galtom pisze:Ale mozesz go dzis wyrzucic, za tydzien kupic dowolny inny
I mieć nadal kontakty ze sobą na mojej karcie SIM. Bez kombinowania, za darmo, bez użycia sieci, na każdym sprzęcie, w każdym miejscu.
Widzę, że chcesz narzucać innym nowe, niekoniecznie dobre rozwiązania. Jestem na nie.
galtom pisze:Twopj blad polega na tym ze uparles sie szukac informacji o synchronizacji kontakto miedzy telefonami, zamiast miedzy kontem MS.Outlukiem i telefonem co byloby znacznie prostsze
Tylko dlaczego (wiem - bo ich produkt) MS zmusza mnie do korzystania z Outlooka, jeśli nie mam zamiaru? Office mi go nie zawiera i nigdy nie miałem potrzeby sprawdzania poczty za pośrednictwem programu, poczta przez stronę mi wystarczy. Kontakty chciałbym przesłać między telefonami
tylko dlatego, że nie ma normalnej opcji z kopiowaniem na SIM. Te setki dodatkowych wpisów w polach kontaktu to dla mnie bajer, bez którego się obejdę.
Facebooka zostawię na sam koniec. Ostatnio z konieczności (fuj) założyłem tam konto, gdyby nie to, w ogóle nie rozważałbym nawet opcji kontaktu po facebooku.
Microsoft chce mnie uzależnić od siebie, ale ja się nie dam.

Nigdy więcej czegoś od MS.
johnny, zainstalowałem. Pojawiła mi się w ustawieniach wiadomości pozycja Mail for Exchange. Niestety, z jakiegoś powodu nie mogę do niej wejść. Po prostu nic się nie dzieje przy kliknięciu (telefon zrestartowałem od instalacji). Było jakieś ostrzeżenie, by nie synchronizować inaczej niż przez Exchange, bo dane zostaną utracone. No i nie wiem, co teraz zrobić. Nie mam jeszcze zdefiniowanej skrzynki. Gdy ją tworzę, dostaję komunikat:
Kod: Zaznacz całyDo przeglądarki internetowej dodano zakładkę, aby umożliwić używanie poczty e-mail.
i telefon nie ma nadal żadnej zdefiniowanej skrzynki.
Telefon jest nie mój, więc żadne dane nie mogą zniknąć. Chcę pobrać kontakty z konta MS, zostawić je na jakiś czas na N79, potem skasować z telefonu, ale bez utraty jakichkolwiek danych na koncie MS. Nie chcę pobierać na telefon żadnych danych poza kontaktami. Jak to zrobić w kolejności?
galtom pisze:autoryzacje dwustopniowa
Prawie na pewno nie mam tego włączonego. Jaka to jest, przez SMS?
galtom pisze:zalecam jej wlaczenie
Dlaczego? Już MS moje dane sprzedał. Podobnie Google i inni.
galtom pisze:MS Authenticator
Zetknąłem się z nim kiedyś. Do czego służy i jak działa?
=====
Jak dowiem się, jak z tym dalej - ostatnia próba. To nie ma sensu, zdążyłbym już nawet pojedynczo je poprzesyłać.