• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #659303  autor: poliocertes
 03 wrz 2013, 14:09
Stałem się posiadaczem Samsunga Galaxy Trend. Wszystko w sumie mi w nim pasuje, ale jakoś dźwięku podczas rozmów jest dramatyczna. Jakby rozmówca trzymał głowę we wiadrze. Połowy słów domyślać się trzeba. Czy jest na to jakaś rada? Może ustawienia jakieś czy coś. Mój poprzedni telefon Samsung Avila bił Trenda pod tym względem bez apelacyjnie. Było głośno i wyraźnie a tu nawet szkoda gadać. Jak temu zaradzić??

#664940  autor: Hypatia
 29 wrz 2013, 20:31
Po pierwsze chciałbym się przywitać na forum jako, że to mój pierwszy post.

Mam identyczny problem jak użytkownik powyżej opisuje. Od tygodnia posiadam Galaxy Trend wcześniej miałem Sony Ericsson Hazel i jakość dźwięku w słuchawce(głośniku do rozmawiania)jest tragiczna. Nie opisałbym tego, aż tak, że muszę się domyślać co ktoś mówi, ale w porównaniu do wcześniejszego telefonu to jest niebo a ziemia. Tak jakby basy były podkręcone do granic możliwości. Dźwięk jest bardzo przytłumiony, strasznie dudni.

Ponawiam prośbę/pytanie o pomoc. Przede wszystkim, czy to jest standard czy ewenement i akurat nas dwóch/dwoje ma taki problem. No i oczywiście czy da się coś z tym zrobić?

Pozdrawiam

#667007  autor: VerdeSEo
 10 paź 2013, 18:11
Może pomogę bo miałem kiedyś problem w nokii e51. W moim przypadku przytkany była sama maskownica głośnika. Zwykły patyczek do czyszczenia uszu zamoczony w zmywaczy do paznokci bardzo pomógł. Może warto spróbować od najprostszych metod?

Projekty ogrodów