• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #66802  autor: Piotrbuli83
 11 kwie 2006, 20:09
Witam. Jutro, czy tam pojutrze konczy mi się dwuletni abonament w erze. Umowę rozwiązałem już parę miesięcy temu, więc skończy się napewno. Kiedy rozmawiałem (dawno) o przedłużeniu to nawet dobre oferty mi dawali, ale nie dawali mi (co zrozumiałe) tego co chciałem, czyli rozmowy na jeden darmowy numer do Plusa nawet za jakąś kwotę(Moja dziewczyna( :smt008 )ma w MixPlusie i wzięła telefon w promocji, więc przeniesienie do Ery raczej ciężkie). Miotam się co zrobić. :?: Szkoda mi stracić tą ofertę lojalnościową, ale ten darmowy numer do dziewczyny to podstawa. Może macie jakieś pomysły co z tym zrobić?? Rachunki miałem koło 100. Dajcie jakieś rady. Please :?: :?: :?:

#66805  autor: Kaczy
 11 kwie 2006, 20:14
Heh... nikt Ci nie da darmowego rozmów na numer do innej sieci.

Albo kupisz dziewczynie starter Tak-Tak`a albo sam przeniesiesz się z numerem do Plusa.

...::: Made for loneliness :::...

#66808  autor: Jedi
 11 kwie 2006, 20:27
I 3 możliwość - sam kupisz simplusa :-)

#66813  autor: D@rio
 11 kwie 2006, 20:45
Jedi pisze:I 3 możliwość - sam kupisz simplusa :-)
ja również popieram ten pomysł :)

#66817  autor: kamil1221
 11 kwie 2006, 21:00
Byle nie simplus - te jego klopoty z platforma (mix i ss tez to maja).
Juz lepiej abonament w plusie (co i tak nie jest dobrym rozwiazaniem - ale jest to mniejsze zlo).

#66828  autor: D@rio
 11 kwie 2006, 21:15
kamil1221 pisze:Byle nie simplus - te jego klopoty z platforma (mix i ss tez to maja).
Juz lepiej abonament w plusie (co i tak nie jest dobrym rozwiazaniem - ale jest to mniejsze zlo).
Oj, juz bez przesady ;) Narazie jakos chodzi. Pozatym, nikt mu sie nie karze przenosic na CAMEL'a. Moze przeciez normalnie funkcjonowac na platformie AOC. Jednak, mimo wszystko uwazam iz warto sie skupic na darmowych SMSach i rozmowach czy to SMSach za 1gr.

#66866  autor: zol82
 11 kwie 2006, 22:17
Tu niestety nic nie zrobisz.
Ewentualnie jeśli zależy ci na zachowaniu dotychczasowego numeru telefonu możesz przenieść go do Plusa ( koszt 120zł), ale za to w ofercie plusa abonament za darmowy nr. kosztuje tylko 10zł miesięcznie. Dodatkowo przy nowej aktywacji owy numer zależnie od wybranej taryfy będzie przez okres kilku miesięcy bezpłatny.

#66925  autor: the_neptun
 11 kwie 2006, 23:54
sciagnij sima dzieczynie w telefonie... sam przejdz na twoj plan jej kup orange go/pop i po problemie

#66931  autor: Piotrbuli83
 12 kwie 2006, 00:14
Sam mam już simplusa od paru miesięcy(od kiedy dziewczyna ma MixPlusa),a z karty Ery korzystam tyle byle wydzwonić darmowe minuty. Na numerze z Ery nie zależy mi. Dziewczynie nic nie będę kupował,bo na co byłoby to Jej płacenie przez 36 miechów tych trzech dych. Chyba faktycznie pojdę do Plusa po abonament. Mam co do tego pytanie. Czy warto wziąć abonament w Plusie bez telefonu(aparatu)?? Karty też nie chcę(bo chcę ten numer z SimPlusa. jak sądzicie :?:

#66937  autor: the_neptun
 12 kwie 2006, 01:04
wszystko mozna ;p dostaniesz za to sporo profity, a tak w ogole to skoro Twoja dziwczyna ma mix to dlaczego nie korzysta z wolnego numeru do Ciebie? chyba jest taka opcja

#66951  autor: koralowiec1
 12 kwie 2006, 07:45
Zmień dziewczynę! :smt005

A tak na serio (bo może jesteście z innych miast)... Przy przedłużeniu umowy niech dadzą Ci tak taka, spróbuj skołować od nich słuchawkę, daj ją kobiecie i luzik. Będziesz mógł wybrać usługę darmowych połączeń w swojej sieci. Możesz też policzyć i zamiast płacić 120 zł za przeniesienie swojego numeru kupić jej najtańszy jakiś telefon w tak taku...

#66958  autor: zol82
 12 kwie 2006, 08:45
Ale po co on cokolwiek ma kupować dziewczynie?
Skoro ona mo już umowe z Plusem, przecież jej nie zerwie.
Napisz jak wysoki ma być abonament, to pomyślimy co dobrać dla ciebie(oczywiście w Plusie).
Wiadomo, że jak bez telefonu to dostaniesz większe profity z tego.
Pozdrawiam

#66969  autor: Irek
 12 kwie 2006, 10:28
Odpowiedz jest tutaj bardzo, ale to bardzo prosta poprostu przenieść się do TakTaka!

"And one more thing..."

#66971  autor: Kaczy
 12 kwie 2006, 10:46
Nie no IreQ bez żartów.

Dziewczyna jest zniewolona (ma umowę w MixPlusie), więc jedyne co pozostaje to przeniesienie się PiotraBuli83 do Plusa.

...::: Made for loneliness :::...

#66979  autor: zol82
 12 kwie 2006, 11:08
IreQ pisze:Odpowiedz jest tutaj bardzo, ale to bardzo prosta poprostu przenieść się do TakTaka!
Tylko na co mu ten TakTak?

#69631  autor: Wąglik
 23 kwie 2006, 12:58
weź mixa w plusie bez telefonu.. sprawdź ofertę.. miałem podobną sytuację, bo mam abo w erze a dziewczyna popa. Wziąłem Twój mix (orange) z opłatą miesięczną 10 zł i luzik:) Może w plusie też sie tak da...

#70034  autor: martins
 26 kwie 2006, 14:10
D@rio pisze:
Jedi pisze:I 3 możliwość - sam kupisz simplusa :-)
ja również popieram ten pomysł :)
I ja również popieram. Od kilku miesiecy w simplusie są darmowe rozmowy w promocjach, których jedynie sie warunki zmieniają i nazwy. Będziesz mógł z nią rozmawiać i smsować za darmo, albo mieć SMSy po 1 grosz. Co za 10 zł da ci 1000 SMSów.
Ona, mając mixplusa też może obecnie wykupić darmowy numer za 10zł do ciebie na simplusa.

I nie pakuj sie w żadne abonamenty i umowy. Lepiej żyć sobie na luzie z pre-paidem i nie martwić się rachunkami.