• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #66747  autor: Jedi
 11 kwie 2006, 16:31
Właśnie kończy mi się umowa na kolejny numer. Obecnie mam Jedną idee mix 25 i przy tej kwocie deklarowanej chciałem został tylko przejść na abo na Twój Plan. I w związku z tym mam to pytanie - który z tych dwóch telefonów wybrać? Bo w tej kwocie deklarowanej nic lepszego nie mają za złocisza. Chyba, że mogę coś lepszego wynegocjować do max 150zł?
Jak cóś to tu linki:
http://www.orange.pl/portal/map/map/eTP ... market=OTP

http://www.orange.pl/portal/map/map/eTP ... market=OTP

Dzięki z góry za pomoc ;)

Edit:
A może brać siemensa C75?

#66749  autor: zol82
 11 kwie 2006, 16:40
W sumie to ciężki wybór.
Każdy z w/w telefonów podobny do siebie.
Ale chyba skłaniałbym się do Siemensa C75.

Może ponegocjuj jescze. Albo weź telefon, sprzedaj z zyskiem i kup coś innego?

#66758  autor: szczeka
 11 kwie 2006, 17:26
Siemens cxv70/c75..to w sumie to samo ;)
fajne telefony, mam cx65, tez to samo, co cxv70, czy c75 i jestem bardzo zadowolony, zadnych problemow nie ma, a Philips..hmm, nie mialem do czynienia z telefonami tejze firmy, wiec balbym sie ;)

#66762  autor: Kaczy
 11 kwie 2006, 17:40
C75 całkiem fajny telefonik. Sam go mam :smt005 :smt005

Na początku trochę nie podobał mi się jego kształt, ale to kwestia przerzucenia się na nowy model.

Bateria w moim przypadku trzyma ponad tydzień. Bez problemu łączę się przez IRdę z laptopem.
Aparacik też całkiem fajniutki- zobacz moje posty w temacie "Foty z komów".

Duży wyświetlacz, ok. 10MB pamięci...

Ogólnie polecam :smt006 :smt006

...::: Made for loneliness :::...

#66768  autor: Aserto
 11 kwie 2006, 18:15
Nie polecam philipsa. Mój kumpel miał go, ale bardzo krótko. Sms wysyłał się przez minutę. Jak na stosunek funkcji do ceny to atrakcyjny telefon, tylko gdyby był lepiej wykonany.

#66992  autor: Vin
 12 kwie 2006, 11:54
A ja brał bym CXV70 bo ma większy wyświetlacz niż C75 :-D

#66999  autor: szczeka
 12 kwie 2006, 13:16
VINAMP pisze:A ja brał bym CXV70 bo ma większy wyświetlacz niż C75 :-D
hee?
pixelowo taki sam,
a fizycznie tez wiekszej roznicy nie ma..

#67003  autor: Vin
 12 kwie 2006, 13:39
Jest troszke większy :)

#67023  autor: szczeka
 12 kwie 2006, 15:28
kurde :) mialem kiedys czesto kontakt z cxv70, teraz mam codziennie prawie kontakt z c75 i nie zaaywazylem zadnej roznicy w wielkosci fizyczniej ow wyswietlaczy..jak jest to naprawde minimalna..

#67025  autor: Vin
 12 kwie 2006, 15:31
Minimalna jest i to najważniejsze :-D

#67045  autor: Kaczy
 12 kwie 2006, 16:58
VINAMP pisze:Minimalna jest i to najważniejsze :-D
Minimalna jest i chyba to jest najmniej istotne- tak raczej powinieneś to zapisać.

1 mm w tą czy w tamtą nie robi różnicy

#67053  autor: szczeka
 12 kwie 2006, 17:23
pomimo tego minimalnie wiekszego wyswietlacza wolalbym c75 :) nowszy telefonik, troche ladniejszy...
ale jak juz brac ktoregos z tych dwoch to tego, ktory bardziej Ci sie z wygladu podoba, oraz tego ktory jest tanszy, bo funckje maja te same.

#67305  autor: Jedi
 13 kwie 2006, 17:02
OK, wybrałem C75 tylko, że taki myk jest, że nie można migrować z miksa do abonamentu więc musiałem pozostać przy miksie. I to kupiłem w salonie firmowym co mnie dodatkowo zaskoczyło, że od ręki dostałem maksymalny rabat na ten telefon ponad 200zł (kwota dekl. 25zł).
I mam taki problem - jak wyłączyć w nim dźwięk klawiszy? I czy kabel połączeniowy do kompa od siemensa C60 bedzie do niego pasował?

#67339  autor: szczeka
 13 kwie 2006, 20:46
1.zeby wylaczyc dzwiek klawiszy wejdz w menu=>ustawienia=>ustaw. aparatu=>Tony przycisk.

2.kabel od c60 nie bedzie pasowal.

#67368  autor: Kaczy
 13 kwie 2006, 21:53
Jedi pisze:OK, wybrałem C75 tylko, że taki myk jest, że nie można migrować z miksa do abonamentu więc musiałem pozostać przy miksie.
Hmm...
Trzeba było zrobić tak:
1. Zmienić numer na POP/Orange go
2. Po w/w zmianie przejść na abo- dostałbyś jeszcze premię za przejście z pre na post-paid.

Ale teraz to musztarda po obiedzie. No ale za 2 lata będziesz wiedział jak się zachować :smt005 :smt005

#67387  autor: Jedi
 13 kwie 2006, 22:37
Ale wtedy nie skorzystał bym z ProPozycji, a tak mam telefon za złotówke. A teraz tak patrze na cennik w orange to aż mi się nie chcało wierzyć jaka różnica jest np. na siemensie C75 w era fun i twoim miksie. Mi jako staremu klientowi się jeszcze opłaci, ale nowym to wogóle. te miksy to chyba tylko niezorientowani biorą...

#69312  autor: sledz92
 21 kwie 2006, 21:00
Philips 362 oto moja PROpozycja.Phonik FaJnY nie ma co do niego zazutów,a natomiast do SIEMENS'ów,ech...przeszłość czasem boli.Po tym co sie stało z moim Siemens'em nie kupiłbym zadnego innego.Chyba ze jakiegos ze starszej wersji jak np.sl45i
PHILIPS,PHILIPS i raz jeszcze PHILIPS 362 ! ! ! ! !

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)