Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Haha, a myślałem, że mi się telefon zaciął z tym PoznaN (liczyłem, że to tylko na mojej stacji tak nadaje). A gdzie jest POZNAN? Fajne to było i tyle, toć im się zachciało ruszać. Ciekawe jak poza miastem pokazuje. Muszę chyba na jakąś wycieczkę się wybrać, tylko czasu nie mam.Spacedust pisze: kowcio napisał/a:
Modernizacja na wielki plus, ale coś im się chyba pomyliło i chyba tak w całym mieście jest:
[url=http://images64.foto...a0m.jpg]Obrazek[/url]
Niestety tak :/ Dla zabawy sobie zrobili albo POZNAN albo PoznaN...
Mixiorek pisze:Nadajnik Orange w Konstancinie Jeziornej na ul. Mirkowskiej nadaje już na danych Networks:
GSM
Lac: 58160
Cid: 225/1,2,3
UMTS 2100
Cid długi: 4214081/1,2,3
Cid krótki: 116/
Rnc: 643
DCS nie jest rozsiewany.
amigo27 pisze:Speedtest w budynku na Placu zgody
[url=http://www.speedtest.pl/test/69301850]Obrazek[/URL]
godz.21:21 ale i tak jest już lepiej bo przez cały dzień zrywało połączeniaMixiorek pisze:Nadajnik Orange w Konstancinie Jeziornej na ul. Mirkowskiej nadaje już na danych Networks:
GSM
Cid: 225/1,2,3
UMTS 2100
Cid długi: 4214081/1,2,3
Cid krótki: 116/
Rnc: 643
DCS nie jest rozsiewany.
Hmm, ciekawe może to akurat przypadek i robią coś dla innego operatora - Orange? Nie widziałem, żeby TPteltech wykonywał coś dla Networks ale w sumie nie za wiele ekip podwykonawczych widziałem. Chyba, że maszt to ich własność a nie Emitela i może ze względu na "strategiczność" tej lokalizacji tylko oni mogą coś na niej robić?amigo27 pisze:Dzisiaj trwają prace na maszcie własnym PTK Centertel na Mirkowskiej w Konstancinie (GPS: 52.101389,21.133611)
Ciągną na grube kable i ekipa na dwa busy (TPteltech)
Obecnie to bym chyba myślał o takim, który ma już LTE. Chociaż ceny jest jeszcze są wyraźnie wyższe o tych z samym 3G. To pewnie kwestia kilku miesięcy aż zaczną odpalać. Generalnie Huawei. Jeżeli uprzesz się na model bez 3G to ja polecam Huawei E3131s-2. Ma UMTS900.szukam dobrego modemu usb 3g
U mnie po modernizacji zasięg także się pogorszył, internet mobilny wolniej działa. Wcześniej transfery na Orange Free 25-30Mb/s bez problemowo się osiągało, obecnie może z 10Mb/s. W mixie Orange natomiast szybkość pobierania danych woła o pomstę do nieba.Shorty pisze:Można zapytać czy użytkownicy Orange i T-Mobile zauważyli jakąś poprawę (lub też degradację) w działaniu usług w obszarach skonsolidowanych? U mnie na Bemowie np się pogorszyło....