• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 17
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17

#664675  autor: MarekAG
 28 wrz 2013, 10:00
Jak najbardziej możesz tak zrobić. Darmowe smsy + pakiet 1 GB za 10 zł. Tylko pamiętaj o ważności konta.

Przy doładowaniu za 50 zł na 3 miesiące zostanie ci 6-7 zł miesięcznie na rozmowy, czyli ponad 20 minut.

#664676  autor: VoytaS
 28 wrz 2013, 10:04
To mam jeszcze jedno pytanie czy jak doladuje 2 x 50 zł to waznosc konta sie sumuje (6 miesiecy i tak do 12) czy caly czas wynosi 3 miesiace (100 dni) ?

#664681  autor: MarekAG
 28 wrz 2013, 11:37
W żadnej sieci ważności się nie sumują. Liczy się dłuższy z dwóch okresów:
-obecny czas ważności
-czas ważności z aktualnego doładowania.

Czyli jeśli doładujesz tego samego dnia dwa razy za 50 to będziesz miał 100 zł na 100 dni.

#664682  autor: Maniek99
 28 wrz 2013, 11:56
@MarekAG
W TT i TTF było sumowanie ważności konta, nie wiem jak w tych nowych taryfach, bo strona T dotycząca prepaid jest teraz tak spaprana że ciężko się czegokolwiek dowiedzieć.

#664704  autor: MarekAG
 28 wrz 2013, 12:58
Maniek99 pisze:@MarekAG
W TT i TTF było sumowanie ważności konta, nie wiem jak w tych nowych taryfach, bo strona T dotycząca prepaid jest teraz tak spaprana że ciężko się czegokolwiek dowiedzieć.
Szczerzę mówiąc pierwsze słyszę. Poprzednia oferta T mnie kompletnie nie interesowała niestety.

Z regulaminu obecnej oferty:
"Jeśli w dniu doładowania istotnego dla Ważności Konta Karta SIM pozostaje w statusie Ważności Konta, to nowy okres
Ważności Konta liczony jest od dnia doładowania. Jednakże jeśli nowy okres Ważności Konta (po doładowaniu) miałby być krótszy niż okres
Ważności Konta obowiązujący przed doładowaniem, to obowiązywać będzie ten poprzedni okres. Jeśli w dniu doładowania istotnego dla
Ważności Konta Karta SIM nie posiada statusu Ważności Konta, to nowy okres Ważności Konta liczony jest od dnia doładowania."

#664705  autor: marcinek243
 28 wrz 2013, 13:03
ja będąc w tak-tak-fonie doładowałem 2x50 i miałem 6mc-y :-)

#664711  autor: user_delete34
 28 wrz 2013, 13:40
We Frii nie sumują się ważności doładowań, sprawdzałem z tydzień temu.

#664757  autor: VoytaS
 28 wrz 2013, 18:28
@MarekAG, poprzednio okresy sumowaly sie az do 1 roku.

@Markadiusz, dziekuje za odpowiedz

#664860  autor: mini21
 29 wrz 2013, 12:01
Witam serdecznie.
Chciałem się poradzić w sprawie tej taryfy, gdyż interesuje mnie zakup karty sim do tableta.

Pytanie moje jest takie - jaka jest kolejność wykorzystywania pakietów internetowych w przypadku posiadania oferty internetowej (50 mb, potem szybkość transferu spada) wraz z aktywnym pakietem np.: 1 GB za 10 zł?

Logiczne wydaje się dla mnie, że najpierw powinno iść z pakietu 50 mb a następnie gdy te 50 mb zostanie wykorzystane powinno iść z dodatkowego pakietu 1 GB, ale logika nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością, dlatego chciałbym się poradzić kogoś, kto już korzysta z tej że oferty.

Z góry dziękuje i pozdr.

Fotografia-pasja, zawód i wielka nuda (bo ile można fotografować dziewczyny w studiu?)
www.fotomini.com.pl

#664862  autor: ja.michal
 29 wrz 2013, 12:12
Z tego co wynika z wątku aktywacja pakietu internetowego wyłączy ofertę Frii internet. Mówiąc dokładniej to nie będziesz miał już 50 MB dziennie, a tylko to co w paczce internetowej.

#664866  autor: mini21
 29 wrz 2013, 12:24
Dziękuje za info.
Właśnie dostałem odp. od T-Mobile, która potwierdza to co napisałeś.

Szkoda, bo w takim wypadku wydaje mi się to trochę bez sensu.
Po co włączać opcję internetową i kupować pakiet, skoro i tak z tej promocji się nie skorzysta...
Gdybym potrzebowałbym jej do telefonu, to oczywiście, wziąłbym opcję głosową + pakiet internetowy, ale że ma być to karta do tabletu to jest to już z lekka bez sensu.
Chyba, że korzystać tylko z tych 50mb, ale to jednak dość duże ograniczenie.

Dzięki za odp. i pozdr.

Fotografia-pasja, zawód i wielka nuda (bo ile można fotografować dziewczyny w studiu?)
www.fotomini.com.pl

#664920  autor: Flash999
 29 wrz 2013, 19:02
Jakie jest ograniczenie prędkości w prepaidach T-Mobile (dokładnie chodzi mi o Frii)? Całe 42 Mb/s w HSPA+DC?

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#664922  autor: ja.michal
 29 wrz 2013, 19:19
mini21, jest opcja wykupić pakiet, który i tak się zam odnawia co miesiąc (też jest lejek). Te paczki 50MB w sumie dają 1,5 GB miesięcznie.
Druga opcja to pakiet dzienny za 2 zł. Wtedy masz 250 MB w danej dobie za właśnie 2 zł za dobę. W sumie jest to 60 zł miesięcznie i 7,5 GB transferu. To jednak się opłaca jak korzystasz co któryś dzień.
Ostatecznie paczka np. 6 GB za 30 zł na 30 dni.

Flash999, nie było ograniczeń dla prepaidu w T-Mobile i raczej nie sądzę, że jest. Zwłaszcza, że na stronie oferty widnieje informacja do 42 mb/s prędkości transmisji danych.

#664924  autor: VoytaS
 29 wrz 2013, 19:30
Przed taryfa hot i na jej poczatku byl limit do 1mbit i tylko abobanment mial bez limitu. Potwierdzone przez dzial techniczny tmobile. Obecnie taryfa hot dziala ile fabryka dala :)

#664926  autor: ja.michal
 29 wrz 2013, 19:33
Hmm. Możliwe, ale nie przypominam sobie dokładnie bo Hota już nie miałem. Na pewno blueconnect na kartę działał tak samo szybko jak abonament. Robiłem testy w tej samej lokalizacji o tej samej porze, a tym samym sprzęcie. Oczywiście dwie katy SIM.

Heyah na pewno miała limit bo to nawet wynikało z regulaminu. W T-Mobile nie przypominam sobie.

#664945  autor: Baluu
 29 wrz 2013, 20:56
Ja w moim tablecie sprawdzałem SIMkę abo [bc] i Taktak'a w nowej taryfie FRII [3GB za 20 zł].

Mam nieopodal NOTEB z światełkiem i prędkości mam na abo i taktaku identyczne.

DOWN: ok 7MB
UP: ok 2MB.

Zamieszczony filmik na youtube nie może być wyznacznikiem różnic pomiędzy kartami abo i prepaid. Każda karta sim logując się do stacji bazowej otrzymuje określony przydział wolnego pasma i wolnej prędkości. Prędkość zależy też od możliwości serwera na którym mamy plik do ściągnięcia.

Po rozłączeniu się simki prepaid i włączeniu postpaid zapewne zmieniły się częstotliwości przydzielone dla danej simki po połączeniu z siecią. Mogło też zmienić się obciążenie serwera z którego ściągaliśmy plik.

Stąd może zmieniać się stabilność połączenia i jego prędkość.

[[Baluu]]

#664948  autor: Flash999
 29 wrz 2013, 21:05
No to teraz rozwiałeś w zupełności moje wątpliwości.
Teraz tylko pozostaje mi czekać na rozwiązanie zgłoszenia i przywrócenie pakietu. Od 18.09.13 jestem bez sieci w T-Mobile. Czyli od dnia zmiany operatora.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#664981  autor: ja.michal
 29 wrz 2013, 22:12
Ten film nic nie mówi poza tym, że łącze praktycznie jest takie samo.

Jak napisałem, nie miałem różnicy w prepaidzie i postpaidzie.

Za jakiś czas będę przenosić swój numer do T-Mobile (Frii Internet) i porównam jak działa z abonamentowym blueconnectem.

#664987  autor: mini21
 29 wrz 2013, 22:24
ja.michal pisze:mini21, jest opcja wykupić pakiet, który i tak się zam odnawia co miesiąc (też jest lejek). Te paczki 50MB w sumie dają 1,5 GB miesięcznie.
Druga opcja to pakiet dzienny za 2 zł. Wtedy masz 250 MB w danej dobie za właśnie 2 zł za dobę. W sumie jest to 60 zł miesięcznie i 7,5 GB transferu. To jednak się opłaca jak korzystasz co któryś dzień.
Ostatecznie paczka np. 6 GB za 30 zł na 30 dni.
Niby tak, ale patrząc z innej strony - 50 MB na dzień to nie za wiele.
Po zakupieniu pakietu 250 MB, 1,3,6 GB "dniówka" się wyłącza na czas działania pakietu.
Wydaje mi się to trochę bez sensu, bo jaką w takim razie niesie korzyść ta cała oferta.

Ja to bym widział w ten sposób, że najpierw idzie z 50 MB a po przekroczeniu jeśli mamy włączony pakiet dopiero zaczyna korzystać z pakietu.
Ale to tylko moje życzenia, jak widać byłoby to może bez sensu.

www.fotomini.com.pl
  • Strona 5 z 17
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17
  • 1
  • 3
  • 4