• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 63 z 99
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 99

#657757  autor: asziatko
 27 sie 2013, 23:09
aquick, screeny z trasy Września - Warszawa są z Networks już czy jeszcze sprzed Networks?.

W Kontakcie,
Artur

#657769  autor: aquick
 28 sie 2013, 00:00
Pozostałe CI z W-W:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

#658041  autor: slawnokia
 28 sie 2013, 23:18
aquick

Widać, że w Wielkopolsce nazwy CI w NetWorks są dość starannie wpisywane.

Niestety na Śląsku jest z tym różnie. Są nazwy pisane z DUŻEJ czcionki, z małej, z błędami.
W miastach jest tylko CI makro, brak nazw mikro.

Też miałem ostatnio okazję jechać do Warszawy, przez Częstochowę.
Niestety po drodze CI nie najlepiej funkcjonuje.
I tak brak całkowity CI przez prawie całe woj.łódzkie.
Tam gdzie jeszcze nie ma NetWorks, czyli od Siewierza do Częstochowy, a także na Mazowszu od granic województwa do samej Warszawy w CI można zobaczyć co najwyżej nazwę makro, nazwy mikro tylko z odczytu z k.50.

Kilka screenów z k.50.

Śląsk:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Mazowsze:

Obrazek

W Warszawie można było jeszcze zobaczyć pojedyncze nazwy ze starych CID:

Obrazek Obrazek

Obrazek

#658162  autor: aquick
 29 sie 2013, 16:33
slawnokia pisze:w CI można zobaczyć co najwyżej nazwę makro, nazwy mikro tylko z odczytu z k.50
Miałem dokładnie to samo w stolicy a szkoda, bo wiele nazw mikro było ciekawych.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

#658521  autor: slawnokia
 31 sie 2013, 03:43
aquick pisze:
slawnokia pisze:w CI można zobaczyć co najwyżej nazwę makro, nazwy mikro tylko z odczytu z k.50
Miałem dokładnie to samo w stolicy a szkoda, bo wiele nazw mikro było ciekawych.
Podobnie w Rybniku i okolicach.

Dwie nowe nazwy mikro, niestety tylko z k.50:

Obrazek Obrazek

Obrazek

#658707  autor: piotrek88
 01 wrz 2013, 11:05
Ja chciałbym zapytać, co może być przyczyną braku CI w miejscowości Zielona, gm. Kuczbork-Osada, powiat żuromiński, woj. Mazowieckie. CI nie działa na nadajniku w Zielonej przy ul. 1 Maja od momentu rozpoczęcia prac modernizacyjnych w mojej okolicy czyli od kwietnia 2013. Prace zakończyły się w połowie czerwca 2013 i CI wróciło w okolicznych miejscowościach: np: w mieście Żuromin woj. Mazowieckie jest nawet wyświetlana bogatsza informacja niż przed pracami modernizacyjnymi zawsze była nazwa miasta Żuromin a teraz jest Żuromin, gm. Żuromin. Natomiast wciąż brak jest CI z nadajnika zlokalizowanego w miejscowości Zielona przy ul. 1 Maja. Po mimo kilkunastu pism wysłanych do Boa T-Mobile za każdym razem otrzymuje odpowiedź że po stronie sieci wszystko działa prawidłowo, że problem może leżeć po stronie aparatu telefonicznego. Dziwi mnie tylko fakt e gdyby problem leżał po stronie aparatu telefonicznego CI nie działałoby w ogóle, nie tylko w jednej lokalizacji. Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.

#661650  autor: mp107
 13 wrz 2013, 17:56
Dziś po godzinie 13:00 w sieci T-Mobile pojawiło się pierwsze od dawna Cell Info w Łosicach.
Tekst: "Losice".
Jest też CI w Orange pisane (tradycyjnie w tej sieci) dużymi literami ("LOSICE").

#662508  autor: slawnokia
 18 wrz 2013, 00:29
Dwie nazwy z k.50 z Katowic, których nie złapałem z wyświetlacza telefonu:

Obrazek Obrazek

Niestety już niedługo te nazwy można będzie zobaczyć, bo w Katowicach i Tychach rozpoczęła się konsolidacja sieci, widać nowe LAC i CIDy.
W CI pojawiają się tylko nazwy miast "Katowice" i "Tychy".

Obrazek

#663130  autor: aquick
 20 wrz 2013, 21:15
NetWorkS! dotarło do Środy:

Obrazek
Obrazek

Września, Miłosław, Orzechowo, Krzykosy jeszcze "po staremu".

Obrazek

#665339  autor: piotrek88
 01 paź 2013, 21:31
Ja chciałbym zapytać, co może być przyczyną braku CI w miejscowości Zielona, gm. Kuczbork-Osada, woj. Mazowieckie, pomimo zakończenia w tej lokalizacji prac modernizacyjnych. W innych lokalizacjach CI działa. Gdy zgłaszam problem do T-Mobile to oni za każdym razem odpowiadają mi że po stronie sieci jest wszystko dobrze i problem może leżeć po stronie telefonu. Czy w takiej sytuacji gdy w innych lokalizacjach działa CI to problem może leżeć po stronie aparatu? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

#665365  autor: aquick
 01 paź 2013, 23:22
CI po modernizacji w okolicach Środy i Wrześni:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cell Info w typie Orange, czyli np. BTS znajduje się w odległości kilku km od Krzykos i emituje CI "Krzykosy", kiedyś "gm.Krzykosy-gm.Sroda Wlkp.".

Co ciekawe BTS w Miłosławiu nie został zmodernizowany, więc jest swoistą "wyspą" wśród otoczenia Networks! emitując "stare" Cell Info:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niedługo być może będą nazwy z Dolnego Śląska i Wrocławia oraz Włocławka i okolic.

:hello2:

Obrazek

#665547  autor: piotrek88
 02 paź 2013, 19:37
Flash999 pisze:CI często pojawia się po dłuższym czasie od modernizacji.
No tak, ale dlaczego jeśli zgłaszam problem do BOA T-Mobile, to za każdym razem wysyłają zgłoszenia do działu technicznego i za każdym razem otrzymuje odpowiedź, że usługa działa prawidłowo, pomimo braku CI.

#665562  autor: Flash999
 02 paź 2013, 20:34
Pomyślmy... Łatwiej jest okłamać, niż naprawić.

Ja pakietu neta w T-M nie mam od dwóch tygodni, co na to obsługa? Przekazali do działu technicznego, czekaj sobie i módl się o szybkie rozpatrzenie.

Takie rzeczy tylko w Erze, powoli żałuję że do nich przeszedłem. Karta leży w starym telefonie. To tak na marginesie co do obsługi.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#666241  autor: piotrek88
 06 paź 2013, 19:24
A jeśli zgłaszam problem braku CI w mojej lokalizacji i zgłoszenie za każdym razem jest przekazywane do działu technicznego i po kilku dniach otrzymuje smsa że po stronie sieci jest wszystko dobrze. To czy może być przyczyną braku CI brak konfiguracji na danym nadajniku i wtedy oni muszą przyjechać do nadajnika aby go skonfigurować, czy mogą to robić na odległość, bo ja za każdym razem gdy zgłaszałem brak CI do T-Mobile, to jeszcze nikogo nigdy nie widziałem przy nadajniku.

#666256  autor: FABIANO
 06 paź 2013, 21:04
Czy ktos mi powie o co chodzi??? Miejscowosc "Mialy" gmina Wielen , woj Wlkp. BTS T-Mobile. Kilka dni z rzedu ns rano nie bylo zasiegu T-Mobile i Orange. Byl tylko Plus. Dodam ze wszystkie trzy sieci znajduja sie na tym jednym BTS-ie. Od tego momentu zmienilo sie cell info T-Mobile?! Zawsze bylo Wielkopolska, gm.Wielen, gm.Wielen-gm.Wronki, gm.Wielen-gm
Drawsko. A od kilku dni wyswietla tylko WIELEN. Tak samo jak orange. Ktos mi to jakos wyjasni?? z gory dzieki .

#666259  autor: aquick
 06 paź 2013, 21:25
piotrek88 pisze:oni muszą przyjechać do nadajnika aby go skonfigurować, czy mogą to robić na odległość, bo ja za każdym razem gdy zgłaszałem brak CI do T-Mobile, to jeszcze nikogo nigdy nie widziałem przy nadajniku
W moich okolicach Cell Info zmieniło się praktycznie z dnia na dzień. Jeszcze we wtorek 1 października dodawałem w tym temacie post, że BTS T-Mobile w Miłosławiu jest "wyspą" wśród Networks ze starymi parametrami i Cell Info, a bodajże już na drugi dzień pojawiło się to (chociaż zrzuty zrobione dzisiaj):

Obrazek
Obrazek

Czasami Cell Info nie ukazuje się bezpośrednio na wyświetlaczu telefonu. Jednak wchodząc w odpowiednie opcje w telefonie można je zobaczyć w taki sposób:

Obrazek

[ Dodano: 2013-10-06, 21:34 ]
FABIANO pisze:Od tego momentu zmienilo sie cell info T-Mobile?! Zawsze bylo Wielkopolska, gm.Wielen, gm.Wielen-gm.Wronki, gm.Wielen-gm
Drawsko. A od kilku dni wyswietla tylko WIELEN. Tak samo jak orange. Ktos mi to jakos wyjasni?? z gory dzieki
Networks! już do Ciebie zawitało. Jesteś w tej "strefie", gdzie Cell Info jest w podobie Orange. Jak widzisz po moich ostatnich zrzutach tutaj na południowy-wschód od Poznania też są duże litery. W Śremie np. Cell Info to SREM, a kilkanaście km dalej w Borku Wlkp. Cell Info po modernizacji to "Borek Wielkopolski", w okolicach Gostynia podobnie.

Obrazek

#666473  autor: asziatko
 07 paź 2013, 23:46
piotrek88 pisze:oni muszą przyjechać do nadajnika aby go skonfigurować, czy mogą to robić na odległość, bo ja za każdym razem gdy zgłaszałem brak CI do T-Mobile, to jeszcze nikogo nigdy nie widziałem przy nadajniku.
I nie zobaczysz techników przy nadajniku którzy to konfigurują stacją pod względem emisji CI.

Konfiguracja CI odbywa się zdalnie czyli na odległość. Całość jest dokonywana przez jednego technika który opiera się na mapach i prosto mówiąc wpisuje nazwy CI które to dany sektor stacji jest skierowany.

Podczas NetWorkS! zazwyczaj priorytetowo widzimy nazwę ogólną miasta pisaną z DUŻYCH LITER. A dopiero później po zakończeniu prac można zobaczyć bardziej szczegółowe CI pisane już prawidłowo.

W Kontakcie,
Artur

#666547  autor: piotrek88
 08 paź 2013, 13:39
asziatko pisze:
piotrek88 pisze:oni muszą przyjechać do nadajnika aby go skonfigurować, czy mogą to robić na odległość, bo ja za każdym razem gdy zgłaszałem brak CI do T-Mobile, to jeszcze nikogo nigdy nie widziałem przy nadajniku.
I nie zobaczysz techników przy nadajniku którzy to konfigurują stacją pod względem emisji CI.

Konfiguracja CI odbywa się zdalnie czyli na odległość. Całość jest dokonywana przez jednego technika który opiera się na mapach i prosto mówiąc wpisuje nazwy CI które to dany sektor stacji jest skierowany.

Podczas NetWorkS! zazwyczaj priorytetowo widzimy nazwę ogólną miasta pisaną z DUŻYCH LITER. A dopiero później po zakończeniu prac można zobaczyć bardziej szczegółowe CI pisane już prawidłowo.
No tak, ale dlaczego jeśli zgłaszam problem, braku CI z danego nadajnika, do T-Mobile, to za każdym razem otrzymuje odpowiedź, że po stronie sieci, nie ma żadnych problemów, pomimo braku CI załączyłem nawet w korespondencji mapkę ze strony btssearch.pl z dokładnych wskazaniem nadajnika, którego problem dotyczy i na razie nic. Prace u mnie zakończyły się w już czerwcu.

#666673  autor: aquick
 08 paź 2013, 22:41
Kolejne nazwy po modernizacji w Wielkopolsce:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co ciekawe jeszcze niedawno CI w okolicach Mosiny koło Poznania było wyświetlane dużymi literami a teraz nastąpiła zmiana:

Obrazek

W okolicach Konina, Słupcy, Jarocina, Koźmina Wielkopolskiego i Krotoszyna nazwy jeszcze "po staremu".

Obrazek
  • Strona 63 z 99
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 99
  • 1
  • 61