba .... Szczególnie kwestia cen telefonów.

#668496  autor: Veed
 17 paź 2013, 11:50
Nie bardzo chyba mogę, ale ok. przykładowa opcja, którą przedstawiłem dziś jednemu z klientów:

proFirma L za 99,90 netto zamiast 129,90 zł netto
+ zniżka na telefon 185 zł.

EDIT: nadmienię, że nie pracuję w SUK, więc to też nie musi być maksymalny rabat.

#668498  autor: uhatek
 17 paź 2013, 11:55
ja chetnie poslucham o tanszych taryfach, zarowno firmowych jak i prywatnych (mam dwa numery to przedluzenia), jezeli ktos ma wiadomosci niech nas oswieci co mozna dostac max :)

#668499  autor: Veed
 17 paź 2013, 11:59
Musicie wiedzieć jedno. Oferty prezentowane przez SUK nie są dla każdego. Wszystko wynika od indywidualnej sytuacji na koncie. Dzwonienie i mówienie, że np. Janek Kowalski dostał tyle a tyle rabatów nie oznacza, że każdy dostanie. To pierwsza sprawa.

Druga sprawa jest taka, że konsultant w SUK może więcej niż ma napisane, ale wszystko to zależy od potencjału klienta. W takim przypadku decyduje o wszystkim bezpośredni przełożony takiego konsultanta.

#668510  autor: Micho
 17 paź 2013, 12:57
To że za 20zł mozna dostać 400 min +100mb i umowa na 15 miesięcy było by jeszcze akceptowalne. Tylko ta wymienność sms/min a w zasadzie jej brak to lipa. Ja co prawda nieczęsto wysyłam sms ale się zdaży. Piszecie że zwijacie żagle do pomarańczowych (do tej pory każdy psioczył na jakość :) ) a jak patrzyłem to najtańszy abo (bez tel) to 30zł i marne 120 min więc szału nie ma.

#668524  autor: sudi
 17 paź 2013, 13:45
Przy wyższej taryfie, grouponie itd zdecydowanie bardziej się opłaca Orange. Przy taryfach niskich T-mobile. Przeniosłem, tak jak pisałem dziś mój jeden numer do Orange, bo abo 62.93 i 840minut, 1.5gb neta i Xperia SP za 69zł to świetne warunki + 300zł bon.

Rodzinę 40 z kolei zamieniłem dziś na basic za 19.99zł- to numer, na którym akurat 400minut starczy i nie jest potrzebna mi tam wymienność. To okej oferta.

Trzeci numer mam na zasadach R80 i jego także przeniosę chyba do Orange- comfort ni jak mi się nie kalkuluje.

#668528  autor: Horacy
 17 paź 2013, 13:58
No akurat ten mały abonament w T-M bez telefonu jest OK dla osób starszych, lub tych którzy dzwonią sporadycznie i nie piszą SMS, 400 minut jest to już spora ilość i w zupełności wystarczy na przeprowadzenie kilkunastu rozmów :)

#668540  autor: kubajestdebest
 17 paź 2013, 15:20
marojar pisze: w Play za 29 zł mam nielimit do wszystkich a umowa na 15mieś. I tam się przenoszę.
tylko do 29 zł musisz doliczyć nielimitowane sms/mms za 10 zł/m-c oraz internet 2GB 20 zł/m-c, żeby taryfy można było ze soba porównać.

Jesli ktos rozważa przedłuzenie bez telefonu, to oferta TM wydaje się byś calkiem sensowna. Jedynie co mnie boli to podpisanie umowy na 24 m-ce, ale zobaczymy co zaproponuje konsultant SUK.

#668543  autor: usiu128
 17 paź 2013, 15:43
można na 15 mcy bez telefonu przez SUK :)

#668555  autor: dilmah
 17 paź 2013, 16:28
Witam,
Wlasnie rozmawialem z SUK.
I oferta jaka mi zostala przedstawiona to 64,99 miesiecznie. 1gb internet, 800min, xperia M za 4grosze, lub Desire X za 1zl.
lub 39,99 miesiecznie 500mb, 400 min i tutaj xperia M za 249zl.

nie wiem czy brac to, czy uciekac, umowe mam do grudnia. czy moze jeszcze poczekac ?

a jeszcze 4 dni temu mialem oferte w salonie. 55zl miesiecznie, 1gb neta, 500minut, xperia M za 29zl. co by mi w zupelnosci wystarczylo... chcialem aby dali to, ale powiedzial gosc ze juz nie moze.

jutro ma dzwonic jeszcze raz. co sadzicie ?

#668561  autor: rafalek2000
 17 paź 2013, 17:07
Witajcie.

Chciałbym wam podpowiedzieć co z mojego punktu widzenia trzeba zrobić aby dostać jak najlepszą ofertę.
1. Dowiedzieć się z forum co w interesującym przedziale ceneowym abonamntu SUK może maksymalnie zaproponować.
2. Gdy już wiemy co maksymalnie możemy wyciągnąć należy zadzwonić do Boku i poprosić i połączenie z SUKiem. Pan z BOKu sie zapyta dlaczego chcemy rozmawiać z SUKiem. Należy odpowiedzieć ,że mieliśmy zadzwonić do SUku gdy się już zdecydujemy na konkretny model telefonu :D
3. Po połączeniu z SUKiem mówimy że w ostatniej rozmowie inny Pan lub Pani zaprponowała nam abonament obniżony o X złotych i zniżkę na telefon X złotych (Te informację uzyskujesz z punktu 1 :D ). Następnie mówimy że po gruntownym przemyśleniu ostatecznie możemy się zgodzić na te warunki :D i mówimy jaki model telefonu sobie życzymy :D :D

Oczwyiście możemy jeszcze bardziej przycwaniaczyć i ulepszyć ofertę z punktu 3 wynikająca z punktu 1 ale w tym momencie może się już zapalić czerwona lampka u konsultanta :D
Ja osobiście tego nie zrobiłem gdyż oferta i tak była bardzo atrakcyjna ale wy możecie :D a jak coś pójdzie nie tak to zawsze możecie się rozłączyć i zadzwonić na następny dzień z ofertą z punktu 1 :D

Pozdrawiam i życzę sukcesów w negocjacjach :)

#668569  autor: peur
 17 paź 2013, 17:48
rafalek2000 pisze:Witajcie.

Chciałbym wam podpowiedzieć co z mojego punktu widzenia trzeba zrobić aby dostać jak najlepszą ofertę.
1. Dowiedzieć się z forum co w interesującym przedziale ceneowym abonamntu SUK może maksymalnie zaproponować.
2. Gdy już wiemy co maksymalnie możemy wyciągnąć należy zadzwonić do Boku i poprosić i połączenie z SUKiem. Pan z BOKu sie zapyta dlaczego chcemy rozmawiać z SUKiem. Należy odpowiedzieć ,że mieliśmy zadzwonić do SUku gdy się już zdecydujemy na konkretny model telefonu :D
3. Po połączeniu z SUKiem mówimy że w ostatniej rozmowie inny Pan lub Pani zaprponowała nam abonament obniżony o X złotych i zniżkę na telefon X złotych (Te informację uzyskujesz z punktu 1 :D ). Następnie mówimy że po gruntownym przemyśleniu ostatecznie możemy się zgodzić na te warunki :D i mówimy jaki model telefonu sobie życzymy :D :D

Oczwyiście możemy jeszcze bardziej przycwaniaczyć i ulepszyć ofertę z punktu 3 wynikająca z punktu 1 ale w tym momencie może się już zapalić czerwona lampka u konsultanta :D
Ja osobiście tego nie zrobiłem gdyż oferta i tak była bardzo atrakcyjna ale wy możecie :D a jak coś pójdzie nie tak to zawsze możecie się rozłączyć i zadzwonić na następny dzień z ofertą z punktu 1 :D

A ty myślisz ze po co jest to forum??? Myślisz ze tak sobie dyskusje prowadzimy? Bez celu wymieniamy się informacjami kto co ugrać? Chyba za bardzo się nie wglebiles w temat.... Coraz więcej off topow powstaje swoja drogą...

#668571  autor: rafalek2000
 17 paź 2013, 18:02
peur pisze:
rafalek2000 pisze:Witajcie.

A ty myślisz ze po co jest to forum??? Myślisz ze tak sobie dyskusje prowadzimy? Bez celu wymieniamy się informacjami kto co ugrać? Chyba za bardzo się nie wglebiles w temat.... Coraz więcej off topow powstaje swoja drogą...

Uważam że te forum jest bardzo pomocne bo przez nie sam wiedziałem co mogłem ugrac :) Tyle że jedna sprawa to wiedzieć co można ugrać a druga sprawa to to ugrać :) Wiele osób z poprzednich stron miało problem nawet połączyć sie z SUK gdyż konsultancie nie chcieli ich przełączać a drudzy nawet nie wiedzieli czy negocjuja z BOK czy z SUK :) Napisałem ten post aby pomóc innycm otrzymać dobre warunki tak jak inni pomogli mi :)
Pozdrawiam :)

#668574  autor: kasik
 17 paź 2013, 18:07
no eeej bardzo dobrze ze kolega taki wpis wrzucil!! nei wiem o co Ci chodzi, dla ludzi co dopiero sie wlaczaja to bardzo dobra sprawa....

za to twoj wpis z disem mozesz sobie wsadzic w...

ja to czekam na wymiennosc na smsy i mam nadzieje ze ktos sie na to wreszcie zdecyduje z T.... bo inaczej zabieram numery obydwa chociaz bardzo nie chce...

#668582  autor: keczup80
 17 paź 2013, 19:22
rafalek2000 pisze:co z mojego punktu widzenia trzeba zrobić aby dostać jak najlepszą ofertę.
Oczwyiście możemy jeszcze bardziej przycwaniaczyć
To jest tylko czysta teoria, bo w SUK możesz dostać zazwyczaj standardową ofertę "sukowską" (którą forumowicze opisują na bieżąco).
Jest w T-Mobile "klucz" (którego tu na forum nikt nie zna) według którego przyznają specjalne upusty dla niektórych użytkowników, który nie jest dostępny dla ogółu.
Tzn., że ktoś mógł dostać zniżkę na telefon 450-500zł (gdzie inni dostają 400zł) na słuchawkę,a inni tego nie dostaną nawet jak będą "przycwaniaczać" jak to nazwałeś.

#668583  autor: jechu87
 17 paź 2013, 19:25
Jak ktoś chce przełączyć się do SUK to można powiedzieć, że taka oferta nas nie interesuje i rezygnujemy to z automatu do nich przełączają.
Aha, i oni mają w historii jaką ofertę nam zaproponowano, więc jak ktoś powie, że wcześniej dostał zniżkę 300zl to nie przejdzie, ale jeśli taka jest przewidziana do danej taryfy to można ją wycisnąć.

#668604  autor: VoytaS
 17 paź 2013, 21:11
Mnie przelaczyli z BOK do SUK bo poprosilem o adres do rezygnacji a nawet nie chcialem byc przelaczony tylko autentycznie zrezygnowac jak uslyszalem oferte i przejsc do nju

#668605  autor: nadddiia
 17 paź 2013, 21:17
A w jakiej cenie min mogę w SUK wyhaczyć Samsunga Galaxy S4 przy abonamencie max 100zł?
  • Strona 227 z 350
  • 1
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 350
  • 1
  • 225
  • 226
  • 227